Tijdens deze korte vakantie naar Faeröer maak je kennis met de kleine hoofdstad Tórshavn. Faeröer staat vooral bekend om de grote aantallen vogels die hier voorkomen en dus mag een excursie naar de Vestmanna vogelkliffen in je vakantie niet ontbreken. Om meer te zien van de kleurrijke dorpjes en het ruige landschap met steile kliffen, ga je ook nog een dag op pad naar het eiland Eysturoy. Je bezoekt de historische plaatsjes Gjógv en Saksun. In Tórshavn is er tijd voor een mooie wandeling en is er gelegenheid om cultuur te snuiven.
Je verblijft 4 nachten in een middenklasse hotel in Tórshavn.
Vlucht Amsterdam-Vágar met KLM en Atlantic Airways. Tórshavn, 4 overnachtingen.
In de ochtend vlieg je met KLM naar Kopenhagen. Na een korte overstaptijd van slechts anderhalf uur vlieg je met Atlantic Airways naar Faeröer. In de middag land je op de kleine luchthaven op het eiland Vágar vanwaar je met de transferbus naar het eiland Streymoy gaat. Daar ligt aan de zuidkust de hoofdstad Tórshavn.
Dagexcursie Vestmanna vogelkliffen.
Voor een bezoek aan de Vestmanna vogelkliffen blijf je op het eiland Streymoy, wat overigens ook het grootste eiland van Faeröer is. Met een bus vertrek je naar Vestmanna. De naam Vestmanna is afgeleid van de term 'Vestmann', een man uit het westen.
De boot ligt hier klaar voor een 2 uur durende docht, waarbij je langs ijzingwekkende hoge kliffen en in diepe grotten vaart. Je ziet de vele spleten in de rotsen, veroorzaakt door de afkoelende lava bij het ontstaan van de eilandengroep, miljoenen jaren geleden.
Je ziet veel verschillende vogels tijdens de tocht, zoals stormvogels, zeekoeten en natuurlijk de papegaaiduiker.
Op de weg terug naar Tórshavn wordt er nog een stop gemaakt in het oude Vikingdorp Kvívík. Het dorp is een van de oudst bewoonde plaatsen van Faeröer. Je vindt hier de goed bewaarde restanten van een Vikingnederzetting.
Dag ter vrije besteding.
Deze dag heb je ruim de tijd om meer te zien van Tórshavn. Dit kan je lopend doen, of je neemt eenvoudig de gratis stadsbus. Bij de haven vind je oude pakhuizen en gezellige terrasjes. Via stegen en trappen loop je de oude binnenstad in, langs zwart geteerde houten huizen met grasdaken.
Voor een mooie wandeling in de omgeving volg je vanuit Tórshavn een wandelpad door de heuvels naar het kleine dorpje Kirkjubøur. Deze wandeling duurt ca. 3 uur retour. In de Middeleeuwen was dit het religieuze en culturele centrum van Faeröer. Nu vind je er de 900 jaar oude boerderij Roykstovan die nog steeds wordt bewoond.
's Avonds kan je heerlijk eten in één van de restaurants in de stad. Als je dol op vis bent, is het visrestaurant Barbara zeker een aanrader.
Ga op vakantie naar de eilandengroep Faeröer. Gelegen in de Atlantische Oceaan, halverwege Schotland en IJsland. Faeröer heeft een eigen parlement en vlag, vallen niet onder de Europese Unie, maar horen bij het Koninkrijk Denemarken. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, die gezamenlijk 1300 km² groot zijn. De kustlijn is 1100 km lang en overal waar je bent, is de zee nooit verder dan 5 km. Er wonen totaal 48.400 mensen. De inwoners spreken Faeröisch, maar de meeste mensen verstaan Deens en Engels.
Uiteraard zijn de grootste bezienswaardigheden van de 18 eilanden de ongerepte ‘groene’ natuur en het indrukwekkende landschap. Bezoek het natuurhistorisch museum Føroya Náttúrugripasafn in de hoofdstad Tórshavn. In Kirkjubøur, nabij Tórshavn, staan de ruïnes van de Magnuskathedraal. De bouw van deze kathedraal werd in de 13e eeuw gestaakt en is tot op heden nooit afgebouwd. De ruïne is te bezichtigen. Ook vind je in Kirkjubøur het oudste bewoonde houten huis ter wereld, Kirkjubøargarður, dat dateert uit begin 12e eeuw. Het is bovendien altijd de grootste boerderij van de Faeröer geweest. Sinds 1550 woont de familie Patursson in het huis, dat ook voor een deel in gebruik is als museum.
De hoofdstad Tórshavn is de enige stad van de eilandengroep, maar is met 18.800 inwoners (inclusief die van de omliggende 'voorsteden') toch absoluut niet te vergelijken met onze steden. Dat is de charme van Tórshavn, klein, maar wel compleet. Op het noordelijke eiland Borðøy ligt Klaksvik, het enige andere dorp wat enigzins lijkt op een stad (naar de Faeröische begrippen).
In de hoofdstad zijn verschillende restaurants waar je verrast wordt door de koks met lokale gerechten. Voor een hamburger of pizza kan je ook in Tórshavn terecht. De beste restaurants vind je in de hotels. Op de andere 17 eilanden is de keuze aan restaurants wat meer beperkt, maar zal je evengoed genieten van de heerlijke Faeröische visgerechten. Je zal op Faeröer weinig barretjes tegenkomen, maar er zijn wel 2 brouwerijen van origineel Faeröisch bier.
Door de Warme Golfstroom, die langs de eilandengroep stroomt, heeft Faeröer een vrij mild klimaat. De temperatuur in de zomer ligt rond de 12°C. Juli is de warmste maand, maar ook een maand met veel mist. Het weer is 's zomers over het algemeen beter dan in de herfst en de winter. De beste reistijd is van mei tot september. De dagen zijn dan lang en je vindt er veel vogels op de eilanden.
Een samenwerking tussen KLM en Atlantic Airways heeft Faeröer tot een toegankelijkere bestemming gemaakt. De korte overstaptijd zorgt ervoor dat de reistijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Meer details
Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Faeroer
Een samenwerking tussen KLM en Atlantic Airways heeft Faeröer tot een toegankelijkere bestemming gemaakt. De korte overstaptijd zorgt ervoor dat de reistijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Meer details
Bekijk een grotere afbeelding van Faeroer-Amsterdam
Inbegrepen
- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse
_ Ruimbagage 23kg
- Luchthavenbelasting
- Transfers
- 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Excursies volgens programma
Niet inbegrepen
- Brandstoftoeslag
Extra voordeel
- Reisgids
Overige info
- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Inbegrepen transfers: luchthaven Vágar - hotel Tórshavn v.v.
Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Na bevestiging van de reis zijn de annuleringskosten 100%.
Tijdens deze excursies zie je de hoogtepunten van de eilanden Streymoy en Eysturoy. Vanuit Tórshavn volg je de oude bergweg. Na een koffiestop kom je aan in Saksun, een pittoresk dorpje met grasdaken dat bijna niet opvalt in een omgeving van groene berghellingen. Daarna rijd je door de vallei langs de Dalsáriver en wordt er een stop gemaakt bij de Fossá waterval, de langste waterval van Faeröer. Je komt in ...
In Vestmanna stap je aan boord voor een 2 uur durende boottocht langs de kliffen van Vestmannabjørgini, waar veel vogels broeden. Onderweg vertelt de schipper honderduit over alles wat je tegenkomt.
Boek je deze excursie met vertrek vanuit Tórshavn, dan maak je onderweg een stop in Kvívík voor een kijkje bij de opgravingen van 2 oude langhuizen uit de Vikingtijd. Hier krijg je een inkijkje in het leven ...
Ervaar het Faeröerse landschap vanaf de rug van een paard. Op deze ca. 2 uur durende excursie ontdek je het prachtige landschap. Ervaring is niet vereist en de groep bestaat uit maximaal 12 personen.
Tijdens deze excursie bezoek je het meest westelijk gelegen eiland van Faeröer: Mykines. Dit is hét vogeleiland van de Faeröer met een erg rijk vogelleven. Je ziet gedurende deze excursie onder andere Jan van Genten en papegaaiduikers.