Solo Sokos Hotel Estoria
+

Noord-Estland Tallinn

Hotel met 93 kamers
Gratis WIFI
vanaf 
€ 59
p.p.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Op loopafstand van het historische centrum
  • Modern hotel met ruime sfeervolle kamers
  • Naast het KGB-museum

Het hotel ligt in het stadscentrum van Tallinn, op slechts 100 meter van de historische oude binnenstad. De unieke ingerichte kamers vertellen de geschiedenis en verhalen over Estland en Tallinn.

Hotel met 93 kamers
Gratis WIFI
vanaf 
€ 59
p.p.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Faciliteiten

Bar

Receptie

Restaurant

Terras

Faciliteiten tegen betaling

Parkeergelegenheid

Kamers

93; sfeervol ingericht met tv, koffiezetapparaat, gratis wifi. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Allen hebben de kamers toegang tot de koffielounge en beschikken ze over badjassen en slippers.

Estland

Estland is een vakantieland pur sang. De meeste noordelijke Baltische staat loopt voorop in de digitale vooruitgang en behoudt tegelijkertijd zijn bijzondere identiteit. Dit zie en voel je als je door Estland reist. In de oude binnenstad van Tallinn loop je door een perfect geconserveerde middeleeuwse Hanzestad. Zet je een stap buiten de stadsmuren van de oude stad, dan bruist het van de nieuwe energie zichtbaar in cafés, galeries, boetieks en restaurants. Net buiten Tallinn ervaar je de rust en de natuur in al zijn verscheidenheid. Vijftig procent van het land bestaat uit bos, moeras, meren en rivieren. Letland heeft bovendien een enorm lange kustlijn en 1500 (grotendeels onbewoonde) eilanden. In de korte zomer verandert de natuur in een wild paradijs. Trek er op uit om te wandelen, fietsen, kanoën of zwemmen. Wie weet kom je tijdens je vakantie in Estland een beer, lynx of wolf tegen.

Hypermodern en folkloristisch

In 1991 bevrijdden de Esten zich van hun Russische overheersers, recht in de armen van de West-Europa en de moderne tijd. Estland is hypermodern: waar je ook bent, je hebt altijd 4G-bereik. Tegelijkertijd zijn de Esten diepgeworteld in hun cultuur. Folklore was tijdens het regime van de Russen de manier om de eigen identiteit te behouden. De zang- en dansfestivals grepen de Esten aan om op een vreedzame manier te protesteren. Nog steeds heeft elk gehucht een folkloristische vereniging. In de zomer krijg je de kans om te zien hoe de Esten het leven vieren. Er zijn overal festivals waar de Esten in hun traditionele kostuums zingen en dansen.

Uitgestrekte natuur

Omdat Estland maar 1,3 miljoen inwoners heeft, is de rust van de uitgestrekte natuur altijd dichtbij. Uitgebreide wandelnetwerken leiden je door de nationale parken, over verlaten stranden en door moerassen. In de zomer pluk je overal bessen en wilde aardbeien in het bos. Het land is makkelijk te bereizen: de afstanden zijn relatief klein en het wegennetwerk is goed onderhouden. De prijzen die je betaalt voor maaltijden, drankjes en souvenirs liggen in de regel onder het Nederlandse en Belgische prijsniveau. Heel fijn voor je portemonnee dus. Daar komt bij dat de Esten tot de beste Engelssprekende Europeanen behoren. Dat willen ze graag oefenen, met jou! Aan je vakantie in Estland zou je dus zomaar Baltische kennissen kunnen overhouden.

Estland

Noord-Estland

Op je vakantie in Noord-Estland combineer je de middeleeuwse hoofdstad Tallinn met de prachtige en afwisselende natuur van het Nationaal Park Laheema. Op 50 kilometer ten oosten van Tallinn vind je bossen, moerassen, kliffen en enorme keien in het zeewater. Laheema, ‘het land van de inhammen’, is het grootste en oudste nationale park van Estland. Het meest opvallende aan het park is de kustlijn met zijn vier schiereilanden en inhammen. Alle vier hebben ze mosterdkleurige stranden, rietvelden en bossen. Meer in het binnenland vind je een kalksteenplateau met jeneverbesheide, veenmoeras, elzen- en iepenbos. Verspreid in het zeewater liggen enorm keien die hier zo’n 12.000 jaar geleden terecht zijn gekomen toen de gletsjers in Scandinavië zich terug begonnen te trekken. Een vakantie in Noord-Estland is een mooie mix van cultuur en natuur.

Vleesetende plant

Vanuit Tallinn ben je binnen een uur in Laheema. Bij de afslag Loksa vind je een van de mooiste moerassen van het land, het Virumoeras. Een plankenpad voert je langs moerasbomen, modderpoelen, vogels en insecten. Natuurlijk probeer je zonnedauw te ontdekken. Dit is een vleesetend plantje, te herkennen aan rode blaadjes. Je mag hier ook de in overvloed groeiende bessen plukken. Een andere mooie wandeling in Laheema voert naar de kust vanaf het schilderachtige dorpje Käsmu. De baai van Käsmu ligt vol grote zwerfkeien. Bij laagwater is het mogelijk om naar het onbewoonde eilandje Kuradisaare te lopen. Naast deze natuurpracht, kun je naar het strand bij Võsu, bezoek je het mooie vissersdorpje Altja, of informeer je jezelf over de Estse natuur in het Bosmuseum van Sagadi. Noord-Estland nodigt je uit om vakantie te komen vieren.

Noord-Estland

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1191

2

€ 1137

3

€ 1083

4

€ 1029

5

€ 975

6

€ 921

7

€ 867

8

€ 813

9

€ 813

10

€ 813

11

€ 813

12

€ 813

13

€ 813

14

€ 813

15

€ 813

16

€ 813

17

€ 813

18

€ 813

19

€ 813

20

€ 813

21

€ 813

22

€ 813

23

€ 813

24

€ 813

25

€ 813

26

€ 813

27

€ 813

28

€ 813

29

€ 813

30

€ 813

31

€ 813

Toeslag

bij verblijf op 11/04 en 12/04.

Solo Sokos Hotel Estoria

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit