Deze vakantie is voor seizoen 2024 te boeken vanaf 20-12-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.
Gezellige B&B met persoonlijke service van de Nederlandse eigenaren Niek en Ank. Daal vanaf het hotel naar de mooie baai Petit Bot. St. Peter Port bereik je gemakkelijk met de bus, de halte is voor de deur. Voor een goede maaltijd kan je dagelijks terecht bij gastropub The Deerhound, op enkele minuten lopen.
Deze vakantie is voor seizoen 2024 te boeken vanaf 20-12-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.
Bar
Buitenzwembad (jun t/m aug)
Lounge / lobby
Ontbijtruimte
Parkeergelegenheid
Receptie
Roomservice
Terras
Tuin
Wifi
Fietsverhuur
Hottub
Sauna
Wasserette
26; netjes ingericht met tv en koffie- en theezetfaciliteiten. Badkamer met douche en toilet. De Superior kamer is ruimer en de meeste hebben uitzicht over de tuin of vallei.
De Kanaaleilanden liggen niet ver van de kust van Normandië, dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels, rijden ze links en betaal je er met Britse ponden. Eeuwenlang vormden de eilanden het toneel van talrijke zeeslagen tussen de Engelsen en Fransen, maar nu is de rust er weergekeerd. De cultuur is een unieke mix van Franse en Engelse invloeden, die nog het sterkst tot uiting komt in de heerlijke keuken: het is een waar paradijs voor mensen die van lekker eten houden.
Onder invloed van de warme golfstroom heerst er op de Kanaaleilanden een zacht klimaat met milde maar vochtige winters en warme, droge zomers. De dagtemperaturen variëren van gemiddeld 21 ºC tot 26 ºC in juli en augustus naar gemiddeld 10 ºC in de wintermaanden. De meeste regen valt in december en januari. Doordat de Kanaaleilanden in de luwte liggen van het Franse vasteland is het er minder winderig dan je zou verwachten, maar het is duidelijk te zien dat Guernsey in de loop der eeuwen meer last van de wind heeft gehad dan Jersey. Het vriest zelden of nooit op de Kanaaleilanden, wat het rijke plantenleven en de zeer vroeg bloeiende bolgewassen verklaart.
De Britse Pond is ca. € 1,13 (september, 2018) waard. Op de Kanaaleilanden drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden u echter aan om uw Jersey of Guernsey ponden op te maken op de Kanaaleilanden, omdat ze niet omgewisseld kunnen worden in de rest van Europa. Credit cards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is in vrijwel alle toeristenplaatsen mogelijk.
Op de Kanaaleilanden wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Bij het 'filter in turn' systeem krijgt ieder op zijn beurt voorrang. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km). Op de zogenaamde 'Green Lanes' in het binnenland geldt een maximum snelheid van 15 mijl (ca. 25 km/uur) en fietsers, ruiters en wandelaars hebben er voorrang! Op Herm en Sark zijn auto's verboden.
Ondanks het feit dat Guernsey al meer dan 800 jaar niet meer bij Normandië hoort, is het zijn Franse trekjes nog niet kwijt. Met de British cosiness en culinaire hoogstandjes van la douce France biedt dit Kanaaleiland het beste van 2 werelden. De vriendelijke bevolking zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Er zijn vele wandel- en fietsroutes, waardoor je het eiland van vele kanten kunt ontdekken.
Ze voelen zich ‘anders’ en gedragen zich dus ook ‘anders'. Zo zijn de postbussen hier niet rood, zoals in Engeland, maar blauw en 1 pond is hier geen munt maar een biljet. En ze maken hun eigen wetten, niet Queen Elizabeth vertelt hun wat ze moeten doen, nee, ze vertellen elkaar wat ze moeten doen. Zo is iedereen verplicht om de begroeiing langs de weg bij zijn huis in de eerste 2 weken van juni te kortwieken. Het gevolg is dat je hier langs de meest prachtige tuinen bij witte cottages rijdt waartegen de kleurige bloemen extra mooi uitkomen.
Guernsey staat bekend om zijn tomaten en aardappelen maar ook om zijn palingsoep, vooral door de toegevoegde kruiden, waaronder de blaadjes van de goudsbloem. En de koeien van Guernsey zijn verantwoordelijk voor de Guernsey Cream Liquor (een drankje van amaretto en brandy). Klinkt dit voor jou niet zo aantrekkelijk, maak je geen zorgen: de keuken van Guernsey is, net als die van Jersey, een prachtige combinatie van Frans en Engels.
Het stadje is in de 11e eeuw ontstaan in een beschut gelegen vallei, waar in die tijd zo’n 400 huizen in Georgiaanse stijl gebouwd werden. Tegenwoordig is het er gezellig en knus met nauwe, steile klinkerstraatjes die aflopen naar de haven. Het robuuste Castle Cornet, dat eeuwenlang de toegang tot de haven bewaakte, doemt op aan de zuidelijke havenpier. Een bezoek aan dit kasteel is een ‘must’, al is het alleen maar om de prachtige tuinen binnen de kasteelmuren te bewonderen.
De rust, het mooie licht en de prettige atmosfeer zijn slechts een aantal eigenschappen die kunstenaars naar dit eiland lokten. Zo woonde de schrijver Victor Hugo een aantal jaren op het eiland. Hij kocht Hauteville House, nu een museum. Hij schreef vanuit de zogenaamde Crystal Room, altijd staand, uitkijkend over de haven in de richting van zijn vaderland. Hier schreef hij zijn beroemde werk Les Misérables.