Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Duurzamer reizen

An Creagán Cottages

Noord-Ierland Creggan

Reiscode GBWANCR
8 Vakantiewoningen
Gratis wifi
8 personen
vanaf 
€ 518
bij 2 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Traditionele Ierse cottages aan de voet van Sperrin View
  • Ontdek de prachtige Noord-Ierse kust en de rijke historie
  • Giant's Causeway, Belfast, Antrim en Lough Neagh

De woningen liggen verscholen tussen het historische dorpje Omagh en het marktplaatsje Cookstown, aan de voet van de Sperrin Mountains. Hier kan je heerlijk wandelen, vissen, mountainbiken, golfen of paardrijden. Je vind er veel prehistorische bezienswaardigheden en de Giant's Causeway is een absolute must om te gaan zien!

Reiscode GBWANCR
8 Vakantiewoningen
Gratis wifi
8 personen
vanaf 
€ 518
bij 2 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

Een klein park met 8 traditionele Ierse vakantiewoningen.

Ligging

Landelijk gelegen bij de Sperrin View Mountains. Afstand: Omagh ca 15 km, Cookstown ca. 20 km, Belfast ca. 85 km.

Faciliteiten

Bar

informatiecentrum

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Wifi

Wifi in algemene ruimte

Winkel

Activiteiten

vissen, wandelen, golf, en fietsen. Belfast, Bushmills Distillery, Giant's Causeway en Carrick-a-Rede touwbrug. In Sperrin Mountains kan je wandelen, golf, vissen en paardrijden.

Type A

2-kamerwoning, max. 2 personen. Woonkamer met zit- en eetgedeelte, tv, open haard en goed ingerichte keuken. Op de 1e verdieping een slaapkamer met een 2-persoonsbed en badkamer met bad/douche en toilet.

Type B

3-kamerwoning, max. 5 personen. Woonkamer met zit- en eetgedeelte, tv, open haard en goed ingerichte keuken. Eén slaapkamer met een 2-persoonsbed en een badkamer met douche en één slaapkamer met een 2-persoonsbed en 1-persoonsbed. Badkamer met douche en toilet.

Type C

4-kamerwoning, max. 9 personen. Als type A, met op de 1e verdieping één slaapkamer met een 2-persoosnbed en een 1-persoonsbed twee 2 slaapkamers op de begane grond met een 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed, waarvan één met badkamer met douche. Badkamer met bad/douche en toilet op de begane grond en op de 1e verdieping.

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Noord-Ierland

De Giant’s Causeway en de spectaculaire kust van Antrim, in het binnenland glooiende, frisgroene heuvels met eeuwenoude stadjes, dat is het eerste dat bij je opkomt als je aan Noord-Ierland denkt. Maar ook Belfast en Londonderry, de meren Lough Erne en Lough Neagh en de kastelen en Keltische hoogkruisen maken Noord-Ierland tot een bijzondere bestemming. En niet te vergeten de Bushmills Distillery, werelds oudste whiskeystokerij!

Noordkust

Aan de kust wisselen baaien, zandstranden en rotspartijen elkaar af, met prachtige kustplaatsjes als Portballintrae en Cushendun. Landinwaarts doemen de blauwe contouren van de Antrim Mountains op. De veelbezongen Glens of Antrim zijn negen afgelegen rivierdalen waar mooie wandelroutes zijn uitgezet, door bossen, bloemenweiden en diepe dalen met watervallen.

Giant's Causeway

De Giant’s Causeway, bestaande uit duizenden zeskantige basaltblokken die als orgelpijpen uit de zee oprijzen, is Noord Ierlands meest bekende natuurwonder. De Ieren beschouwen de dam als een bouwsel van de reus Finn MacCool, die ermee naar zijn geliefde in Schotland wilde oversteken. De Giant’s Causeway staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een nieuw bezoekerscentrum met uitgebreide informatie.

Londonderry

Derry ligt op de grens met Donegal aan de rivier de Foyle. De massieve, 9 meter dikke stadswallen van Derry werden tussen 1613 en 1618 door de Engelsen opgetrokken. Vanaf toen heette Derry, Londonderry. De indrukwekkende stadspoort is de Bishop’s Gate waarvandaan je een wandeling kan maken, met of zonder gids, over de stadswallen langs de 17e eeuwse kanonnen, uitkijkend over de rivier de Foyle en de vroegere Ierse armenwijk Bogside.

Meren en bergen

Het meer Lough Neagh is een van de belangrijkste vogelgebieden van Europa. Er broeden grote kolonies wilde ganzen, eenden en futen en aan het eind van de zomer arriveren er honderden wilde zwanen uit IJsland en Siberië. Aan de westoever van het meer staat het 1000 jaar oude Ardboe Cross, een van de mooiste Keltische hoogkruisen van Ierland. Meer naar het westen rijzen de Sperrin Mountains op, met als hoogste top de Sawel Mountain (683 m).

Noord-Ierland

IJmuiden - Newcastle met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw vakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van IJmuiden - Newcastle met DFDS

Newcastle - IJmuiden met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw vakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van Newcastle - IJmuiden met DFDS

Aantal personen
Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per verblijf

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 518

2

€ 518

3

€ 518

4

€ 518

5

€ 518

6

€ 518

7

€ 518

8

€ 518

9

€ 518

10

€ 518

11

€ 518

12

€ 518

13

€ 518

14

€ 518

15

€ 518

16

€ 518

17

€ 518

18

€ 518

19

€ 518

20

€ 518

21

€ 518

22

€ 518

23

€ 518

24

€ 518

25

€ 518

26

€ 518

27

€ 518

28

€ 518

29

€ 518

30

€ 518

An Creagán Cottages

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Bad & bedlinnenset
- Eindschoonmaak

Overige info

- Babybedje en kinderstoel zijn gratis.
- Honden zijn toegestaan, ca. £ 50 per week ter plaatse te voldoen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

29 t/m 2 dagen voor vertrek 70% van de reissom
vanaf 2 dag voor vertrek 100% van de reissom

Extra informatie

Optionele excursies

Wandelpad The Gobbins

The Gobbins is een wandelpad dat uit 1902 stamt en loopt langs de kliffen van de Causeway Coastal Route, 30 km ten noorden van Belfast. Het pad heeft een lengte van zo'n 3 km en brengt je over de kliffen, bruggen die kliffen met elkaar verbinden en natuurlijk uitgesleten rotsen. Dit spectaculaire wandelpad is alleen toegankelijk met een gids. Het is de top attractie van Noord-Ierland!

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9
Aantal beoordelingen 1

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit