Hurtigruten in Noorwegen

De mooiste zeereis langs de Noorse fjordenkust

De Hurtigruten langs de Noorse fjordenkust wordt ook wel omschreven als de mooiste zeereis ter wereld. Elke dag van de week, het hele jaar door, vertrekt er een Hurtigruten schip vanuit Bergen in het zuiden naar het meest noordelijke punt van Noorwegen, Kirkenes. Deze zeereis is een unieke combinatie tussen passagiers-, vracht- en postvervoer en daardoor meer een ontdekkingsreis dan een cruise. Vanaf de comfortabele postboot hebt u onafgebroken uitzicht op zee, de met sneeuw bedekte bergen en de Noorse fjorden. Richting het noorden wordt er maar liefst 34 keer aangelegd, waardoor er iedere dag weer andere excursies te ondernemen zijn. Een ding is zeker, een vakantie met Hurtigruten brengt je dichterbij Noorwegen.

Beleef Noorwegen van dichtbij

Doordat de Hurtigruten schepen kleiner zijn dan cruiseschepen, varen ze de kleinste fjorden in. Ervaar het ruige Noorse kustleven van dichtbij en maak mee hoe het schip professioneel de pittoreske havensteden binnenvaart en de vrachten laadt en lost. Je wordt verbonden met de Noorse cultuur en het dagelijks leven! De natuur, sfeer, excursies en medepassagiers uit alle windstreken maken deze zeereis tot een onvergetelijke ervaring!

125 jaar ervaring

Op verzoek van de Noorse regering vertrok kapitein Richard With in 1893 met een stoomschip naar Noord-Noorwegen om een route uit te stippelen en het noorden met het zuiden te verbinden. Het duurde soms maanden voordat men hun post kreeg en dat moest veranderen. With bewees dat de reis tussen Bergen en Kirkenes mogelijk was in slechts zeven dagen. Daarom noemde With deze route ‘Hurtigruten’ (snelle route). Na ruim 125 jaar varen er in totaal elf schepen om passagiers, vracht en post te vervoeren.

Van 12-daagse reis tot bijzondere deeltrajecten

Doordat de Hurtigruten schepen in 34 havens aanleggen, zijn er verschillende routes en combinaties met landarrangementen mogelijk. Het complete Hurtigruten traject is een 12-daagse reis van Bergen naar Kirkenes en v.v. Het schema is zo ingericht dat je daarmee de volledige kustlijn ziet. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen een enkele richting mee te varen. Omdat de auto ook mee aan boord kan, is de Hurtigruten bij uitstek geschikt om te combineren met een rondreis met de auto of trein over land. Ook in de winter is dit mogelijk.

Klimaat en het Noorderlicht

Het hele jaar door varen er Hurtigruten schepen over de Noorse Zee. Elk jaargetijde ziet de kustlijn van Noorwegen er weer heel anders uit. Het weer kan per uur verschillen. De temperatuur in Noorwegen ligt ’s zomers tussen 10-25ºC en ’s winters tussen -10 en 2ºC. De kust is ijsvrij dankzij de warme golfstroom. In de winter vaart het schip door een sprookjeswereld van sneeuw en ijs. De kustlijn is met witte poedersneeuw bedekt, de dagen zijn kort en de kans op het zien van het noorderlicht is groot. Van september tot begin april is de kans groot dat u het Noorderlicht kunt zien. Vergeet daarom niet om aan boord gebruik te maken van de Noorderlicht-wekservice. Als het Noorderlicht ’s nachts aan de hemel verschijnt, kan je deze vanaf het dek bewonderen.

Populaire Hurtigruten Noorwegen

8.8
Hurtigruten

Hurtigruten Voordeelpakket

12-daagse zeereis

Noorwegen

Voordelig geprijsde datum in het noorderlichtseizoen

Aanbieding
9.1
Hurtigruten

Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen

12-daagse zeereis

Noorwegen

De mooiste zeereis langs de Noorse kust

Geen toeslag alleengebruik

Aanbieding
9.0
Hurtigruten

Hurtigruten Bergen-Kirkenes

7-daagse zeereis

Noorwegen

Van Zuid- naar Noord-Noorwegen

Geen toeslag alleengebruik

Aanbieding
Hurtigruten

Hurtigruten Kirkenes-Bergen

6-daagse zeereis

Noorwegen

Van Noord- naar Zuid-Noorwegen

Geen toeslag alleengebruik

Maak je vakantie naar Noorwegen compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Noorwegen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit