Lapland Hotel SnowVillage

2-daags arrangement met verblijf in bijzondere accommodatie - Finland

Reiscode FIHLALE
Bijzondere accommodatie
Gratis Wifi in lobby
4 personen

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 17-07-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Uniek hotel van sneeuw en gedecoreerd met ijssculpturen
  • Met verwarmde ruimte en trendy ijsbar en ijsrestaurant
  • Een bijzondere overnachting in een kamer van sneeuw en ijs

Lapland Hotel SnowVillage wordt elk jaar volledig opnieuw opgebouwd uit sneeuw en ijs. Voor de bouw wordt meer dan 20 miljoen kilo sneeuw en zo'n 300.000 kilo natuurijs gebruikt. Verschillende ijskunstenaars creëren vanuit het niets een prachtig sneeuw- en ijshotel met ieder jaar weer een nieuw thema en unieke slaapkamers. Binnen is er een trendy ijsbar, een ijsrestaurant en zelfs een ijskapel waar je kan trouwen! In het hotel word je op verschillende plekken verrast met ijsdecoraties. De nacht doorbrengen in een kamer van sneeuw, ijs en artistieke ijsdecoraties is een onvergetelijke en bijzondere belevenis. Boek bijvoorbeeld dit spectaculaire 2-daags arrangement inclusief diner in combinatie met een verblijf in Levi.

Reiscode FIHLALE
Bijzondere accommodatie
Gratis Wifi in lobby
4 personen

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 17-07-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Ligging

Levi ligt dit ijshotel, dat ieder jaar helemaal opnieuw door Finse ijskunstenaars tot een heus bouwwerk van sneeuw en ijs wordt opgebouwd.

Faciliteiten

Bar

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Sauna

Wifi in algemene ruimte

Kamers

ca. 26 IJssuites met een bed van ijs, voorzien van zeer goed geïsoleerde matrassen en slaapzakken (met fleece-voering). Je kan gebruik maken van de sauna, toilet- en douchefaciliteiten in het hoofdgebouw. ‘s Morgens word je gewekt met een glas warme bessensap en krijg je bij het ontbijt een diploma vanwege jouw verblijf in het ijshotel.

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Inbegrepen

- Transfer per sneeuwscooter (2 personen per sneeuwscooter) of minibus v.v.
- 1 overnachting in SnowVillage o.b.v. halfpension
- Douche, toiletten en sauna voor gemeenschappelijk gebruik
- Toeslag 1-persoonssneeuwscooter
- Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

- Eigen risico sneeuwscooter € 980
- Je kan een verzekering afsluiten om het eigen risico van de sneeuwscooter af te kopen, informeer bij boeking naar de mogelijkheden

Kindertarieven

- € 185 bij verblijf in een extra bed op de kamer (kind 4 t/m 14 jaar). Enkel mogelijk bij excursie per minibus

Belangrijke informatie

- Rijbewijs verplicht voor het besturen een sneeuwscooter
- Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit