Met z'n tweeën
Actieve vakanties

Keefe B&B

7-daagse rondreis langs B&B's - Ierland

Reiscode IEFRKEEF
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 589
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Van Zuidwest-Ierland naar Dublin
  • Inclusief Garnish Island & Powerscourt House & Garden
  • De mooiste landhuizen en tuinen van Ierland

Combineer de mooiste landhuizen en tuinen van Ierland met cultuur, zang en dans. In het subtropische county Cork bezoek je de Ilnacullin Garden op Garnish Island. Je verblijft op de route van de West Cork Garden Trail. Via de Carlow Garden Trail and Wicklow Mountains vervolg je de route naar Dublin. Het Powerscourt en de Botanische tuinen van Dublin zijn een 'must see' voor de tuinliefhebber. De oogstrelende landgoederen brengt je terug in vervlogen tijden. In de avond laat je je meeslepen door de Ierse muziek en dans. Terwijl je geniet van de lokale whiskey of een Pint Guinness.

Hier overnacht je

Je verblijft in B&B's binnen een straal van 30 km van de vermelde plaatsen.

Reiscode IEFRKEEF
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 589
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 2

Vlucht Amsterdam-Cork met Aer Lingus. Omgeving Clonakilty. 50 km, 2 overnachtingen.

Het zuiden van Ierland is bekend vanwege het subtropische klimaat. De tuinen zijn daardoor ook heel bijzonder. Vandaag rij je van Cork naar Clonakilty, via Blarney Castle & Gardens. Fernhill House Hotel is onderdeel van de West Cork Garden Trail en wordt omringt door een prachtige tuin. Aan de trail liggen ook Bantry House en Kinalea Garden. Je bezoek aan Garnish Island is inbegrepen.

Inbegrepen excursies

Zeehonden & Garnish Island

Blarney Castle

Dag 3 t/m 4

Omgeving Kilkenny. 210 km, 2 overnachtingen.

De mooie landhuizen en kastelen vind je in county Kilkenny. In de gelijknamige stad bezoek je Kilkenny Castle en Woodstock Gardens en Arboretum, op weg naar Waterford. Het eeuwenoude Oosten van Ierland staat bekend om haar geschiedenis. Zo stamt de oudste stad van Ierland, Waterford, uit de tijd van de Vikingen. Neem hier de tijd om Waterford Castle en Waterford Treasures te bekijken.

Inbegrepen excursies

Kilkenny Castle

Optionele excursies

Waterford Treasures

Kilkenny

Dag 5

Omgeving Aughrim. 90 km, 1 overnachting.

Glendalough in de Wicklow Mountains werd al in de 9e eeuw bewoond door monniken. Zij verdedigden zich in de ronde torens tegen de plunderaars en de Vikingen. Brooklodge ligt in het hart van de Wicklow Mountains grenzend aan de golfbaan. Liefhebbers kunnen hiervandaan ook een dagje naar het strand.

Inbegrepen excursies

Powerscourt Gardens

Glendalough

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Oost-Ierland

De oostkust van Ierland, die grenst aan de Ierse Zee, heeft lange, brede zandstranden, waarlangs rotspartijen en duinen elkaar afwisselen. Tussen Wexford en Youghal is de kust veel grilliger met diepe inhammen en in zee uitstekende kapen. Landinwaarts rijzen de Wicklow Mountains op, een dichtbeboste heuvelrug met mooie rivierdalen.

Het eeuwenoude Oosten van Ierland

Ierland kent een rijke historie en dat is zeker te zien in het oosten van Ierland. De provincies Meath, Kildare, Kilkenny, Waterford en Wicklow hebben een geschiedenis die tot wel 5.000 jaar terug gaat in de tijd. Laat je meevoeren door de tijd van de Kelten, Vikingen en Engelse landlords langs de gemarkeerde routes door het verleden.

Ronde torens

In Kilkenny, Glendalough en Ardmore staan merkwaardige ronde torens van steen, zo’n 1000 jaar oud. De toegangsdeur bevindt zich een paar meter boven de grond: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats wanneer de kloosters door de Vikingen werden aangevallen en geplunderd, de ladders werden dan snel naar binnen getrokken.

Dublin

Dublin is een stad van tegenstellingen, waarin mooie gebouwen, schitterende winkelstraten en veel musea te vinden zijn, maar ook rommelige markten, oude volkswijken, straatventers en bedelaars. Sommige van die oude wijken zijn nu juist weer helemaal in, zoals Temple Bar met haar gezellige restaurantjes en pubs.

Boyne Valley

Door de eeuwen heen was de vruchtbare vallei van de rivier de Boyne belangrijk voor Ierland. Niet alleen werden de High Kings of Ireland hier gekroond en begraven, 1690 werd de beroemde Battle of the Boyne hier gestreden, waarbij Koning Willem III zijn schoonvader Jacobus II versloeg. Zo kent de Boyne Valley meerdere historisch plaatsen met haar bezienswaardigheden waaronder Kells, Tara, Slane, Trim en het eeuwen oude Newgrange (UNESCO).

Wicklow Mountains

Ten zuidwesten van Dublin liggen de groene, beboste heuvels van de Wicklow Mountains, met als hoogste top de 926 m hoge Lugnaquilla Mountain. In het hart van de Wicklows ligt het mysterieuze Glendalough, ‘dal van twee meren’, het is een diepe vallei, waar in de 6e eeuw een klooster werd gesticht door de Ierse heilige St. Kevin.

Oost-Ierland

Zuidoost-Ierland

Zuidoost-Ierland biedt in county Wicklow de prachtigste tuinen en statige herenhuizen en in Wexford en Waterford mooie stranden en badplaasten. In Kilkenny kan je de Kilkenny Castle bezoeken en je laten meeslepen door de Ierse historie en muziek.

Zuidoost-Ierland

Zuidwest-Ierland

Het zuidwesten is het meest bezochte deel van Ierland en dat is niet verwonderlijk, want het biedt een mengeling van ongerept natuurschoon en eeuwenoude geschiedenis. Dankzij de warme golfstroom is het bovendien gezegend met een mild klimaat. In de meest afgelegen gebieden, zoals het schiereiland Dingle, de Aran Islands en de MacGillycuddy Mountains, wordt door de bevolking nog Gaelic gesproken.

Flora en Fauna

Aan de prachtige kust van de counties Cork, Kerry en Clare wisselen kale rotswanden en blauwe baaien, diepe beboste inhammen en kreken vol waadvogels elkaar af. Hier en daar liggen pittoreske haventjes, vanwaar vissersboten af en aan varen. Doordat de warme golfstroom de zuidwestkust passeert zijn de winters zacht, zodat zelfs subtropische planten er kunnen gedijen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem maar in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsiastruiken.

Killarney

Na Cork en Limerick is Killarney de belangrijkste stad van het zuidwesten. Het heeft een gezellig centrum met populaire pubs, restaurants en veel winkels. In het Killarney National Park kan je wandelen, fietsen of paardrijden. Killarney ligt aan de beroemde toeristische rondweg de Ring of Kerry, met prachtige vergezichten over de zee en bergen. Minder bekend maar heel spectaculair is de autoroute Ring of Beara rondom de Caha Mountains, tussen Kenmare en Glengarriff.

Dingle

Op het afgelegen schiereiland Dingle wordt nog Gaelic gesproken en het wemelt er van de forten, menhirs, Keltische kruisen en van die typische ronde stenen hutten die op bijenkorven lijken. Ze werden door monniken gebruikt om in te mediteren. Dingle telt meer dan 400 van zulke hutten! Maak een rondrit over de Slea Head Drive naar het meest westelijke puntje van Ierland, waar het uitzicht vanaf de kliffen op de onbewoonde Blasket Islands is onvergetelijk is. Zoek ’s avonds een pub op in Dingle Harbour, ooit een echt smokkelaarsnest.

The Burren

The Burren is een ruig kalksteenplateau in Clare. Het lijkt een kaal maanlandschap maar is begroeid met bijzondere alpine plantjes, die zich in rotsspleten en holten hebben genesteld. De kalksteenlagen van de Burren vormen langs de kust de beroemde Cliffs of Moher, een steile, imponerende rotswand van 8 km lang en 230 meter hoog die bewoond wordt door zeevogelkolonies.

Zuidwest-Ierland

Amsterdam-Cork, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Cork. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Cork

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Cork, Aer Lingus

Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Reisduur

7 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 589

2

€ 589

3

€ 589

4

€ 589

5

€ 589

6

€ 589

7

€ 589

8

€ 589

9

€ 589

10

€ 589

11

€ 589

12

€ 589

13

€ 589

14

€ 589

15

€ 589

16

€ 589

17

€ 589

18

€ 589

19

€ 589

20

€ 589

21

€ 589

22

€ 589

23

€ 589

24

€ 589

25

€ 589

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs Aer Lingus gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Keefe B&B

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (T-klasse)
- Luchthavenbelasting € 131 p.p.
- Ruimbagage 20kg per persoon
- 6 x 24uur autohuur cat. B met Hertz
- 6 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

-

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Bij de stadshotels is parkeren tegen betaling
- One-way rentalkosten, ter plaatse te voldoen
- Afhankelijk van beschikbaarheid kan de route ook in omgekeerde richting worden bevestigd

Inbegrepen excursies

Kilkenny Castle

De lange geschiedenis van dit kasteel maakt een bezoek de moeite waard. Al meer dan 800 jaar is het kasteel bewoond en vanaf heden het hele jaar geopend voor bezoekers. De Victoriaanse bouwstijl van het verdedigingskasteel stamt uit de 13 eeuw. Het vijftig hectare glooiend park met haar bijzondere flora en fauna is dagelijks geopend voor bezoek. Net als de rozentuin, tearoom, speeltuin en de verschillende wandelroutes.

Powerscourt Gardens

De mooiste tuinen van Ierland en onlangs uitgeroepen als nummer 3 Wereldtuin door National Geographic. De 47 hectare omvat onder andere een Italiaanse tuin, een Ommuurde tuin en een Japanse tuin. Weelderige terrassen, wandelpaden en vijvers dateren uit 1731 en werden ontworpen in het omgevingslandschap. Niet voor niets een oogstrelende parel in de county Wicklow.

Zeehonden & Garnish Island

In de luwte van Bantry Bay ligt het eiland Garnish met haar prachtige, subtropische tuinen. Door het warme klimaat groeien hier bijzondere planten en bloemen. Vanuit Glengarriff vertrekken elk half uur bootjes naar het eiland. Je vaart langs de zeehondenkolonie die hier zonnebaden op de rotsen.

Optionele excursies

City Kayaking Dublin

Dublin vanaf het water! Een bijzondere ervaring, zonder verkeer en de beste plek voor diverse bezienswaardigheden. Vanuit het centrum vertrek je in een duo kajak de rivier de Liffey op. Je peddelt onder de beroemde Half Penny Bridge en O'Connell Bridge door, langs de Four Courts rechtbank naar de Guinness Storehouse. De gids zal je de hot spots van Dublin laten zien en een aantal leuke verhalen over de stad en haar ...

Dublin Bike Tours

Ontdek Dublin op een geheel andere manier! De stad telt veel historische en culturele attracties. Fietsen is dan ook de ideale ervaring om Dublin en zijn hoogtepunten te ontdekken. Alle routes zijn met zorg samengesteld en brengen je langs de bezienswaardigheden van de stad. Dublin Castle, de Guinness Brouwerij en de bekende Temple Bar liggen op de route. Allemaal onder begeleiding van een enthousiaste gids.

High Tea Tours Dublin

Ga mee terug in de tijd met de High Tea Tour. Deze rit brengt je langs de hoogtepunten van Dublin, terwijl je ondertussen geniet van thee, scones en taartjes, 1950’s jazz muziek en een goed gesprek in goed gezelschap. Dit is een unieke manier om Dublin te leren kennen.

Merry Ploughboy Irish Music Pub

Voor de beste Ierse folk muziek ga je naar de Merry Ploughboy Pub net buiten Dublin. Sinds 1989 treed deze vriendengroep op in hun eigen pub. Onder het genot van een traditioneel Iers 3-gangen diner vertolken ze het Ierse levenslied afgewisseld met, mooie Ierse verhalen. De plaatselijke jeugd laat je kennismaken met de Ierse opzwepende dans. Kortom een heerlijke avond waar je geniet van de Ierse specialiteiten.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit