Met z'n tweeën

Liva

10-daagse rondreis langs bijzondere accommodaties - Letland, Estland

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in bijzondere accommodaties
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1155
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Overnachten in landhuizen en kastelen
  • Culturele hoogtepunten in wisselend landschap
  • Historie in de hoofdsteden Tallinn en Riga

Deze reis start in Riga met zijn cultuurrijke oude binnenstad. De reis brengt je door twee nationale parken, het Gauja National Park in Letland en het Lahemaa National Park in Estland. Hier vind je ook middeleeuwse kastelen zoals Turaida en Sigulda. Afwisselende landschappen, met diepe valleien, machtige ruïnes en prachtige parken wisselen elkaar af. Ook de hoofdstad van Estland, Tallinn mag niet ontbreken met zijn compacte, schilderachtige oude binnenstad met talrijke restaurants en terrasjes.

Hier overnacht je

Je verblijft in een karakteristiek landhuis, een kleinschalig 4* hotel, kasteel of in een statig landhuis. De accommodaties liggen in een straal van 50 km van de vermelde plaatsen.

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in bijzondere accommodaties
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1155
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam-Riga met airBaltic. Riga. 1 overnachting.

Ontdek het historische centrum van Riga. Oude gildehuizen, diverse indrukwekkende kathedralen, maar ook een aantal architectonische hoogtepunten bepalen het stadsbeeld. Wandel door de Zweedse Poort en struin door de smalle straten met oude vakwerkhuizen en ontdek de kleine doorkijkjes met prachtige uitzichten op de stad. Maar ook vind je hier een gezellig marktplein, diverse winkels, moderne maar ook traditionele Letse restaurants en veel boetiekjes.

Dag 1:

Dag 2:

Omgeving Birini. Ca. 60 km, 1 overnachting.

Maak een stop onderweg in Sigulda, waar je het gelijknamige Sigulda Castle vindt met de oude ruïnes en het nieuwe kasteel. Bezoek ook Turaida Castle welke omgeven is door mooie parken waar je heerlijk in kan wandelen. Je kan met de kabelbaan over de vallei steken of met de auto afdalen om de kastelen te bezoeken. Er is ook nog een observatietoren, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de oude Gauja rivier in de vallei.

Dag 2:

Dag 3:

Omgeving Tartu. Ca. 200 km, 1 overnachting.

Het kleine stadscentrum van Tartu heeft veel historie te bieden. Struin door de straten en maak een wandeling naar de indrukwekkende bakstenen gotische Domkerk op de heuvel Toomemägi. Gelegen midden in de stad in één van de grootste parken waar het heerlijk is tijdens de warme zomerdagen. Het gezellige marktplein biedt voldoende terrassen om een gezellige middag of avond door te brengen.

Dag 3:

Estland

Estland is een vakantieland pur sang. De meeste noordelijke Baltische staat loopt voorop in de digitale vooruitgang en behoudt tegelijkertijd zijn bijzondere identiteit. Dit zie en voel je als je door Estland reist. In de oude binnenstad van Tallinn loop je door een perfect geconserveerde middeleeuwse Hanzestad. Zet je een stap buiten de stadsmuren van de oude stad, dan bruist het van de nieuwe energie zichtbaar in cafés, galeries, boetieks en restaurants. Net buiten Tallinn ervaar je de rust en de natuur in al zijn verscheidenheid. Vijftig procent van het land bestaat uit bos, moeras, meren en rivieren. Letland heeft bovendien een enorm lange kustlijn en 1500 (grotendeels onbewoonde) eilanden. In de korte zomer verandert de natuur in een wild paradijs. Trek er op uit om te wandelen, fietsen, kanoën of zwemmen. Wie weet kom je tijdens je vakantie in Estland een beer, lynx of wolf tegen.

Hypermodern en folkloristisch

In 1991 bevrijdden de Esten zich van hun Russische overheersers, recht in de armen van de West-Europa en de moderne tijd. Estland is hypermodern: waar je ook bent, je hebt altijd 4G-bereik. Tegelijkertijd zijn de Esten diepgeworteld in hun cultuur. Folklore was tijdens het regime van de Russen de manier om de eigen identiteit te behouden. De zang- en dansfestivals grepen de Esten aan om op een vreedzame manier te protesteren. Nog steeds heeft elk gehucht een folkloristische vereniging. In de zomer krijg je de kans om te zien hoe de Esten het leven vieren. Er zijn overal festivals waar de Esten in hun traditionele kostuums zingen en dansen.

Uitgestrekte natuur

Omdat Estland maar 1,3 miljoen inwoners heeft, is de rust van de uitgestrekte natuur altijd dichtbij. Uitgebreide wandelnetwerken leiden je door de nationale parken, over verlaten stranden en door moerassen. In de zomer pluk je overal bessen en wilde aardbeien in het bos. Het land is makkelijk te bereizen: de afstanden zijn relatief klein en het wegennetwerk is goed onderhouden. De prijzen die je betaalt voor maaltijden, drankjes en souvenirs liggen in de regel onder het Nederlandse en Belgische prijsniveau. Heel fijn voor je portemonnee dus. Daar komt bij dat de Esten tot de beste Engelssprekende Europeanen behoren. Dat willen ze graag oefenen, met jou! Aan je vakantie in Estland zou je dus zomaar Baltische kennissen kunnen overhouden.

Estland

Noord-Estland

Op je vakantie in Noord-Estland combineer je de middeleeuwse hoofdstad Tallinn met de prachtige en afwisselende natuur van het Nationaal Park Laheema. Op 50 kilometer ten oosten van Tallinn vind je bossen, moerassen, kliffen en enorme keien in het zeewater. Laheema, ‘het land van de inhammen’, is het grootste en oudste nationale park van Estland. Het meest opvallende aan het park is de kustlijn met zijn vier schiereilanden en inhammen. Alle vier hebben ze mosterdkleurige stranden, rietvelden en bossen. Meer in het binnenland vind je een kalksteenplateau met jeneverbesheide, veenmoeras, elzen- en iepenbos. Verspreid in het zeewater liggen enorm keien die hier zo’n 12.000 jaar geleden terecht zijn gekomen toen de gletsjers in Scandinavië zich terug begonnen te trekken. Een vakantie in Noord-Estland is een mooie mix van cultuur en natuur.

Vleesetende plant

Vanuit Tallinn ben je binnen een uur in Laheema. Bij de afslag Loksa vind je een van de mooiste moerassen van het land, het Virumoeras. Een plankenpad voert je langs moerasbomen, modderpoelen, vogels en insecten. Natuurlijk probeer je zonnedauw te ontdekken. Dit is een vleesetend plantje, te herkennen aan rode blaadjes. Je mag hier ook de in overvloed groeiende bessen plukken. Een andere mooie wandeling in Laheema voert naar de kust vanaf het schilderachtige dorpje Käsmu. De baai van Käsmu ligt vol grote zwerfkeien. Bij laagwater is het mogelijk om naar het onbewoonde eilandje Kuradisaare te lopen. Naast deze natuurpracht, kun je naar het strand bij Võsu, bezoek je het mooie vissersdorpje Altja, of informeer je jezelf over de Estse natuur in het Bosmuseum van Sagadi. Noord-Estland nodigt je uit om vakantie te komen vieren.

Noord-Estland

West-Estland

Je vakantie in West-Estland is verrassend door de ongerepte natuur. Langs de kust vind je uitgestrekte stranden, kleine dorpjes en kuuroorden waar je een gezond modderbad neemt. De eilanden nodigen je uit om urenlang te fietsen of te lopen. Alleen jij, de stilte en de frisse lucht. Op Hiiumaa, het tweede grootste eiland van Estland ten noorden van grote broer Saaremaa, vind je mooie vuurtorentjes, stille inhammen en verlaten stranden. Als je wat meer tijd hebt, verdiep je dan in de lokale folklore van de contractstenen en Hiiumaa’s eigen kruizenheuvel. Alleen genieten van de schone lucht, eventueel op de rug van een paard, kan natuurlijk ook. Het eiland Saaremaa, het grootste en meest bezochte eiland, is ook een echt fiets- en wandeleiland. Je ziet onderweg kerken, vuurtorens en houten molens.

Sovjet-sentiment

Op het vasteland in West-Estland is ook genoeg te zien en te beleven. Op ongeveer een half uur rijden ten westen van Tallinn ligt de mooiste waterval van Estland bij Keila-Joa. Ten zuiden van Keila-Joa in het binnenland ligt de Rummu kalksteengroeve. Ten tijde van de Russen moesten gevangenen hier dwangarbeid verrichten. Na hun vertrek is de groeve op natuurlijke wijze ondergelopen. Als je een duikbril opzet, zwem je in het heldere water tussen de oude gebouwen en machines. Nog meer Sovjet-sentiment vind je in Paldiski aan de kust. Dit was ooit een marinebasis van de Russen en tot 1994 een geheim militair gebied. Het is nu grotendeels een spookstad, spannend genoeg om een kijkje te nemen en plaats te nemen in een oud militair Sovjetvliegtuig. Van hieruit is het ongeveer een uur rijden naar de vergane glorie van de badplaats Haapsalu. Voor de ultieme zomerbadplaats ga je naar Pärnu. Zo veelzijdig is een vakantie in West-Estland.

West-Estland

Zuid-Estland

Tijdens je vakantie in Zuid-Estland reis je door een landschap van rollende heuvels, glinsterende meren en uitgestrekte bossen. Onderweg naar Tartu zou je een kleine omweg kunnen maken naar het dorpje Alatskivi aan het Peipusmeer. De grootste attractie hier is het Alatskivi-kasteel, een groot witgepleisterd landhuis uit 1885. Het Schotse Balmoralkasteel diende als inspiratie. Vervolg je je weg, dan kom je in het hart van de regio: de universiteitsstad Tartu. Ten zuiden van Tartu vind je de stadjes Otepää en Võru, gelegen in een prachtige omgeving waar je kunt wandelen en zwemmen in de talloze meren. Nog zuidelijker, tegen de grens met Letland, vind je het Haanja nationaal park. Hier is de hoogste berg van het land: de Suur Munamägi (‘de Grote Eiberg’) telt 318 meter.

Een bezoek aan de Setu

Mocht je er tijd voor kunnen maken in je reisschema, dan zou je de regio Setumaa kunnen bezoeken. Deze regio ligt in het uiterste zuidoosten tegen het Pihkvameer. Hier wonen de Setu’s, een etnische bevolkingsgroep die een eigen taal spreekt, het Võru-Setu. Dit was het enige gebied in Estland dat in de Middeleeuwen onder Russisch bewind stond, en dus niet Duits en Luthers werd, maar Russisch-orthodox. De Setu’s dragen nog de originele klederdracht en hun volksmuziek behoort tot de mooiste van Estland. De cultuur van de Setu’s verliest snel terrein nu de jongeren kiezen voor een bestaan in de Estse maatschappij. Tijdens een vakantie in Zuid-Estland maak je kennis met de bijzondere cultuur en natuur van dit Baltische land.

Zuid-Estland

airBaltic Amsterdam-Riga

Comfortabel vliegen naar de Baltische hoofdsteden direct vanaf Amsterdam. airBaltic, is de nationale Letse luchtvaartmaatschappij, die vluchten aanbied naar de hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn. Het handige vluchtschema is ideaal voor vakantiegangers. airBaltic was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die he het gloednieuwe Bombardier CS300-vliegtuig introduceerde, Vanaf nu bestaat de vloot uit in totaal 30 vliegtuigen.   Meer details

airBaltic, vlucht Amsterdam-Riga

Bekijk een grotere afbeelding van airBaltic Amsterdam-Riga

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1155

2

€ 1155

3

€ 1155

4

€ 1155

5

€ 1155

6

€ 1155

7

€ 1155

8

€ 1155

9

€ 1155

10

€ 1155

11

€ 1155

12

€ 1155

13

€ 1155

14

€ 1155

15

€ 1155

16

€ 1155

17

€ 1155

18

€ 1155

19

€ 1155

20

€ 1155

21

€ 1155

22

€ 1155

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Liva

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (V-klasse) · luchthavenbelasting € 99 p.p. · ruimbagage 20 kg · 10 x 24 uur autohuur cat. B met Europcar · 9 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt.

Niet inbegrepen

toeslag Europcar € 45,50 (grensovergangskosten).

Extra voordeel

uitgebreide Engelstalige reisbeschrijving · reisgids · wegenkaart.

Overige info

CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.

Upgrade

Je verblijft 2 nachten op Muhu eiland in het luxueuze Padaste Manor (dag 6 t/m 7).

Optionele excursies

Kajakken op Pärnu Bay

Tijdens deze kajaktocht zal je veel interessante bezienswaardigheden van Pärnu zien, zoals de Yacht Club, Pärnu beach, Vallikäär en de golfbrekers. De gids vertelt je interessante feiten en informatie over de bezienswaardigheden onderweg. De bestemming is de uitkijktoren op het Vana-Pärnu strand, waar je de benen zal strekken. Na een verfrissende maaltijd en een kleine pauze ga je weer terug met Pärnu aan de ...

Moeraswandeling door Soomaa National Park

Tijdens deze unieke moeraswandeling ontdek je het Soomaa National Park met bogshoes. Dit zijn speciale moerasschoenen die speciaal gemaakt zijn om over moeraslandschap te lopen. Deze schoenen werden vroeger ook al gebruikt om door het landschap te kunnen lopen. Tijdens deze excursie word je meegenomen naar schitterende plekken die alleen per bogshoe zijn te bereiken. Er wordt door de Engelssprekende gids veel verteld ...

Zeilen in Pärnu Bay

Zeil rond de baai van Pärnu, de baai in het noordoosten van de Golf van Riga. Geniet van de frisse zeewind en de mooie vergezichten. In de verte zie je de eilanden Kihnu, Ruhnu, Sorgu en Manilaid liggen. De baai is het belangrijkste kustvisserijgebied van Estland en je zal veel boten zien op het water.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit