Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Noorse winterexpeditie

15-daagse expeditiereis - Noorwegen

Reiscode HURTNOWI
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 3164
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

  • Op zoek naar het noorderlicht met vertrek uit Hamburg
  • Unieke en lange stops in het fjordengebied en op de Lofoten
  • Bijzondere excursies georganiseerd door het expeditieteam

Tijdens de winterexpeditie ga je uiteraard op zoek naar het noorderlicht. Maar onderweg naar de poolcirkel kom je langs unieke locaties, die in de zomer en op de klassieke route niet bezocht worden. Je vaart naar het plaatsje Loen, aan het uiteinde van de Nordfjord. Hier ga je met de gondel omhoog om te genieten van een van de mooiste uitzichten van Noorwegen. Daarna wordt koers gezet naar het poolgebied voor lange stops op de Lofoten, in de noorderlichtstad Alta, Honningsvåg en zuidwaarts de stad Tromsø. Genoeg mogelijkheden om het noorderlicht te zien. Verder zuidwaarts maak je nog stops in Ålesund en de Hardangerfjord. Aan boord, maar ook tijdens de excursies, zal het enthousiaste expeditieteam ervoor zorgen dat je deze reis niet snel zal vergeten.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis 14 nachten aan boord van de MS Otto Sverdrup.

Reiscode HURTNOWI
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 3164
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Dag 1

Hamburg.

Om ca. 15.00 uur inscheping aan boord van de MS Otto Sverdrup in de haven van Hamburg. Afvaart om ca. 18.00 uur. Voordat het schip vertrekt heb je nog tijd om deze, op een na grootste stad van Duitsland, te bezichtigen. Hamburg ligt aan de Elbe en telt ruim 2300 bruggen. HafenCity staat bekend om het door UNESCO beschermde pakhuisdistrict Speicherstadt en is zeker een bezoek waard.

Hamburg

Dag 2

Op zee.

Je vaart richting de Noorse kust. Maak kennis met het deskundige expeditieteam. Luister mee naar de uitgebreide verhalen van deze bekwame ontdekkingsreizigers waardoor je het beste uit de reis kunt halen.

MS Otto Sverdrup

Dag 3

Bergen.

In de ochtend zie je in de verte al een eerste glimp van de Noorse kustlijn en komen kleine eilanden en bergen langzaam dichterbij. Uiteindelijk laveer je tussen eilandjes en de scherenkust naar de stad Bergen, waar je in de middag arriveert. Je brengt een bezoek aan de berg Fløien. Met de kabelbaan ga je omhoog en vanaf het plateau zie je de stad en je Hurtigrutenschip als miniatuurversie onder je. Eenmaal weer beneden maak je een korte wandeling door het wijkje Bergen Bryggen. De oude houten pakhuizen staan al eeuwen kleurrijk en mooi te wezen en vertellen de geschiedenis van de glorietijden van deze Hanzestad.

Bryggen, Bergen

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

De westkust van Noorwegen is een afwisseling van azuurblauwe, diepe fjorden en bergtoppen die schuil gaan onder een laag eeuwige sneeuw. Overal stort water in stroomversnellingen naar beneden. Aan de steile bergwanden klampen zich boerderijen vast. Geen wonder dat deze overweldigende natuur al in de Victoriaanse tijd een geliefde vakantiebestemming was.

Fjorden en gletsjers

De meest gefotografeerde fjord is ongetwijfeld de Sognefjord, vanwege haar ligging aan de voet van de gletsjer Jostedalsbreen, een ijskap van 487 km2. Vanaf het bezoekerscentrum in het Jostedal kan je de gletsjer beklimmen. Aan de andere kant lopen de prachtige gletsjerdalen Briksdal en Bødal steil af naar de Nordfjord. Je wandelt er langs watervallen, waarin waterspreeuwen kwetteren, langs bermen vol wilde bloemen en blauwgroene gletsjermeren met strandjes van eeuwige sneeuw.

Trollstigen

De Trollstigvei, één van de meest spectaculaire bergroutes van Noorwegen, slingert zich via vele haarspeldbochten omhoog naar de bergpas Trollstigen op 1700 m hoogte. Op de pas heb je een weids uitzicht en vlakbij is de 180 m hoge waterval Stigfossen. Aan de zuidkant daalt de weg weer af naar zeeniveau. Als je met het veerpontje de fjord over vaart begint daar de Ørneveien, de adelaarsweg naar Geiranger.

Hanzestad Bergen

Al sinds mensenheugenis is Bergen de drukst bezochte stad van Noorwegen. In de havenwijk Bryggen uit de Hanzetijd weerspiegelen pastelkleurige houten pakhuizen zich in het water. Nu zijn er in de pakhuizen kunstenaars en allerlei winkeltjes en restaurants gevestigd.

Ålesund

Ålesund, mooi gelegen op een schiereiland aan de Noorse kust, is vooral bekend door haar unieke architectuur. Nadat het centrum in 1904 door een grote brand was verwoest, werd het helemaal herbouwd in Jugendstil, met uitbundig versierde, pastelkleurige gevels. Een beklimming van de ‘stadsberg’ Aksla wordt beloond met een prachtig uitzicht. Voor de kust ligt het eilandje Runde, waar meer dan een half miljoen vogels broeden, waaronder de papegaaiduiker.

Fjord Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Finnmark

Finnmark, wat letterlijk het land van de Sami betekent, is de noordelijkste provincie van Noorwegen. Finnmark kent een prachtige fjordenkust en in het binnenland vind je een zeer grote hoogvlakte. Hier zijn sommige van de oudste resten van het Stenen Tijdperk gevonden (tot tienduizend jaar oud), zoals bijvoorbeeld de rotstekeningen van Alta. Het einddoel van velen tijdens een rondreis naar het noorden van Noorwegen. Uiteraard bezoek je het Noordkaapplateau waar je een uitzicht heeft op de middernachtzon. Ook wordt hier een interessante film vertoond over het bestaan op deze afgelegen plek. Je kan wandelingen maken naar Kirkeporten of de Knivskjelodden, het werkelijk noordelijkste punt. Maar je vindt er ook boeiende excursies naar de vogelkolonie bij Gjesværstappan en de king crabs.

Finnmark

30/09/2022 en 23/12/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf41246186
ITot54998248
Polar buitenhutJVanaf43726557
JTot58298743
LVanaf42896434
LTot57198578
NVanaf47027052
NTot62699403
SDVanaf47027052
SDTot62699403
OVanaf47847176
OTot63799568
Arctic buitenhutQJVanaf48257238
QJTot64349650
PVanaf51967794
PTot692810392
UVanaf58568784
UTot780811712
Expeditie suiteQVanaf795915918
QTot1061221224
MVanaf927918558
MTot1237224743
MGVanaf1043420867
MGTot1391127822
14/10/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf38995849
ITot51997798
Polar buitenhutJVanaf41336200
JTot55118266
LVanaf40556083
LTot54078110
NVanaf44456667
NTot59278890
SDVanaf44456667
SDTot59278890
OVanaf45236784
OTot60319046
Arctic buitenhutQJVanaf45626843
QJTot60839124
PVanaf49137369
PTot65509825
UVanaf55378305
UTot738211073
Expeditie suiteQVanaf752515050
QTot1003320066
MVanaf877317545
MTot1169723393
MGVanaf986419728
MGTot1315226304
28/10/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf36745511
ITot48997348
Polar buitenhutJVanaf38955842
JTot51937789
LVanaf38215732
LTot50957642
NVanaf41896283
NTot55858377
SDVanaf41896283
SDTot55858377
OVanaf42626393
OTot56838524
Arctic buitenhutQJVanaf42996448
QJTot57328597
PVanaf46296944
PTot61729258
UVanaf52177826
UTot695610434
Expeditie suiteQVanaf709114181
QTot945418908
MVanaf826716533
MTot1102222043
MGVanaf929518590
MGTot1239324786
11/11/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf34995174
ITot45996898
Polar buitenhutJVanaf36565484
JTot48757312
LVanaf35875381
LTot47837174
NVanaf39325898
NTot52437864
SDVanaf39325898
SDTot52437864
OVanaf40016001
OTot53358002
Arctic buitenhutQJVanaf40366053
QJTot53818071
PVanaf43466519
PTot57948691
UVanaf48987346
UTot65309795
Expeditie suiteQVanaf665713313
QTot887517750
MVanaf776015520
MTot1034720693
MGVanaf872617451
MGTot1163423268
25/11/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf32994949
ITot43996598
Polar buitenhutJVanaf34975246
JTot46636994
LVanaf34315147
LTot45756862
NVanaf37615641
NTot50157522
SDVanaf37615641
SDTot50157522
OVanaf38275740
OTot51037654
Arctic buitenhutQJVanaf38605790
QJTot51477720
PVanaf41576235
PTot55428313
UVanaf46857027
UTot62469369
Expeditie suiteQVanaf636712734
QTot848916978
MVanaf742314845
MTot989719793
MGVanaf834616692
MGTot1112822256
09/12/2022prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf31494724
ITot41996298
Polar buitenhutJVanaf33385007
JTot44516676
LVanaf32754913
LTot43676550
NVanaf35905385
NTot47877180
SDVanaf35905385
SDTot47877180
OVanaf36535479
OTot48717306
Arctic buitenhutQJVanaf36855527
QJTot49137369
PVanaf39685952
PTot52907935
UVanaf44726707
UTot59628943
Expeditie suiteQVanaf607812155
QTot810316206
MVanaf708514170
MTot944718893
MGVanaf796715933
MGTot1062221244
06/01/2023prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf35245286
ITot46997048
Polar buitenhutJVanaf37365603
JTot49817471
LVanaf36655498
LTot48877330
NVanaf40186026
NTot53578035
SDVanaf40186026
SDTot53578035
OVanaf40886132
OTot54518176
Arctic buitenhutQJVanaf41236185
QJTot54988246
PVanaf44406660
PTot59208880
UVanaf50047506
UTot667210008
Expeditie suiteQVanaf680113602
QTot906818136
MVanaf792915858
MTot1057221143
MGVanaf891617831
MGTot1188723774
20/01/2023prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf35995399
ITot47997198
Polar buitenhutJVanaf38155723
JTot50877630
LVanaf37435615
LTot49917486
NVanaf41036154
NTot54718206
SDVanaf41036154
SDTot54718206
OVanaf41756262
OTot55678350
Arctic buitenhutQJVanaf42116316
QJTot56158422
PVanaf45356802
PTot60469069
UVanaf51117666
UTot681410221
Expeditie suiteQVanaf694613892
QTot926118522
MVanaf809816195
MTot1079721593
MGVanaf910518210
MGTot1214024280
03/02/2023prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf37495624
ITot49997498
Polar buitenhutJVanaf39745961
JTot52997948
LVanaf38995849
LTot51997798
NVanaf42746411
NTot56998548
SDVanaf42746411
SDTot56998548
OVanaf43496523
OTot57998698
Arctic buitenhutQJVanaf43876580
QJTot58498773
PVanaf47247086
PTot62989447
UVanaf53247985
UTot709810647
Expeditie suiteQVanaf723614471
QTot964719294
MVanaf843516870
MTot1124722493
MGVanaf948518969
MGTot1264625292
17/02/2023prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf38245736
ITot50997648
Polar buitenhutJVanaf40546080
JTot54058107
LVanaf39775966
LTot53037954
NVanaf43606539
NTot58138719
SDVanaf43606539
SDTot58138719
OVanaf44366654
OTot59158872
Arctic buitenhutQJVanaf44746711
QJTot59668948
PVanaf48187227
PTot64249636
UVanaf54308145
UTot724010860
Expeditie suiteQVanaf738014760
QTot984019680
MVanaf860417208
MTot1147222943
MGVanaf967519349
MGTot1289925798
03/03/2023 en 17/03/2023prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf39745961
ITot52997948
Polar buitenhutJVanaf42136319
JTot56178425
LVanaf41336200
LTot55118266
NVanaf45316796
NTot60419061
SDVanaf45316796
SDTot60419061
OVanaf46106915
OTot61479220
Arctic buitenhutQJVanaf46506974
QJTot62009299
PVanaf50077511
PTot667610014
UVanaf56438465
UTot752411286
Expeditie suiteQVanaf767015339
QTot1022620452
MVanaf894217883
MTot1192223843
MGVanaf1005420108
MGTot1340526810

Inbegrepen

- 14 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Vervoer naar en van Duitsland

Extra voordeel

- Reisgids

Extra's tijdens de reis

- Engelssprekend expeditieteam
- Landingen volgens programma
- Aanbod van verschillende excursies
- Een wind- en waterdicht jack
- Mogelijkheid tot lenen van schoenen, wandelstokken en overige uitrusting die nodig zijn voor de activiteiten
- Lezingen over o.a. geschiedenis, biologie en geologie passend bij de reis
- Lezing over tips en trucs voor het fotograferen tijdens de reis
- Diverse leerzame activiteiten aan boord
- Drankjes tijdens de maaltijden (lokaal bier, wijn, frisdrank en mineraal water)
- Dineren in à la carte restaurant (alleen van toepassing bij verblijf in een suite)
- Koffie en thee gedurende de dag
- Een herbruikbare waterfles
- Wifi aan boord. Houd er rekening mee dat bereik beperkt kan zijn op afgelegen plekken
- Gebruik van hot tubs, sauna en fitnessruimte aan boord
- Gebruik van wetsuit indien van toepassing

Overige info

- Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekmogelijkheden

30/09/2022, 14/10/2022, 28/10/2022, 11/11/2022, 25/11/2022, 09/12/2022, 23/12/2022, 06/01/2023, 20/01/2023, 03/02/2023, 17/02/2023, 03/03/2023 en 17/03/2023.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.

Schepen

MS Otto Sverdrup

Dit schip, voorheen de MS Finnmarken, is vernoemd naar een van de grootste Noorse poolhelden. Otto Sverdrup was de eerste persoon die Groenland over geskied is. Hij was ook kapitein van het beroeme expeditieschip de MS Fram. De MS Otto Sverdrup is een modern en duurzaam schip, wat zelfs aan de kade elektrisch geladen kan worden en wordt aangedreven door bio-brandstof.

Hutten

Expedition cat. MG: Grand Suite

1 of 2 kamers, zithoek, 2-persoons bed. De meeste suites hebben een balkon of erker.

Expedition cat. M: Suite

1 of 2 kamers, 2-persoons bed, zithoek. Sommige hutten hebben een balkon.

Expedition cat. Q: Mini Suite

kamer met zithoek en 2-persoonsbed. Op de MS Finnmarken mogelijk met twee losse bedden.

Arctic cat. QJ: Buitenhut

Kamer met zithoek en 2 aparte bedden, 1 daarvan is een bedbank. De hutten hebben beperkt of geen uitzicht. Op de MS Spitsbergen beschikt de hut over een 2-persoonsbed.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit