Voor het eerst
Actieve vakanties

Rondom Reykjavík

5-daagse vakantie met verblijf in hotel - IJsland

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 963
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Verblijf in de hoofdstad Reykjavík
  • Inclusief excursie naar Jökulsárlón gletsjermeer
  • Inclusief walvissafari en excursie Golden Circle

Tijdens deze korte vakantie naar IJsland staat er elke dag een fascinerende excursie op het programma. Op deze manier maak je kennis met het bijzondere vulkanische landschap, de gletsjers en watervallen van IJsland. In Reykjavík kan je winkelen, musea bezoeken en IJslandse gerechten proberen. Tijdens je vakantie verblijf je in een hotel nabij diverse bezienswaardigheden en op loopafstand van het centrum liggen. Een bezoek aan Reykjavík is zonder twijfel een unieke ervaring!

Hier overnacht je

Je verblijft 4 nachten in Hotel Cabin of in Hotel Klettur.

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 963
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík met Icelandair en transfer naar Reykjavík, 4 overnachtingen.

Na aankomst op de luchthaven Keflavík ga je met de transferbus direct naar Hotel Cabin of Hotel Klettur. Beiden zijn centraal gelegen ten opzichte van de bezienswaardigheden, cafés en restaurants.

Heenreis met Icelandair

Dag 2:

Golden Circle Tour.

In de ochtend is er tijd om zelf de stad te verkennen. Wandel bijvoorbeeld naar het Reykjavík kunstmuseum of neem de gratis bus naar het museum Perlan. Hier vind je momenteel een interessante expositie over gletsjers. Vergeet niet te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee in één van de vele cafés.

Daarna maak je pas echt kennis met het vulkanische karakter van IJsland tijdens de Golden Circle tour. In de middag word je opgehaald voor een tocht langs het Thingvellir Nationaal Park, de kloof waar IJsland ontstond, het beroemde Geisergebied met zijn hotsprings en geisers en de gouden waterval Gullfoss.

Inbegrepen excursies

Golden Circle Tour

Gullfoss

Dag 3:

Zuidkust en Jökulsárlón gletsjermeer.

Vandaag staat een excursie op het programma naar het gletsjermeer Jökulsárlón, aan de voet van de Vatnajökull gletsjer (consumpties en maaltijden zijn voor eigen rekening).

De bus volgt de ringweg langs de kust van Zuid-IJsland, langs de recente vulkaanafzettingen onderaan de Eyafjallajökull die in 2010 uitbarstte, en de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss. Bij de Seljalandsfoss kan je achter de waterval langs lopen! Vanaf de lavavlakte Eldhraun kan je in de verte de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, zien opdoemen. De ijsbergen die in de lagune ronddrijven zijn afgebrokkeld van de gletsjer. Met een amfibievoertuig maak je een fotogenieke tocht tussen de ijsschotsen door. Daarna keert de bus terug naar Reykjavík.

Bij vertrek in april en oktober kom je wel bij Jökulsárlón, maar het is dan niet mogelijk om de boottocht te maken. Je kan dan een mooie wandeling langs het meer maken.

Jókulsárlon gletsjermeer

IJsland

Een vakantie in IJsland is een ongekende ervaring. Je bent op het eiland van vuur en ijs, van licht en donker. In IJsland vind je de grootste gletsjers buiten de polen, en de meest actieve vulkanen ter wereld. In de zomer blijft de zon bijna 24 uur aan de hemel staan, in de winter laat diezelfde zon zich nauwelijks zien. IJsland is ook het eiland van kleurrijke contrasten en grafische structuren. Diepe fjorden uitgesleten door ijs, zwarte stranden, blauwe gletsjermeren met witte ijsbergen en heldergroene valleien. Het eiland is nog jong en niet af. De aardplaten schuiven hier beetje bij beetje uit elkaar en maken brede scheuren in de grond. Geisers spuiten het water hoog in de lucht. Modder blubbert uit holen. Watervallen komen donderend naar beneden vallen. Als je dit spektakel van gigantische oerkrachten van nabij wil meemaken, kom dan voor een vakantie naar IJsland.

Wintervakantie in IJsland

In de winter is IJsland een witte wereld van gletsjers, besneeuwde vulkanen en bevroren watervallen. Er zijn minder toeristen en dus ben je helemaal één met de ongerepte natuur. Bovendien is er van september t/m maart een goede kans dat je noorderlicht te zien krijgt. Dansende roze en groene pluimen die de lucht in de avond kleur geven. In IJsland is zoveel moois op een kleine opervlakte en dat op maar 3 uur vliegen van Nederland. Fara til Ísland!

Ontspannen in een natuurbad

Een rondreis door IJsland is een ontdekkingstocht naar de krachten die de aarde hebben vormgegeven. Hier zijn die krachten nog steeds aan het werk. Dit komt doordat IJsland precies boven de Mid-Atlantische breukzone ligt, waardoor de Europese schol en de Amerikaanse schol van elkaar af bewegen. Bovendien ligt IJsland op een zogeheten ‘hot spot’, waardoor lava diep uit de aarde naar boven komt. Voeg daarbij de geisers, hotsprings, gletsjers, watervallen en fjorden en je hebt een werkelijk unieke vakantiebestemming. Voor natuurliefhebbers is IJsland een buitenkans om al deze natuurwonderen tijdens een reis te zien. Naast deze natuurpracht biedt Reykjavík volop cultuur: het is een van de meest trendy steden van Europa. Met ons ruime aanbod vakanties naar IJsland zit er vast iets tussen waar jouw ogen van gaan twinkelen.

IJsland

Zuidwest-IJsland

Tijdens je vakantie in Zuidwest-IJsland bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Vanuit de hoofdstad Reykjavík vertrekt de dagtrip de Golden Circle. Je gaat naar de waterval Gullfoss, de geisers bij Geysír en het Nationaal Park Þingvellir. Ook zijn er nog allerlei andere dagexcursies die starten in Reykjavík, bijvoorbeeld een walvissafari die vertrekt vanuit de haven van Reykjavík. Er komen in de Atlantische Oceaan rondom IJsland bultruggen, bruinvissen, vinvissen en witsnuitdolfijnen voor. Kijk ook uit naar papegaaiduikers op de rotsen en kliffen. Een andere spannende excursie is een afdaling in de Thrihnukagigur-vulkaan. Je daalt in een open kabellift af naar de bodem van de krater. Een overweldigende kennismaking met het binnenste van de aarde.

Blue Lagoon en Secret Lagoon

Direct na de landing op het vliegveld Keflavík op het schiereiland Reykjanes zie je kale lavavlaktes, sporadisch begroeid met mos en gras, terwijl in de verte kegelvormige vulkanen opdoemen. Midden in dit vulkanische landschap ligt de Blue Lagoon, waar je een heerlijk natuurbad neemt in het geothermisch verwarmde zoute water. Het unieke ecosysteem zorgt voor de tropisch blauwe kleur van het water. Zo begin je wel heel ontspannen aan je vakantie. Minder toeristisch dan de Blue Lagoon én goedkoper is de Secret Lagoon. Een toepasselijke naam voor het geothermische warmwaterbad aan de rand van het dorpje Flúðir. Je boekt de Secret Lagoon heel eenvoudig als excursie via ons.

Gletsjers Eyjafallajökull en de Mýrdalsjökull

Ten oosten van de Markarfljót rivier wordt de kuststrook smaller en steile bergwanden doemen op. Daarbovenuit torenen twee grote gletsjers, de Eyjafallajökull en de Mýrdalsjökull. Ze vormen de oorsprong van talloze gletsjerrivieren en watervallen. Zoals de Skógafoss, een waterval van 60 meter hoogte, waar bij zonnig weer vaak een regenboog te zien is. Zuidwest-IJsland is een goed begin van je vakantie!

Zuidwest-IJsland

Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Brussel-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt rechtstreeks vanaf Brussel naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Brussel-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Brussel-Keflavik, Icelandair

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 963

2

€ 963

3

€ 963

4

€ 963

5

€ 963

6

€ 963

7

€ 963

8

€ 963

9

€ 963

10

€ 963

11

€ 963

12

€ 963

13

€ 963

14

€ 963

15

€ 963

16

€ 963

17

€ 963

18

€ 963

19

€ 963

20

€ 963

21

€ 963

22

€ 963

23

€ 963

24

€ 963

25

€ 963

26

€ 963

27

€ 963

28

€ 963

29

€ 963

30

€ 963

31

€ 963

Rondom Reykjavík

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse (V-klasse met vertrek in de periode 01/04 t/m 31/05 en 01/09 t/m 30/09, T-klasse 01/06 t/m 20/06, Q-klasse 21/06 t/m 31/08 en H-klasse 01/10 t/m 31/10) · luchthavenbelasting ca. € 120 p.p. · ruimbagage 23 kg. · 4 nachten volgens programma o.b.v. logies/ontbijt · activiteiten volgens programma · transfers.

Extra voordeel

reisgids.

Overige info

- CO2 compensatie van het vervoer is inbegrepen.
- Bij vertrek in april en oktober is bij het bezoek aan Jökulsárlón de boottocht over het gletsjermeer niet inbegrepen.

Kindertarieven

kinderen t/m 17 jaar ontvangen een korting van € 140 p.p.

Inbegrepen excursies

Golden Circle Tour

Dit is dé favoriete dagtocht per touringcar vanuit Reykjavík en bezichtig je 3 hoogtepunten van IJsland in één dag. Je gaat naar Thingvellir Nationaal Park, de kloof waar de geschiedenis van IJsland begon. Je bezoekt het hete bronnengebied Geysir waar de Strokkur met grote regelmaat spuit en je gaat naar de gouden waterval Gullfoss.

Walvissafari vanuit Reykjavík

De kans om een bultrug uit het water te zien springen of nog net te zien hoe zo een gigantische staartvin in de golven verdwijnt, is niet voor velen weggelegd. Laat deze kans dan ook niet voorbij gaan en scheep je in voor deze spannende zoektocht naar de grootste zoogdieren op aarde. Tijdens deze excursie kan je 4 verschillende walvissoorten zien: bultruggen, dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen.

Zuidkust en Jökulsárlón gletsjermeer

Tijdens deze dagexcursie vanuit Reykjavík maak je een bijzondere tocht langs de IJslandse zuidkust en bezoek je het Jökulsárlón gletsjermeer. Onderweg stop je bij de Seljalandsfoss en de Skógafoss waterval en heb je uitzicht op de grootste gletsjer van Europa: de Vatnajökull. Met een amfibievoertuig vaar je het gletsjermeer op en laveer je tussen de meest fantastische ijsformaties door (alleen inbegrepen in de ...

Optionele excursies

Afdalen in een vulkaan

Op nog geen 30 km van de hoofdstad Reykjavík ligt de Thrihnukagigur vulkaan, die 5.000 jaar geleden voor het laatst tot uitbarsting kwam. Er vormden zich drie pieken die nu nog scherp tegen de hemel afsteken. In de hoogste van de drie is een opening van ongeveer 4 bij 4 meter. Hierin daal je met een open kabellift 120 meter af naar de bodem van de onderliggende krater. Een overweldigende kennismaking met het binnenste ...

Ammassalik – Oost-Groenland - 3 dagen

Vanaf Reykjavík Airport vlieg je binnen 2 uur met Air Iceland naar Kulusuk aan de oostkust van Groenland. Daarna volgt een spectaculaire helikoptervlucht van ca. 10 minuten naar Ammassalik. Je vliegt over de arctische zee met drijvende ijsschotsen en eilanden met hoge bergen. In Ammassalik verblijf je 2 nachten in het gelijknamige hotel. Ammassalik is de grootste stad in het dunbevolkte Oost-Groenland: er wonen ca. ...

Gullfoss Canyon Rafting

Raften van de Hvitá rivier is een spectaculaire ervaring die je niet wilt missen. Je vaart door de Brúarhlöð canyon, na de enorme Gullfoss waterval. Deze excursie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een beetje avontuur én wil genieten van het prachtige landschap. Ervaring is niet nodig. Na de tocht kan je gebruik maken van de douches en sauna. Kom op eigen gelegenheid, of boek de tour met transfer vanuit ...

Kulusuk – Oost-Groenland - 2 dagen

Vanaf Reykjavík Airport vlieg je binnen 2 uur met Air Iceland naar Kulusuk aan de oostkust van Groenland. Hier word je even onderdeel van de kleine Inuït gemeenschap van slechts 250 inwoners en is Hotel Kulusuk voor 1 nacht je thuis. Kulusuk ligt op een klein eiland tussen hoge bergen en diepe fjorden, waar ijsbergen schitteren in de arctische zee. Dit ruige gebied is lang geïsoleerd gebleven. De bevolking wist ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9.5
Aantal beoordelingen 2

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit