Met de kinderen
Actieve vakanties

Family Adventure Winter Fairy Tale

8-daagse wintervakantie met verblijf in appartement - Finland

Reiscode FIEXFAIR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in appartement
vanaf 
€ 989
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 24-06-2020. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Vanuit gezellig appartement in het centrum
  • Combineer wintersport met husky- en sneeuwsootertocht
  • Bezoek aan Snowvillage en de Kerstman

Wil jij een écht wintersprookje beleven in Finland? Ga dan mee op deze familieweek naar Levi! Laat je betoveren door het met sneeuw bedekte landschap tijdens de tocht met de huskyhondjes en op de sneeuwscooter. In SnowVillage maak je kennis met de ijsdraken en ijspaarden. Zelfs de ridders zijn hier van gemaakt van ijs! Je gaat op bezoek bij de Elven, de Kerstman en zijn rendieren. En wil je ook nog leren skiën of snowboarden, sneeuwschoenwandelen of langlaufen? Dat kan allemaal in Levi; hier is er iedere dag wat te beleven.

Hier overnacht je

Levi appartementen. Je verblijft 7 nachten in een appartement type A bij 2 pers, type B bij 3-4 pers en type C bij 5-6 pers.

Reiscode FIEXFAIR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in appartement
vanaf 
€ 989
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 24-06-2020. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam-Kittilä met TUIfly en transfer naar Levi appartementen.

Levi appartementen

Dag 2:

huskysafari (inbegrepen).

Stap op de slee en laat je betoveren door het met sneeuw bedekte landschap. De husky-hondjes zullen je meeslepen, terwijl jij geniet van de snelheid, het landschap en de stilte.

Inbegrepen excursies

Huskysafari Levi 5 km

Dag 2:

Dag 3:

bezoek aan SnowVillage (inbegrepen).

Ridders, paarden en draken, allemaal gemaakt van ijs. Vandaag bezoek je een heel bijzonder hotel, waar de bedden van sneeuw zijn. In het restaurant zijn de tafels, maar ook de glazen waaruit je drinkt van ijs. Zou jij hier een nachtje durven slapen?

SnowVillage

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (Y-klasse) · luchthavenbelasting ca. € 40 p.p. · ruimbagage 20 kg · transfers · 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies · activiteiten volgens programma.

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen.
- Verzekering voor de sneeuwscooter met een eigen risico van max. € 980.
- Engelssprekende gids.
- Deze Winter Adventure is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kindertarieven

deze Winter Adventure is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Gedurende de husky- en sneeuwscootersafari verblijven kinderen in de slede van de gids. Kinderen 4 t/m 14 jaar ontvangen een korting van € 55 p.p.

Inbegrepen excursies

Bezoek aan Lapland Hotel SnowVillage Levi

Lapland Hotel SnowVillage is een begrip in de regio. Dit adembenemende sneeuwdorp wordt ieder jaar opgebouwd uit ijs en sneeuw. De reusachtige iglo heeft prachtig gedecoreerde suites, ijssculpturen, een kapel en ijsrestaurant. In de spectaculaire ijsbar kan je van een drankje genieten geschonken in een glas van ijs.

Entree Levi Spa Water World

Heerlijk zwemmen na een dag skiën of opwarmen in de sauna of stoomcabine na een rit op de sneeuwscooter. Levi Spa heeft 9 zwem- en dompelbaden, waaronder jacuzzi's, binnen- en buiten zwembad. Er zijn ook 2 verschillende sauna's en een stoombad. Met dit entree ticket kan je overal gebruik van maken.

Huskysafari Levi 5 km

Deze excursie staat helemaal in het teken van de husky. Samen met een span van vier- tot zes husky’s maak je een 5 km tocht rondom Levi. Geniet samen met de honden van het uitgestrekte witte landschap terwijl je niets anders hoort dan het gehijg van de honden en het gekraak van de verse sneeuw onder hun poten.

Op bezoek bij de Elven en de Kerstman Levi

Wist jij dat de Kerstman hulp krijgt van de elven, bij het inpakken van al die kerstcadeau's? Vlakbij Levi staat een huis van de Kerstman, midden in de bossen. Samen met zijn elven, rendieren en pony's maken ze zich klaar voor het grote kerstfeest. Je kan meehelpen met koekjes bakken, kerstbomen versieren, de rendieren voeren. Maar natuurlijk ga je ook op bezoek bij de Kerstman.

Optionele excursies

Bezoek aan de rendierboerderij Leví

Een traditionele Lapse belevenis! Je bezoekt een rendierboerderij waar je kennis maakt met de Lapse tradities en mensen. De herder zal je rondleiden op zijn boerderij en je kan een ritje van een 1 km op de slee met rendieren te maken. Onder het genot van koffie en thee in de tipi bij het open vuur wordt er verteld over het belang van de rendieren en het leven als nomaden. De transfer naar en van de rendierboerderij is ...

Huskysafari hele dag Levi

Wanneer je optimaal het plezier met de husky's wil beleven, ga dan een hele dag mee op safari. Je maakt een huskysafari van ca. 5 uur. Er wordt tijd gemaakt voor de nodige foto's stops en je eet een heerlijke lunch bij een kampvuur. Een hele dag met je eigen span honden geeft je een bijzondere band met de husky's en na een dag in de buitenlucht kan je voldaan terugkijken op deze bijzondere dag.

Huskysafari Levi 10 km

Deze langere huskysafari staat in het teken van de husky. Nadat je alle noodzakelijke kleding hebt gekregen, vertrek je per bus naar de huskyboerderij voor een onvergetelijke belevenis met een hondenslee! Je zoeft door een dik pak sneeuw in je slee met vier tot zes huskies die je door het schitterende Finse landschap trekken. Na de safari geniet je van een beker warm bessensap, terwijl je luistert naar verhalen over de ...

IJskarten Levi

Rijden met je eigen go-kart over een circuit van sneeuw, een spectaculaire ervaring die je niet wil missen! Je krijgt twee keer de kans om de snelste te zijn op het circuit en tussendoor kan je je opwarmen met een warm drankje. Kinderen die groter zijn dan 1,40 meter mogen ook deelnemen aan de race.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit