Rustig reistempo
Met de kinderen

Björk

12-, 13- of 16-daagse rondreis langs vakantiewoningen - IJsland

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoningen
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 959
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Onderdompelen in IJslandse natuurwonderen
  • Mogelijkheid om binnenlandse Kjölurroute te rijden
  • Comfortabele huisjes inclusief bedlinnen

Dit is een ontspannen rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Je verkent het westen, noorden en zuiden van IJsland vanuit vakantiewoningen waar je afwisselend 3 of 4 nachten verblijft. Verleng het laatste verblijf tot een volle week, zodat er volop tijd is om bijvoorbeeld een gletsjer te beklimmen. Maak wandelingen langs watervallen en stoompluimen en stop onderweg voor een plons in een natuurlijke warmtebron. Dát is IJsland op zijn best!

Hier overnacht je

Je verblijft in vakantiewoningen binnen een straal van 50 kilometer van de vermelde plaatsen. Voor meer informatie over het verblijf in vakantiewoningen op IJsland, zie 'Vakantiewoningen in IJsland' onder het kopje 'Extra Informatie' onderaan de pagina.

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoningen
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 959
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 3:

Vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík met Icelandair. Borgarnes of omgeving. Ca. 120-150 km, 3 overnachtingen.

Na aankomst op Keflavík International Airport haal je de huurauto en het linnenpakket op en rijd je langs de westelijke fjordenkust richting je vakantiewoning.

Maak vanuit je vakantiewoning een rit rond de gletsjer Snæfellsjökull op het schiereiland Snæfellsnes, of maak een boottocht op de Breiðafjörður. Een aanrader is een gemarkeerde wandeling door het lavaveld Eldborgarhraun, met als beloning uitzicht over de Eldborg krater.

Ook bijzonder zijn de basaltkliffen van Gerðuberg. Niet ver daar vandaan, aan de overkant van de weg, ligt een kleine hotspring waar je een warm bad kan nemen. Zoek je liever verkoeling? Ga dan mee op excursie naar de ijstunnels van de Langjökull gletsjer.

Dag 1 t/m 3:

Dag 4 t/m 7:

Akureyri of omgeving. Ca. 320 km, 4 overnachtingen.

Over de ringweg rijd je naar het noorden van IJsland. Onderweg kan je bij Blönduós via een voetgangersbrug naar het eilandje Hrutey oversteken, een natuurreservaat in de rivier de Blandá.

Akureyri is een leuk stadje aan de fjord en is de 2e stad van IJsland. Beklim de toren van de kerk in Akureyri voor een mooi uitzicht over de stad.

Het meer Mývatn ligt in een fascinerende omgeving waar het letterlijk borrelt van de vulkanische activiteiten. Al van verre kan je de rookpluimen uit de aarde zien opstijgen. Hier maak je kennis met hete bronnen, pruttelende modderpoelen en de groteske vormen van afgekoelde lava.

Natuurlijk bezoek je ook de beroemde Goðafoss en Dettifoss watervallen en kan je op walvissafari vanuit Húsavík. En bij Grenivík kan je de turfhuisjes van Laufás bezoeken. Deze traditionele huisjes laten zien hoe de mensen rond 1900 op het platteland leefden.

Dag 4 t/m 7:

Dag 8 t/m 10:

Selfoss of omgeving. Ca. 360-430 km, 3 of 7 overnachtingen.

Het is mogelijk om het binnenland door te steken naar het zuiden. Je kan de bekende Kjölurroute alleen rijden met een 4x4 auto (niet standaard inbegrepen, upgraden is dan noodzakelijk). Deze oude Vikingroute is ca. 165 km lang en één van de drie belangrijkste bergwegen van IJsland. Let goed op de weersverwachtingen, voordat je met de route start. Onderweg kom je langs een groot hetebronnengebied: Hveravellir. Daar kan je mooie wandelingen maken langs gekleurde bubbelende bronnen. Er is ook een geothermisch bad waar je heerlijk in kan ontspannen.

In Zuid-IJsland is heel veel te doen. Hier vind je de grote waterval Gullfoss, waarboven vaak een regenboog hangt, en de beroemdste springbronnen van IJsland, de Geysir en de Strokkur. Het meest sensationeel is de Strokkur, een geiser die op exacte tijden een fontein van enkele tientallen meters hoog spuit.

Maak een wandeltocht bij Skaftafell in Vatnajökull National Park, rijd naar het gletsjermeer Fjallsárlón voor een boottocht tussen de ijsschotsen en ga vogels observeren aan het zwarte zandstrand van Vík. Je sluit de dag af met een duik in het geothermisch verwarmde natuurbad van Seljavallalaug.

Dag 8 t/m 10:

IJsland

Een vakantie in IJsland is een ongekende ervaring. Je bent op het eiland van vuur en ijs, van licht en donker. In IJsland vind je de grootste gletsjers buiten de polen, en de meest actieve vulkanen ter wereld. In de zomer blijft de zon bijna 24 uur aan de hemel staan, in de winter laat diezelfde zon zich nauwelijks zien. IJsland is ook het eiland van kleurrijke contrasten en grafische structuren. Diepe fjorden uitgesleten door ijs, zwarte stranden, blauwe gletsjermeren met witte ijsbergen en heldergroene valleien. Het eiland is nog jong en niet af. De aardplaten schuiven hier beetje bij beetje uit elkaar en maken brede scheuren in de grond. Geisers spuiten het water hoog in de lucht. Modder blubbert uit holen. Watervallen komen donderend naar beneden vallen. Als je dit spektakel van gigantische oerkrachten van nabij wil meemaken, kom dan voor een vakantie naar IJsland.

Wintervakantie in IJsland

In de winter is IJsland een witte wereld van gletsjers, besneeuwde vulkanen en bevroren watervallen. Er zijn minder toeristen en dus ben je helemaal één met de ongerepte natuur. Bovendien is er van september t/m maart een goede kans dat je noorderlicht te zien krijgt. Dansende roze en groene pluimen die de lucht in de avond kleur geven. In IJsland is zoveel moois op een kleine opervlakte en dat op maar 3 uur vliegen van Nederland. Fara til Ísland!

Ontspannen in een natuurbad

Een rondreis door IJsland is een ontdekkingstocht naar de krachten die de aarde hebben vormgegeven. Hier zijn die krachten nog steeds aan het werk. Dit komt doordat IJsland precies boven de Mid-Atlantische breukzone ligt, waardoor de Europese schol en de Amerikaanse schol van elkaar af bewegen. Bovendien ligt IJsland op een zogeheten ‘hot spot’, waardoor lava diep uit de aarde naar boven komt. Voeg daarbij de geisers, hotsprings, gletsjers, watervallen en fjorden en je hebt een werkelijk unieke vakantiebestemming. Voor natuurliefhebbers is IJsland een buitenkans om al deze natuurwonderen tijdens een reis te zien. Naast deze natuurpracht biedt Reykjavík volop cultuur: het is een van de meest trendy steden van Europa. Met ons ruime aanbod vakanties naar IJsland zit er vast iets tussen waar jouw ogen van gaan twinkelen.

IJsland

Noordoost-IJsland

Tijdens je vakantie in Noordoost-IJsland passeer je verschillende landschappen. In het oosten rijd je door schilderachtige fjorden en ga je van het ene havenplaatsje naar het andere. Bij deze Oostfjorden heb je bovendien de meeste kans om rendieren te zien. In het afgelegen noordoosten wonen vooral vogels, met name op het schiereiland Langanes. Noord-IJsland bestaat uit valleien en schiereilanden, hoge bergen en lavavelden. Aan de Skjálfandi-baai ligt de haven Húsavík, de Europese hoofdstad van de ‘whale watching’. Tijdens een boottocht zie je vrijwel zeker dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, orka's en bultruggen. Zo divers is een vakantie in Noordoost-IJsland.

Gezelligheid in Akureyi

Aan het uiteinde van de langgerekte fjord Eyjafjörður ligt Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Het is een gezellige stad met een universiteit, veel musea en een voortreffelijk uitgaansleven. Opvallende bezienswaardigheden zijn de kathedraal met mooie uitzichten rondom en de botanische tuin.

Het natuurschoon van Mývatn

De rookpluimen die bij het meer Mývatn uit de aarde opstijgen, zie je al van verre. Mývatn heeft een enorm rijk vogelleven, maar je komt hier vooral voor het spectaculaire landschap. Je loopt tussen kratertjes, borrelende modderpoelen, kokend hete bronnen en helgele zwavelafzettingen. Goðafoss, tussen Akureyri en Mývatn, is een grote waterval met een historisch verhaal. In het jaar 1000 besloot de Viking en gekozen wetgever van de Alþing, Þorgeir Þorkelsson, dat heel IJsland christelijk moest worden. Hij zwoor zijn heidense goden af door ze in de waterval te gooien. Goðafoss betekent dan ook Waterval der Goden. Vanaf deze kant van het eiland heb je ook toegang tot het Vatnajökull National Park. Bezoek tijdens je vakantie in Noordoost-IJsland de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi en de krachtigste waterval van Europa, Dettifoss. Het is heel imponerend om deze waterval van dichtbij mee te maken.

Noordoost-IJsland

Noordwest-IJsland

Een vakantie in Noordwest-IJsland staat voor heel veel rust en ruimte. Dit is helemaal het geval in het uiterste noordwesten, de Westfjorden. In dit meest afgelegen deel van IJsland wonen erg weinig mensen. De brede fjorden dringen diep het land in; de IJslanders noemen dit gebied de Vestfirðir, de Drakenkop. Vogels, zeehonden en poolvossen vinden hier een onderkomen. Tegen de hoge bergwanden zitten kleine vissersdorpjes vastgeplakt. De natuur laat zijn mooiste kant zien met gele stranden en de waterval Dynjandi, die over trappen naar beneden valt. Als je op zoek bent naar puur natuur, boek dan een vakantie naar Noordwest-IJsland.

Paardrijden en raften

Ten westen van Akureyri, de centraal gelegen hoofdstad van het noorden, stijgt de ringweg 1 van zeeniveau naar het bergplateau Öksnadalsheidi op ongeveer 1100 meter. Daarna begint de afdaling naar Varmahlid aan de Skagafjörður. Dit deel van IJsland was al in de Vikingtijd een agrarisch gebied. Er zijn veel paardenfokkerijen en vooral in Skagafjörður is paardrijden populair. Overigens kan je overal in het noorden deelnemen aan lange of korte rijtochten. Dit gebied is ook ideaal voor raften op de rivieren.

Legendarische vulkaan

Verder naar het westen, voorbij de Westfjorden, ligt het schiereiland Snæfellsnes. Het bestaat uit een langgerekte bergrug die zijn hoogste punt, 1446 meter, bereikt op de vulkaan Snæfellsjökull. Deze legendarische vulkaan op de uiterste westpunt van het schiereiland had Jules Verne voor ogen toen hij het boek ‘Naar het middelpunt van de aarde’ schreef. Je kan deze (vergletsjerde) vulkaan beklimmen. Doe dit met begeleiding als je niet zo’n ervaren bergwandelaar bent. Langs de kust van het schiereiland liggen zandstranden, loodrechte vogelkliffen en mooie haventjes, zoals Arnarstapi en Hellnar. Een vakantie in Noordwest-IJsland laat je kennismaken met al deze hoogtepunten.

Noordwest-IJsland

Zuidwest-IJsland

Tijdens je vakantie in Zuidwest-IJsland bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Vanuit de hoofdstad Reykjavík vertrekt de dagtrip de Golden Circle. Je gaat naar de waterval Gullfoss, de geisers bij Geysír en het Nationaal Park Þingvellir. Ook zijn er nog allerlei andere dagexcursies die starten in Reykjavík, bijvoorbeeld een walvissafari die vertrekt vanuit de haven van Reykjavík. Er komen in de Atlantische Oceaan rondom IJsland bultruggen, bruinvissen, vinvissen en witsnuitdolfijnen voor. Kijk ook uit naar papegaaiduikers op de rotsen en kliffen. Een andere spannende excursie is een afdaling in de Thrihnukagigur-vulkaan. Je daalt in een open kabellift af naar de bodem van de krater. Een overweldigende kennismaking met het binnenste van de aarde.

Blue Lagoon en Secret Lagoon

Direct na de landing op het vliegveld Keflavík op het schiereiland Reykjanes zie je kale lavavlaktes, sporadisch begroeid met mos en gras, terwijl in de verte kegelvormige vulkanen opdoemen. Midden in dit vulkanische landschap ligt de Blue Lagoon, waar je een heerlijk natuurbad neemt in het geothermisch verwarmde zoute water. Het unieke ecosysteem zorgt voor de tropisch blauwe kleur van het water. Zo begin je wel heel ontspannen aan je vakantie. Minder toeristisch dan de Blue Lagoon én goedkoper is de Secret Lagoon. Een toepasselijke naam voor het geothermische warmwaterbad aan de rand van het dorpje Flúðir. Je boekt de Secret Lagoon heel eenvoudig als excursie via ons.

Gletsjers Eyjafallajökull en de Mýrdalsjökull

Ten oosten van de Markarfljót rivier wordt de kuststrook smaller en steile bergwanden doemen op. Daarbovenuit torenen twee grote gletsjers, de Eyjafallajökull en de Mýrdalsjökull. Ze vormen de oorsprong van talloze gletsjerrivieren en watervallen. Zoals de Skógafoss, een waterval van 60 meter hoogte, waar bij zonnig weer vaak een regenboog te zien is. Zuidwest-IJsland is een goed begin van je vakantie!

Zuidwest-IJsland

Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Brussel-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt rechtstreeks vanaf Brussel naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Brussel-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Brussel-Keflavik, Icelandair

Type accommodatie

accommodaties volgens programma

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

€ 959

4

5

6

7

8

9

10

€ 959

11

12

13

14

15

16

17

€ 959

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Björk

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse (V-klasse met vertrek in de periode 01/04 t/m 31/05, T-klasse 01/06 t/m 20/06, Q-klasse 21/06 t/m 31/08, S-klasse 01/09-30/09 en I-klasse 01/10 t/m 31/10) · luchthavenbelasting ca. € 120 p.p. · ruimbagage 23 kg. · 11, 12 of 15 x 24 uur autohuur cat. B met AVIS · 11, 12 of 15 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies · ontbijt in Hafnarfjördur/Kópavogur · linnenpakket.

Extra voordeel

uitgebreide reisbeschrijving · reisgids · wegenkaart.

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.
- Keflavík service charge voor de autohuur ISK 5.400, ter plaatse te voldoen.
- Milieutoeslag autohuur ISK 650, ter plaatse te voldoen.
- Er is 1 linnenpakket p.p. inbegrepen (bedlakens voor 1 persoon, 2 handdoeken, 2 badhandoeken en 1 theedoek. Het linnenpakket wordt meegenomen naar de volgende woning).
- Eindschoonmaak is verplicht zelf te verzorgen (schoonmaakmiddelen aanwezig).
- Afhankelijk van beschikbaarheid kan de route voor beide vertrekdagen ook in omgekeerde richting worden bevestigd; de laatste nacht is wél altijd in Hafnarfjörður/Kópavogur.
- De Kjölurroute is uitsluitend te maken met een auto met vierwielaandrijving (4x4). Afhankelijk van de weersomstandigheden en jaargetijden kan het soms nodig zijn een andere route te kiezen dan is beschreven. Tussen medio juni en medio september zijn de condities meestal het beste.

Vertrekmogelijkheden

De beschreven reis is geldig bij vertrek op donderdag. Bij vertrek op zondag verblijf je 4 nachten in Borgarnes of omgeving, 3 nachten in Akureyri of omgeving en 4 nachten in Selfoss of omgeving en 1 nacht in Hafnarfjörður/Kópavogur. Bij beide vertrekdagen is het mogelijk om in Selfoss de verblijfsperiode te verlengen tot een week.

Optionele excursies

Bezoek de ijstunnels van de Langjökull gletsjer

Je reist af naar de op één na grootste gletsjer van IJsland, de Langjökull gletsjer, waar je de unieke mogelijkheid hebt om af te dalen in een ijstunnel. Met een 8-wiel aangedreven truck rijd je over de gletsjer waar de hoogste top 1360 m is. Onder deze gigantische gletsjer met een oppervlakte van 1.020 m2 is de ijstunnel. Een gids begeleidt de wandeling door de gangen in de grot en vertelt je onder meer over het ...

Gullfoss Canyon Rafting

Raften van de Hvitá rivier is een spectaculaire ervaring die je niet wilt missen. Je vaart door de Brúarhlöð canyon, na de enorme Gullfoss waterval. Deze excursie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een beetje avontuur én wil genieten van het prachtige landschap. Ervaring is niet nodig. Na de tocht kan je gebruik maken van de douches en sauna. Kom op eigen gelegenheid, of boek de tour met transfer vanuit ...

Laugarvatn Fontana

Kom genieten en ontspan in de natuurlijk verwarmde geothermische baden van Laugar. Op deze bijzondere plek zijn meerdere natuurlijk verwarmde sauna's, zwem- en stoombaden aanwezig. Vanuit de baden kan je het meer in zwemmen waar een aantal natuurlijke warmtebronnen zijn. Het Fontana Café serveert verfrissende drankjes, heerlijke broodjes en lunch en diner van lokale producten. Na een dagje baden in de natuurlijke ...

Lavatunnel Raufarhólshellir

In het land van vulkanen mag een uitstapje naar de lavatunnel Raufarhólshellir niet ontbreken. Je loopt over lava van zeker 5000 jaar oud en ziet de verschillende sculpturen in de grot. De gids vertelt uitgebreid over de bijzondere rotsformaties en neemt je mee naar het hart van de lavatunnel. Hier schommelt de temperatuur het hele jaar rond de 0-4 graden. Over de paden en platformen is het een makkelijke wandeling van ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.4
Aantal beoordelingen 63

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit