Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Call of the Fells

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - Lapland, Finland

Reiscode FIEXVALL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel of vakantiewoning
vanaf 
€ 2609
per persoon

  • In het uiterste noorden van Lapland
  • Verblijf in kleinschalig hotel of cabin, gerund door Sami
  • Huskysafari in Noorwegen, totaal 7 excursies!

Dit is de ideale reis voor iedereen die op zoek is een combinatie van authentieke Sami cultuur, ongerepte natuur en natuurlijk de onvergetelijke activiteiten die Lapland zo populair maken. Tijdens deze activiteitenweek verblijf je in Holiday Village Valle, gelegen in het uiterste noorden van Finland, tegen de Noorse grens. Gedurende de transfer van de luchthaven naar het noorden zie je het landschap veranderen. Je rijdt langs uitgestrekte vlaktes en vervolgens wordt het heuvelachtiger, de zogenoemde fells. Het hotel wordt gerund door een Sami familie en deze cutuur is hier diep geworteld. Deze week leer je over deze inheemse bevolkingsgroep, staat er een traditioneel Samidiner op het programma, breng je een bezoek aan het dorp Utsjoki en aan een traditionele rendierhouder. Want rendieren zijn hier erg belangrijk. Er wonen zelfs meer rendieren in dit gebied dan mensen. Uiteraard mag een sneeuwscootertocht over de fells, een sneeuwschoenwandeling én het speuren naar het noorderlicht niet ontbreken. En last but not least natuurlijk de husky's! Voor de huskysledetocht steek je de grens over met Noorwegen, dus 2 bestemmingen in 1 vakantie!

Reiscode FIEXVALL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel of vakantiewoning
vanaf 
€ 2609
per persoon

Dag 1

Amsterdam-Ivalo met Transavia. Holiday Village Valle, 7 overnachtingen.

Je verblijft in

Holiday Village Valle

Met Transavia vlieg je vanaf Amsterdam naar Ivalo, waar je wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van het hotel. Na een transfer van ruim 2 uur check je in bij Holiday Village Valle, gelegen in het uiterste noorden van Finland, in Utsjoki. Utsjoki is de enige plaats in Finland waar de meerderheid van de bevolking behoort tot de Sami. Kijk je ogen uit gedurende de transfer, want je ziet het landschap veranderen, waardoor zelfs deze rit is al een bezienswaardigheid is. Slechts de Teno rivier scheidt het hotel nog van Noorwegen. Het hotel is omgeven door prachtige natuur, schone lucht en ontelbare heuvels, ook wel 'fells' genoemd. Het hotel wordt gerund door een zeer gastvrije Sami familie. De Sami cultuur is hier erg belangrijk en tijdens deze activiteitenweek leer je dan ook veel over deze inheemse bevolkingsgroep.
Ontdek vandaag de omgeving van het hotel en rust lekker uit van de reis. Vergeet ook niet een van de noorderlicht apps de downloaden, want de afgelegen ligging van het hotel is ideaal voor het spotten van noorderlicht. Want zonder lichtvervuiling is de kans op het spotten van het noorderlicht groter!

Holiday Village Valle

Dag 2

Bezoek aan de rendierboerderij en ontdek de Sami cultuur.

Vandaag bezoek je de traditionele rendierboerderij, waar je warm onthaalt wordt door de rendierherder. Per minibusje wordt je naar de nabijgelegen rendierboerderij gebracht, waar de rendierherder je hartelijk verwelkomt. Je krijgt uitleg over het leven op een rendierboerderij, over de rendieren zelf en natuurlijk wat deze dieren voor de Sami betekenen. Je kan leren een lasso te werpen en uiteraard mag een rendiersledetocht (1 of 2 personen per slee, ca. 40 min.) door het bos niet ontbreken. Na de sledetocht kan je lekker opwarmen met een kop koffie of warme bessensap in een Lavvu, een traditionele Sami hut.

Rendiersledetocht

Dag 3

Sneeuwschoenwandeling.

Bind de speciale sneeuwschoenen onder en maak een korte, maar uitdagende wandeling op de sneeuwschoenen over de heuvels. Met de sneeuwscooterslee word je naar de fells gebracht, vanwaar de wandeling gaat beginnen. Vanaf de fell loop je door het besneeuwde landschap terug naar Holiday Village Valle. Uiteraard leer je de basistechnieken van sneeuwschoenwandelen van de gids. Geniet onderweg van de besneeuwde bomen en prachtige vergezichten. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs nog wat dieren of voetafdrukken van dieren in het bos! Onderweg wordt er uiteraard even gestopt voor een warm drankje.

Inbegrepen excursies

Sneeuwschoenwandeling Utsjoki

Sneeuwschoenwandelen

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Ivalo-Amsterdam (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Ivalo in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Ivalo. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de terugreis naar Amsterdam maak je een tussenstop op Kittilä, de heenvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Ivalo

Bekijk een grotere afbeelding van Ivalo-Amsterdam (za), Transavia

Amsterdam-Ivalo (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Ivalo in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Ivalo. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de terugreis naar Amsterdam maak je een tussenstop op Kittilä, de heenvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Ivalo

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Ivalo (za), Transavia

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

vakantiewoning,Type A,Riverside cabin

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

€ 2703

7

8

9

10

11

12

13

€ 2609

14

15

16

17

18

19

20

€ 2639

21

22

23

24

25

26

27

€ 2771

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Deze Winter Adventure is geschikt vanaf 12 jaar

Winter Adventure Call of the Fells

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma
- Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag
- Verzekering voor de sneeuwscooter met een eigen risico van max. € 960
- Je kan een verzekering afsluiten om het eigen risico van de sneeuwscooter af te kopen, informeer bij boeking naar de mogelijkheden

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten

Belangrijke informatie

- Bij het huren van een sneeuwscooter dient de bestuurder in het bezit te zijn van een rijbewijs

Inbegrepen excursies

Bezoek aan rendierboerderij en ontdek de Sami cultuur

Meet & greet de familie Muzehas en de andere rendieren. Met een transfer word je naar de nabijgelegen rendierboerderij gebracht. Hier staat de rendierherder je al op te wachten om je zijn verhalen te vertellen over zijn rendieren, het hoeden van rendieren en de Sami cultuur. Ook maak je een korte rendiertocht. Aan het eind van de excursie kan je nog even nagenieten tijdens een warme kop koffie of sap bij het vuur in een ...

Bezoek aan Utsjoki

Met een minibus ga je naar het nabijgelegen dorp Utsjoki, 2,2 km rijden. Het dorp heeft net iets meer dan 1200 inwoners en is de enige Finse gemeente met een Samische meerderheid. Je brengt een bezoek aan het openluchtmuseum bij de kerk waar verschillende houten huizen te bezichtigen zijn. Deze huizen behoren al generaties lang tot verschillende Sami families en worden enkel bewoond rondom de katholieke feestdagen. Deze ...

Huskysafari Utsjoki

Na ca. Na 40 minuten rijden kom je aan bij de huskyboerderij aan de Noorse kant van de rivier Teno. Op de huskyboerderij staan de blaffende husky's al te popelen om je mee te nemen op safari. Na instructies van de gids, begint de 2 uur durende tocht door het imposante besneeuwde heuvellandschap. Na de safari kan je genieten bij het vuurtje met een warme drankje en een kleine snack. Tijdens de pauze vertelt de gids over ...

Noorderlichtsafari Utsjoki

Ga op zoek met de gids naar de ideale plek om de Aurora Borealis te spotten. Vooraf worden de verschillende Aurora-voorspellingen bekeken, zodat de route al uitgestippeld is om je de beste kansen te geven om van dit prachtige natuurverschijnsel te kunnen genieten. Dit kan op de heuvels zijn met de slee getrokken door een sneeuwscooter, op de sneeuwschoenen in de omgeving of met een (mini)bus als het net iets verder weg ...

Optionele excursies

IJsvissen Utsjoki

Een ritje in de slee achter de sneeuwscooter brengt je bij een klein meertje, waar de gids je alle kneepjes van het ijsvissen zal uitleggen. Na de instructies boor je een gat en gooi je je hengeltje uit. Als je geluk hebt vang je misschien wel een vis. Tijdens de excursie wordt er ook een lekker vuurtje gestookt waarbij je je lekker kan opwarmen en genieten van een warme kop koffie of bessensap.

Noorderlicht rendiersafari Utsjoki

De gids neemt je in de avond mee wanneer het mogelijk is om het noorderlicht te zien, terwijl jij geniet van een rit met de rendieren. Na de sledetocht zal de gids een vuurtje maken buiten of binnen in de traditionele Sámi-hut, die een "Laavu" wordt genoemd. Als het weer goed is, en er is een mogelijkheid om het noorderlicht te zien, kan je buiten bij het vuur blijven, je opwarmen met een warme drankje, de rendieren ...

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit