Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Husky Experience

8-daagse wintervakantie met verblijf in cabin en wildernishut - Finland

Reiscode FIEXHUSK
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning
vanaf 
€ 2834
p.p.

  • Een ultieme ervaring met de huskyhonden
  • Verblijf in cabin en wildernishut o.b.v. volpension
  • Kleinschalig, persoonlijk en authentiek

Ervaar het ultieme avontuur in de winterse wildernis van Lapland door met husky's de ongerepte bossen te doorkruisen. Gedurende de hele tocht krijg je je eigen slee met eigen honden. In totaal maak je één korte en vier lange tochten met de honden, variërend van vier tot zes uur. Gedurende de tocht zal je één worden met de natuur en de beste maatjes met je span honden. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Hier overnacht je

Äkäskero Wildernis Cabin. Je verblijft 4 nachten in een eenvoudige 2-persoonskamer in een gedeelde cabin met gedeelde woon- en badkamer. Bij 1 persoon is er alleen een 2-persoonskamer op indeling beschikbaar. In de cabins zijn 3 slaapkamers en je deelt deze met de deelnemers en de gids van de huskysafari. De cabins bevinden zich in prachtige omgeving op de huskyboerderij. Wildernishut. De overige 3 nachten verblijf je in hutten die verspreid liggen in het noordwesten van Lapland. Alle hutten zijn eenvoudig ingericht en beschikken in sommige gevallen over één ruimte, waardoor het je soms aan privacy kan ontbreken, maar het groepsgevoel versterkt. De beperkte faciliteiten, zoals toilet en sauna, bevinden zich meestal in naastgelegen gebouwen.

Reiscode FIEXHUSK
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning
vanaf 
€ 2834
p.p.

Dag 1:

Vlucht Amsterdam-Kittilä met TUIfly, transfer naar Äkäskero Wildernis Cabin.

Hier word je welkom geheten door de gids. Na het diner krijg je uitleg over het programma van de komende dagen. De grootte van de groep is maximaal zeven deelnemers en een gids.

Husky

Dag 2

Huskysafari, ca. 2 uur.

Een goede verstandhouding is belangrijk want de komende dagen trek je zeer intensief met de honden op. Je krijgt instructie over het inspannen van de husky’s en het besturen van de slede. Je maakt vandaag je eerste tocht van ongeveer twee uur. ‘s Avonds overnacht je weer in Äkäskero Wildernis Cabin op de Huskyboerderij.

Sledetocht

Dag 3 t/m 6

4-daagse huskysafari door de wildernis.

Elke dag begint met het verzorgen van de honden. Afhankelijk van hoe lang het licht is op een dag en de weersomstandigheden zijn de dag etappes tussen de vier- en zes uur lang. Je reist door de prachtige natuurgebieden van Noordwest Lapland en geniet van mooie vergezichten, de verse sneeuw die langzaam onder je doorglijdt, de activiteit van de honden en de indrukwekkende stilte. De tochten zullen steeds uitdagender worden. Elke deelnemer krijgt de beschikking over een ‘eigen’ slee met ongeveer vier- tot vijf honden. De bagage die je meeneemt voor in de wildernis span je op de slee. Na de tochten verzorg je de honden en help je mee jouw eigen eten te bereiden. Gemiddeld breng je zo'n 8 uur per dag door met je honden. De overnachting is elke avond op een andere locatie, maar altijd in een hut in de wildernis. Deze onderkomens zijn eenvoudig van opzet. Zo wordt er gebruik gemaakt van een haardvuur in plaats van centrale verwarming, gaslicht in plaats van elektriciteit en een sauna in plaats van douche. Alles staat in het teken van de natuur. Aan het eind van dag zes keer je terug in Äkäskero Wildernis Cabin waar je een heerlijk 3-gangendiner staat te wachten. Tevens ontvang je van de gids een kleine herinnering aan deze tocht.

Inbegrepen excursies

4-daagse huskysafari Äkäskero

Huskytocht

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Kittilä - Amsterdam (za), TUIfly

Buro Scanbrit vliegt ook dit winterseizoen weer met TUIfly naar Fins Lapland. Met een moderne Boeing 737-800 vlieg je non-stop naar Kittilä, gelegen boven de poolcirkel.Vanaf 17 december 2022 t/m 11 maart 2023 vliegen wij weer elke zaterdag vanaf Amsterdam comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs!Je kan uit verschillende klasses. Je vliegt standaard in de Economy Class (Y-klasse). Daarnaast kan je ervoor kiezen om Comfort Class (M-klasse) te boeken. Bij Comfort heb je 8 cm meer beenruimte. Comfort Class heeft een toeslag van € 25 p.p. per enkele reis. Meer details

TUIfly, vlucht Amsterdam-Kittilä zaterdag

Bekijk een grotere afbeelding van Kittilä - Amsterdam (za), TUIfly

Amsterdam-Kittilä (za), TUIfly

Buro Scanbrit vliegt ook dit winterseizoen weer met TUIfly naar Fins Lapland. Met een moderne Boeing 737-800 vlieg je non-stop naar Kittilä, gelegen boven de poolcirkel.Vanaf 17 december 2022 t/m 11 maart 2023 vliegen wij weer elke zaterdag vanaf Amsterdam comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs!Je kan uit verschillende klasses. Je vliegt standaard in de Economy Class (Y-klasse). Daarnaast kan je ervoor kiezen om Comfort Class (M-klasse) te boeken. Bij Comfort heb je 8 cm meer beenruimte. Comfort Class heeft een toeslag van € 25 p.p. per enkele reis. Meer details

TUIfly, vlucht Amsterdam-Kittilä zaterdag

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Kittilä (za), TUIfly

Reisduur

8 dagen

Aantal personen

2 personen

Type accommodatie

2-persoonskamer

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

€ 2834

8

9

10

11

12

13

14

€ 2854

15

16

17

18

19

20

21

€ 2874

22

23

24

25

26

27

28

€ 2874

29

30

31

Bijzonderheden

- Deze Winter Adventure is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar met een minimum gewicht van 50 kg en maximum gewicht van 100 kg
- Inbegrepen prijs TUIfly gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd

Winter Adventure Husky Experience

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (Y-klasse)
- Luchthavenbelasting ca. € 48 p.p.
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag
- Binnenslaapzak en handdoeken niet inbegrepen deze zelf meenemen

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Bij 1 persoon is alleen een 2-persoonskamer op indeling beschikbaar
- Engels/Duits-sprekende gids
- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van het programma

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- 35% t/m 31 dagen voor vertrek
- 50% t/m 16 dagen voor vertrek
- 100% vanaf 15 dagen voor vertrek

Extra informatie

Inbegrepen excursies

4-daagse huskysafari Äkäskero

4 dagen lang trek je er intensief op uit met de enthousiaste husky's. De dag voordat je de tocht gaat maken krijg je eerst een uitleg over het inspannen van de honden en het besturen van de slede. Afhankelijk van het licht en weersomstandigheden duren de tochten ca. 4-6 uur. De tochten zullen steeds uitdagender worden. Je beschikt over een eigen slede en verzorgt de honden na de tochten.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit