Ontdek het hart van Groenland

16-daagse expeditiereis - IJsland, Groenland

Reiscode HURTHART
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 7447
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Bewonder UNESCO erfgoed bij de gletsjer van Ilulissat
  • Spot walvissen en kajak langs enorme ijsbergen
  • Leer meer over de Inuit, de lokale bevolking van Groenland

Vertrek vanuit Reykjavík voor een ontdekkingstocht langs de westkust van Groenland. Bewonder de gigantische ijsbergen, imposante fjorden en verschillende wilde dieren. Je vaart met de MS Fridtjof Nansen, het nieuwste schip van Hurtigruten, dat gedeeltelijk elektrisch (en stil) kan varen. Naast het overweldigende landschap maak je kennis met de vriendelijke bevolking, de Inuit. Hun gekleurde huisjes steken feeëriek af tegen de rauwe natuur. Je reist bovendien vlak boven de poolcirkel waar de zon niet of nauwelijks onder zal gaan. Dit biedt volop kansen om tijdens landingen veel van de prachtige natuur te ontdekken.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis 15 nachten aan boord van de MS Fridtjof Nansen.

Reiscode HURTHART
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 7447
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Reykjavík.

De reis begint in Reykjavík, eenvoudig aan te vliegen vanaf Amsterdam. Boek eventueel nog een paar extra nachten in Reykjavík en maak een van de vele excursies. Het is een mooie toevoeging op deze Groenland expeditiereis. Vraag bij boeking naar de mogelijkheden.

Reykjavík

Dag 2 t/m 3

Op zee.

De eerste dagen kun je heerlijk ontspannen op het innovatieve schip de MS Fridtjof Nansen terwijl je de Irminger zee oversteekt. Ga naar een van de interessante lezingen aan boord over o.a. biologie of de historie van de bestemming. 1000 jaar geleden voeren de Vikingen namelijk dezelfde route.

Fridtjof Nansen

Dag 4

Qaqortoq.

De eerste plaats waar het schip zal aanleggen is Qaqortoq in het zuiden van Groenland. Het wordt gezien als een van de meest pittoreske stadjes, 3000 inwoners, van Groenland. De gekleurde huisjes zijn prachtig gelegen aan het fjord. Ontdek het zelf tijdens een wandeling of neem deel aan een excursie om meer te leren over de lokale bevolking.

IJsbergen bij Qaqortoq

Groenland

De reizen naar Groenland volgen de beweging van het ijs dat zich in de loop van de zomer terugtrekt in noordelijke richting. In die tijd bieden wij een aantal expeditiecruises aan waarbij ook de meest noordelijke puntjes van Groenland bezocht kunnen worden. Op diverse plaatsen langs de kust is het mogelijk om er voor een langere periode te verblijven zodat er gelegenheid is om te wandelen of dagexcursies te maken met kleinere schepen.

Klimaat

Groenland wordt bedekt door een immense ijskap die zo'n 85% van het land beslaat. In het binnenland heerst daarom een poolklimaat, maar langs de kust is de gemiddelde zomertemperatuur ongeveer 12 graden Celsius. De oorspronkelijke bewoners, de Inuit, wonen langs de kust in kleurrijke dorpjes. Zij weten de traditionele cultuur te combineren met het hedendaagse leven van internet en mobiele telefoons.

Windstreken

Oost-Groenland
De spectaculaire oostkust van Groenland bestaat uit fjorden omringd door tot 3000 meter hoge, steile bergen. Het is het dunstbevolkte deel van Groenland. Naast boottochten naar gletsjers en langs ijsbergen kan je hier prachtige wandelingen maken of een dagje meegaan met de lokale vissers, om kennis te maken met de levenswijze van de Inuit. Het plaatsje Ammassalik is een fotografisch hoogtepunt!

West-Groenland
In West-Groenland ligt de hoofdstad Nuuk, met een echte winkelstraat, een museum en zelfs een disco! De prachtige Disko Baai, waarin vele ijsbergen ronddrijven, is niet vernoemd naar een danstent maar naar het vulkanische eiland Disko. De omgeving van Kangerlussuaq is de beste locatie om muskusossen en kariboe's, een soort rendieren, te spotten.

Noord-Groenland
Films en foto's van Groenland zijn meestal in Disko Baai gemaakt. IJsbergen in alle soorten en maten drijven hier rond. Ze breken af van de uitlopers van de gletsjers en vallen in zee. Vanuit Ilulissat en Uummannaq kunnen te voet, per boot of per helikopter excursies naar de ijsbergen en gletsjers gemaakt worden. Andere excursies laten je kennis maken met het leven van de Inuit.

Zuid-Groenland
De Vikingen die hier 1000 jaar geleden voet aan wal zetten, bedachten de naam Groenland. Het zuidelijke puntje van Groenland ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is dan ook de groenste regio. Er zijn veel mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken door groene valleien met een weelde aan bloemen en uitzicht op gletsjers en ijsbergen.

Beste tijd en wegen

De beste tijd voor een bezoek aan Groenland is van half juni tot half september. Het weer is dan gunstig en er is volop daglicht. Wegen zijn er alleen in de steden en dorpen. Om van de ene plaats naar de andere te reizen wordt gebruik gemaakt van boot, vliegtuig en helikopter. Een flexibele instelling is vereist als je in Groenland rondreist; een aanpassing van vaar- of vluchtschema komt regelmatig voor onder invloed van weersomstandigheden, ijsgang of mechanische pech.

Vervoer naar en in Groenland

De vluchten naar Groenland zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, een flexibele instelling wordt dan ook verwacht. Bij Air Greenland dien je minimaal 65 dagen voor vertrek te boeken. Bij de reizen waar binnenlandse vluchten onderdeel zijn van het programma, zijn deze inbegrepen in de prijs.

Groenland

West-Groenland

Hier ligt de hoofdstad Nuuk, met een echte winkelstraat, een museum en zelfs een disco! De internationale luchthaven ligt in Kangerlussuaq. En de omgeving van Kangerlussuaq is de beste locatie om muskusossen en kariboe's, een soort rendieren, te spotten.

West-Groenland

Groenlandse Westkust

Hier ligt de hoofdstad Nuuk, met een echte winkelstraat, een museum en zelfs een disco! De internationale luchthaven ligt in Kangerlussuaq. En de omgeving van Kangerlussuaq is de beste locatie om muskusossen en kariboe's, een soort rendieren, te spotten.

Groenlandse Westkust

Zuid-Groenland

De Vikingen die hier 1000 jaar geleden voet aan wal zetten bedachten de naam Groenland. Het zuidelijke puntje van Groenland ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is dan ook de groenste regio. Er zijn veel mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken door groene valleien met een weelde aan bloemen en uitzicht op gletsjers en ijsbergen. Deze regio kent veel Vikinghistorie. Samen met een gids kan je prachtige wandelingen maken om kennis te maken met deze geschiedenis.

Zuid-Groenland

Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Keflavik-Brussel, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt rechtstreeks vanaf Brussel naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Brussel-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Keflavik-Brussel, Icelandair

09/06/2024, 24/06/2024, 09/07/2024, 24/07/2024prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar buitenhutRSVanafn.v.t.n.v.t.
RRVanaf743210776
Arctic buitenhut (zonder balkon)TTVanafn.v.t.n.v.t
TYVanaf824911961
Arctic buitenhut (met balkon)XTJVanaf884412823
XTVanaf936413578
XTDVanaf936413578
XYVanaf936413578
Expeditie suite (zonder balkon)MFVanafn.v.t.n.v.t.
MBVanaf1412028241
Expeditie suite (met balkon)MEVanaf1092521849
MDVanaf1241124822
MCVanaf1516130321
MAVanaf1954539091
Bijzonderheden

* Prijzen zijn vanaf en gebaseerd op het laagst beschikbare tarief, zoals bekend in oktober 2023. Bij boeking wordt het tarief wat op dat moment geldt doorgegeven.

Inbegrepen

- 15 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Vervoer naar en van IJsland

Extra's tijdens de reis

- Engelssprekend expeditieteam
- Landingen volgens programma
- 10 excursies
- Mogelijkheid tot verschillende andere excursies tegen betaling
- Een wind- en waterdicht jack
- Mogelijkheid tot lenen van schoenen, wandelstokken en overige uitrusting die nodig zijn voor de activiteiten
- Lezingen over o.a. geschiedenis, biologie en geologie passend bij de reis
- Lezing over tips en trucs voor het fotograferen tijdens de reis
- Diverse leerzame activiteiten aan boord
- Drankjes tijdens de maaltijden (lokaal bier, huiswijn, frisdrank en mineraal water)
- Dineren in à la carte restaurant (indien je verblijft in een suite)
- Koffie en thee gedurende de dag
- Een herbruikbare waterfles
- Wifi aan boord. Houd er rekening mee dat bereik beperkt kan zijn op afgelegen plekken
- Gebruik van hot tubs, sauna en fitnessruimte aan boord
- Gebruik van wetsuit indien van toepassing

Overige info

- Alle geplande landingen zijn afhankelijk van het weer en de ijscondities. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekmogelijkheden

09/06/2024, 24/06/2024, 09/07/2024 en 24/07/2024.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.

Belangrijke informatie

Een aantal vragenlijsten zijn verplicht voor vertrek in te vullen.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Schepen

MS Fridtjof Nansen

Dit nieuwe en eco-vriendelijke schip zal in het voorjaar van 2020 aan de vloot van Hurtigruten toegevoegd worden. Modern en van alle gemakken voorzien zorgt dit schip voor de meest comfortabele reis om de spectaculaire natuur te ontdekken. Door de vele ramen is er veel natuurlijk licht en geniet je optimaal van de omgeving. Ontspan in de wellness area of zwem in de infinity pool. Aan boord bevind zich een Science Center. ...

Hutten

Polar cat. RS: Buitenhut

Hut met uitzicht en tweepersoonsbed.

Polar cat. RR: Buitenhut

ruime hut met uitzicht. De meeste hutten zijn 20 m2 en sommige hebben een bedbank.

Arctic cat. TY: Buitenhut

Ruime hut met uitzicht. Deze hutten hebben geen balkon.

Arctic cat. TT: Buitenhut

Ruime hut met uitzicht en bedbank. Deze hutten hebben geen balkon.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit