Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Rondom Dublin

4-daagse korte vakantie met verblijf in hotel - Ierland

Reiscode IEHRDUBL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 685
p.p.

  • Ontdek Dublin en de Cliffs of Moher
  • Inclusief Irish Whiskey Museum en dagtocht Cliffs of Moher
  • Ierse gezelligheid in combinatie met natuur en cultuur

Ontdek de gezelligheid van Dublin in de vele pubs met elke avond live muziek en daarnaast biedt de stad je culturele hoogtepunten. Bekijk het in het jaar 800 geschreven Book of Kells in Trinity College en bezoek de interessante oude gevangenis Kilmainham Gaol. De Guinness Storehouse geeft je naast een prachtig uitzicht op de stad ook een inkijkje in het brouwproces van dit heerlijke exportproduct. Inbegrepen zijn een bezoek aan het Irish Whiskey Museum, een Hop on Hop off ticket en een dagtocht naar de unieke kliffenkust van 230 meten hoog en dé must-see van Ierland: de Cliffs of Moher!

Reiscode IEHRDUBL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 685
p.p.

Dag 1 t/m 3

Vlucht Amsterdam-Dublin met Aer Lingus. Dublin, Sandymount Hotel. 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Sandymount Hotel

Na aankomst op de luchthaven in Dublin neem je de bus of taxi naar je hotel in Dublin (niet inbegrepen). Geniet overdag van de vele bezienswaardigheden in de stad, geniet van een whiskey in de inbegrepen entree voor het Irish Whiskey Museum (dag 2) en voor de avonds zijn er tal van restaurants en gezellige pubs met goede live muziek.
Op dag 3 ga je per bus naar de machtige en unieke Cliffs of Moher dat vanwege de schoonheid al vele malen zichtbaar is geweest op het witte doek. De Cliffs of Moher zijn een iconisch beeld van Ierland en met deze reis streep jij deze bezienswaardigheid af van je bucketlist!

Cliffs of Moher

Dag 4

Vlucht Dublin-Amsterdam met Aer Lingus.

Tijd voor de terugvlucht vanuit Dublin na een mooie mix van de gezellige stad Dublin en het wereldberoemde natuurfenomeen Cliffs of Moher.

Ha'penny Bridge over de rivier Liffey, Dublin

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Oost-Ierland

De oostkust van Ierland, die grenst aan de Ierse Zee, heeft lange, brede zandstranden, waarlangs rotspartijen en duinen elkaar afwisselen. Tussen Wexford en Youghal is de kust veel grilliger met diepe inhammen en in zee uitstekende kapen. Landinwaarts rijzen de Wicklow Mountains op, een dichtbeboste heuvelrug met mooie rivierdalen.

Het eeuwenoude Oosten van Ierland

Ierland kent een rijke historie en dat is zeker te zien in het oosten van Ierland. De provincies Meath, Kildare, Kilkenny, Waterford en Wicklow hebben een geschiedenis die tot wel 5.000 jaar terug gaat in de tijd. Laat je meevoeren door de tijd van de Kelten, Vikingen en Engelse landlords langs de gemarkeerde routes door het verleden.

Ronde torens

In Kilkenny, Glendalough en Ardmore staan merkwaardige ronde torens van steen, zo’n 1000 jaar oud. De toegangsdeur bevindt zich een paar meter boven de grond: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats wanneer de kloosters door de Vikingen werden aangevallen en geplunderd, de ladders werden dan snel naar binnen getrokken.

Dublin

Dublin is een stad van tegenstellingen, waarin mooie gebouwen, schitterende winkelstraten en veel musea te vinden zijn, maar ook rommelige markten, oude volkswijken, straatventers en bedelaars. Sommige van die oude wijken zijn nu juist weer helemaal in, zoals Temple Bar met haar gezellige restaurantjes en pubs.

Boyne Valley

Door de eeuwen heen was de vruchtbare vallei van de rivier de Boyne belangrijk voor Ierland. Niet alleen werden de High Kings of Ireland hier gekroond en begraven, 1690 werd de beroemde Battle of the Boyne hier gestreden, waarbij Koning Willem III zijn schoonvader Jacobus II versloeg. Zo kent de Boyne Valley meerdere historisch plaatsen met haar bezienswaardigheden waaronder Kells, Tara, Slane, Trim en het eeuwen oude Newgrange (UNESCO).

Wicklow Mountains

Ten zuidwesten van Dublin liggen de groene, beboste heuvels van de Wicklow Mountains, met als hoogste top de 926 m hoge Lugnaquilla Mountain. In het hart van de Wicklows ligt het mysterieuze Glendalough, ‘dal van twee meren’, het is een diepe vallei, waar in de 6e eeuw een klooster werd gesticht door de Ierse heilige St. Kevin.

Oost-Ierland

Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Reisduur

4 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 685

2

€ 685

3

€ 685

4

€ 685

5

€ 685

6

€ 685

7

€ 685

8

€ 685

9

€ 685

10

€ 685

11

€ 685

12

€ 685

13

€ 685

14

€ 685

15

€ 685

16

€ 685

17

€ 685

18

€ 685

19

€ 685

20

€ 685

21

€ 685

22

€ 685

23

€ 685

24

€ 685

25

€ 685

26

€ 685

27

€ 685

28

€ 685

29

30

31

Bijzonderheden

De inbegrepen prijs van Hertz en Aer Lingus is gebaseerd op het laagst beschikbare flexibele tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Rondom Dublin

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- 3 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag
- Transfer van luchthaven naar Dublin en v.v.

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Inbegrepen excursies

Dagtocht per bus naar Cliffs of Moher

Reis door de Ierse 'Heartlands' naar de unieke Cliffs of Moher. Maak de mooiste foto's terwijl je wandelt langs en geniet van het meest iconische stukje kustlijn van Ierland.

Hop on Hop off Dublin

Deze sightseeing tour gaat naar alle hoogtepunten van Dublin, die je in alle rust kan bezichtigen en wanneer je weer door wil pak je de volgende bus. Erg handig en een leuke manier om de stad te verkennen!

Irish Whiskey Museum

In dit museum in Dublin neemt een enthousiaste gids je mee terug in tijd en vertelt je over het ontstaan en de geschiedenis van de Ierse whiskey. Daar horen boeiende verhalen bij en ook het verschil met andere whisk(e)y's komt aanbod. Natuurlijk hoort proeven er ook bij, je krijgt 3 verschillende whiskey's voorgeschoteld.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit