aanbieding
Voor het eerst
Met z'n tweeën

Toireasa

7-daagse treinrondreis langs hotels - Ierland

Reiscode IEHRDUBE
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1099
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Ontdek het beste van Dublin en Belfast
  • Inclusief Wicklow, Glendalough, Kilkenny
  • Hop on Hop off Dublin, Giants Causeway, Titanic Experience

Ontdek de twee hoofdsteden van Ierland en geniet van de country side tijdens de treinrondreis Toireasa. In Dublin bezoek je de Guinness Store- house, Dublin Castle, Trinity College en Book of Kells. En je maakt een dagtocht naar Glendalough en de oude hoofdstad, Kilkenny. Tijdens de Titanic Belfast Experience ontdek je de geschiedenis van de stad Belfast. Langs de noordkust bezoek je Carrick-a-Rede Rope Bridge, de Giants Causeway en Dunluce Castle. Kortom; deze reis laat je het beste van 2 (Ier)landen zien!

Hier overnacht je

De hotels liggen op loopafstand van het treinstation.

Reiscode IEHRDUBE
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1099
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 2

Vlucht Amsterdam-Dublin met Aer Lingus. Dublin, Ashling Hotel of gelijkwaardig. 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Ashling Hotel

Vanaf Dublin Airport word je per transfer naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Wandel langs de Liffey naar Temple Bar, Trinity College of de Guinness Storehouse. Of ontdek Dublin met de Hop On Hop Off Pass (inbegrepen). 's Avonds kan je voor een live muzieksessie terecht in één van de vele pubs in Temple Bar. Op dag 2 maak je dagtocht naar Glendalough en via de Wicklow Gap naar Kilkenny, de oude hoofdstad van Republiek Ierland. Tijdens deze indrukwekkende tocht maak je kennis met de veelzijdigheid van het land.

Temple Bar

Dag 3 t/m 5

Belfast, Ramada by Wyndham Belfast Hotel of gelijkwaardig. 3 overnachtingen.

Vandaag maak je een mooie treinreis van ca. 2 uur, via de kust van county Louth en het binnenland van county Down, naar Belfast. Hier verblijf je in het centrum van de stad op loopafstand van Titanic Experience Belfast (inbegrepen), City Hall en Albert Square. De dagtocht langs de Giants Causeway op dag 4 laat je de ruige kustlijn van Noord-Ierland zien. Hier zijn diverse filmlocaties van de serie Games of Thrones. Maar ook de veel gefotografeerde hangbrug Carrick-a-Rede en Giants Causeway. Via Dunluce Castle en de Dark Hedges gaat de route door het binnenland van county Antrim terug naar Belfast. Op dag 5 kan je de Botanische tuin, St George's Market of het Ulster Museum bezoeken. Maak een taxi rit langs de muurschilderingen of drink een pint of Guinness in de legendarische pub Crown Liqour Salon.

Optionele excursies

Black Taxi Tour Belfast

Dunluce Castle

Dag 6

Dublin, Ashling Hotel of gelijkwaardig. 1 overnachting.

In de ochtend neem je de trein vanuit Belfast terug naar Dublin. Ga nog een dagje winkelen op Grafton Street, in Powerscourt Centre of bezoek Liberty Market in Meath Street. Je kan ook een kanotocht over de rivier Liffey maken.

St. Stephens Green, Dublin

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Noord-Ierland

De Giant’s Causeway en de spectaculaire kust van Antrim, in het binnenland glooiende, frisgroene heuvels met eeuwenoude stadjes, dat is het eerste dat bij je opkomt als je aan Noord-Ierland denkt. Maar ook Belfast en Londonderry, de meren Lough Erne en Lough Neagh en de kastelen en Keltische hoogkruisen maken Noord-Ierland tot een bijzondere bestemming. En niet te vergeten de Bushmills Distillery, werelds oudste whiskeystokerij!

Noordkust

Aan de kust wisselen baaien, zandstranden en rotspartijen elkaar af, met prachtige kustplaatsjes als Portballintrae en Cushendun. Landinwaarts doemen de blauwe contouren van de Antrim Mountains op. De veelbezongen Glens of Antrim zijn negen afgelegen rivierdalen waar mooie wandelroutes zijn uitgezet, door bossen, bloemenweiden en diepe dalen met watervallen.

Giant's Causeway

De Giant’s Causeway, bestaande uit duizenden zeskantige basaltblokken die als orgelpijpen uit de zee oprijzen, is Noord Ierlands meest bekende natuurwonder. De Ieren beschouwen de dam als een bouwsel van de reus Finn MacCool, die ermee naar zijn geliefde in Schotland wilde oversteken. De Giant’s Causeway staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een nieuw bezoekerscentrum met uitgebreide informatie.

Londonderry

Derry ligt op de grens met Donegal aan de rivier de Foyle. De massieve, 9 meter dikke stadswallen van Derry werden tussen 1613 en 1618 door de Engelsen opgetrokken. Vanaf toen heette Derry, Londonderry. De indrukwekkende stadspoort is de Bishop’s Gate waarvandaan je een wandeling kan maken, met of zonder gids, over de stadswallen langs de 17e eeuwse kanonnen, uitkijkend over de rivier de Foyle en de vroegere Ierse armenwijk Bogside.

Meren en bergen

Het meer Lough Neagh is een van de belangrijkste vogelgebieden van Europa. Er broeden grote kolonies wilde ganzen, eenden en futen en aan het eind van de zomer arriveren er honderden wilde zwanen uit IJsland en Siberië. Aan de westoever van het meer staat het 1000 jaar oude Ardboe Cross, een van de mooiste Keltische hoogkruisen van Ierland. Meer naar het westen rijzen de Sperrin Mountains op, met als hoogste top de Sawel Mountain (683 m).

Noord-Ierland

Oost-Ierland

De oostkust van Ierland, die grenst aan de Ierse Zee, heeft lange, brede zandstranden, waarlangs rotspartijen en duinen elkaar afwisselen. Tussen Wexford en Youghal is de kust veel grilliger met diepe inhammen en in zee uitstekende kapen. Landinwaarts rijzen de Wicklow Mountains op, een dichtbeboste heuvelrug met mooie rivierdalen.

Het eeuwenoude Oosten van Ierland

Ierland kent een rijke historie en dat is zeker te zien in het oosten van Ierland. De provincies Meath, Kildare, Kilkenny, Waterford en Wicklow hebben een geschiedenis die tot wel 5.000 jaar terug gaat in de tijd. Laat je meevoeren door de tijd van de Kelten, Vikingen en Engelse landlords langs de gemarkeerde routes door het verleden.

Ronde torens

In Kilkenny, Glendalough en Ardmore staan merkwaardige ronde torens van steen, zo’n 1000 jaar oud. De toegangsdeur bevindt zich een paar meter boven de grond: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats wanneer de kloosters door de Vikingen werden aangevallen en geplunderd, de ladders werden dan snel naar binnen getrokken.

Dublin

Dublin is een stad van tegenstellingen, waarin mooie gebouwen, schitterende winkelstraten en veel musea te vinden zijn, maar ook rommelige markten, oude volkswijken, straatventers en bedelaars. Sommige van die oude wijken zijn nu juist weer helemaal in, zoals Temple Bar met haar gezellige restaurantjes en pubs.

Boyne Valley

Door de eeuwen heen was de vruchtbare vallei van de rivier de Boyne belangrijk voor Ierland. Niet alleen werden de High Kings of Ireland hier gekroond en begraven, 1690 werd de beroemde Battle of the Boyne hier gestreden, waarbij Koning Willem III zijn schoonvader Jacobus II versloeg. Zo kent de Boyne Valley meerdere historisch plaatsen met haar bezienswaardigheden waaronder Kells, Tara, Slane, Trim en het eeuwen oude Newgrange (UNESCO).

Wicklow Mountains

Ten zuidwesten van Dublin liggen de groene, beboste heuvels van de Wicklow Mountains, met als hoogste top de 926 m hoge Lugnaquilla Mountain. In het hart van de Wicklows ligt het mysterieuze Glendalough, ‘dal van twee meren’, het is een diepe vallei, waar in de 6e eeuw een klooster werd gesticht door de Ierse heilige St. Kevin.

Oost-Ierland

Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Reisduur

7 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Vliegen

Aanbieding

Korting van € 50,- per persoon bij boeking vanaf 01 maart 2020 en met vertrek in de periodes 01/03 tm 30/04 en 01/11 tm 22/12/2020.

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1049

2

€ 1049

3

€ 1049

4

€ 1049

5

€ 1049

6

€ 1049

7

€ 1049

8

€ 1049

9

€ 1049

10

€ 1049

11

€ 1049

12

€ 1049

13

€ 1049

14

€ 1049

15

€ 1049

16

€ 1049

17

€ 1049

18

€ 1049

19

€ 1049

20

€ 1049

21

€ 1049

22

€ 1049

23

€ 1049

24

€ 1049

25

€ 1049

26

€ 1049

27

€ 1049

28

€ 1049

29

€ 1049

30

€ 1049

Toireasa

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (T-klasse)
- Luchthavenbelasting € 131 p.p.
- Ruimbagage 20 kg p.p.
- Transfer van en naar de luchthaven
- Dagtochten volgens programma
- 6 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Treintickets

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Treintickets zijn op basis van 2e klas
- Transfers van en naar hotels zijn niet inbegrepen

Trein en touringcar

- Delen van deze treinreis worden afgewisseld met excursies per touringcar.

Inbegrepen excursies

Glendalough, Wicklow Mountains en Kilkenny

Vandaag maak je een mooie dagtocht door de Wicklow Mountians naar Glendalough. Hier staan overblijfselen van de wachttoren uit de 7e eeuw die werd gebruikt door monniken. De bijzondere liging aan de meren tussen de bergen nodigt uit tot een wandeling. Daarna vervolgen we de route naar de oude hoofdstad van Ierland, Kilkenny. Maak hier een stadswandeling, bezoek Kilkenny Castle of één van de vele pubs.

Optionele excursies

Black Taxi Tour Belfast

Verken Belfast op eigen wijze met een authentieke Black Taxi. Laat je rondrijden langs de beroemde Wall Murals, het centrum van Belfast of het politieke district. Je kan er zelfs voor kiezen om een thematische rondrit te maken, zoals de Van Morrison Tour.

City Kayaking Dublin

Dublin vanaf het water! Een bijzondere ervaring, zonder verkeer en de beste plek voor diverse bezienswaardigheden. Vanuit het centrum vertrek je in een duo kajak de rivier de Liffey op. Je peddelt onder de beroemde Half Penny Bridge en O'Connell Bridge door, langs de Four Courts rechtbank naar de Guinness Storehouse. De gids zal je de hot spots van Dublin laten zien en een aantal leuke verhalen over de stad en haar ...

Dublin Bike Tours

Ontdek Dublin op een geheel andere manier! De stad telt veel historische en culturele attracties. Fietsen is dan ook de ideale ervaring om Dublin en zijn hoogtepunten te ontdekken. Alle routes zijn met zorg samengesteld en brengen je langs de bezienswaardigheden van de stad. Dublin Castle, de Guinness Brouwerij en de bekende Temple Bar liggen op de route. Allemaal onder begeleiding van een enthousiaste gids.

High Tea Tours Dublin

Ga mee terug in de tijd met de High Tea Tour. Deze rit brengt je langs de hoogtepunten van Dublin, terwijl je ondertussen geniet van thee, scones en taartjes, 1950’s jazz muziek en een goed gesprek in goed gezelschap. Dit is een unieke manier om Dublin te leren kennen.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9
Aantal beoordelingen 1

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit