Voor het eerst
Voor het eerst
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Appartementen in Belfast

Noord-Ierland Belfast

Reiscode GBADRAP
Appartementen
Gratis wifi in appartement
4 personen
vanaf 
€ 126
p.w.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Nieuwe appartementen in centrum Belfast
  • Op loopafstand van het Titanic Belfast
  • St. Anne's Cathedral, the Murals, Botanische tuinen

Deze mooie appartementen liggen in het hart van Belfast. Op loopafstand van het museum Titanic Belfast, de pubs, winkelstraten en het iconische stadhuis. Vanuit Belfast kan je ook eenvoudig de Coastal Road rijden, naar the Gobbins en the Giants Causway.

Reiscode GBADRAP
Appartementen
Gratis wifi in appartement
4 personen
vanaf 
€ 126
p.w.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

De appartementen liggen in een appartementencomplex en zijn modern ingericht.

Ligging

In het centrum op loopafstand van het Titanic Belfast, Victoria Square, St. George Market, de winkels, restaurants en pubs.

Faciliteiten

Lift

Receptie

Wifi

Wifi in woning

Faciliteiten tegen betaling

Parkeergelegenheid

Type A

2-kamerappartement, max. 2 pers. Woonkamer met zit- en eetgedeelte, tv, gratis wifi en stereo-installatie. Volledig ingerichte keuken met o.a. magnetron en oven. Een slaapkamer met een 2-persoonsbed. Badkamer met bad en/of douche en toilet.

Type B

3-kamerappartement, max 4 pers. Als type A maar dan een extra slaapkamer met elk twee 1-persoonsbedden.

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Noord-Ierland

De Giant’s Causeway en de spectaculaire kust van Antrim, in het binnenland glooiende, frisgroene heuvels met eeuwenoude stadjes, dat is het eerste dat bij je opkomt als je aan Noord-Ierland denkt. Maar ook Belfast en Londonderry, de meren Lough Erne en Lough Neagh en de kastelen en Keltische hoogkruisen maken Noord-Ierland tot een bijzondere bestemming. En niet te vergeten de Bushmills Distillery, werelds oudste whiskeystokerij!

Noordkust

Aan de kust wisselen baaien, zandstranden en rotspartijen elkaar af, met prachtige kustplaatsjes als Portballintrae en Cushendun. Landinwaarts doemen de blauwe contouren van de Antrim Mountains op. De veelbezongen Glens of Antrim zijn negen afgelegen rivierdalen waar mooie wandelroutes zijn uitgezet, door bossen, bloemenweiden en diepe dalen met watervallen.

Giant's Causeway

De Giant’s Causeway, bestaande uit duizenden zeskantige basaltblokken die als orgelpijpen uit de zee oprijzen, is Noord Ierlands meest bekende natuurwonder. De Ieren beschouwen de dam als een bouwsel van de reus Finn MacCool, die ermee naar zijn geliefde in Schotland wilde oversteken. De Giant’s Causeway staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een nieuw bezoekerscentrum met uitgebreide informatie.

Londonderry

Derry ligt op de grens met Donegal aan de rivier de Foyle. De massieve, 9 meter dikke stadswallen van Derry werden tussen 1613 en 1618 door de Engelsen opgetrokken. Vanaf toen heette Derry, Londonderry. De indrukwekkende stadspoort is de Bishop’s Gate waarvandaan je een wandeling kan maken, met of zonder gids, over de stadswallen langs de 17e eeuwse kanonnen, uitkijkend over de rivier de Foyle en de vroegere Ierse armenwijk Bogside.

Meren en bergen

Het meer Lough Neagh is een van de belangrijkste vogelgebieden van Europa. Er broeden grote kolonies wilde ganzen, eenden en futen en aan het eind van de zomer arriveren er honderden wilde zwanen uit IJsland en Siberië. Aan de westoever van het meer staat het 1000 jaar oude Ardboe Cross, een van de mooiste Keltische hoogkruisen van Ierland. Meer naar het westen rijzen de Sperrin Mountains op, met als hoogste top de Sawel Mountain (683 m).

Noord-Ierland

Belfast - Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Ierland. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. KLM vliegt op George Best City Airport in Belfast. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Belfast

Bekijk een grotere afbeelding van Belfast - Amsterdam, KLM

Amsterdam-Belfast, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Ierland. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. KLM vliegt op George Best City Airport in Belfast. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Belfast

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Belfast, KLM

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 876

2

€ 876

3

€ 876

4

€ 876

5

€ 876

6

€ 876

7

€ 876

8

€ 876

9

€ 876

10

€ 876

11

€ 876

12

€ 876

13

€ 876

14

€ 876

15

€ 876

16

€ 876

17

€ 876

18

€ 876

19

€ 876

20

€ 876

21

€ 876

22

€ 876

23

€ 876

24

€ 876

25

€ 876

26

€ 876

27

€ 876

28

€ 876

29

€ 876

30

€ 876

Toeslag

Bij verblijf op vrijdag en zaterdag.

Appartementen in Belfast

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Bad- & bedlinnenset
- Eindschoonmaak

Overige info

- Huur babybed en kinderstoel ter plaatse te voldoen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- 28-14 dagen voor vertrek 75%
- vanaf 13 dagen voor vertrek 100%

Optionele excursies

Black Taxi Tour Belfast

Verken Belfast op eigen wijze met een authentieke Black Taxi. Laat je rondrijden langs de beroemde Wall Murals, het centrum van Belfast of het politieke district. Je kan er zelfs voor kiezen om een thematische rondrit te maken, zoals de Van Morrison Tour.

Wandelpad The Gobbins

The Gobbins is een wandelpad dat uit 1902 stamt en loopt langs de kliffen van de Causeway Coastal Route, 30 km ten noorden van Belfast. Het pad heeft een lengte van zo'n 3 km en brengt je over de kliffen, bruggen die kliffen met elkaar verbinden en natuurlijk uitgesleten rotsen. Dit spectaculaire wandelpad is alleen toegankelijk met een gids. Het is de top attractie van Noord-Ierland!

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit