Voor het eerst

Ott

16-daagse rondreis langs hotels - Litouwen, Letland, Estland

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1209
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Ontdek de UNESCO hoofdsteden aan de Oostzee
  • Hanze-cultuur, middeleeuwen en Jugendstil
  • Brede duinen, zandstranden en gezellige kuststadjes

Tijdens rondreis Ott maak je kennis met de drie verborgen schatten van Oost-Europa en haar hoofdsteden. Vilnius, één van de oudste Europese steden vol met historie. Riga, de grootste van de drie, is een echte verzamelplek van diverse architectuur. En dan is er Tallinn beroemd om het culturele erfgoed. Verder brengt de reis je over landelijke routes langs romantische kastelen, pittoreske dorpjes en boerderijen. Langs de kuststrook van de Baltische Zee vind je authentieke vissersdorpjes, witte stranden en eilanden. Na deze schitterende rondreis kan je jezelf met recht een kenner van Oost-Europa noemen!

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze rondreis in goede middenklasse hotels o.b.v. logies/ontbijt. De accommodaties liggen in een straal van 30 km van de vermelde plaatsen.

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1209
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam-Riga met airBaltic. Riga. Ca. 10 km, 1 overnachting.

Neem de tijd om heerlijk te slenteren door de oude binnenstad van Riga. Het lijkt wel één groot museum: smalle straatjes met kinderkopjes omringd door gebouwen uit de middeleeuwen en in het nieuwe gedeelte straten vol monumentale gebouwen. Riga heeft de bijnaam 'Jugendstil hoofdstad van de wereld'. Behalve deze statige gebouwen zie je ook veel houten huizen. Dat komt doordat er tot het einde van de negentiende eeuw een wet bestond die het bouwen van stenen gebouwen binnen de stadsmuren verbood. Verder zijn er voldoende gezellige restaurants, cafés en bars te vinden voor een heerlijke traditionele maaltijd of een lekker glas Lets gebrouwen bier.

Dag 1:

Dag 2:

Omgeving Tartu. Ca. 245 km, 1 overnachting.

Vanuit Riga rijd je door het heuvelachtige binnenland van Letland, via het historische stadje Cesis en de grensplaats Valga naar Tartu. Deze oude universiteitsstad heeft een roerige geschiedenis. Je vindt hier tal van historische bezienswaardigheden. Struin door de straten en maak een wandeling naar de indrukwekkende bakstenen gotische Domkerk op de heuvel Toomemägi, temidden van één van de grootste parken in de stad waar het heerlijk toeven is tijdens de warme zomerdagen. Het gezellige marktplein biedt voldoende terrassen om een gezellige middag of avond door te brengen.

Dag 2:

Dag 3 t/m 4:

Tallinn. Ca. 185 km, 2 overnachtingen.

Reis af naar de cultuurrijke hoofdstad van Estland. Maak eventueel onderweg nog een stop in het Laheema National Park, een prachtig moerasgebied met diverse aangelegde wandelpaden en uitkijktorens. Aan de rand van het nationale park vind je langs de kust diverse vissersdorpjes en monumenten uit de Sovjettijd.
Eenmaal aangekomen in Tallinn, wandel je door de Virupoort, langs de oude stadsmuren en door idyllische straatjes naar Raekoja Plass, het Stadhuisplein. Historisch gezien een markt- en ontmoetingsplaats, maar tegenwoordig, zeker in de zomer, vol gezellige terrassen en middeleeuwse markten. Breng een bezoek aan de Kiek in de Kök, een middeleeuwse vestingstoren, die zijn naam kreeg door een legende. Deze ging over enkele soldaten in de toren die graag vanuit de top van de toren keken in de ramen van de lager gelegen keukens.

Dag 3 t/m 4:

Estland

Estland is een vakantieland pur sang. De meeste noordelijke Baltische staat loopt voorop in de digitale vooruitgang en behoudt tegelijkertijd zijn bijzondere identiteit. Dit zie en voel je als je door Estland reist. In de oude binnenstad van Tallinn loop je door een perfect geconserveerde middeleeuwse Hanzestad. Zet je een stap buiten de stadsmuren van de oude stad, dan bruist het van de nieuwe energie zichtbaar in cafés, galeries, boetieks en restaurants. Net buiten Tallinn ervaar je de rust en de natuur in al zijn verscheidenheid. Vijftig procent van het land bestaat uit bos, moeras, meren en rivieren. Letland heeft bovendien een enorm lange kustlijn en 1500 (grotendeels onbewoonde) eilanden. In de korte zomer verandert de natuur in een wild paradijs. Trek er op uit om te wandelen, fietsen, kanoën of zwemmen. Wie weet kom je tijdens je vakantie in Estland een beer, lynx of wolf tegen.

Hypermodern en folkloristisch

In 1991 bevrijdden de Esten zich van hun Russische overheersers, recht in de armen van de West-Europa en de moderne tijd. Estland is hypermodern: waar je ook bent, je hebt altijd 4G-bereik. Tegelijkertijd zijn de Esten diepgeworteld in hun cultuur. Folklore was tijdens het regime van de Russen de manier om de eigen identiteit te behouden. De zang- en dansfestivals grepen de Esten aan om op een vreedzame manier te protesteren. Nog steeds heeft elk gehucht een folkloristische vereniging. In de zomer krijg je de kans om te zien hoe de Esten het leven vieren. Er zijn overal festivals waar de Esten in hun traditionele kostuums zingen en dansen.

Uitgestrekte natuur

Omdat Estland maar 1,3 miljoen inwoners heeft, is de rust van de uitgestrekte natuur altijd dichtbij. Uitgebreide wandelnetwerken leiden je door de nationale parken, over verlaten stranden en door moerassen. In de zomer pluk je overal bessen en wilde aardbeien in het bos. Het land is makkelijk te bereizen: de afstanden zijn relatief klein en het wegennetwerk is goed onderhouden. De prijzen die je betaalt voor maaltijden, drankjes en souvenirs liggen in de regel onder het Nederlandse en Belgische prijsniveau. Heel fijn voor je portemonnee dus. Daar komt bij dat de Esten tot de beste Engelssprekende Europeanen behoren. Dat willen ze graag oefenen, met jou! Aan je vakantie in Estland zou je dus zomaar Baltische kennissen kunnen overhouden.

Estland

Noord-Estland

Op je vakantie in Noord-Estland combineer je de middeleeuwse hoofdstad Tallinn met de prachtige en afwisselende natuur van het Nationaal Park Laheema. Op 50 kilometer ten oosten van Tallinn vind je bossen, moerassen, kliffen en enorme keien in het zeewater. Laheema, ‘het land van de inhammen’, is het grootste en oudste nationale park van Estland. Het meest opvallende aan het park is de kustlijn met zijn vier schiereilanden en inhammen. Alle vier hebben ze mosterdkleurige stranden, rietvelden en bossen. Meer in het binnenland vind je een kalksteenplateau met jeneverbesheide, veenmoeras, elzen- en iepenbos. Verspreid in het zeewater liggen enorm keien die hier zo’n 12.000 jaar geleden terecht zijn gekomen toen de gletsjers in Scandinavië zich terug begonnen te trekken. Een vakantie in Noord-Estland is een mooie mix van cultuur en natuur.

Vleesetende plant

Vanuit Tallinn ben je binnen een uur in Laheema. Bij de afslag Loksa vind je een van de mooiste moerassen van het land, het Virumoeras. Een plankenpad voert je langs moerasbomen, modderpoelen, vogels en insecten. Natuurlijk probeer je zonnedauw te ontdekken. Dit is een vleesetend plantje, te herkennen aan rode blaadjes. Je mag hier ook de in overvloed groeiende bessen plukken. Een andere mooie wandeling in Laheema voert naar de kust vanaf het schilderachtige dorpje Käsmu. De baai van Käsmu ligt vol grote zwerfkeien. Bij laagwater is het mogelijk om naar het onbewoonde eilandje Kuradisaare te lopen. Naast deze natuurpracht, kun je naar het strand bij Võsu, bezoek je het mooie vissersdorpje Altja, of informeer je jezelf over de Estse natuur in het Bosmuseum van Sagadi. Noord-Estland nodigt je uit om vakantie te komen vieren.

Noord-Estland

West-Estland

Je vakantie in West-Estland is verrassend door de ongerepte natuur. Langs de kust vind je uitgestrekte stranden, kleine dorpjes en kuuroorden waar je een gezond modderbad neemt. De eilanden nodigen je uit om urenlang te fietsen of te lopen. Alleen jij, de stilte en de frisse lucht. Op Hiiumaa, het tweede grootste eiland van Estland ten noorden van grote broer Saaremaa, vind je mooie vuurtorentjes, stille inhammen en verlaten stranden. Als je wat meer tijd hebt, verdiep je dan in de lokale folklore van de contractstenen en Hiiumaa’s eigen kruizenheuvel. Alleen genieten van de schone lucht, eventueel op de rug van een paard, kan natuurlijk ook. Het eiland Saaremaa, het grootste en meest bezochte eiland, is ook een echt fiets- en wandeleiland. Je ziet onderweg kerken, vuurtorens en houten molens.

Sovjet-sentiment

Op het vasteland in West-Estland is ook genoeg te zien en te beleven. Op ongeveer een half uur rijden ten westen van Tallinn ligt de mooiste waterval van Estland bij Keila-Joa. Ten zuiden van Keila-Joa in het binnenland ligt de Rummu kalksteengroeve. Ten tijde van de Russen moesten gevangenen hier dwangarbeid verrichten. Na hun vertrek is de groeve op natuurlijke wijze ondergelopen. Als je een duikbril opzet, zwem je in het heldere water tussen de oude gebouwen en machines. Nog meer Sovjet-sentiment vind je in Paldiski aan de kust. Dit was ooit een marinebasis van de Russen en tot 1994 een geheim militair gebied. Het is nu grotendeels een spookstad, spannend genoeg om een kijkje te nemen en plaats te nemen in een oud militair Sovjetvliegtuig. Van hieruit is het ongeveer een uur rijden naar de vergane glorie van de badplaats Haapsalu. Voor de ultieme zomerbadplaats ga je naar Pärnu. Zo veelzijdig is een vakantie in West-Estland.

West-Estland

Zuid-Estland

Tijdens je vakantie in Zuid-Estland reis je door een landschap van rollende heuvels, glinsterende meren en uitgestrekte bossen. Onderweg naar Tartu zou je een kleine omweg kunnen maken naar het dorpje Alatskivi aan het Peipusmeer. De grootste attractie hier is het Alatskivi-kasteel, een groot witgepleisterd landhuis uit 1885. Het Schotse Balmoralkasteel diende als inspiratie. Vervolg je je weg, dan kom je in het hart van de regio: de universiteitsstad Tartu. Ten zuiden van Tartu vind je de stadjes Otepää en Võru, gelegen in een prachtige omgeving waar je kunt wandelen en zwemmen in de talloze meren. Nog zuidelijker, tegen de grens met Letland, vind je het Haanja nationaal park. Hier is de hoogste berg van het land: de Suur Munamägi (‘de Grote Eiberg’) telt 318 meter.

Een bezoek aan de Setu

Mocht je er tijd voor kunnen maken in je reisschema, dan zou je de regio Setumaa kunnen bezoeken. Deze regio ligt in het uiterste zuidoosten tegen het Pihkvameer. Hier wonen de Setu’s, een etnische bevolkingsgroep die een eigen taal spreekt, het Võru-Setu. Dit was het enige gebied in Estland dat in de Middeleeuwen onder Russisch bewind stond, en dus niet Duits en Luthers werd, maar Russisch-orthodox. De Setu’s dragen nog de originele klederdracht en hun volksmuziek behoort tot de mooiste van Estland. De cultuur van de Setu’s verliest snel terrein nu de jongeren kiezen voor een bestaan in de Estse maatschappij. Tijdens een vakantie in Zuid-Estland maak je kennis met de bijzondere cultuur en natuur van dit Baltische land.

Zuid-Estland

Riga - Amsterdam, Air Baltic

Comfortabel vliegen naar de Baltische hoofdsteden direct vanaf Amsterdam. airBaltic, is de nationale Letse luchtvaartmaatschappij, die vluchten aanbied naar de hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn. Het handige vluchtschema is ideaal voor vakantiegangers. airBaltic was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die he het gloednieuwe Bombardier CS300-vliegtuig introduceerde, Vanaf nu bestaat de vloot uit in totaal 30 vliegtuigen.   Meer details

airBaltic, vlucht Amsterdam-Riga

Bekijk een grotere afbeelding van Riga - Amsterdam, Air Baltic

Amsterdam - Riga, Air Baltic

Comfortabel vliegen naar de Baltische hoofdsteden direct vanaf Amsterdam. airBaltic, is de nationale Letse luchtvaartmaatschappij, die vluchten aanbied naar de hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn. Het handige vluchtschema is ideaal voor vakantiegangers. airBaltic was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die he het gloednieuwe Bombardier CS300-vliegtuig introduceerde, Vanaf nu bestaat de vloot uit in totaal 30 vliegtuigen.   Meer details

airBaltic, vlucht Amsterdam-Riga

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam - Riga, Air Baltic

Reisduur

16 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1209

2

€ 1209

3

€ 1209

4

€ 1209

5

€ 1209

6

€ 1209

7

€ 1209

8

€ 1209

9

€ 1209

10

€ 1209

11

€ 1209

12

€ 1209

13

€ 1209

14

€ 1209

15

€ 1209

16

€ 1209

17

€ 1209

18

€ 1209

19

€ 1209

20

€ 1209

21

€ 1209

22

€ 1209

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Ott

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (V-klasse) · luchthavenbelasting € 99 p.p. · ruimbagage 20 kg · 15 x 24 uur autohuur cat. B met Europcar · 15 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt.

Niet inbegrepen

toeslag Europcar € 45,50 (grensovergangskosten).

Extra voordeel

uitgebreide reisbeschrijving · reisgids · wegenkaart.

Overige info

CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.

Optionele excursies

Kajakken op Pärnu Bay

Tijdens deze kajaktocht zal je veel interessante bezienswaardigheden van Pärnu zien, zoals de Yacht Club, Pärnu beach, Vallikäär en de golfbrekers. De gids vertelt je interessante feiten en informatie over de bezienswaardigheden onderweg. De bestemming is de uitkijktoren op het Vana-Pärnu strand, waar je de benen zal strekken. Na een verfrissende maaltijd en een kleine pauze ga je weer terug met Pärnu aan de ...

Moeraswandeling door Soomaa National Park

Tijdens deze unieke moeraswandeling ontdek je het Soomaa National Park met bogshoes. Dit zijn speciale moerasschoenen die speciaal gemaakt zijn om over moeraslandschap te lopen. Deze schoenen werden vroeger ook al gebruikt om door het landschap te kunnen lopen. Tijdens deze excursie word je meegenomen naar schitterende plekken die alleen per bogshoe zijn te bereiken. Er wordt door de Engelssprekende gids veel verteld ...

Ontdekkingstocht door Soomaa National Park

Ga mee op ontdekkingsreis naar Soomaa National Park! Je ontdekt het park te voet of met behulp van bogshoes, een kano of een kajak! Je wordt meegenomen naar prachtige locaties in het nationale park, waar je op eigen gelegenheid niet kan komen. Het Soomaa National Park is een overvloedig moeras en moerasgebied nabij Pärnu. Het gebied staat bekend vanwege het zogenaamde vijfde seizoen, wanneer het water van gesmolten ...

Zeilen in Pärnu Bay

Zeil rond de baai van Pärnu, de baai in het noordoosten van de Golf van Riga. Geniet van de frisse zeewind en de mooie vergezichten. In de verte zie je de eilanden Kihnu, Ruhnu, Sorgu en Manilaid liggen. De baai is het belangrijkste kustvisserijgebied van Estland en je zal veel boten zien op het water.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
7.8
Aantal beoordelingen 5

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit