Met z'n tweeën

Annija

20-daagse autorondreis langs hotels - Zweden, Litouwen, Letland, Finland, Estland

Inclusief Overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1442
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Via de Baltische kust en Finland naar Zweden
  • Veel rust en ruimte voor diverse dagtochten
  • Stranden, watervallen en historische steden

Deze reis start in het onontdekte Litouwen met zijn indrukwekkende kustlijnen en historie. Via inspirerende steden zoals Riga en Tallinn, doorkruis je de Baltische Staten om de oversteek te maken naar de Finse hoofdstad. Ontdek het cultuurrijke Helsinki en de scherenkust met zijn vissersdorpjes en middeleeuwse stadjes, zoals de stad Turku. Deze rondreis langs maar liefst vijf landen sluit je af in Zweden waar je Stockholm ontdekt en het gezellige stadje Örebro.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis in goede middenklasse hotels o.b.v. logies/ontbijt.

Inclusief Overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1442
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Overtocht Kiel-Klaipeda met DFDS Seaways. Overnachting aan boord.

Vanuit het Noord-Duitse Kiel vaar je met DFDS naar Klaipeda in Litouwen. Tijdens de comfortabele overtocht over de Baltische Zee verblijf je in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbedden.

Dag 1:

Dag 2 t/m 3:

Klaipeda, Amberton Hotel. Ca. 5 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Amberton Hotel

Je komt aan in de voormalige Pruisische hoofdstad (toen het Memel heette) Klaipeda. Het is de enige zeehaven van Litouwen. In de oude binnenstad zijn nog Duitse vakwerkhuizen bewaard gebleven, een kasteel en het beroemde Klaipeda Theater uit 1857. Pal voor de kust van Klaipeda ligt een bijzonder natuurverschijnsel, de Curonian Spit. Dit is een ruim 98 km lange, smalle zandbank met prachtige duinen, welke de lagune Koerse Haf van de Oostzeekust scheidt. Behalve strand, naaldbos en duinen vind je er diverse interessante musea en het hoofdkwartier van het Curonian Spit National Park.

Haven Klaipeda

Dag 4:

Liepaja, Promenade Hotel. Ca. 100 km, 1 overnachting.

Je verblijft in

Promenade Hotel

Het 8 km lange, hagelwitte zandstrand van Liepaja is al populair sinds 1860 toen de Russische tsaar en zijn familie hier regelmatig kwamen baden. Wandel door het mooie ‘Seaside Park’ uit 1899 langs vele soorten inheemse en exotische bomen, prachtige bloemperken, vijvers en fonteinen. Of ga naar amber zoeken op het strand.

Liepaja strand

Estland

Estland is een vakantieland pur sang. De meeste noordelijke Baltische staat loopt voorop in de digitale vooruitgang en behoudt tegelijkertijd zijn bijzondere identiteit. Dit zie en voel je als je door Estland reist. In de oude binnenstad van Tallinn loop je door een perfect geconserveerde middeleeuwse Hanzestad. Zet je een stap buiten de stadsmuren van de oude stad, dan bruist het van de nieuwe energie zichtbaar in cafés, galeries, boetieks en restaurants. Net buiten Tallinn ervaar je de rust en de natuur in al zijn verscheidenheid. Vijftig procent van het land bestaat uit bos, moeras, meren en rivieren. Letland heeft bovendien een enorm lange kustlijn en 1500 (grotendeels onbewoonde) eilanden. In de korte zomer verandert de natuur in een wild paradijs. Trek er op uit om te wandelen, fietsen, kanoën of zwemmen. Wie weet kom je tijdens je vakantie in Estland een beer, lynx of wolf tegen.

Hypermodern en folkloristisch

In 1991 bevrijdden de Esten zich van hun Russische overheersers, recht in de armen van de West-Europa en de moderne tijd. Estland is hypermodern: waar je ook bent, je hebt altijd 4G-bereik. Tegelijkertijd zijn de Esten diepgeworteld in hun cultuur. Folklore was tijdens het regime van de Russen de manier om de eigen identiteit te behouden. De zang- en dansfestivals grepen de Esten aan om op een vreedzame manier te protesteren. Nog steeds heeft elk gehucht een folkloristische vereniging. In de zomer krijg je de kans om te zien hoe de Esten het leven vieren. Er zijn overal festivals waar de Esten in hun traditionele kostuums zingen en dansen.

Uitgestrekte natuur

Omdat Estland maar 1,3 miljoen inwoners heeft, is de rust van de uitgestrekte natuur altijd dichtbij. Uitgebreide wandelnetwerken leiden je door de nationale parken, over verlaten stranden en door moerassen. In de zomer pluk je overal bessen en wilde aardbeien in het bos. Het land is makkelijk te bereizen: de afstanden zijn relatief klein en het wegennetwerk is goed onderhouden. De prijzen die je betaalt voor maaltijden, drankjes en souvenirs liggen in de regel onder het Nederlandse en Belgische prijsniveau. Heel fijn voor je portemonnee dus. Daar komt bij dat de Esten tot de beste Engelssprekende Europeanen behoren. Dat willen ze graag oefenen, met jou! Aan je vakantie in Estland zou je dus zomaar Baltische kennissen kunnen overhouden.

Estland

Noord-Estland

Op je vakantie in Noord-Estland combineer je de middeleeuwse hoofdstad Tallinn met de prachtige en afwisselende natuur van het Nationaal Park Laheema. Op 50 kilometer ten oosten van Tallinn vind je bossen, moerassen, kliffen en enorme keien in het zeewater. Laheema, ‘het land van de inhammen’, is het grootste en oudste nationale park van Estland. Het meest opvallende aan het park is de kustlijn met zijn vier schiereilanden en inhammen. Alle vier hebben ze mosterdkleurige stranden, rietvelden en bossen. Meer in het binnenland vind je een kalksteenplateau met jeneverbesheide, veenmoeras, elzen- en iepenbos. Verspreid in het zeewater liggen enorm keien die hier zo’n 12.000 jaar geleden terecht zijn gekomen toen de gletsjers in Scandinavië zich terug begonnen te trekken. Een vakantie in Noord-Estland is een mooie mix van cultuur en natuur.

Vleesetende plant

Vanuit Tallinn ben je binnen een uur in Laheema. Bij de afslag Loksa vind je een van de mooiste moerassen van het land, het Virumoeras. Een plankenpad voert je langs moerasbomen, modderpoelen, vogels en insecten. Natuurlijk probeer je zonnedauw te ontdekken. Dit is een vleesetend plantje, te herkennen aan rode blaadjes. Je mag hier ook de in overvloed groeiende bessen plukken. Een andere mooie wandeling in Laheema voert naar de kust vanaf het schilderachtige dorpje Käsmu. De baai van Käsmu ligt vol grote zwerfkeien. Bij laagwater is het mogelijk om naar het onbewoonde eilandje Kuradisaare te lopen. Naast deze natuurpracht, kun je naar het strand bij Võsu, bezoek je het mooie vissersdorpje Altja, of informeer je jezelf over de Estse natuur in het Bosmuseum van Sagadi. Noord-Estland nodigt je uit om vakantie te komen vieren.

Noord-Estland

West-Estland

Je vakantie in West-Estland is verrassend door de ongerepte natuur. Langs de kust vind je uitgestrekte stranden, kleine dorpjes en kuuroorden waar je een gezond modderbad neemt. De eilanden nodigen je uit om urenlang te fietsen of te lopen. Alleen jij, de stilte en de frisse lucht. Op Hiiumaa, het tweede grootste eiland van Estland ten noorden van grote broer Saaremaa, vind je mooie vuurtorentjes, stille inhammen en verlaten stranden. Als je wat meer tijd hebt, verdiep je dan in de lokale folklore van de contractstenen en Hiiumaa’s eigen kruizenheuvel. Alleen genieten van de schone lucht, eventueel op de rug van een paard, kan natuurlijk ook. Het eiland Saaremaa, het grootste en meest bezochte eiland, is ook een echt fiets- en wandeleiland. Je ziet onderweg kerken, vuurtorens en houten molens.

Sovjet-sentiment

Op het vasteland in West-Estland is ook genoeg te zien en te beleven. Op ongeveer een half uur rijden ten westen van Tallinn ligt de mooiste waterval van Estland bij Keila-Joa. Ten zuiden van Keila-Joa in het binnenland ligt de Rummu kalksteengroeve. Ten tijde van de Russen moesten gevangenen hier dwangarbeid verrichten. Na hun vertrek is de groeve op natuurlijke wijze ondergelopen. Als je een duikbril opzet, zwem je in het heldere water tussen de oude gebouwen en machines. Nog meer Sovjet-sentiment vind je in Paldiski aan de kust. Dit was ooit een marinebasis van de Russen en tot 1994 een geheim militair gebied. Het is nu grotendeels een spookstad, spannend genoeg om een kijkje te nemen en plaats te nemen in een oud militair Sovjetvliegtuig. Van hieruit is het ongeveer een uur rijden naar de vergane glorie van de badplaats Haapsalu. Voor de ultieme zomerbadplaats ga je naar Pärnu. Zo veelzijdig is een vakantie in West-Estland.

West-Estland

Finland

Een vakantie in Finland is genieten van de rust, ruimte en de vele mogelijkheden om in de vrije natuur te zijn. Finland, het land van de middernachtzon, sauna en de duizend meren. Maar liefst 188.000! In de vele uitgestrekte bossen vind je ook het mooiste wildleven. Misschien spot je wel een beer of een wolf. En in het hoge noorden, in Fins Lapland, sta je ineens oog in oog met een rendier of een eland. Naast de prachtige natuur bezoek je idyllische stadjes. De Finse hoofdstad Helsinki of een van de vele culturele bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het fort Suomenlinna dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Op avontuur in de winter

Een wintervakantie in Finland betekent naast skiën, actie in de sneeuw! Van een spectaculaire sneeuwscootertocht tot een sledetocht met husky\'s. Van een overnachting in een sneeuwkasteel tot het genieten van het kleurrijke noorderlicht in een glazen iglo. En om bij te komen van alle belevenissen ga je ontspannen in 1 van de ruim 3.000.000 sauna’s, die Finland rijk is. Om het makkelijk te maken, hebben wij complete Winter Adventure Weeks voor je samengesteld. Hierbij zijn het vervoer, verblijf en een aantal excursies al inbegrepen.

Middernachtzon en poolnacht

Een bekend fenomeen in Lapland zijn de middernachtzon en de poolnacht. Naarmate je hoger boven de poolcirkel komt worden de dagen in de zomer langer en in de winter korter. In de zomer vergeet je gewoon de tijd als je bijvoorbeeld een wandeling aan het maken bent. En in de winter? Dan is het buiten een beetje schemerig en verlicht de witte sneeuw de dag. Je krijgt zin om actief bezig te zijn in het prachtige witte landschap van Fins Lapland.

Finse steden

Een bezoek aan Finland mag zeker niet gepaard gaan zonder een bezoek te hebben gebracht aan de bruisende steden Helsinki, Turku en Tampere. Elke stad heeft weer zijn eigen unieke kenmerken. Helsinki staat natuurlijk bekend als de hoofdstad en is voor veel toeristen de eerste kennismaking met Finland. Turku, in het zuidwesten van Finland, staat bekend om de vele scheepswerven en de imposante Domkerk. En tenslotte Tampere, de derde stad van Finland, waar oude fabrieksgebouwen een complete metamorfose hebben ondergaan. Tegenwoordig zijn het centra van moderne bedrijvigheid met cafés, restaurants, theaters en musea.

Finland

DFDS Kiel - Klaipeda

Met de overtocht van Kiel naar Klaipeda vaar je in ca. 20 uur ontspannen naar de bestemming. Geniet van het uitzicht tijdens de overtocht over de Baltische Zee. Je vaart door de Kieler Fjord en langs de eilanden Fehrmarn en Rügen. De schepen op deze route zijn van alle gemakken voorzien. Proef van de lokale keuken aan boord of ga winkelen in één van de winkeltjes aan boord. Er zijn twee bars aanwezig op de schepen. Waarvan één met live sportuitzendingen. Je kinderen hoeven zich zeker niet aan boord te vervelen. Er is een kinderspeelplaats waar ze onderweg filmpjes kunnen kijken en kleuren. 's Avonds overnacht je in je comfortabele hut aan boord.      Meer details

DFDS, overtocht Kiel - Klaipeda

Bekijk een grotere afbeelding van DFDS Kiel - Klaipeda

Stena Line Kiel-Göteborg

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop, een winkel en in het hoogseizoen ook een dancing. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Stena Line Kiel-Göteborg

Tallink Silja Line Helsinki - Tallinn

In slechts 2 uur reis je van de hoofdstad Helsinki in Finland naar de hoofdstad Tallinn in Estland. De reis met deze moderne shuttle ferry is comfortabel en zal gegarandeerd onvergetelijk zijn. Aan boord heb je een gereserveerde plaats, zodat je uitgerust kan genieten van de overtocht, maar aan boord vind je verder ook diverse restaurants en winkels. Of ga lekker genieten van de prachtige tocht over de Finse Golf met mooie vergezichten en diverse eilandjes. Meer details

Tallink Silja Line, overtocht Helsinki - Tallinn

Bekijk een grotere afbeelding van Tallink Silja Line Helsinki - Tallinn

Reisduur

20 dagen

Aantal personen

2 personen

Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Eigen auto en ferry

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

€ 1544

21

€ 1500

22

€ 1494

23

€ 1463

24

€ 1468

25

€ 1483

26

€ 1499

27

€ 1499

28

€ 1457

29

€ 1453

30

€ 1442

31

€ 1468

Annija

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden · binnenhut naar aantal personen · ontbijt aan boord Tallink Silja Line · 16 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt.

Extra voordeel

uitgebreide reisbeschrijving · reisgids en wegenkaart Baltische Staten.

Extra info

CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.

Overtocht

- Afmetingen auto DFDS Seaways: max. 1.85 m hoog en 4.5 m lang (inbegrepen).
- Afmetingen auto Tallink Silja Line: max. 1.90 m hoog en 5 m lang (inbegrepen).
- Afmetingen auto Stena Line: max. 2 m hoog en 6 m lang (inbegrepen).

Optionele excursies

Fietsen in Stockholm

Er is geen betere manier om Stockholm te ontdekken dan per fiets. In de binnenstad zijn volop fietspaden, evenals in de stadsparken en langs de kades. De ervaren gids voorziet iedereen van goede fietsen en dan ga je op pad. Tijdens deze tour zie je het stadhuis, Gamla Stan (oude stad), het paleis en het grootste eiland van de stad, Södermalm. Geniet onderweg van de meest fantastische uitzichten. De gids vertelt over de ...

Kajakken op Pärnu Bay

Tijdens deze kajaktocht zal je veel interessante bezienswaardigheden van Pärnu zien, zoals de Yacht Club, Pärnu beach, Vallikäär en de golfbrekers. De gids vertelt je interessante feiten en informatie over de bezienswaardigheden onderweg. De bestemming is de uitkijktoren op het Vana-Pärnu strand, waar je de benen zal strekken. Na een verfrissende maaltijd en een kleine pauze ga je weer terug met Pärnu aan de ...

Met de e-bike door Helsinki

Er is geen betere manier om Helsinki te ontdekken dan per fiets. Helsinki is een van de groenste steden ter wereld en perfect om te fietsen. Maak een begeleide tocht onder leiding van een ervaren gids, welke je brengt naar de bossen, open velden en de zee. Uiteraard kennen zij de omgeving als geen ander, daar zij hier hun hele leven gewoond en gefietst hebben. Zij delen dan ook graag de mooie en onbekende plekjes welke ...

Moeraswandeling door Soomaa National Park

Tijdens deze unieke moeraswandeling ontdek je het Soomaa National Park met bogshoes. Dit zijn speciale moerasschoenen die speciaal gemaakt zijn om over moeraslandschap te lopen. Deze schoenen werden vroeger ook al gebruikt om door het landschap te kunnen lopen. Tijdens deze excursie word je meegenomen naar schitterende plekken die alleen per bogshoe zijn te bereiken. Er wordt door de Engelssprekende gids veel verteld ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.4
Aantal beoordelingen 5

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit