aanbieding

Ontdek het hart van Groenland

14- of 16-daagse expeditiereis - IJsland, Groenland

Reiscode HURTHART
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 6490
p.p.

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Bewonder UNESCO erfgoed bij de gletsjer van Ilulissat
  • Spot walvissen en kajak langs enorme ijsbergen
  • Leer meer over de Inuit, de lokale bevolking van Groenland

Vertrek vanuit Reykjavík voor een ontdekkingstocht langs de westkust van Groenland. Bewonder de gigantische ijsbergen, imposante fjorden en verschillende wilde dieren. Je vaart met de MS Fridtjof Nansen, het nieuwste schip van Hurtigruten, dat gedeeltelijk elektrisch (en stil) kan varen. Naast het overweldigende landschap maak je kennis met de vriendelijke bevolking, de Inuit. Hun gekleurde huisjes steken feeëriek af tegen de rauwe natuur. Je reist bovendien vlak boven de poolcirkel waar de zon niet of nauwelijks onder zal gaan. Dit biedt volop kansen om tijdens landingen veel van de prachtige natuur te ontdekken.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis 12 of 15 nachten aan boord van de MS Fridtjof Nansen.

Reiscode HURTHART
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 6490
p.p.

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Reykjavík.

De reis begint in Reykjavík, eenvoudig aan te vliegen vanaf Amsterdam. Boek eventueel nog een paar extra nachten in Reykjavík en maak een van de vele excursies. Het is een mooie toevoeging op deze Groenland expeditiereis. Vraag bij boeking naar de mogelijkheden.

Reykjavík

Dag 2 t/m 3

Op zee.

De eerste dagen kun je heerlijk ontspannen op het innovatieve schip de MS Fridtjof Nansen terwijl je de Irminger zee oversteekt. Ga naar een van de interessante lezingen aan boord over o.a. biologie of de historie van de bestemming. 1000 jaar geleden voeren de Vikingen namelijk dezelfde route.

Fridtjof Nansen

Dag 4

Qaqortoq.

De eerste plaats waar het schip zal aanleggen is Qaqortoq in het zuiden van Groenland. Het wordt gezien als een van de meest pittoreske stadjes, 3000 inwoners, van Groenland. De gekleurde huisjes zijn prachtig gelegen aan het fjord. Ontdek het zelf tijdens een wandeling of neem deel aan een excursie om meer te leren over de lokale bevolking.

IJsbergen bij Qaqortoq

IJsland

IJsland is echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Door de unieke ligging van het eiland heeft het veel spectaculaire vulkanische bezienswaardigheden zoals geisers en hotsprings. Er zijn gletsjers, prachtige watervallen en diepe fjorden. Naast al deze natuurpracht biedt Reykjavik volopcultuur en het is momenteel één van de meest trendy steden van Europa. Met ons ruime aanbod aan reizen naar IJsland moet het zeker lukken de reis van jouw dromen te vinden.

Elk seizoen heeft zijn eigen charme, maar in de herfst en de winter heeft IJsland een extra troef in handen: de kans om het noorderlicht te zien. Door de noordelijke ligging is het noorderlicht, als het zich manifesteert, op heel IJsland te zien. Ook is het een dunbevolkt land, waardoor het er 's avonds en 's nachts goed donker is en je meer kans hebt om vlagen van het noorderlicht te zien. De beste periode is van oktober t/m maart, maar ook in september kan het soms al te zien zijn.

Northern Lights Center
In Reykjavík is in 2012 het Northern Lights Center geopend. Hier vind je meer achtergrondinformatie over het noorderlicht. Ook worden vanuit Rekjavík noorderlicht safari's georganiseerd. Dus ook op een kortere trip is het mogelijk om op zoek te gaan naar dit bijzondere natuurverschijnsel.

Het land en haar bewoners

IJsland is een relatief jong vulkanisch eiland dat nog elk jaar een beetje groeit doornieuwe toevoer van lava uit de aardbodem. De eerste bewoners van IJsland waren de Vikingen die zich ongeveer 1100 jaar geleden vestigden op het eiland. De huidige IJslanders stammen rechtstreeks af van die eerste Vikingen en spreken nog hun taal. IJsland is drie keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts ca. 300.000 inwoners, waarvan de helft in de hoofdstad, Reykjavik, woont.

Reykjavik
De IJslandse hoofdstad is een kleine maar zeer trendy stad waar het hele jaar door van alles te beleven valt. In het oude stadscentrum liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Er zijn mooie oude huizen en kerken en er is een zeer uitgebreid winkelaanbod. Er zijn klassieke tot hypermoderne winkels en voldoende souvenirshops. In de vele restaurants kun je heerlijke visgerechten eten. Na het diner mag je het uitgebreide nachtleven eigenlijk niet overslaan.

Klimaat

Dankzij de warme golfstroom is het in IJsland veel minder koud dan men zou verwachten op deze breedtegraad. IJsland heeft een zeeklimaat, met milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur in Reykjavík loopt van 4 ºC in januari tot 12 ºC in juli. Het weer heeft een onvoorspelbaar karakter kan razendsnel veranderen. Zo loop je in de zon en een moment later in een sneeuwbui. Gedurende de zomermaanden mei, juni en juli is er in IJsland vrijwel continue daglicht, maar vroeg in de lente en in de herfst is er een lange schemertijd.

Reisperiode
Het toeristenseizoen loopt in IJsland van eind juni tot eind augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode musea en andere attracties gesloten kunnen zijn.

Kleding
Voor IJsland geldt dat, vanwege het veranderlijke weer, je het beste op alles voorbereid kunt zijn. Kleed je in laagjes, zodat je iets aan of uit kunt trekken. Verder zijn een wind- en waterdicht jack, goede wandelschoenen, evt. laarzen, muts en handschoenen aan te raden. Vergeet uiteraard ook je zwemkleding niet, zodat je heerlijk kan ontspannen in één van de natuurlijke warmwaterbronnen of openluchtzwembaden die IJsland rijk is.

Flora en fauna

De poolvos is het enige oorspronkelijke zoogdier van IJsland. In Oost-IJsland komen wat kuddes geïmporteerde rendieren voor, maar het bekendste zoogdier van IJsland is de walvis. En natuurlijk zijn er de kleine IJslandse paarden, die meer dan 1000 jaar geleden door de Vikingen werden meegebracht. Vooral langs de kust zijn er vogels in overvloed, waaronder papegaaiduikers. En in de omringende IJszee zwemmen dolfijnen, orka's, bruinvissen en diverse soorten walvissen. Bomen zijn schaars vanwege het arctische klimaat in de binnenlandse woestijnen van as, zand en lava. Er komen vooral veel mossen, korstmossen en grassen voor.

Vulkanen en gletsjers
IJsland is uniek gelegen op de Mid Atlantic Ridge, de bergrug die van noord naar zuid over de bodem van de Atlantische Oceaan loopt en waarlangs miljoenen jaren geleden het Amerikaanse continent losscheurde van het Europese. Tijdens een reeks enorme vulkaanuitbarstingen rees het eiland uit het water op. Dat het nog steeds vulkanisch actief is, is zichtbaar door de stoom die uit de aarde opstijgt, de spuitende geisers en de vele warmwaterbronnen. Aardschokken en verschillende vulkaanuitbarstingen hebben het landschap in de afgelopen eeuwen voortdurend veranderd. Tijdens de ijstijden werd het land overdekt met gletsjers, die diepe, steile dalen uitsleten tot fjorden. De Vatnajökull is met 8400 vierkante kilometer de grootste ijskap van Europa.

Het landschap
Het eiland is uniek gelegen op de MID Atlantische breuklijn. Tijdens een reeksenorme vulkaanuitbarstingen rees het uit het water op. Dat het nog steeds vulkanisch actief is, is zichtbaar door de stoom die uit de aarde opstijgt, de spuitende geisers en de vele warmwaterbronnen. Tijdens de ijstijden werd het land overdekt met gletsjers, die diepe, steile dalen uitsleten tot fjorden. De Vatnajökull is met 8400 vierkante kilometer de grootste ijskap van Europa.

Cultuur en levensstijl

De IJslanders stammen af van de Vikingen die zich 1100 jaar geleden op het eiland vestigden. Al in het jaar 930 richtten zij het eerste parlement van Europa op, de Althing, op de vlakte Thingvellir. Van de oude IJslandse literatuur is vooral de Edda bekend, een verzameling goden- en heldenliederen uit de 13e eeuw. Veel moderne kunst is te bewonderen in de musea van Reykjavik en in heel IJsland staan in steden en parken mooie hedendaagse beeldhouwwerken.

Wellness
Wellness is in IJsland een levensstijl. Wanneer het buiten koud en guur is laten de bewoners zich bijna dagelijks verwennen in het heldere, maar vooral warme bronwater in een van de vele natuurlijk verwarmde zwembaden die IJsland rijk is. Voor bezoekers die in IJsland arriveren is het een 'must' om samen met de IJslanders een duik in de Blue Lagoon te nemen. In een wolk van stoom dobber je rond in het azuurblauwe geothermische water, waarin mineralen opgelost zijn die heilzaam werken op lichaam en geest.

Nuttige informatie

Paspoort
Je paspoort dient, na vertrek uit IJsland, nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Het is toegestaan om met een Europese identiteitskaart naar IJsland te reizen.

Mobiele telefoon
Langs de ringweg en in bewoonde streken is er uiteraard goed bereik, maar er zijn grote gebieden in het onbewoonde binnenland van IJsland waar geen bereik is.

Geldzaken
De munteenheid voor IJsland is de IJslandse Kroon. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en je kan met je pinpas bij vrijwel alle automaten pinnen. In kleine plaatsen is niet altijd een bank.

Verkeer in IJsland
De belangrijkste weg van IJsland is de ringweg, wegnummer 1, die bijna 1500 km lang is. Het grootste gedeelte van de ringweg is geasfalteerd, evenals de wegen rond Reykjavík. Veel hooglandwegen en bergwegen zijn alleen geschikt voor auto's met vierwielaandrijving. Deze wegen worden aangegeven met een F voor het wegnummer. Sommige van deze wegen hebben veel gaten in het wegdek en het kan voorkomen dat u een rivierbedding moet doorkruisen. Wij bieden een aantal van onze reizen aan vanaf begin april. Houd er rekening mee dat bepaalde wegen dan nog afgesloten zijn. Op de ringweg kan in april en begin mei nog sneeuw liggen. De wegen in het binnenland worden geopend indien ze geheel sneeuwvrij en hersteld zijn, dit is meestal half juni. Informeer ter plaatse of de wegen al open zijn. Raadpleeg de website www.vegagerdin.is om de conditie van de wegen en de weersomstandigheden van het moment te weten te komen. Wegen die alleen met 4WD berijdbaar zijn staan daar ook op aangegeven.

IJsland

Zuidwest-IJsland

Direct na de landing op het vliegveld Keflavík maak je kennis met kale lavavlaktes, soms begroeid met mos, terwijl in de verte kegelvormige vulkanen opdoemen. Dit maanachtige landschap is onderdeel van het UNESCO Global Geopark. Aan de rand van het dorpje Flúðir vind je de Secret Lagoon ,een toepasselijke naam voor het geothermische warmwaterbad.

Reykjavík

Het oude centrum van Reykjavík kan je het beste lopend verkennen. Wandel naar de Hallgrímskirkja en de winkelstraat Laugavegur, of loop omhoog over de Skólavördurstigur met mooi uitzicht over de gekleurde huizen naar de baai Faxafloi. Trendy winkels, musea, goede restaurants en een uitbundig nachtleven maken Reykjavík populair bij jong en oud. Vanuit Reykjavík kan je meegaan op een walvissafari, paardrijden, gletsjerwandelen en zelfs afdalen in een vulkaankrater. Maar de meest geboekte excursie is de Golden Circle tour.

The Golden Circle

De Gouden Cirkel is een rondrit langs het Thingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied en de waterval Gullfoss. Thingvellir is de plek waar al in het jaar 930 het IJslandse parlement vergaderde. Niet ver daarvandaan ligt Geysir, het gebied van de springbronnen. Wacht tot de Strokkur, een geiser die om de 8 minuten spuit, een bel vormt. Plotseling spuit er een fontein van kokend water enkele tientallen meters omhoog. Bij de beroemde gouden waterval Gullfoss heb je van bovenaf prachtig uitzicht op de brede kloof waar het water in twee trappen met donderend geraas naar beneden stort. Wanneer de zon erop schijnt ontstaat de regenboog, waaraan de waterval zijn naam heeft te danken.

Eyjafallajökull en de Mýrdalsjökull

Ten oosten van de Markarfljót rivier wordt de kuststrook smaller en steile bergwanden doemen op. De twee grote gletsjers Eyjafallajökull en Mýrdalsjökull steken daar boven uit. Ze vormen de oorsprong van talloze gletsjerrivieren en watervallen, zoals de Skógafoss, een waterval met een vrijeval van 60 meter hoogte. Bij helder weer kan je vanaf de ringweg de Westmaneilanden voor de kust zien liggen.

Zuidwest-IJsland

Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Keflavik-Brussel, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt rechtstreeks vanaf Brussel naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Brussel-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Keflavik-Brussel, Icelandair

24/06/2021, 09/07/2021, 24/07/2021prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar buitenhutRSVanaf64909410
RSTot865312546
RRVanaf68149880
RRTot908513173
Arctic buitenhut (zonder balkon)TTVanaf759311009
TTTot1012414679
TYVanaf759311009
TYTot1012414679
Arctic buitenhut (met balkon)XTJVanaf817711856
XTJTot1090215808
XTVanaf843612233
XTTot1124816310
XTDVanaf843612233
XTDTot1124816310
XYVanaf843612233
XYTot1124816310
Expeditie suite (zonder balkon)MFVanaf966919338
MFTot1289225784
MBVanaf2024740493
MBTot2699553990
Expeditie suite (met balkon)MEVanaf1012420247
METot1349826995
MDVanaf1148622972
MDTot1531530629
MCVanaf2057141141
MCTot2742854855
MAVanaf2478949577
MATot3305266103
08/08/2021prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar buitenhutRSVanaf64908978
RSTot833311651
RRVanaf67669379
RRTot870212185
Arctic buitenhut (zonder balkon)TTVanaf743010341
TTTot958613468
TYVanaf743010341
TYTot958613468
Arctic buitenhut (met balkon)XTJVanaf792711063
XTJTot1025014430
XTVanaf814911384
XTTot1054514858
XTDVanaf814911384
XTDTot1054514858
XYVanaf814911384
XYTot1054514858
Expeditie suite (zonder balkon)MFVanaf919917439
MFTot1194622932
MBVanaf1821335466
MBTot2396446968
Expeditie suite (met balkon)MEVanaf958618213
METot1246223964
MDVanaf1401020535
MDTot1809127060
MCVanaf2433236019
MCTot3100247705
MAVanaf2208443207
MATot2912557290
25/06/2022, 10/07/2022, 25/07/2022 en 09/08/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar buitenhutRSVanaf64909410
RSTot865312547
RRVanaf68149880
RRTot908613174
Arctic buitenhut (zonder balkon)TTVanaf759311010
TTTot1012414680
TYVanaf759311010
TYTot1012414680
Arctic buitenhut (met balkon)XTJVanaf824211951
XTJTot1098915934
XTVanaf850112327
XTTot1133516436
XTDVanaf850112327
XTDTot1133516436
XYVanaf850112327
XYTot1133516436
Expeditie suite (zonder balkon)MFVanaf967019339
MFTot1289325785
MBVanaf1979339586
MBTot2639152782
Expeditie suite (met balkon)MEVanaf999419988
METot1332526651
MDVanaf1161623233
MDTot1548930977
MCVanaf2044240884
MCTot2725654512
MAVanaf2479049580
MATot3305466107

Inbegrepen

- Vlucht Kangerlussuaq-Kopenhagen o.b.v. Economy klasse. Alleen van toepassing bij de 14-daagse reis
- Transfer naar de luchthaven van Kangerlussuaq met een excursie naar de ijskap en een bbq. Alleen van toepassing bij de 14-daagse reis
- 12 of 15 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Vervoer naar en van IJsland bij de 16-daagse reis
- Vervoer naar IJsland en van Kopenhagen bij de 14-daagse reis

Extra's tijdens de reis

- Engelssprekend expeditieteam
- Landingen volgens programma
- 4 verschillende excursies
- Een wind- en waterdicht jack
- Mogelijkheid tot lenen van schoenen, wandelstokken en overige uitrusting die nodig zijn voor de activiteiten
- Lezingen over o.a. geschiedenis, biologie en geologie passend bij de reis
- Lezing over tips en trucs voor het fotograferen tijdens de reis
- Diverse leerzame activiteiten aan boord
- Drankjes tijdens de maaltijden (lokaal bier, huiswijn, frisdrank en mineraal water)
- Dineren in à la carte restaurant (indien je verblijft in een suite)
- Koffie en thee gedurende de dag
- Een herbruikbare waterfles
- Wifi aan boord. Houd er rekening mee dat bereik beperkt kan zijn op afgelegen plekken
- Gebruik van hot tubs, sauna en fitnessruimte aan boord

Overige info

- Alle geplande landingen zijn afhankelijk van het weer en de ijscondities. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekmogelijkheden

- 14 dagen: 08/08/2021.
- 16 dagen: 24/06/2021, 09/07/2021, 24/07/2021, 25/06/2022, 10/07/2022, 25/07/2022 en 09/08/2022.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.

Check de 'Boek met vertrouwen'-pagina voor de flexibele annuleringsvoorwaarden voor nieuwe boekingen gemaakt van 01/09/2020 t/m 30/04/2021.

Belangrijke informatie

- Een medische vragenlijst is verplicht in te vullen

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Schepen

MS Fridtjof Nansen

Dit nieuwe en eco-vriendelijke schip zal in het voorjaar van 2020 aan de vloot van Hurtigruten toegevoegd worden. Modern en van alle gemakken voorzien zorgt dit schip voor de meest comfortabele reis om de spectaculaire natuur te ontdekken. Door de vele ramen is er veel natuurlijk licht en geniet je optimaal van de omgeving. Ontspan in de wellness area of zwem in de infinity pool. Aan boord bevind zich een Science Center. ...

Hutten

Polar cat. RS: Buitenhut

Hut met uitzicht en tweepersoonsbed.

Polar cat. RR: Buitenhut

ruime hut met uitzicht. De meeste hutten zijn 20 m2 en sommige hebben een bedbank.

Arctic cat. TY: Buitenhut

Ruime hut met uitzicht. Deze hutten hebben geen balkon.

Arctic cat. TT: Buitenhut

Ruime hut met uitzicht en bedbank. Deze hutten hebben geen balkon.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit