Rustig reistempo
Rustig reistempo
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Zomerexpeditie naar de fjorden en de Noordkaap

15-daagse expeditiereis - Noorwegen

Reiscode HURTNOOR
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 3764
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

  • Vertrek vanuit Hamburg voor een tocht langs de Noorse kust
  • Uniek excursieaanbod en meer tijd in de verschillende havens
  • Tiental excursies zijn bij de reis inbegrepen

Maak gebruik van de unieke mogelijkheid om de Noorse kust te ontdekken met een vertrek dichtbij huis. Vanuit Hamburg vertrekt het schip de MS Otto Sverdrup elke 2 weken naar de Noordkaap. Op deze expeditiecruise maak je vele interessante stops, zoals in de Hardangerfjord en op de Lofoten. Maar je bezoekt ook minder vaak bezochte parels, zoals de eilanden Træna en Senja en de Hjørundfjord. Je hebt de keuze om te vertrekken in de lente met sneeuw nog op de bergtoppen, de zomer met de middernachtzon of de herfst met al z'n kleurenpracht.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis 14 nachten aan boord van de MS Otto Sverdrup.

Reiscode HURTNOOR
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 3764
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Dag 1

Hamburg.

Om ca. 15.00 uur inscheping aan boord van de MS Otto Sverdrup in de haven van Hamburg. Afvaart om ca. 18.00 uur. Voordat het schip vertrekt heb je nog tijd om deze, op een na grootste stad van Duitsland te bezichtigen. Hamburg ligt aan de Elbe en telt ruim 2300 bruggen. HafenCity, dat bekend staat om het door UNESCO beschermde pakhuisdistrict Speicherstadt, is zeker een bezoek waard.

Stadhuis van Hamburg

Dag 2

Op zee.

Je vaart richting de Noorse kust. Maak kennis met het deskundige expeditieteam. Bezoek de lezingen en luister mee naar de interessante verhalen van deze bekwame ontdekkingsreizigers waardoor je het beste uit de reis kunt halen.

Dag 2

Dag 3

Bergen.

In de ochtend zie je in de verte een glimp van de Noorse kustlijn en komen kleine eilanden en bergen langzaam dichterbij. Na de lunch arriveer je in Bergen. Bergen is een ideale stad om te voet te verkennen. Wandel langs het middeleeuwse Bryggen, met prachtig overhellende houten huizen. Bezoek de vismarkt en neem de Fløybanen omhoog. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Uitzicht vanaf de berg Fløien

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

De westkust van Noorwegen is een afwisseling van azuurblauwe, diepe fjorden en bergtoppen die schuil gaan onder een laag eeuwige sneeuw. Overal stort water in stroomversnellingen naar beneden. Aan de steile bergwanden klampen zich boerderijen vast. Geen wonder dat deze overweldigende natuur al in de Victoriaanse tijd een geliefde vakantiebestemming was.

Fjorden en gletsjers

De meest gefotografeerde fjord is ongetwijfeld de Sognefjord, vanwege haar ligging aan de voet van de gletsjer Jostedalsbreen, een ijskap van 487 km2. Vanaf het bezoekerscentrum in het Jostedal kan je de gletsjer beklimmen. Aan de andere kant lopen de prachtige gletsjerdalen Briksdal en Bødal steil af naar de Nordfjord. Je wandelt er langs watervallen, waarin waterspreeuwen kwetteren, langs bermen vol wilde bloemen en blauwgroene gletsjermeren met strandjes van eeuwige sneeuw.

Trollstigen

De Trollstigvei, één van de meest spectaculaire bergroutes van Noorwegen, slingert zich via vele haarspeldbochten omhoog naar de bergpas Trollstigen op 1700 m hoogte. Op de pas heb je een weids uitzicht en vlakbij is de 180 m hoge waterval Stigfossen. Aan de zuidkant daalt de weg weer af naar zeeniveau. Als je met het veerpontje de fjord over vaart begint daar de Ørneveien, de adelaarsweg naar Geiranger.

Hanzestad Bergen

Al sinds mensenheugenis is Bergen de drukst bezochte stad van Noorwegen. In de havenwijk Bryggen uit de Hanzetijd weerspiegelen pastelkleurige houten pakhuizen zich in het water. Nu zijn er in de pakhuizen kunstenaars en allerlei winkeltjes en restaurants gevestigd.

Ålesund

Ålesund, mooi gelegen op een schiereiland aan de Noorse kust, is vooral bekend door haar unieke architectuur. Nadat het centrum in 1904 door een grote brand was verwoest, werd het helemaal herbouwd in Jugendstil, met uitbundig versierde, pastelkleurige gevels. Een beklimming van de ‘stadsberg’ Aksla wordt beloond met een prachtig uitzicht. Voor de kust ligt het eilandje Runde, waar meer dan een half miljoen vogels broeden, waaronder de papegaaiduiker.

Fjord Noorwegen

Midden-Noorwegen

Ga lekker eropuit en bezoek de verschillende nationale parken in Midden-Noorwegen. Je kunt bijvooorbeeld de muskusossen in Dovrefjell Nationaal Park bezoeken, de heidevelden van de Peerk Gynstreek of de Jotunheimen Nationaal park. In het dit Nationale Park vind je meer dan 255 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter. Er is een rijke vogelpopulatie en het is het leefgebied van rendieren en elanden. In de omgeving van Geilo zijn Hardangervidda en Hallingkarvet ideale gebieden voor wandelingen. Kortom, er is genoeg te ontdekken voor jong en oud!

Dovrefjell

Dovrefjell is een bergplateau op 1000 m hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook kuddes wilde muskusossen voor. Het gebied heeft een zeer rijke flora met bijzondere alpine planten zoals gentianen en gletsjerboterbloemen.

Gudbrandsdal

Tussen Lillehammer en Otta ligt het mooie, brede Gudbrandsdal. Aan de westkant wordt het geflankeerd door de ruige heuvels, meren en heidevelden van de Peer Gyntstreek. Aan de oostkant vind je de hoge pieken van het Rondane gebergte. Van Otta naar Trondheim volgt de E6 het dal van de rivier de Driva door een nauwe kloof, die het Dovrefjell bergplateau in tweeën snijdt.

Midden-Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

15/04/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf37495624
ITot49997498
Polar buitenhutJVanaf39745961
JTot52997948
LVanaf38995849
LTot51997798
NVanaf42746411
NTot56998548
SDVanaf42746411
SDTot56998548
OVanaf43496523
OTot57998698
Arctic buitenhutQJVanaf43876580
QJTot58498773
PVanaf47247086
PTot62989447
UVanaf53247985
UTot709810647
Expeditie suiteQVanaf723614471
QTot964719294
MVanaf843516870
MTot1124722493
MGVanaf948518969
MGTot1264625292
29/04/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf41246186
ITot54998248
Polar buitenhutJVanaf43726557
JTot58298743
LVanaf42896434
LTot57198578
NVanaf47027052
NTot62699403
SDVanaf47027052
SDTot62699403
OVanaf47847176
OTot63799568
Arctic buitenhutQJVanaf48257238
QJTot64349650
PVanaf51967794
PTot692810392
UVanaf58568784
UTot780811712
Expeditie suiteQVanaf795915918
QTot1061221224
MVanaf927918558
MTot1237224743
MGVanaf1043420867
MGTot1391127822
13/05/2022 en 19/08/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf44996749
ITot59998998
Polar buitenhutJVanaf47697154
JTot63599538
LVanaf46797019
LTot62399358
NVanaf51297693
NTot683910258
SDVanaf51297693
SDTot683910258
OVanaf52197828
OTot695910438
Arctic buitenhutQJVanaf52647896
QJTot701910528
PVanaf56698503
PTot755811337
UVanaf63899583
UTot851812777
Expeditie suiteQVanaf868317366
QTot1157723154
MVanaf1012320245
MTot1349726993
MGVanaf1138222764
MGTot1517630352
27/05/2022 en 22/07/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf46496974
ITot61999298
Polar buitenhutJVanaf49287392
JTot65719856
LVanaf48357253
LTot64479670
NVanaf53007950
NTot706710600
SDVanaf53007950
SDTot706710600
OVanaf53938089
OTot719110786
Arctic buitenhutQJVanaf54408159
QJTot725310879
PVanaf58588787
PTot781011715
UVanaf66029902
UTot880213203
Expeditie suiteQVanaf897317945
QTot1196323926
MVanaf1046020920
MTot1394727893
MGVanaf1176223523
MGTot1568231364
10/06/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf48747311
ITot64999748
Polar buitenhutJVanaf51677750
JTot688910333
LVanaf50697604
LTot675910138
NVanaf55578335
NTot740911113
SDVanaf55578335
SDTot740911113
OVanaf56548481
OTot753911308
Arctic buitenhutQJVanaf57038554
QJTot760411405
PVanaf61419212
PTot818812282
UVanaf692110382
UTot922813842
Expeditie suiteQVanaf940718813
QTot1254225084
MVanaf1096721933
MTot1462229243
MGVanaf1233124662
MGTot1644132882
24/06/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf47997199
ITot63999598
Polar buitenhutJVanaf50877631
JTot678310174
LVanaf49917487
LTot66559982
NVanaf54718206
NTot729510942
SDVanaf54718206
SDTot729510942
OVanaf55678350
OTot742311134
Arctic buitenhutQJVanaf56158422
QJTot748711230
PVanaf60479070
PTot806212093
UVanaf681510222
UTot908613629
Expeditie suiteQVanaf926218524
QTot1234924698
MVanaf1079821595
MTot1439728793
MGVanaf1214124282
MGTot1618832376
08/07/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf47247086
ITot62999448
Polar buitenhutJVanaf50087511
JTot667710015
LVanaf49137370
LTot65519826
NVanaf53868078
NTot718110771
SDVanaf53868078
SDTot718110771
OVanaf54808220
OTot730710960
Arctic buitenhutQJVanaf55278291
QJTot737011054
PVanaf59528928
PTot793611904
UVanaf670810062
UTot894413416
Expeditie suiteQVanaf911718234
QTot1215624312
MVanaf1062921258
MTot1417228343
MGVanaf1195223903
MGTot1593531870
05/08/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf45746861
ITot60999148
Polar buitenhutJVanaf48497273
JTot64659697
LVanaf47577136
LTot63439514
NVanaf52157822
NTot695310429
SDVanaf52157822
SDTot695310429
OVanaf53067959
OTot707510612
Arctic buitenhutQJVanaf53528027
QJTot713610703
PVanaf57638645
PTot768411526
UVanaf64959743
UTot866012990
Expeditie suiteQVanaf882817655
QTot1177023540
MVanaf1029220583
MTot1372227443
MGVanaf1157223144
MGTot1542930858
02/09/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf44246636
ITot58998848
Polar buitenhutJVanaf46907034
JTot62539379
LVanaf46016902
LTot61359202
NVanaf50447565
NTot672510087
SDVanaf50447565
SDTot672510087
OVanaf51327698
OTot684310264
Arctic buitenhutQJVanaf51767764
QJTot690210352
PVanaf55748361
PTot743211148
UVanaf62829423
UTot837612564
Expeditie suiteQVanaf853817076
QTot1138422768
MVanaf995419908
MTot1327226543
MGVanaf1119322385
MGTot1492329846
16/09/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf43496524
ITot57998698
Polar buitenhutJVanaf46106915
JTot61479220
LVanaf45236785
LTot60319046
NVanaf49587437
NTot66119916
SDVanaf49587437
SDTot66119916
OVanaf50457567
OTot672710090
Arctic buitenhutQJVanaf50897633
QJTot678510177
PVanaf54808220
PTot730610959
UVanaf61769263
UTot823412351
Expeditie suiteQVanaf839416787
QTot1119122382
MVanaf978519570
MTot1304726093
MGVanaf1100322005
MGTot1467029340

Inbegrepen

- 14 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Vervoer naar en van Duitsland

Extra voordeel

- Reisgids

Extra's tijdens de reis

- Engelssprekend expeditieteam
- Landingen volgens programma
- Aanbod van verschillende excursies
- Een wind- en waterdicht jack
- Mogelijkheid tot lenen van schoenen, wandelstokken en overige uitrusting die nodig zijn voor de activiteiten
- Lezingen over o.a. geschiedenis, biologie en geologie passend bij de reis
- Lezing over tips en trucs voor het fotograferen tijdens de reis
- Diverse leerzame activiteiten aan boord
- Drankjes tijdens de maaltijden (lokaal bier, wijn, frisdrank en mineraal water)
- Dineren in à la carte restaurant (alleen van toepassing bij verblijf in een suite)
- Koffie en thee gedurende de dag
- Een herbruikbare waterfles
- Wifi aan boord. Houd er rekening mee dat bereik beperkt kan zijn op afgelegen plekken
- Gebruik van hot tubs, sauna en fitnessruimte aan boord
- Gebruik van wetsuit indien van toepassing

Overige info

- Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekmogelijkheden

15/04/2022, 29/04/2022, 13/05/2022, 27/05/2022, 10/06/2022, 24/06/2022, 08/07/2022, 22/07/2022, 05/08/2022, 19/08/2022, 02/09/2022 en 16/09/2022.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.

Schepen

MS Otto Sverdrup

Dit schip, voorheen de MS Finnmarken, is vernoemd naar een van de grootste Noorse poolhelden. Otto Sverdrup was de eerste persoon die Groenland over geskied is. Hij was ook kapitein van het beroeme expeditieschip de MS Fram. De MS Otto Sverdrup is een modern en duurzaam schip, wat zelfs aan de kade elektrisch geladen kan worden en wordt aangedreven door bio-brandstof.

Hutten

Expedition cat. MG: Grand Suite

1 of 2 kamers, zithoek, 2-persoons bed. De meeste suites hebben een balkon of erker.

Expedition cat. M: Suite

1 of 2 kamers, 2-persoons bed, zithoek. Sommige hutten hebben een balkon.

Expedition cat. Q: Mini Suite

kamer met zithoek en 2-persoonsbed. Op de MS Finnmarken mogelijk met twee losse bedden.

Arctic cat. QJ: Buitenhut

Kamer met zithoek en 2 aparte bedden, 1 daarvan is een bedbank. De hutten hebben beperkt of geen uitzicht. Op de MS Spitsbergen beschikt de hut over een 2-persoonsbed.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit