Rustig reistempo
Rustig reistempo
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Carraroe Holiday Cottages

Noordwest-Ierland Carraroe

Reiscode IEWCARH
16 vakantiewoningen
Gratis WIFI in algemene ruimte
8 personen
vanaf 
€ 542
p.w.p.v.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • In Carraroe op loopafstand van het strand
  • Verschillende vakantiewoningen van 5 tot 8 personen
  • Wild Atlantic Way, Galway, Connemara, Clifden

Carraroe is van origine een klein vissersdorp in county Galway, aan de Carraroe Peninsula. Dit is een van de mooiste plekken langs de Wild Atlantic Way. De vakantiewoningen liggen liggen vlak bij het strand met de blauwe vlag, Trá an Dóilín.

Reiscode IEWCARH
16 vakantiewoningen
Gratis WIFI in algemene ruimte
8 personen
vanaf 
€ 542
p.w.p.v.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

16 ruim opgezette vakantiewoningen op een kleinschalig park.

Ligging

In het dorp Carraroe in het hart van Connemara National Park.

Faciliteiten

Parkeergelegenheid

Receptie

Wifi in algemene ruimte

Activiteiten

zwemmen, wandelen, fietsen, zeilen, surfen, dagtocht naar Galway, Clifden, Kylemore Abbey en Aran Islands.

Type A

3-kamerwoning met loft, max. 5 pers. De woningen bestaan uit 2 woonlagen en hebben een woonkamer met zit- en eetgedeelte. Volledig ingerichte open keuken met magnetron. Eén slaapkamer met 1-persoonsbed. Toilet. Op de eerste verdieping slaapkamer met een 2-persoonsbed en loft met twee 1-persoonsbedden. Badkamer met douche en toilet.

Type B

5-kamerwoning, max. 8 pers. Als type A met een open haard. Aparte, volledig ingerichte keuken met magnetron, afwasmachine, wasmachine en droger. Eén slaapkamer met 2-persoonsbed. Badkamer met douche en toilet. Op de eerste verdieping drie slaapkamers met ieder twee 1-persoonsbedden. Twee badkamers met douche en toilet.

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Noordwest-Ierland

In het noordwesten van Ierland liggen ongerepte natuurgebieden zoals de uitgestrekte heide- en veengebieden van Connemara en de imponerende kliffenkust van County Mayo. Meer naar het noorden liggen de Blue Stack Mountains en de Derryveagh Mountains van Donegal en het afgelegen schiereiland Inishowen. In Connemara, op het schiereiland The Mullet en in Donegal wordt nog Gaelic gesproken.

Connemara

Ten noorden van Galway Bay strekt zich Connemara uit, een gebied van heuvels, meren en heidevelden, waar nog turf wordt gestoken en gebruikt. De kust van Connemara met haar diepe inhammen en ontelbare eilandjes is één van de mooiste van Ierland. Het toeristische centrum is Clifden, een gezellig plaatsje waar ‘s avonds in de pubs enthousiast wordt gemusiceerd.

Croagh Patrick

Op de laatste zondag van juli maken veel pelgrims de zware tocht naar de top van de Croagh Patrick (762 m) bij Westport. Volgens de overlevering luidde de Ierse beschermheilige Sint Patrick daar zijn bel, waardoor alle slangen uit Ierland werden verjaagd. Vanaf de top kan je Achill Island zien liggen, het grootste eiland voor de Ierse kust dat bijna geheel bedekt is met heide. De bevolking leeft er van de schapenteelt en visvangst.

Donegal

Donegal is het best bewaarde geheim van Ierland! De kust is zo grillig gevormd dat er voor iedereen wel een privé-strandje te vinden is om te wandelen of te zwemmen. Een wandeling langs de kliffen wordt beloond met adembenemende vergezichten, zeker wanneer je de Slieve League Cliffs bezoekt, de hoogste kliffen van Europa. Met de auto beklimt je de Dún Lúiche bergpas in het Glenveagh National Park. Eén van de mooiste toeristische routes is de Atlantic Drive, waarbij elke bocht je voor een nieuwe verrassing plaatst.

Craic; Music, good company and fun!

’s Avonds in de pubs ontstaan vaak spontaan ‘sessions’ waarbij traditioneel Ierse muziek gemaakt wordt. Je kan kennis maken met typisch Ierse instrumenten zoals de bodhrán (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Wereldberoemde artiesten zoals Enya en Clannad zijn hun carrière in een Ierse Pub begonnen.

Noordwest-Ierland

Aankomstdatum

Prijsindicatie per verblijf

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

€ 542

13

14

15

16

17

18

19

€ 542

20

21

22

23

24

25

26

€ 542

27

28

29

30

31

Carraroe Holiday Cottages

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset

Niet inbegrepen

- Eindschoonmaak € 50 (type A) en € 70 (type B) ter plaatse betalen of zelf te verzorgen

Overige info

- Babybed en kinderstoel zijn gratis

Optionele excursies

Boottocht naar Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher zijn wereldberoemd. Een indrukwekkende manier om de de Cliffs of Moher te zien is vanaf het water. Vanuit de haven van Doolin varen dagelijks bootjes naar deze imposante kliffen.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit