Summer Adventure Spitsbergen

8-daagse hotel- en expeditiereis - Spitsbergen

Reiscode SJHRSASP
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel en aan boord Hurtigruten
vanaf 
€ 2423
p.p.

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Inclusief excursies naar Pyramiden en stadstour Longyearbyen
  • 5 dagen aan boord van Hurtigruten
  • Vergroot je kans om ijsberen, walvissen en walrussen te zien

Beleef een zomers avontuur op Spitsbergen. De eerste 3 nachten verblijf je in het plaatsje Longyearbyen en ga je mee op twee excursies. Met een lokale expert ontdek je alle geheimen van het eiland tijdens een stadstour. En je gaat mee met een catamaran naar het verlaten Pyramiden, een oude Russische mijnstad. Vervolgens scheep je in aan boord van de MS Nordstjernen om de ontzagwekkende natuur van dichtbij te zien. Spot ijsberen, walrussen en walvissen. Vaar dicht langs enorme gletsjers en maak mooie wandelingen door de arctische wildernis.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis 3 nachten in een hotel in Longyearbyen en 4 nachten aan boord van de MS Nordstjernen.

Reiscode SJHRSASP
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel en aan boord Hurtigruten
vanaf 
€ 2423
p.p.

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Longyearbyen met SAS. Longyearbyen, Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen. 3 overnachtingen.

In de avond kom je aan op Spitsbergen en volgt een transfer (niet inbegrepen) naar je hotel in Longyearbyen.

Longyearbyen

Dag 2

Longyearbyen in een notendop (inbegrepen).

Om het plaatsje beter te leren kennen ga je vandaag mee met een 'local' die je alle geheimen en mooie verhalen kan vertellen over Longyearbyen. Kom meer te weten over de mijnhistorie, de interessante positie in de wereldpolitiek en het mondiale karakter. De middag is ter vrije besteding, ga mee met een kajaktocht over de Isfjorden of boek een van de andere excursies.

Inbegrepen excursies

Longyearbyen in een notendop

Spot rendieren net buiten Longyearbyen

Dag 3

Catamarantocht naar Pyramiden (inbegrepen).

Je maakt vandaag een excursie naar het Russische, verlaten, mijnstadje Pyramiden. Slechts 10 inwoners zijn er nog over van wat ooit een levendige plaats is geweest. De schommels voor de kinderen staan er nog en ook Lenin kijkt nog over het stadje uit. De tocht ernaartoe neemt je mee langs geweldige natuur, zoals de Nordenskjöld gletsjer en de Skansbukta baai.

Inbegrepen excursies

Catamarantocht naar Pyramiden

Nordenskjoldgletsjer in de zomer

Spitsbergen

Spitsbergen ligt aan de rand van het noordpoolgebied. De eilandengroep wordt door de Noren Svalbard genoemd, wat ‘koude kust’ betekent. Spitsbergen werd in 1596 ontdekt door de Hollander Willem Barentsz. Plaatsnamen als Amsterdamøya en Smeerenburg herinneren nog aan de tijd van de Nederlandse walvisvaarders. Tegenwoordig kun je in hun kielzog een expeditie naar Spitsbergen maken om zelf naar walvissen, ijsberen en walrussen te speuren. Dag en nacht, want tussen 18 april en 21 augustus gaat de zon op Spitsbergen niet onder!

Indrukwekkende landschappen

West-Spitsbergen
De westkust heeft een alpine karakter met hoge bergen en gletsjers die uitmonden in diepe fjorden. Zoals de Hornsundfjord waar veel gletsjers op uitkomen, de Magdalenefjord met graven van walvisvaarders en de Liefdefjord onderaan de Monaco Gletsjer. Dankzij de warme Golfstroom heeft de westkust een milder klimaat en een rijk planten- en dierenleven. De ca. 2500 inwoners wonen bijna allemaal in Longyearbyen. IJsberen, rendieren en poolvossen worden regelmatig gezien, evenals robben, walvissen, walrussen en duizenden vogels.

Oost-Spitsbergen
Geen spitse bergen van graniet maar vlakke, brede bergtoppen en uitgestrekte toendra’s en gletsjers bepalen het landschap. Het is hier kouder, de warme Golfstroom heeft geen invloed meer. Het grote eiland Nordaustlandet is voor meer dan 80% bedekt met ijs. De zee rondom is nog tot ver in de zomer onbegaanbaar door pakijs. De Hinlopenstraat, tussen het hoofdeiland en Nordaustlandet in, ontdooit het eerst. Hier vaar je langs loodrechte kliffen waarop duizenden zeekoeten nestelen. Verder zijn er allerlei robben, walrussen en ijsberen te zien. Het meest oostelijke eiland Kvitøya is bedekt met een 400 m dikke laag sneeuw.

Bjørnøya en Moffen
Bjørnøya (bereneiland) is het zuidelijkste eiland, gelegen halverwege Spitsbergen en de Noordkaap in Noorwegen. Er broeden honderdduizenden zeekoeten op de rotsen. Moffeneiland is een klein, vlak grinteiland voor de noordkust van Spitsbergen en dé plek om walrussen te fotograferen. Het eiland ligt dicht bij de 80ste breedtegraad, aan de rand van het Noordpoolgebied, aanleiding voor een borrel in het licht van de middernachtzon!

Beste reistijd en vaarroutes

Expeditiecruises naar Spitsbergen zijn mogelijk van juni tot eind september. De routes liggen nooit 100% vast. Soms moet van de geplande route afgeweken worden door slechte weers- of ijsomstandigheden en soms blijft men ergens langer omdat er wild te zien is op de oever of walvissen op zee.

Hurtigruten

Rondreizen in Spitsbergen betekent vooral varen langs rotswanden, fjorden en ijsmassa's, waarbij er vanaf het schip excursies aan wal gemaakt worden met behulp van zodiacs, gemotoriseerde rubberboten. Het gezelschap aan boord van alle schepen is internationaal en de voertaal Engels. Zie voor een beschrijving van de schepen de betreffende pagina's. Alle schepen voldoen aan strenge veiligheidsnormen en zijn voorzien van moderne communicatiemiddelen.

Een dag aan boord
De sfeer aan boord is ontspannen en informeel. De brug, dé plek om het arctische landschap voorbij te zien glijden, is 24 uur per dag toegankelijk. Vanaf het dek kun je het ijs horen kraken of een ijsbeer op een ijsschots spotten. Roken mag alleen op het achterdek. Gemiddeld wordt er twee keer per dag met de zodiac op uitgetrokken, maar dit kan ook 's avonds nog extra gedaan worden: het wordt immers niet donker. Van de passagiers wordt verwacht dat zij sportief en fit genoeg zijn om in zodiacs te klimmen en te wandelen over ongebaande wegen.

Spitsbergen

Midden-Spitsbergen

Longyearbyen biedt sfeervolle en comfortabele hotels. Daarnaast kan je prima een praatje maken met de lokale bevolking in de verschillende restaurants of in de gezellige Barentz pub. Tevens zijn er verschillende musea waarbij je meer te weten komt over Spitsbergen.

Midden-Spitsbergen

Longyearbyen-Amsterdam, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo of Oslo en Tromsø vlieg je naar Longyearbyn, de hoofdstad van het Noorse eiland Spitsbergen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Longyearbyen

Bekijk een grotere afbeelding van Longyearbyen-Amsterdam, SAS

Amsterdam-Longyearbyen, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo of Oslo en Tromsø vlieg je naar Longyearbyn, de hoofdstad van het Noorse eiland Spitsbergen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Longyearbyen

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Longyearbyen, SAS

19/05, 26/05, 02/06, 09/06, 01/09prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen
Polar binnenhutEVanaf2423
DVanaf2669
IVanaf3099
Polar buitenhutJVanaf3278
AVanaf3415
NVanaf3922
16/06, 23/06, 30/06, 07/07, 18/08, 25/08prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen
Polar binnenhutEVanaf2523
DVanaf2763
IVanaf3176
Polar buitenhutJVanaf3349
AVanaf3479
NVanaf3969
14/07, 21/07, 28/07, 04/08, 11/08prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen
Polar binnenhutEVanaf2623
DVanaf2915
IVanaf3419
Polar buitenhutJVanaf3629
AVanaf3789
NVanaf4388
Bijzonderheden

- Aangegeven prijzen zijn gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (L-klasse)
- Luchthavenbelasting ca. € 234 p.p.
- Ruimbagage 23 kg
- 3 nachten verblijf hotel volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- 4 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma

Extra voordeel

- Reisgids

Extra info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.

Hurtigruten heeft een flexibel omboekingsbeleid voor alle boekingen t/m 30 september. Lees er hier meer over.

Schepen

MS Nordstjernen

Het nostalgische schip MS Nordstjernen is gebouwd in 1956 en gemoderniseerd in 2013. Dit klassieke schip vaart alleen op Spitsbergen en heeft dan ook een expeditieteam aan boord, dat gespecialiseerd is op de Spitsbergen archipelago.

Hutten

Polar cat. J: Buitenhut

kamer met aparte bedden, 1 daarvan is een bedbank. Sommige hutten hebben stapelbedden. Op sommige schepen hebben een aantal hutten een 2-persoonsbed.

Polar cat. N: Buitenhut

2 tot 4-persoons buitenhut met aparte bedden, een daarvan is een bedbank. De 3/4 persoonshutten zijn voorzien van stapelbedden.

Polar cat. A: Buitenhut

kamer met stapelbed of twee losse bedden, waarvan 1 bedbank.

Polar cat. I: Binnenhut

kamer met aparte bedden, 1 daarvan is een bedbank. Sommige hutten hebben een stapelbed. Op de MS Spitsbergen beschikt de hut over een tweepersoonsbed.

Inbegrepen excursies

Catamarantocht naar Pyramiden

Breng een bezoek aan het Russische spookstadje Pyramiden. In een comfortabele catamaran ga je op snelheid naar deze oude Russische mijnstad, die al ruim 20 jaar verlaten is. Het is een fascinerende aanblik als je al die verlaten gebouwen in de ruige natuur aanschouwd. Je wordt rondgeleid door een Russische gids en zal enkele gebouwen van binnen kunnen bekijken. Ook zie je onderweg nog het scheepswrak bij Skansbukta en de ...

Longyearbyen in een notendop

Leer alle wetenswaardigheden over Longyearbyen en Spitsbergen van een lokale expert. Tijdens een 2 uur durende rit wordt je langs alle attracties gereden. Je geniet van mooie uitzichten vanaf mijn nummer 7 bij de Adventdalen. Kijk goed of je onderweg de Svalbard rendier ziet. Je gaat langs de Global Seed Vault. De gids woont vaak al zijn hele leven op Spitsbergen, dus dit is het juiste moment om alles te weten te komen ...

Optionele excursies

Arctic Wilderness-avond in Camp Barentsz

Beleef een gezellige en interessante avond in Camp Barentsz. Op ongeveer 5 km van Longyearbyen verblijf je 3 uur middenin de wildernis. Je hebt een vrij uitzicht op de Isfjorden en Adventdalen. Kijk goed uit naar de Svalbard rendieren, die je hier veel ziet. De gastheer zal je hartelijk welkom heten en veel interessante informatie geven over ijsberen en het verhaal van Willem Barentsz.

Bezoek aan mijn nummer 3

Stap in Longyearbyen op de bus naar mijn nummer 3, net als de mijnwerkers dat ook deden in de jaren 80. Het is een essentiële beleving van de historie van Longyearbyen, die je niet mag missen tijdens je verblijf. Je beleeft een dag van de mijnwerkers en bezoekt alle locaties in de mijn, van de kantine naar de werkplaats tot aan de mijnschachten, waar je je eigen stukje steenkool kan uitzoeken.

Walrussafari

Ga mee op deze boottrip en bekijk de walrussen kolonie op Prins Karls Forland Eiland van dichtbij. Deze enorme dieren liggen vaak op dezelfde plek en zijn daarom makkelijk te spotten. Je reist met een comfortabele boot met een panoramisch uitzicht op de omgeving. Bij de walruskolonie geniet je van een lunch en een warm drankje. Als de weerconditie het toelaat vaar je een van de gletsjers op de route.

Wandeling naar Trollsteinen over de Lars gletsjer

Maak een onvergetelijke wandeling van zeeniveau naar 849 m hoogte. Geniet van spectaculaire uitzichten op de Isfjorden en Longyearbyen. Via de Lars gletsjer beklim je de top van de Trollsteinen. Het uitzicht is verbluffend mooi met de weidse natuur en tientallen bergtoppen in een groot panorama.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
7
Aantal beoordelingen 1

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit