Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Paddy

8-daagse trein- en busrondreis langs hotels - Ierland

Reiscode IEHRPADD
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2075
per persoon

  • Afwisselende trein- en busreis naar de hoogtepunten
  • Alle excursies en attracties inbegrepen
  • Killarney, Galway, Dublin en Coastal Road

Deze afwisselende treinreis brengt je naar de hoogtepunten van Ierland. Vanuit Dublin gaat de trein naar Cork. Hier bezoek je Blarney Castle en Cobh. De Ring of Kerry is één van de hoogtepunten vanuit Killarney. Maak kennis met de bruisende studentenstad Galway en wandel over de Cliffs of Moher. Een boottocht brengt je naar de Aran Islands. De gastvrije Ieren zullen je onderweg muzikaal onthalen in de Ierse Pub. Tot slot reis je via Dublin en Belfast naar de Coastal Road van Noord Ierland.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis in comfortabele 3* en 4* hotels en in Killarney in een 4* B&B in de omgeving van het treinstation.

Reiscode IEHRPADD
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2075
per persoon

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Dublin met Aer Lingus. Dublin, Ashling Hotel of gelijkwaardig. 1 overnachting.

Je verblijft in

Ashling Hotel

Maak vandaag kennis met de hoofdstad van Ierland. Wandel langs de rivier Liffey naar Trinity College, Grafton street en St. Stephan's Green. De live muziek brengt je vanzelf naar de gezellige Temple Bar.

Dublin

Dag 2 t/m 3

Killarney, 3*/4* B&B. 2 overnachtingen.

Vandaag start de treinreis dwars door het glooiende, groene binnenland, naar Cork. Per bus reis je verder naar Blarney Castle en Gardens (inbegrepen). In het Heritage Centre Cobh (inbegrepen) kom je meer te weten over de immigratiegeschiedenis van Ierland. Vanuit Cobh gaat de treinreis verder naar Killarney. Op dag 3 maak je een mooie tocht over de Ring of Kerry.

Ring of Kerry

Dag 4 t/m 5

Galway, 3*/4* hotel. 2 overnachtingen.

Je reist vandaag naar Limerick, een van de oudste steden van Ierland. Na de stadstoer per bus en een bezoek aan Bunratty Castle (inbegrepen), wordt er een lunchstop gemaakt in Doolin. Dit is 'the place to be' voor de Ierse muziek. Bij de Cliffs of Moher heb je tijd om even uit te waaien alvorens we de weg vervolgen naar de studentenstad Galway. Op dag 5 bezoek je het magische Connemara, Kylemore Abbey (inbegrepen), Clifden en via Galway Bay weer terug naar Galway.

Kylemore Abbey

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Noordwest-Ierland

In het noordwesten van Ierland liggen ongerepte natuurgebieden zoals de uitgestrekte heide- en veengebieden van Connemara en de imponerende kliffenkust van County Mayo. Meer naar het noorden liggen de Blue Stack Mountains en de Derryveagh Mountains van Donegal en het afgelegen schiereiland Inishowen. In Connemara, op het schiereiland The Mullet en in Donegal wordt nog Gaelic gesproken.

Connemara

Ten noorden van Galway Bay strekt zich Connemara uit, een gebied van heuvels, meren en heidevelden, waar nog turf wordt gestoken en gebruikt. De kust van Connemara met haar diepe inhammen en ontelbare eilandjes is één van de mooiste van Ierland. Het toeristische centrum is Clifden, een gezellig plaatsje waar ‘s avonds in de pubs enthousiast wordt gemusiceerd.

Croagh Patrick

Op de laatste zondag van juli maken veel pelgrims de zware tocht naar de top van de Croagh Patrick (762 m) bij Westport. Volgens de overlevering luidde de Ierse beschermheilige Sint Patrick daar zijn bel, waardoor alle slangen uit Ierland werden verjaagd. Vanaf de top kan je Achill Island zien liggen, het grootste eiland voor de Ierse kust dat bijna geheel bedekt is met heide. De bevolking leeft er van de schapenteelt en visvangst.

Donegal

Donegal is het best bewaarde geheim van Ierland! De kust is zo grillig gevormd dat er voor iedereen wel een privé-strandje te vinden is om te wandelen of te zwemmen. Een wandeling langs de kliffen wordt beloond met adembenemende vergezichten, zeker wanneer je de Slieve League Cliffs bezoekt, de hoogste kliffen van Europa. Met de auto beklimt je de Dún Lúiche bergpas in het Glenveagh National Park. Eén van de mooiste toeristische routes is de Atlantic Drive, waarbij elke bocht je voor een nieuwe verrassing plaatst.

Craic; Music, good company and fun!

’s Avonds in de pubs ontstaan vaak spontaan ‘sessions’ waarbij traditioneel Ierse muziek gemaakt wordt. Je kan kennis maken met typisch Ierse instrumenten zoals de bodhrán (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Wereldberoemde artiesten zoals Enya en Clannad zijn hun carrière in een Ierse Pub begonnen.

Noordwest-Ierland

Oost-Ierland

De oostkust van Ierland, die grenst aan de Ierse Zee, heeft lange, brede zandstranden, waarlangs rotspartijen en duinen elkaar afwisselen. Tussen Wexford en Youghal is de kust veel grilliger met diepe inhammen en in zee uitstekende kapen. Landinwaarts rijzen de Wicklow Mountains op, een dichtbeboste heuvelrug met mooie rivierdalen.

Het eeuwenoude Oosten van Ierland

Ierland kent een rijke historie en dat is zeker te zien in het oosten van Ierland. De provincies Meath, Kildare, Kilkenny, Waterford en Wicklow hebben een geschiedenis die tot wel 5.000 jaar terug gaat in de tijd. Laat je meevoeren door de tijd van de Kelten, Vikingen en Engelse landlords langs de gemarkeerde routes door het verleden.

Ronde torens

In Kilkenny, Glendalough en Ardmore staan merkwaardige ronde torens van steen, zo’n 1000 jaar oud. De toegangsdeur bevindt zich een paar meter boven de grond: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats wanneer de kloosters door de Vikingen werden aangevallen en geplunderd, de ladders werden dan snel naar binnen getrokken.

Dublin

Dublin is een stad van tegenstellingen, waarin mooie gebouwen, schitterende winkelstraten en veel musea te vinden zijn, maar ook rommelige markten, oude volkswijken, straatventers en bedelaars. Sommige van die oude wijken zijn nu juist weer helemaal in, zoals Temple Bar met haar gezellige restaurantjes en pubs.

Boyne Valley

Door de eeuwen heen was de vruchtbare vallei van de rivier de Boyne belangrijk voor Ierland. Niet alleen werden de High Kings of Ireland hier gekroond en begraven, 1690 werd de beroemde Battle of the Boyne hier gestreden, waarbij Koning Willem III zijn schoonvader Jacobus II versloeg. Zo kent de Boyne Valley meerdere historisch plaatsen met haar bezienswaardigheden waaronder Kells, Tara, Slane, Trim en het eeuwen oude Newgrange (UNESCO).

Wicklow Mountains

Ten zuidwesten van Dublin liggen de groene, beboste heuvels van de Wicklow Mountains, met als hoogste top de 926 m hoge Lugnaquilla Mountain. In het hart van de Wicklows ligt het mysterieuze Glendalough, ‘dal van twee meren’, het is een diepe vallei, waar in de 6e eeuw een klooster werd gesticht door de Ierse heilige St. Kevin.

Oost-Ierland

Zuidwest-Ierland

Het zuidwesten is het meest bezochte deel van Ierland en dat is niet verwonderlijk, want het biedt een mengeling van ongerept natuurschoon en eeuwenoude geschiedenis. Dankzij de warme golfstroom is het bovendien gezegend met een mild klimaat. In de meest afgelegen gebieden, zoals het schiereiland Dingle, de Aran Islands en de MacGillycuddy Mountains, wordt door de bevolking nog Gaelic gesproken.

Flora en Fauna

Aan de prachtige kust van de counties Cork, Kerry en Clare wisselen kale rotswanden en blauwe baaien, diepe beboste inhammen en kreken vol waadvogels elkaar af. Hier en daar liggen pittoreske haventjes, vanwaar vissersboten af en aan varen. Doordat de warme golfstroom de zuidwestkust passeert zijn de winters zacht, zodat zelfs subtropische planten er kunnen gedijen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem maar in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsiastruiken.

Killarney

Na Cork en Limerick is Killarney de belangrijkste stad van het zuidwesten. Het heeft een gezellig centrum met populaire pubs, restaurants en veel winkels. In het Killarney National Park kan je wandelen, fietsen of paardrijden. Killarney ligt aan de beroemde toeristische rondweg de Ring of Kerry, met prachtige vergezichten over de zee en bergen. Minder bekend maar heel spectaculair is de autoroute Ring of Beara rondom de Caha Mountains, tussen Kenmare en Glengarriff.

Dingle

Op het afgelegen schiereiland Dingle wordt nog Gaelic gesproken en het wemelt er van de forten, menhirs, Keltische kruisen en van die typische ronde stenen hutten die op bijenkorven lijken. Ze werden door monniken gebruikt om in te mediteren. Dingle telt meer dan 400 van zulke hutten! Maak een rondrit over de Slea Head Drive naar het meest westelijke puntje van Ierland, waar het uitzicht vanaf de kliffen op de onbewoonde Blasket Islands is onvergetelijk is. Zoek ’s avonds een pub op in Dingle Harbour, ooit een echt smokkelaarsnest.

The Burren

The Burren is een ruig kalksteenplateau in Clare. Het lijkt een kaal maanlandschap maar is begroeid met bijzondere alpine plantjes, die zich in rotsspleten en holten hebben genesteld. De kalksteenlagen van de Burren vormen langs de kust de beroemde Cliffs of Moher, een steile, imponerende rotswand van 8 km lang en 230 meter hoog die bewoond wordt door zeevogelkolonies.

Zuidwest-Ierland

Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

€ 2357

16

17

18

19

20

€ 2366

21

22

€ 2357

23

24

25

26

27

€ 2366

28

29

€ 2357

30

31

Bijzonderheden

Inbegrepen prijs Aer Lingus gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Paddy

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg p.p.
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Treintickets
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen
- Treintickets zijn op basis van 2e klas
- Transfers van en naar de hotels zijn niet inbegrepen

Trein en touringcar

- Delen van deze treinreis worden afgewisseld met excursies per touringcar.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Inbegrepen excursies

Blarney Castle, Cork & Cobh Heritage Centre

Bij treinstation Cork staat er een touringcar klaar die brengt je naar Blarney Castle & Gardens uit 1446. Hier kan je de toren in klimmen om de beroemde Blarney Stone te kussen ten behoeve van welbespraaktheid. Rondom het kasteel is een prachtige tuin met bijzondere subtropische bomen. In het levendige plaatsje Blarney is er tijd om te lunchen en je eerste souvenir aan te schaffen. Via een korte Citytour Cork vertrek je ...

Coastal Road en Carrick-a-Rede ropebridge

De route vanuit Belfast langs de Coastal Road is in een woord "Stunning". Geen wonder dat hier zoveel filmopnames worden gemaakt. Zie het met eigen ogen wanneer je over de Carrick-a-Rede ropebridge wandelt. Met Schotland binnen handbereik is de kustlijn hier grillig en wisselen rotsen en baaien met zandstranden elkaar af. Bij de Giant's Causeway vormen achthoekige basalt stenen voor een bijzondere kustlijn. Een uniek ...

Connemara en Kylemore Abbey & Gardens

Connemara is het nationale park dat in het achterland ligt van County Galway. Het berglandschap is mystiek en wordt afgewisseld door grote meren met hier en daar een eenzaam huisje. Kylemore Abbey is een voormalig klooster en landhuis, gebouwd rond 1868 door een Engelse politicus Mitchel Henry. Het neogotisch kasteel heeft gracieuze tuinen en een eigen kapel. Hier is er de mogelijkheid voor lunch. 's Middags gaan we via ...

Limerick, Bunratty Castle en Cliffs of Moher

De touringcar brengt je vandaag naar Limmerick, aan de rivier de Shannon. Bezoek King John's Castle uit 1200 en Bunratty Castle uit 1425. Dit laatste kasteel is gerenoveerd en heeft ook een openluchtmuseum. In muziekdorp Doolin wordt gestopt voor de lunch. We vervolgen de weg naar een van de populairste Ierse attracties, de Cliffs of Moher. Wandel over de kliffen en door het bezoekerscentrum. Je volgt de Wild Atlantic ...

Optionele excursies

Merry Ploughboy Irish Music Pub

Voor de beste Ierse folk muziek ga je naar de Merry Ploughboy Pub net buiten Dublin. Sinds 1989 treed deze vriendengroep op in hun eigen pub. Onder het genot van een traditioneel Iers 3-gangen diner vertolken ze het Ierse levenslied afgewisseld met mooie Ierse verhalen. De plaatselijke jeugd laat je kennismaken met de Ierse opzwepende dans. Kortom een heerlijke avond waar je geniet van de Ierse specialiteiten.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit