Actieve vakanties

Winter Adventure Sound of Huskies Appartementen

8-daagse wintervakantie met verblijf in appartement - Finland

Reiscode FIEXSOCA
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in appartement
vanaf 
€ 2048
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 03-07-2020. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Directe vlucht van Amsterdam naar Kuusamo
  • In appartement o.b.v. volpension
  • Incl. 2-daagse huskysafari, ijsvissen en sneeuwscootersafari

Deze winterweek heeft alle hoogtepunten die je mag verwachten van een actieve vakantie en is zowel geschikt voor stellen als voor families. Je maakt een aantal fantastische excursies in de prachtige natuur. En je verblijft in een hotelkamer of een vakantiewoning. Het hoogtepunt is de 2-daagse huskysafari met een overnachting in een wildernis cabin.

Reiscode FIEXSOCA
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in appartement
vanaf 
€ 2048
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 03-07-2020. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam-Kuusamo met TUIfly en transfer naar Herkko appartementen in Taivalkoski.

Je verblijft in

Herkko appartementen

's Avonds is er een welkomstdiner in het restaurant.

Dag 1:

Dag 2:

sneeuwschoenwandeling en ijsvissen (inbegrepen).

We binden de sneeuwschoenen onder om de omgeving van Taivalkoski te verkennen. De gids neemt je ook mee door de bossen en zal je wijzen op de afdrukken in de sneeuw van de verschillende arctische dieren. Bij het meer stoppen we voor een ander Finse ervaring, het ijsvissen. De lunch wordt onderweg bereid op een kampvuur.

Dag 2:

Dag 3 t/m 4:

2-daagse huskysafari (inbegrepen).

Met je eigen hondenteam (maximaal 8) ga je vandaag van start voor deze 2 daagse huskysafari. Op de eerste dag leggen we ca. 35-50 km af, afhankelijk van de (weers)omstandigheden. Onderweg stoppen we voor een lunch, bereidt op het kampvuur en de nacht brengen we door in een echte wilderness cabin zonder electriciteit. Je helpt mee met de honden verzorgen en het opstoken van de sauna. Liefhebbers kunnen dompelen in het ijskoude meer. En natuurlijk wordt er een traditionele maaltijd klaargemaakt met zalm en rendier.

Na het ontbijt maak je je hondenspan klaar voor het vervolg van de tocht. Geniet van de rust en de ruimte tijdens deze tocht. Het landschap is sprookjesachtig wit. Voor we de huskyboerderij bereiken hebben we nog een lunch bij het kampvuur. Je kan terugkijken op misschien wel de meest bijzondere ervaring in de sneeuw.

Inbegrepen excursies

2-daagse huskysafari Herkko

Dag 3 t/m 4:

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (Y-klasse) · luchthavenbelasting ca. € 40 p.p. · ruimbagage 20 kg · transfers · 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. volpension · activiteiten volgens programma.

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen.
- Volpension is 7 x ontbijt en diner en 6 x lunch.
- Engels sprekende gids.
- Verzekering voor de sneeuwscooter met een eigen risico van max. € 800.

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten.
- Deze Winter Adventure is geschikt vanaf 6 jaar.

Kindertarieven

Kinderen 6 t/m 11 jaar ontvangen een korting van € 525.

Inbegrepen excursies

2-daagse huskysafari Herkko

Vandaag krijg je een introductie op de huskyboerderij door de gids. Daarna zal hij je uitleggen hoe je moet omgaan met de slede en de 4-5 honden die de slede zullen voortrekken tijdens de 2-daagse safari. Iedereen heeft zijn eigen slede. In de namiddag kom je aan in de wildernishut, waar je 's nachts zal overnachten. Er is geen elektriciteit en er zijn gedeelde faciliteiten. Je kan ook je wildernisvaardigheden testen met ...

Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen Herkko

De meest traditionele manier van jagen in Finland is toch wel het ijsvissen. Met de sneeuwschoenen om ga je het bevroren meer op bij één van de beste viswateren van de omgeving. Je probeert zelf het traditionele vissen uit nadat je eerst een gat in het ijs heeft geboord. In combinatie met het sneeuwschoenwandelen, twee Finse tradities in één. Op een open vuur worden er nog worstjes gegrild en een drankje warm gemaakt.

Sneeuwscootersafari Herkko

Na het ontbijt laat de gids je de beginselen van het rijden of moeten we zeggen, glijden op een sneeuwscooter zien. Daar is het 'full speed' op weg voor een prachtige tocht van 40 tot 60 km, afhankelijk van de weersomstandigheden. Misschien kom je wel een kudde rendieren tegen! De lunch wordt rond een kampvuur bereid. De tocht duurt zo'n 4 tot 6 uur.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit