Voor het eerst
Met de kinderen

Bryndis

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen - IJsland

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoningen
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1259
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Populairste gezinsreis door IJsland van 2019
  • Genoeg tijd voor leuke activiteiten
  • Comfortabele huisjes inclusief bedlinnen

Tijdens deze rondreis verblijf je in vakantiewoningen op het platteland van IJsland. In twee weken verken je het hele eiland. Je hebt alle tijd om de hoogtepunten van de IJslandse natuur te verkennen, doordat je op alle plaatsen 3 of 4 nachten verblijft. Ga mee op walvissafari of verken een lavagrot. Deze rondreis is zéér geschikt voor families (met kinderen) of stellen die niet elke dag de koffers willen in- en uitpakken.

Hier overnacht je

Je verblijft binnen een straal van 50 kilometer van de vermelde plaatsen en 70 km van Egilsstaðir. Voor meer informatie over het verblijf in vakantiewoningen op IJsland, kijk op .

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoningen
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1259
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 3:

Vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík met Icelandair. Borgarnes, Húsafell of omgeving. Ca. 120-170 km, 3 overnachtingen.

Na aankomst in Keflavík haal je de huurauto en de bedlinnenpakketten en rijd je noordwaarts naar je vakantiehuis. Vanaf daar kan je het prachtige schiereiland Snæfellsnes bezoeken.

Snæfellsnes is het grootste schiereiland van IJsland en bestaat uit een lange bergrug met op het hoogste punt daarvan de 1446 meter hoge gletsjer Snæfellsjökull. Deze gletsjer is een oude vulkaan waarvan de krater vrijwel geheel schuilgaat onder een ijskap. Langs de kust vind je vissersdorpjes en zwarte zandstranden. Kijk onderweg uit naar zeehonden en vergaap je bij Gerðuberg aan basaltkliffen. Je kan vanuit Stykkishólmur een boottocht maken in de Breiðafjörður met prachtige watervogels waaronder de zeearend en natuurlijk de papegaaiduiker.

In de omgeving van Reykholt kan je een mooie wandeling maken langs de Hraunfossar en Barnafoss watervallen. Ook kan je in dit gebied stoompluimen uit de grond zien opstijgen bij Deildartunguhver.

Dag 1 t/m 3:

Dag 4 t/m 7:

Akureyri of omgeving. Ca. 320 km, 4 overnachtingen.

Over de ringweg rijd je naar Akureyri. Onderweg kan je een wandeling maken naar de vulkaankrater Grabrok. Tijdens het verblijf in het noorden moet je zeker de leuke stad Akureyri aandoen en daar de botanische tuin bezoeken. Net buiten de stad stap je terug in de tijd bij de oude turfhuisjes van Laufás. En in het kleine plaatsje Hrafnagil vind je gegarandeerd een leuke souvenir in de Christmas House.

Je bent nu ook in de buurt van het Mývatnmeer, op de weg er naartoe kom je langs de Goðafoss waterval. Het landschap rond het 36 km2 grote meer is een spectaculair panorama van lava, krater en rotsformaties. In het noorden van IJsland, vlakbij de bergpas Námaskarð, ligt Hverir. In dit gebied liggen diverse borrelende modderpoelen en zwavelbronnen.

In het vissersplaatsje Húsavík stap je aan boord om walvissen te gaan spotten. En voor nóg een indrukwekkende waterval ga je naar Jökulsárgljúfur. Door deze 25 km lange canyon stroomt een rivier waar de machtige Dettifoss naar beneden stort. Er zijn gemarkeerde wandelroutes, waarbij je ook langs mooie lavaformaties komt.

Dag 4 t/m 7:

Dag 8 t/m 10:

Egilsstaðir of omgeving. Ca. 270 km, 3 overnachtingen.

Via een lange weg over de Möðrudalur vlakte ga je naar het volgende vakantiehuis.

Het kustlandschap in het oosten kenmerkt zich door diepe fjorden en kleine vissersdorpjes waaronder Seyðisfjörður waar eens in de week de veerboot vanuit Denemarken aankomt. Bij Hallormsstaður maak je een korte wandeling door IJslands grootste bos waar de hoogste boom van IJsland staat: een Russische lariks van ruim 20 meter!

In het oosten, met name rondom de berg Snæfell, kan je rendieren tegenkomen.

Dag 8 t/m 10:

IJsland

Een vakantie in IJsland is een ongekende ervaring. Je bent op het eiland van vuur en ijs, van licht en donker. In IJsland vind je de grootste gletsjers buiten de polen, en de meest actieve vulkanen ter wereld. In de zomer blijft de zon bijna 24 uur aan de hemel staan, in de winter laat diezelfde zon zich nauwelijks zien. IJsland is ook het eiland van kleurrijke contrasten en grafische structuren. Diepe fjorden uitgesleten door ijs, zwarte stranden, blauwe gletsjermeren met witte ijsbergen en heldergroene valleien. Het eiland is nog jong en niet af. De aardplaten schuiven hier beetje bij beetje uit elkaar en maken brede scheuren in de grond. Geisers spuiten het water hoog in de lucht. Modder blubbert uit holen. Watervallen komen donderend naar beneden vallen. Als je dit spektakel van gigantische oerkrachten van nabij wil meemaken, kom dan voor een vakantie naar IJsland.

Ontspannen in een natuurbad

Een rondreis door IJsland is een ontdekkingstocht naar de krachten die de aarde hebben vormgegeven. Hier zijn die krachten nog steeds aan het werk. Dit komt doordat IJsland precies boven de Mid-Atlantische breukzone ligt, waardoor de Europese schol en de Amerikaanse schol van elkaar af bewegen. Bovendien ligt IJsland op een zogeheten ‘hot spot’, waardoor lava diep uit de aarde naar boven komt. Voeg daarbij de geisers, hotsprings, gletsjers, watervallen en fjorden en je hebt een werkelijk unieke vakantiebestemming. Voor natuurliefhebbers is IJsland een buitenkans om al deze natuurwonderen tijdens een reis te zien. Naast deze natuurpracht biedt Reykjavík volop cultuur: het is een van de meest trendy steden van Europa. Met ons ruime aanbod vakanties naar IJsland zit er vast iets tussen waar jouw ogen van gaan twinkelen.

IJsland

Noordoost-IJsland

Tijdens je vakantie in Noordoost-IJsland passeer je verschillende landschappen. In het oosten rijd je door schilderachtige fjorden en ga je van het ene havenplaatsje naar het andere. Bij deze Oostfjorden heb je bovendien de meeste kans om rendieren te zien. In het afgelegen noordoosten wonen vooral vogels, met name op het schiereiland Langanes. Noord-IJsland bestaat uit valleien en schiereilanden, hoge bergen en lavavelden. Aan de Skjálfandi-baai ligt de haven Húsavík, de Europese hoofdstad van de ‘whale watching’. Tijdens een boottocht zie je vrijwel zeker dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, orka's en bultruggen. Zo divers is een vakantie in Noordoost-IJsland.

Gezelligheid in Akureyi

Aan het uiteinde van de langgerekte fjord Eyjafjörður ligt Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Het is een gezellige stad met een universiteit, veel musea en een voortreffelijk uitgaansleven. Opvallende bezienswaardigheden zijn de kathedraal met mooie uitzichten rondom en de botanische tuin.

Het natuurschoon van Mývatn

De rookpluimen die bij het meer Mývatn uit de aarde opstijgen, zie je al van verre. Mývatn heeft een enorm rijk vogelleven, maar je komt hier vooral voor het spectaculaire landschap. Je loopt tussen kratertjes, borrelende modderpoelen, kokend hete bronnen en helgele zwavelafzettingen. Goðafoss, tussen Akureyri en Mývatn, is een grote waterval met een historisch verhaal. In het jaar 1000 besloot de Viking en gekozen wetgever van de Alþing, Þorgeir Þorkelsson, dat heel IJsland christelijk moest worden. Hij zwoor zijn heidense goden af door ze in de waterval te gooien. Goðafoss betekent dan ook Waterval der Goden. Vanaf deze kant van het eiland heb je ook toegang tot het Vatnajökull National Park. Bezoek tijdens je vakantie in Noordoost-IJsland de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi en de krachtigste waterval van Europa, Dettifoss. Het is heel imponerend om deze waterval van dichtbij mee te maken.

Noordoost-IJsland

Noordwest-IJsland

Een vakantie in Noordwest-IJsland staat voor heel veel rust en ruimte. Dit is helemaal het geval in het uiterste noordwesten, de Westfjorden. In dit meest afgelegen deel van IJsland wonen erg weinig mensen. De brede fjorden dringen diep het land in; de IJslanders noemen dit gebied de Vestfirðir, de Drakenkop. Vogels, zeehonden en poolvossen vinden hier een onderkomen. Tegen de hoge bergwanden zitten kleine vissersdorpjes vastgeplakt. De natuur laat zijn mooiste kant zien met gele stranden en de waterval Dynjandi, die over trappen naar beneden valt. Als je op zoek bent naar puur natuur, boek dan een vakantie naar Noordwest-IJsland.

Paardrijden en raften

Ten westen van Akureyri, de centraal gelegen hoofdstad van het noorden, stijgt de ringweg 1 van zeeniveau naar het bergplateau Öksnadalsheidi op ongeveer 1100 meter. Daarna begint de afdaling naar Varmahlid aan de Skagafjörður. Dit deel van IJsland was al in de Vikingtijd een agrarisch gebied. Er zijn veel paardenfokkerijen en vooral in Skagafjörður is paardrijden populair. Overigens kan je overal in het noorden deelnemen aan lange of korte rijtochten. Dit gebied is ook ideaal voor raften op de rivieren.

Legendarische vulkaan

Verder naar het westen, voorbij de Westfjorden, ligt het schiereiland Snæfellsnes. Het bestaat uit een langgerekte bergrug die zijn hoogste punt, 1446 meter, bereikt op de vulkaan Snæfellsjökull. Deze legendarische vulkaan op de uiterste westpunt van het schiereiland had Jules Verne voor ogen toen hij het boek ‘Naar het middelpunt van de aarde’ schreef. Je kan deze (vergletsjerde) vulkaan beklimmen. Doe dit met begeleiding als je niet zo’n ervaren bergwandelaar bent. Langs de kust van het schiereiland liggen zandstranden, loodrechte vogelkliffen en mooie haventjes, zoals Arnarstapi en Hellnar. Een vakantie in Noordwest-IJsland laat je kennismaken met al deze hoogtepunten.

Noordwest-IJsland

Zuidoost-IJsland

Tijdens je vakantie in Zuidoost-IJsland kom je immense gletsjers, bruisende watervallen en het gletsjermeer Jökulsárlón tegen. Het Vatnajökull Nationaal Park is een enorme ijskap die ongeveer 14% van het eiland beslaat. Bovendien is het Vatnajökull het grootste nationaal park van IJsland én van Europa. Op sommige plaatsen is de gletsjer wel 1 kilometer dik! In het gletsjermeer Jökulsárlon, aan de rand van het Vatnajökull, drijven in het kalme blauwe water ijsbergen voorbij. Het Skaftafell maakt onderdeel uit van het Vatnajökull Nationaal Park. Het is een van de meest populaire wandelgebieden die je tijdens je vakantie in IJsland zult tegenkomen.

Wandelen naar de zwarte waterval

In het Skaftafell heb je een prachtig uitzicht op bergen, gletsjers en donderende watervallen. Het is een van die zeldzame plekken in IJsland met een natuurlijk bos. Door dit alles loopt een wirwar van rivieren. De meest populaire wandeling brengt je naar Svartifoss, de zwarte waterval, zo genoemd vanwege de basaltformaties waar het water overheen valt. Het bezoekerscentrum heeft veel informatie over de uitgestrekte wandelroutes in dit gebied.

IJsbergen in het gletsjermeer

Terug op de ringweg kom je vlak langs het gletsjermeer Jökulsárlón. In het mooie meer drijven witte, lichtblauwe, en grijze ijsbergen rond in de meest grillige vormen. Als ze klein genoeg zijn, worden ze afgevoerd naar zee. Het is mogelijk om met een amfibievoertuig tussen de ijsbergen van het Jökulsárlón-gletsjermeer te laveren. Deze excursie boek je heel gemakkelijk direct bij ons. Als je in IJsland bent, mag je gletsjerwandelen niet overslaan. Met stijgijzers aan maak je een wandeling over de Svínafellsjökull-gletsjer, een uitloper van de Vatnajökull-gletsjer. Ervaren gidsen begeleiden deze excursie.

Kreeften eten

De reis gaat verder naar het oosten naar het plaatsje Höfn, vooral bekend vanwege de zeekreeft. Als je een fan van deze delicatesse bent, dan is het kreeftenfestival tijdens het laatste weekend van juni echt iets voor jou. Wil je hier naartoe, dan is het aan te raden je vakantie in Zuidoost-IJsland zo vroeg mogelijk te boeken.

Zuidoost-IJsland

Icelandair Amsterdam-Keflavík

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Icelandair Amsterdam-Keflavík

Icelandair Brussel-Keflavík

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt rechtstreeks vanaf Brussel naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Brussel-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Icelandair Brussel-Keflavík

Reisduur

16 dagen

Type accommodatie

accommodaties volgens programma

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

€ 1259

4

5

6

€ 1259

7

8

9

10

€ 1259

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bryndis

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse (V-klasse met vertrek in de periode 04/04 t/m 31/05 en 01/09 t/m 30/09, T-klasse 01/06 t/m 20/06, Q-klasse 21/06 t/m 31/08 en H-klasse 01/10 t/m 31/10) · luchthavenbelasting ca. € 120 p.p. · ruimbagage 23 kg. · 15 x 24 uur autohuur cat. B met AVIS · 15 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies · ontbijt in Höfn/Vik en Hafnarfjördur/Kópavogur · linnenpakket.

Niet inbegrepen

eindschoonmaak.

Extra voordeel

uitgebreide reisbeschrijving · reisgids · wegenkaart.

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.
- Keflavík service charge voor de autohuur ISK 5.400, ter plaatse te voldoen.
- Milieutoeslag autohuur ISK 650, ter plaatse te voldoen.
- Er is 1 linnenpakket p.p. inbegrepen (bedlakens voor 1 persoon, 2 handdoeken, 2 badhandoeken en 1 theedoek. Het linnenpakket wordt meegenomen naar de volgende woning).
- Eindschoonmaak is verplicht zelf te verzorgen (schoonmaakmiddelen aanwezig).

Vertrekmogelijkheden

De beschreven reis is geldig bij vertrek op donderdag. Bij vertrek op zondag verblijf je 4 nachten in Borganes of omgeving, 3 nachten in Akureyri of omgeving, 3 nachten in Egilsstaðir of omgeving, 1 nacht in Höfn/Vík, 3 nachten in Selfoss of omgeving en 1 nacht in Hafnarfjörður/Kópavogur.

Afhankelijk van beschikbaarheid kan de route voor beide vertrekdagen ook in omgekeerde richting worden bevestigd; de laatste nacht is wél altijd in Hafnarfjörður/Kópavogur.

Optionele excursies

Bezoek de ijstunnels van de Langjökull gletsjer

Je reist af naar de op één na grootste gletsjer van IJsland, de Langjökull gletsjer, waar je de unieke mogelijkheid hebt om af te dalen in een ijstunnel. Met een 8-wiel aangedreven truck rijd je over de gletsjer waar de hoogste top 1360 m is. Onder deze gigantische gletsjer met een oppervlakte van 1.020 m2 is de ijstunnel. Een gids begeleidt de wandeling door de gangen in de grot en vertelt je onder meer over het ...

Gletsjerwandeling en ijsklimmen op de Sólheimajökull

Deze begeleide gletsjerwandeling gaat over het ijs van de bekende Sólheimajökull gletsjer en is geschikt vanaf 14 jaar. Tijdens de wandeling is het mogelijk om onder begeleiding een ijsmuur te beklimmen. Je bent ca. 3 uur op de gletsjer. Maak je gebruik van de transfer vanuit Reykjavík? Dan wordt op de terugweg een stop gemaakt bij de bekende Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen. Wanneer je geen gebruik maakt van ...

Gullfoss Canyon Rafting

Raften van de Hvitá rivier is een spectaculaire ervaring die je niet wilt missen. Je vaart door de Brúarhlöð canyon, na de enorme Gullfoss waterval. Deze excursie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een beetje avontuur én wil genieten van het prachtige landschap. Ervaring is niet nodig. Na de tocht kan je gebruik maken van de douches en sauna. Kom op eigen gelegenheid, of boek de tour met transfer vanuit ...

Laugarvatn Fontana

Kom genieten en ontspan in de natuurlijk verwarmde geothermische baden van Laugar. Op deze bijzondere plek zijn meerdere natuurlijk verwarmde sauna's, zwem- en stoombaden aanwezig. Vanuit de baden kan je het meer in zwemmen waar een aantal natuurlijke warmtebronnen zijn. Het Fontana Café serveert verfrissende drankjes, heerlijke broodjes en lunch en diner van lokale producten. Na een dagje baden in de natuurlijke ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.4
Aantal beoordelingen 117

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit