Duurzamer reizen

Eliassen Rorbuer
+

Noord-Noorwegen Reine

Reiscode NOWELIA
Vakantiepark met 100 vakantiewoningen
Gratis wifi
6 personen
vanaf 
€ 1987
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Gelegen op een van de mooiste locaties op de Lofoten
  • Beklim de Reinebringen voor een fantastisch uitzicht
  • Indrukwekkende natuur direct vanuit je rorbu

Met een verblijf in Eliassen kies je voor een van de mooiste locaties op de Lofoten. Vanuit je rorbu zie je de machtige rotspunten van de Lofoten met daaromheen de zee. Beklim bij het charmante vissersdorp Reine de berg Reinebringen voor een fantastisch mooi panoramisch uitzicht. Bezoek ook andere vissersdorpjes, zoals Å en Nusfjord. Voor de actieve vakantieganger is verder een kajakexcursie aan te raden. Maar gewoon van het uitzicht genieten vanuit je rorbu kan natuurlijk ook.

Reiscode NOWELIA
Vakantiepark met 100 vakantiewoningen
Gratis wifi
6 personen
vanaf 
€ 1987
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

De 100 rorbuer liggen op het kleine eiland Hamnøy net buiten Reine. Hier word je omringd door water en heb je zicht op de steile bergwanden met puntige pieken waar de Lofoten bekend om zijn.

Ligging

In het zuidelijke deel van de Lofoten op het eiland Hamnøy. Ca. 8 km van Å en ca. 120 km van Svolvær. Moskenes voor de ferry naar Bodø ligt op ca. 10 km.

Duurzaam reizen

Deze accommodatie heeft het Eco-Lighthouse (Miljøfyrtårn) certificaat behaald als bewijs van duurzaam ondernemen.

Faciliteiten

Receptie

Restaurant

Wasserette

Wifi

Bijzonderheden

Het restaurant kan in het laagseizoen gesloten zijn.

Activiteiten

Wandelen, varen, vissen, RIB-boot safari, bootverhuur, beklimming Reinebringen, bezoek aan Å en Nusfjord. Reine Kultursenter, Kvalfanger Museum, diverse wateractiviteiten.

Type B

2-kamerwoning, "Traditional Cottage", max. 2 personen. Woonkamer met zit- en eetgedeelte. Gratis wifi. Kitchenette met min. 2 kookplaten, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, oven en vaatwasser. Badkamer met douche, toilet en föhn. Slaapkamer met een 2-persoonsbed of een stapelbed met breed onderbed. Veranda met zitje. De meeste zijn gelegen op land en enkele bieden uitzicht op de Reinefjord of de haven van Hamnøy. De inrichting van de woningen kunnen onderling verschillen.

Type C

3-kamerwoning, "Traditional Cottage", max. 4 personen. Als type B, maar met 2 slaapkamers met stapelbedden. De meeste zijn gelegen op land en enkele bieden uitzicht op de Reinefjord of de haven van Hamnøy. De inrichting van de woningen kunnen onderling verschillen.

Type D

3-kamerwoning of -appartement, "Waterfront Traditional Cottage of Waterfront Superior Apartment", max. 4 personen. Als type C, maar met in elke slaapkamer een 2-persoonsbed (appartement) of een stapelbed, eventueel met breed onderbed (woning). Gegarandeerd aan het water met uitzicht op Reinefjord of de haven van Hamnøy. De inrichting van de woningen kunnen onderling verschillen.

Type E

2-kamerwoning, "Waterfront Superior Cottage", 3-onder-een-dak, max. 2 personen. Nieuwe rorbuer, gebouwd in 2020. Als type B maar met magnetron i.p.v. oven. Slaapkamer met een 2-persoonsbed. Gegarandeerd aan het water met uitzicht op de Reinefjord. De inrichting van de woningen kunnen onderling verschillen.

Type F

1- of 2-kamerwoning, "Superior Cottage", 3-onder-een-dak, max. 2 personen. Nieuwe rorbuer, gebouwd in 2020. Als type E, echter kan de woning geen aparte slaapkamer hebben maar een ruime woonkamer met 2-persoonsbed, eettafel en kitchenette. Gelegen op land en enkele bieden gedeeltelijk uitzicht op de Reinefjord. De inrichting van de woningen kunnen onderling verschillen.

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Lofoten

De bekendste eilandengroep van Noorwegen is de Lofoten. De eilanden kenmerken zich door spitse bergpunten, witte stranden en vissersdorpjes met de typerende rorbuer; houten vissershuizen op palen. Je kan enkele van deze dorpen bezoeken, zoals Reine, Nusfjord of Henningsvær. Op het eiland vind je het Lofotr Vikingmuseum, maar ook veel galeries van kunstenaars die geïnspireerd zijn geraakt door het landschap.

In de winter

Op de ruige eilanden van de Lofoten steken de rotsen scherp omhoog uit de zee. 's Winters ligt er een witte laag sneeuw over de bergtoppen. De bevolking leefde eeuwen lang van de visvangst. Inmiddels is ook het toerisme een belangrijke bron van inkomsten geworden en zijn veel traditionele vissershutjes, de rorbuer, omgebouwd tot vakantiehuisjes. In Laukvik bevindt zich het Polar Light Center, waar een Nederlands echtpaar je alles over het noorderlicht kan vertellen. Ook kan je safari's maken op zee, bijvoorbeeld een walvissafari.

Lofoten

Amsterdam-Evenes, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Evenes in het noorden van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Evenes

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Evenes, SAS

Evenes-Amsterdam, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Evenes in het noorden van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Evenes

Bekijk een grotere afbeelding van Evenes-Amsterdam, SAS

Aantal personen
Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 2136

2

€ 2136

3

€ 2136

4

€ 2136

5

€ 2136

6

€ 2136

7

€ 2136

8

€ 2136

9

€ 2136

10

€ 2136

11

€ 2136

12

€ 2136

13

€ 2136

14

€ 2136

15

€ 2136

16

€ 2136

17

€ 2136

18

€ 2136

19

€ 2136

20

€ 2136

21

€ 2136

22

€ 2136

23

€ 2136

24

€ 2136

25

€ 2136

26

€ 2136

27

€ 2136

28

€ 2136

29

€ 2136

30

€ 2136

Eliassen Rorbuer

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset
- Eindschoonmaak

Overige info

- Huur babybedje en kinderstoel, gratis.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit