Gelegen op één van de mooiste locaties op de Lofoten
Beklim de Reinebringen voor een fabuleus uitzicht
Indrukwekkende natuur direct vanuit je rorbu
Met een verblijf in Eliassen Rorbuer kies je voor een van de mooiste locaties op de Lofoten. Vanuit je rorbu zie je de machtige rotspunten van de Lofoten met daaromheen de zee. Beklim de berg Reinebringen voor een mooi panoramisch uitzicht, welke zijn gelijke niet kent in Noorwegen. Bezoek andere vissersdorpjes, zoals Å of Nusfjord. Voor de actieve vakantieganger is verder een kajakexcursie aan te raden. Maar gewoon van het uitzicht genieten vanuit je rorbu kan natuurlijk ook.
de 35 rorbuer liggen op het kleine eiland Hamnøy net buiten Reine.
Ligging: in het zuidelijke deel van de Lofoten op het eiland Hamnøy. Å ligt op 8 km en Svolvær op 120 km. Moskenes voor de ferry naar Bodø op 10 km.
Faciliteiten: receptie, Krambua restaurant, boot- en fietsverhuur.
Type A: 3-kamerwoning, "Traditional Sea View Cottage", max. 4 personen. Woonkamer met zit- en eetgedeelte, gratis wifi. Kitchenette met twee kookplaten, koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker. Badkamer met douche, toilet en föhn. Slaapkamers met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed. Veranda met zitje. De woningen zijn dicht bij de waterkant gelegen en hebben uitzicht op de Reinefjord of de haven van Hamnøy..
Type B: 2-kamerwoning, "Traditional Superior Cottage", max. 2 personen. Als type A, maar met oven en ruimer ingericht. Slaapkamer met een 2-persoonsbed of met een stapelbed. De meeste zijn gelegen op land en enkele bieden uitzicht op de Reinefjord of de haven van Hamnøy.
Type C: 3-kamerwoning, "Traditional Superior Cottage", max. 5 personen. Als type B, maar met twee slaapkamers met stapelbedden.
Type D: 3-kamerwoning, "Waterfront Traditional of Superior Cottage", max. 6 personen. Als type C, maar met in elke slaapkamer een 2-persoonsbed (superior) of een stapelbed (traditional). Gegarandeerd aan het water met zeezicht op Reinefjord of de haven van Hamnøy.
Activiteiten: wandelen, varen, vissen, RIB-boot safari, bootverhuur, beklimming Reinebringen, bezoek aan Å en Nusfjord. Reine Kultursenter, Kvalfanger Museum, diverse wateractiviteiten.
Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zult er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.
Nationale Parken
Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.
Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.
Noorwegen in voor- en najaar
Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.
Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Hemsedal en Trysil zijn de grootste gebieden, en zijn een waar Eldorado voor de alpineskiër. Je kunt ook een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kunt ondernemen.
Indeling in gebieden
Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust, de provincie Telemark en het Setesdal; in Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust, de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.
Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonne-uren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.
Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.
Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.
Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:
Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun
Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.
De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. De weg met nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.
De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes zie je de rekken staan waar in de eerste maanden van het jaar de stokvis hangt te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.
Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, toendra’s en activiteiten op en rond het water. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.
De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren, die je zeker langs de weg tegenkomt.
De weidsheid van de omgeving rondom de Noordkaap en de zon die in de zomer niet ondergaat maken dit een heel fascinerende stuk Noorwegen. Luister naar de verhalen van de Sami, de lokale bevolking, over het leven hier en raak nog meer onder de indruk van de omgeving. Er zijn mooie wandelingen mogelijk, zoals naar het allernoordelijkste punt Knivskjelodden. Onderweg is de kans groot dat je rendieren tegenkomt. Natuurlijk breng je een bezoek aan het noordkaapplateau. Combineer dit met de vogelsafari naar Gjesværstappan of vang een king crab tijdens een rib-bootsafari.
Het eiland Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd en dat is niet voor niets. Puntige bergpieken, zoals op de Lofoten. Diepe fjorden, zoals je die rond de Sognefjord ook vindt. Berghellingen zo groen als in het Gudbrandsdal. En hagelwitte stranden, zoals rondom Tromsø. Het is nog een verborgen plek met weinig bezoekers wat het extra bijzonder maakt.
De eilandengroep Lofoten is zo’n bestemming die zelfs indrukwekkend is bij minder mooi weer. Puntige bergpieken die uit het water omhoog rijzen, vissersdorpjes met de originele rode visserswoningen op palen genaamd rorbu, hagelwitte stranden en de zee die overal lijkt te zijn. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de Reinebringen, een berg bij het plaatsje Reine. De beklimming naar boven is steil en pittig, maar uiteindelijk heb je een fantastisch uitzicht.
De mooiste route ter wereld wordt de kustroute genoemd die loopt van Steinkjer naar Bodø. En dat is zeker terecht. Lieflijk landschap wordt afgewisseld met puntige bergpieken. Er zijn tientallen eilandjes, waaronder Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Onderweg kom je op diverse plaatsen die het stoppen waard zijn. De Torghatten met het gat in de berg. Papegaaiduikers op het eiland Lovund. De gletsjer bij Svartisen en het kolkende water van de Saltstraumen. De Kystriksveien is zeker de moeite waard om op een rustig tempo te rijden..
Deze stad vertelt alles over de historie van Noorwegen tot aan de vikingtijd toe. Voor iedereen die daar in geïnteresseerd is, is het een bezoek meer dan waard. Bekijk de Nidarosdom, de belangrijkste kerk van Noorwegen en wandel door de wijk Bakklandet, met de vele houten gebouwen. Daarnaast zijn er interessante musea en vele activiteiten mogelijk. Trondheim is een heel gemoedelijke (studenten) stad met gezellige restaurants, terrasjes en karakteristieke café’s.
Of je nu vanuit het noorden of vanuit het zuiden komt, het is indrukwekkend om van hoogte af te dalen naar Geiranger. De weg slingert naar beneden en zo heb je steeds een ander zicht op de fjord. Maak een stop bij één van de uitzichtpunten, zoals de Ørnesvingen. Tip: neem bij dit uitzichtpunt het wandelpad omhoog. Er staat een hek, wat mensen er wellicht van weerhoudt, maar het is toegestaan om daar te lopen. Zo kan je in alle rust genieten van het spectaculaire uitzicht.
Het blijft fascinerend dat gletsjers in Noorwegen zo toegankelijk en gemakkelijk te bereiken zijn. Je parkeert je auto bij wijze van spreken onder aan de gletsjer. De Jostedalsbreen is de grootste gletsjer van het Europese vasteland. In de drie bezoekerscentra kom je meer te weten over deze gletsjer. Indrukwekkender is het om een wandeling op de gletsjer te maken. Er zijn diverse uitlopers waar zo'n wandeling mogelijk is. Zo dichtbij het ijs ervaar je de immense grootte van deze gletsjer.
Noorwegen kent in het totaal 18 turistveger. Stuk voor stuk prachtige routes door afwisselend landschap. De persoonlijke favoriet van onze reisspecialist Christiaan Obbink is de ‘Sognefjellet’, die gaat van Lom naar Gaupne. De weg kruipt langzaam de bergen in langs beekjes en boerderijen. Ondertussen heb je zicht op de besneeuwde pieken van Jotunheimen Nationaal Park. Op het hoogste gedeelte ligt altijd sneeuw, zodat de Noren hier in de zomermaanden langlaufen. Je vervolgt je weg richting de fjorden en rijd je langs de prachtige Lustrafjord.
Wie Noorwegen zegt, zegt staafkerken. Van de vele honderden zijn er nog maar een paar over. Ze dateren van voor de Middeleeuwen en de kerken worden met zorg onderhouden. De mooist gedecoreerde en gesitueerde is de Urnes staafkerk aan de Lustrafjord. Deze staafkerk staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook de staafkerken in Lom, Heddal en Borgund zijn een bezoek meer dan waard.
Het meest iconische beeld van Noorwegen, de Preikestolen, hoort natuurlijk thuis in deze top 10. De wandeling naar de top duurt ongeveer 2 uur. Op een hoogte van ruim 600 meter wordt je beloond met een fenomenaal uitzicht over de Lysefjord. Klim nog iets verder en bekijk het gekrioel op het plateau. Echte durfals kijken, liggend op hun buik, over de rand van het plateau naar beneden. De wandeling naar de Preikestolen wordt steeds populairder. Voor een ultieme en rustigere ervaring is het aan te raden dat je ’s ochtends vroeg vertrekt of ’s avonds gaat, zeker als het toch lang licht blijft.
Buro Scanbrit heeft een eigen classificatiesysteem. Het aantal sterren geeft de klasse van de vakantiewoning of appartement aan. Hierdoor is de keuze eenvoudiger. Een + achter het aantal sterren geeft aan dat de accommodatie in de aangegeven klasse boven de gemiddelde kwaliteit uitsteekt of een uitstekende ligging heeft.
** Eenvoudig tot redelijk goede kwaliteit, netjes ingericht en een paar faciliteiten.
*** Goede kwaliteit, goed onderhouden kamers en diverse faciliteiten.
**** uitstekende kwaliteit, ruim en met oog voor detail ingericht met meerdere faciliteiten.
Buro Scanbrit heeft vaste rondreizen in elkaar gezet met telkens een verblijf van 3, 4 of 7 nachten per vakantiewoning. Wij hebben de mooiste routes uitgezet, zodat je verzekerd bent dat je vele hoogtepunten ziet. Ook bieden wij verschillende combinatiereizen aan die door meerdere landen gaan. Het komt voor dat een van de genoemde accommodaties vol is, Buro Scanbrit biedt dan een alternatieve accommodatie aan in de omgeving (mogelijk tegen een meerprijs). De route van de rondreis kan dan veranderen. Ook is het mogelijk dat een alternatief type vakantiewoning aangeboden wordt dan in de rondreis is opgenomen.
Bij vrijstaande huisjes, 2-onder-1 kap en geschakelde woningen spreken wij van vakantiewoningen. Wanneer er meer woningen in één gebouw zijn, dan spreken wij van appartementen. Deze laatste kunnen ook in meerdere woonlagen zijn gebouwd. De vakantiewoningen zijn volledig uitgerust, dat wil zeggen dat er servies en keukengerei aanwezig is voor het maximum aangegeven aantal personen. De bedden zijn voorzien van dekbedden en kussens. Bij sommige accommodaties
wordt gesproken over een stapelbed met breed onderbed. Het brede onderbed is geschikt voor één volwassene of eventueel twee kinderen.
Bij vakantiewoningen en appartementen gelden geen kinderkortingen. Je kan een preferentie voor een kinderbedje en kinderstoel opgeven als dit aanwezig is.
Het aantal genoemde personen is het maximum toegestane aantal personen. Baby’s en kinderen worden hierin meegeteld.
De eindschoonmaak is in de meeste gevallen niet bij de prijs inbegrepen. Aan het eind van het verblijf maak je de accommodatie zelf schoon. Schoonmaakspullen zijn hiervoor aanwezig. Je kan de eindschoonmaak ook afkopen, de kosten staan in de prijstabel. Het linnenpakket bestaat doorgaans uit 1 laken, 1 dekbedovertrek, 1 sloop en 1 handdoek per persoon. Theedoeken neem je zelf mee. Het linnenpakket en de afkoop van de eindschoonmaak zijn bij boeking te reserveren, maar betaal je ter plaatse in lokale valuta, tenzij anders vermeld.
In de meeste gevallen is elektriciteitsgebruik inbegrepen, tenzij anders vermeld. De eventuele kosten betaal je ter plaatse.
In veel accommodaties is het toegestaan om je hond of kat mee te nemen. Vraag bij boeking naar de kosten. De kosten betaal je ter plaatse.
Alle genoemde bedragen in lokale valuta zijn circa bedragen.
Indien er sprake is van aanbiedingen (bv. een 7=5 of een gratis nacht) zijn deze alleen geldig als het gehele verblijf binnen de aanbiedingsperiode valt. De periodes waarin de aanbiedingen geldig zijn vind je onder de betreffende prijstabel. Bij verblijf in verschillende prijsperiodes wordt de laagste prijs berekend en in mindering gebracht op de reissom.
KLM biedt een breed scala vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde (rond)reizen of wat dacht je van een vlucht in combinatie met één van onze stedentrips?
KLM biedt een uitgebreide dienstregeling en vliegt op aantrekkelijke tijden. Dat is een ontspannen start van de vakantie. meer details
Norwegian is de low cost airline van Noorwegen. Ze vliegen met moderne vliegtuigen dagelijks van Amsterdam naar Oslo. Vanuit Oslo zijn meer dan 10 luchthavens in Noorwegen met een doorvlucht te bereiken. meer details
Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Evenes in het noorden van Noorwegen. meer details
Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Evenes in het noorden van Noorwegen. meer details
Tijdens deze bijzondere excursie leer je de unieke flora en fauna van de Lofoten vanaf het water kennen. In een snelle RIB-boot vaar je tussen de eilanden van de Lofoten door. Onderweg zie je de dramatische landschappen, die de Lofoten zo bekend maken, voorbij komen. Vanuit Svolvær vaar je naar de Trollfjord. Deze smalle fjord met steile bergwanden is bijzonder en spectaculair. Kijk zeker uit naar de zeearenden die hier in de lucht cirkelen.
Prijs: € 99 p.p. (volw.) en € 72 p.p. (kind t/m 13 jaar).
Inbegrepen: Engelssprekende gids, thermokleding.
Duur: ca. 2 uur.
Vertrek: dagelijks om 10.30 uur het gehele jaar en dagelijks om 09.30 uur, 11.30 uur, 14.30 en 15.30 uur in de periode 24/06 t/m 11/08 vanuit Svolvær. Geen vertrek op 17/05 en 24/12 t/m 26/12.
Extra info: minimum leeftijd 6 jaar in de periode 01/04 t/m 30/11 en 10 jaar in de periode 01/12 t/m 31/03.
Vaar tussen de vele eilandjes van de Lofoten naar een zalmkwekerij. Onderweg kan je het bijzondere landschap bewonderen. Zalm is een belangrijk exportproduct van Noorwegen en tijdens deze excursie leer hoe de zalm wordt gekweekt en zie je deze vissen in diverse groottes. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om een stukje zalm te proeven.
Prijs: € 149 p.p.
Inbegrepen: Engelssprekende gids, thermokleding, veiligheidsvest, kleine snack en koffie en thee.
Duur: ca. 3 uur.
Vertrek: dagelijks om 10.00 uur en 13.00 uur in de periode 01/01 t/m 31/12 vanuit Stamsund.
Ga mee uit varen in de wateren rondom Svolvær. Gooi je hengel uit en vang je eigen avondmaal. Ondertussen heb je ook voldoende tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Eenmaal in de haven van het idyllische eiland Skrova maakt de kok van het lokale restaurant een heerlijke maaltijd klaar van de gevangen vis. Vervolgens geniet je met z'n allen van dit heerlijke diner....
Prijs: € 105 p.p. (volw.). Prijs kinderen 8 t/m 16 jaar is op aanvraag.
Inbegrepen: Engelssprekende gids, boottocht Svolvær-Skrova v.v., benodigde uitrusting, 3-gangen diner op Skrova.
Duur: ca. 4 uur.
Vertrek: dagelijks om 16.00 uur vanuit Svolvær in de periode 01/07 t/m 31/08.
Extra info: de minimum leeftijd is 8 jaar. De grootte van de groep is minimum 4 personen en maximaal 12 personen.
Het idyllische eiland Skrova ligt op een half uur varen vanaf Svolvær. Op dit voormalige visserseiland overnacht je in een sfeervol ingerichte Lavvu tipitent. De tenten staan op een afgelegen schiereilandje aan een wit zandstrand met uitzicht op het azuurblauwe water en de bergen en eilandjes rondom....
Prijs: 2 dagen: € 419 p.p. (volw.). Prijs kinderen 8 t/m 16 jaar is op aanvraag. 3 dagen: € 739 p.p. (volw.), € 629 p.p. (kind 13 t/m 16 jaar), € 529 p.p. (kind 8 t/m 12 jaar).
Inbegrepen: Engelssprekende gids, boottocht Svolvær-Skrova v.v., 1 of 2 overnachtingen in een Lavvu, volpension, excursies volgens programma.
Duur: ca. 24 of 48 uur.
Vertrek: 2 dagen: maandag om 14.30 uur in de periode 01/07 t/m 31/08. 3 dagen: vrijdag om 14.30 uur in de periode 01/07 t/m 31/08.
Extra info: de minimum leeftijd is 8 jaar. De grootte van de groep is minimaal 4 personen en maximaal 12 personen.
Bijzonderheden: Op de camping is een toilet aanwezig. Op bepaalde tijden kan er gebruik gemaakt worden van de douches, gelegen in het gemeenschapsgebouw van Skrova.
Met een kajak de Lofoten ontdekken is een geweldige en inspirerende ervaring. Op je eigen tempo bewonder je de imposante natuur met spitse bergpunten en vissersdorpjes langs de kust. De gekwalificeerde gids vertelt je alles over de natuur, historie en cultuur op de Lofoten. Je hebt de keuze uit een halve of hele dagtocht. Tijdens de hele dagtocht ga je naar de Trollfjord, dat bekend staat om zijn imposante steile bergwand en is een uitstekende plek om zeearenden te spotten.
Prijs: € 139 p.p. (halve dag) en € 195 p.p. (hele dag).
Duur: ca. 4 uur (halve dag) of 7 uur (hele dag).
Vertrek: dagelijks om 10.00 uur vanuit Svolvær in de periode 01/05 t/m 30/09.
Extra informatie: Vanwege weersomstandigheden kan afgeweken worden van startlocatie en route.
Inbegrepen: handdoeken en bedlinnen · eindschoonmaak · elektriciteit.
Niet inbegrepen: theedoeken (zelf meenemen) · huur babybedje en kinderstoel gratis.
Aankomstmogelijkheden: dagelijks.
Als je boekt bij Buro Scanbrit ontvang je exclusief een aantal kortingsbonnen voor de leukste attracties en activiteiten. Helemaal gratis!*
*niet van toepassing bij busreizen
Maandag 10.00 tot 17.30 uur
Dinsdag t/m Vrijdag 09.00 tot 17.30 uur
Zaterdag t/m Zondag 10.00 tot 16.00 uur