Met z'n tweeën

Kalle

11-daagse rondreis langs hotels - IJsland

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1265
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Langer verblijf in geothermisch gebied Mývatn
  • Volop ruimte voor optionele excursies
  • Ontdek de natuurlijke rijkdom van IJsland

Tijdens deze rondreis volg je grotendeels de ringweg, deze rondweg van IJsland is volledig geasfalteerd. Je komt langs veel bezienswaardigheden zoals Geysir, Gullfoss, het gletsjermeer Fjallsárlón en de Goðafoss waterval. Na de oostfjorden bereik je Mývatn waar je 2 dagen verblijft zodat je alle tijd hebt om de pruttelende modderpoelen en grillig gevormde lavaformaties rond het meer te bekijken. Ga op zoek naar walvissen aan de noordkust bij Húsavík. Het laatste deel van de reis voert langs het prachtige schiereiland Snæfellsnes.

Hier overnacht je

Je kan kiezen uit kamers met gedeelde of eigen badkamer. Voor meer informatie over het verblijf in de verschillende soorten hotels op IJsland , kijk onder de tab bestemming.

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1265
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík met Icelandair. Reykjavík. Ca. 50 km, 1 overnachting.

Na aankomst op de luchthaven bij Keflavík haal je de huurauto op ga je op weg naar Reykjavík. Maak onderweg naar de hoofdstad een rit langs de lavavelden en bezoek de Lavatunnel van Raufahólshellir.

Dag 1:

Dag 2:

Laugarvatn/Gullfoss. Ca. 80-115 km, 1 overnachting.

Vandaag bezoek je het mooie Thingvellir Nationaal Park, de Almannagjá kloof, de regelmatig spuitende geiser Strokkur bij Geysir en de gouden waterval Gullfoss.

Aan het einde van dag is een ontspannen bad erg aangenaam om bij te komen van alle indrukken. Boek daarom entreetickets bij voor Laugarvatn Fontana of Secreet Lagoon.

Optionele excursies

Laugarvatn Fontana , Secret Lagoon

Dag 2:

Dag 3:

Vik/Kirkjubæjarklaustur. Ca. 250 km, 1 overnachting.

De kustroute langs de Mýrdalsjökull gletsjer en de Skógafoss waterval is prachtig. Op veel plekken aan de kust (o.a. Dyrhólaey) van IJsland strijken de papegaaiduikers begin april neer. Je ziet ze vaak op een hoge klif, waar ze in het gras hun nest kunnen maken. Op IJsland zijn vele plekken te vinden waar ze nestelen, want in totaal strijken ieder jaar 8 miljoen paartjes neer op de kust van IJsland. Pas in augustus vliegen de jongen uit en niet lang daarna trekken de vogels weer terug naar hun wintergebieden op zee. In het noorden van IJsland vertrekken ze pas begin september.

Maak in Vík een wandeling over het zwarte zandstrand. Zwemmen in zee is er helaas niet bij, daar is het water écht te koud voor.

Indien je een upgrade boekt naar een 4x4 auto, is het mogelijk om deze dag van van Laugarvatn/Gullfoss naar Kirkjubæjarklaustur te rijden. Je komt dan langs het gebied van Landmannalaugar. De route is op zichzelf al een groot avontuur. Je doorkruist rivieren en passeert ruig landschap. Onderweg kan je stoppen voor een wandeling langs kleurrijk ryolietgesteente.

Dag 3:

IJsland

Een vakantie in IJsland is een ongekende ervaring. Je bent op het eiland van vuur en ijs, van licht en donker. In IJsland vind je de grootste gletsjers buiten de polen, en de meest actieve vulkanen ter wereld. In de zomer blijft de zon bijna 24 uur aan de hemel staan, in de winter laat diezelfde zon zich nauwelijks zien. IJsland is ook het eiland van kleurrijke contrasten en grafische structuren. Diepe fjorden uitgesleten door ijs, zwarte stranden, blauwe gletsjermeren met witte ijsbergen en heldergroene valleien. Het eiland is nog jong en niet af. De aardplaten schuiven hier beetje bij beetje uit elkaar en maken brede scheuren in de grond. Geisers spuiten het water hoog in de lucht. Modder blubbert uit holen. Watervallen komen donderend naar beneden vallen. Als je dit spektakel van gigantische oerkrachten van nabij wil meemaken, kom dan voor een vakantie naar IJsland.

Ontspannen in een natuurbad

Een rondreis door IJsland is een ontdekkingstocht naar de krachten die de aarde hebben vormgegeven. Hier zijn die krachten nog steeds aan het werk. Dit komt doordat IJsland precies boven de Mid-Atlantische breukzone ligt, waardoor de Europese schol en de Amerikaanse schol van elkaar af bewegen. Bovendien ligt IJsland op een zogeheten ‘hot spot’, waardoor lava diep uit de aarde naar boven komt. Voeg daarbij de geisers, hotsprings, gletsjers, watervallen en fjorden en je hebt een werkelijk unieke vakantiebestemming. Voor natuurliefhebbers is IJsland een buitenkans om al deze natuurwonderen tijdens een reis te zien. Naast deze natuurpracht biedt Reykjavík volop cultuur: het is een van de meest trendy steden van Europa. Met ons ruime aanbod vakanties naar IJsland zit er vast iets tussen waar jouw ogen van gaan twinkelen.

IJsland

Noordoost-IJsland

Tijdens je vakantie in Noordoost-IJsland passeer je verschillende landschappen. In het oosten rijd je door schilderachtige fjorden en ga je van het ene havenplaatsje naar het andere. Bij deze Oostfjorden heb je bovendien de meeste kans om rendieren te zien. In het afgelegen noordoosten wonen vooral vogels, met name op het schiereiland Langanes. Noord-IJsland bestaat uit valleien en schiereilanden, hoge bergen en lavavelden. Aan de Skjálfandi-baai ligt de haven Húsavík, de Europese hoofdstad van de ‘whale watching’. Tijdens een boottocht zie je vrijwel zeker dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, orka's en bultruggen. Zo divers is een vakantie in Noordoost-IJsland.

Gezelligheid in Akureyi

Aan het uiteinde van de langgerekte fjord Eyjafjörður ligt Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Het is een gezellige stad met een universiteit, veel musea en een voortreffelijk uitgaansleven. Opvallende bezienswaardigheden zijn de kathedraal met mooie uitzichten rondom en de botanische tuin.

Het natuurschoon van Mývatn

De rookpluimen die bij het meer Mývatn uit de aarde opstijgen, zie je al van verre. Mývatn heeft een enorm rijk vogelleven, maar je komt hier vooral voor het spectaculaire landschap. Je loopt tussen kratertjes, borrelende modderpoelen, kokend hete bronnen en helgele zwavelafzettingen. Goðafoss, tussen Akureyri en Mývatn, is een grote waterval met een historisch verhaal. In het jaar 1000 besloot de Viking en gekozen wetgever van de Alþing, Þorgeir Þorkelsson, dat heel IJsland christelijk moest worden. Hij zwoor zijn heidense goden af door ze in de waterval te gooien. Goðafoss betekent dan ook Waterval der Goden. Vanaf deze kant van het eiland heb je ook toegang tot het Vatnajökull National Park. Bezoek tijdens je vakantie in Noordoost-IJsland de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi en de krachtigste waterval van Europa, Dettifoss. Het is heel imponerend om deze waterval van dichtbij mee te maken.

Noordoost-IJsland

Noordwest-IJsland

Een vakantie in Noordwest-IJsland staat voor heel veel rust en ruimte. Dit is helemaal het geval in het uiterste noordwesten, de Westfjorden. In dit meest afgelegen deel van IJsland wonen erg weinig mensen. De brede fjorden dringen diep het land in; de IJslanders noemen dit gebied de Vestfirðir, de Drakenkop. Vogels, zeehonden en poolvossen vinden hier een onderkomen. Tegen de hoge bergwanden zitten kleine vissersdorpjes vastgeplakt. De natuur laat zijn mooiste kant zien met gele stranden en de waterval Dynjandi, die over trappen naar beneden valt. Als je op zoek bent naar puur natuur, boek dan een vakantie naar Noordwest-IJsland.

Paardrijden en raften

Ten westen van Akureyri, de centraal gelegen hoofdstad van het noorden, stijgt de ringweg 1 van zeeniveau naar het bergplateau Öksnadalsheidi op ongeveer 1100 meter. Daarna begint de afdaling naar Varmahlid aan de Skagafjörður. Dit deel van IJsland was al in de Vikingtijd een agrarisch gebied. Er zijn veel paardenfokkerijen en vooral in Skagafjörður is paardrijden populair. Overigens kan je overal in het noorden deelnemen aan lange of korte rijtochten. Dit gebied is ook ideaal voor raften op de rivieren.

Legendarische vulkaan

Verder naar het westen, voorbij de Westfjorden, ligt het schiereiland Snæfellsnes. Het bestaat uit een langgerekte bergrug die zijn hoogste punt, 1446 meter, bereikt op de vulkaan Snæfellsjökull. Deze legendarische vulkaan op de uiterste westpunt van het schiereiland had Jules Verne voor ogen toen hij het boek ‘Naar het middelpunt van de aarde’ schreef. Je kan deze (vergletsjerde) vulkaan beklimmen. Doe dit met begeleiding als je niet zo’n ervaren bergwandelaar bent. Langs de kust van het schiereiland liggen zandstranden, loodrechte vogelkliffen en mooie haventjes, zoals Arnarstapi en Hellnar. Een vakantie in Noordwest-IJsland laat je kennismaken met al deze hoogtepunten.

Noordwest-IJsland

Zuidoost-IJsland

Tijdens je vakantie in Zuidoost-IJsland kom je immense gletsjers, bruisende watervallen en het gletsjermeer Jökulsárlón tegen. Het Vatnajökull Nationaal Park is een enorme ijskap die ongeveer 14% van het eiland beslaat. Bovendien is het Vatnajökull het grootste nationaal park van IJsland én van Europa. Op sommige plaatsen is de gletsjer wel 1 kilometer dik! In het gletsjermeer Jökulsárlon, aan de rand van het Vatnajökull, drijven in het kalme blauwe water ijsbergen voorbij. Het Skaftafell maakt onderdeel uit van het Vatnajökull Nationaal Park. Het is een van de meest populaire wandelgebieden die je tijdens je vakantie in IJsland zult tegenkomen.

Wandelen naar de zwarte waterval

In het Skaftafell heb je een prachtig uitzicht op bergen, gletsjers en donderende watervallen. Het is een van die zeldzame plekken in IJsland met een natuurlijk bos. Door dit alles loopt een wirwar van rivieren. De meest populaire wandeling brengt je naar Svartifoss, de zwarte waterval, zo genoemd vanwege de basaltformaties waar het water overheen valt. Het bezoekerscentrum heeft veel informatie over de uitgestrekte wandelroutes in dit gebied.

IJsbergen in het gletsjermeer

Terug op de ringweg kom je vlak langs het gletsjermeer Jökulsárlón. In het mooie meer drijven witte, lichtblauwe, en grijze ijsbergen rond in de meest grillige vormen. Als ze klein genoeg zijn, worden ze afgevoerd naar zee. Het is mogelijk om met een amfibievoertuig tussen de ijsbergen van het Jökulsárlón-gletsjermeer te laveren. Deze excursie boek je heel gemakkelijk direct bij ons. Als je in IJsland bent, mag je gletsjerwandelen niet overslaan. Met stijgijzers aan maak je een wandeling over de Svínafellsjökull-gletsjer, een uitloper van de Vatnajökull-gletsjer. Ervaren gidsen begeleiden deze excursie.

Kreeften eten

De reis gaat verder naar het oosten naar het plaatsje Höfn, vooral bekend vanwege de zeekreeft. Als je een fan van deze delicatesse bent, dan is het kreeftenfestival tijdens het laatste weekend van juni echt iets voor jou. Wil je hier naartoe, dan is het aan te raden je vakantie in Zuidoost-IJsland zo vroeg mogelijk te boeken.

Zuidoost-IJsland

Icelandair Amsterdam-Keflavík

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Icelandair Amsterdam-Keflavík

Icelandair Brussel-Keflavík

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt rechtstreeks vanaf Brussel naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Brussel-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Icelandair Brussel-Keflavík

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1265

2

€ 1265

3

€ 1265

4

€ 1265

5

€ 1265

6

€ 1265

7

€ 1265

8

€ 1265

9

€ 1265

10

€ 1265

11

€ 1265

12

€ 1265

13

€ 1265

14

€ 1265

15

€ 1265

16

€ 1265

17

€ 1265

18

€ 1265

19

€ 1265

20

€ 1265

21

€ 1265

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Kalle

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse (V-klasse met vertrek in de periode 01/04 t/m 31/05 en 01/09 t/m 30/09, T-klasse 01/06 t/m 20/06, Q-klasse 21/06 t/m 31/08 en H-klasse 01/10 t/m 31/10) · luchthavenbelasting ca. € 120 p.p. · ruimbagage 23 kg · 10 x 24 uur autohuur cat. A met AVIS · 10 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt.

Extra voordeel

uitgebreide reisbeschrijving · reisgids · wegenkaart.

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.
- Keflavík service charge voor de autohuur ISK 5.400, ter plaatse te voldoen.
- Milieutoeslag autohuur ISK 650, ter plaatse te voldoen.

Optionele excursies

Ammassalik – Oost-Groenland - 3 dagen

Vanaf Reykjavík Airport vlieg je binnen 2 uur met Air Iceland naar Kulusuk aan de oostkust van Groenland. Daarna volgt een spectaculaire helikoptervlucht van ca. 10 minuten naar Ammassalik. Je vliegt over de arctische zee met drijvende ijsschotsen en eilanden met hoge bergen. In Ammassalik verblijf je 2 nachten in het gelijknamige hotel. Ammassalik is de grootste stad in het dunbevolkte Oost-Groenland: er wonen ca. ...

Gletsjerwandeling en Fjallsárlón gletsjermeer

Tijdens deze adembenemende tocht bezoek je het Vatnajökull Nationaal Park en maak je een mooie wandeling langs de oevers van het Fjallsárlón gletsjermeer. Deze is gelegen op de Fjallsjökull gletsjertong, die bezaaid is met ijsschotsen die zijn afgebrokkeld van de gletsjer. Daarna maak je met een zodiacboot een tocht tussen de ijsbergen, over het wereldbefaamde Fjallsárlón gletsjermeer. De gids informeert je over ...

Gletsjerwandeling op de Vatnajökull

Als je in IJsland bent, mag je gletsjerwandelen niet overslaan! Met stijgijzers aan maak je een wandeling over de Svínafellsjökull gletsjer, een uitloper van de Vatnajökull gletsjer. Je komt langs ijsformaties in verschillende kleuren: van sterkte tinten blauw, wit, met as bedekt en zelfs kristalhelder ijs. Onderweg geniet je van panoramische uitzichten op de gletsjer en de omringende bergtoppen. De wandeling wordt ...

Kulusuk – Oost-Groenland - 2 dagen

Vanaf Reykjavík Airport vlieg je binnen 2 uur met Air Iceland naar Kulusuk aan de oostkust van Groenland. Hier word je even onderdeel van de kleine Inuït gemeenschap van slechts 250 inwoners en is Hotel Kulusuk voor 1 nacht je thuis. Kulusuk ligt op een klein eiland tussen hoge bergen en diepe fjorden, waar ijsbergen schitteren in de arctische zee. Dit ruige gebied is lang geïsoleerd gebleven. De bevolking wist ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.4
Aantal beoordelingen 52

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit