Met de kinderen

Tallinn en de Estse eilanden

9-daagse camperhuur - Estland

Inclusief vlucht
Inclusief camperhuur
vanaf 
€ 675
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Natuur en cultuur op de eilanden
  • Familiereis met de camper
  • Zwembaden, stranden en activiteiten

Laat je verrassen door het ongerepte landschap, de bossen en uitgestrekte stranden van Estland. Deze afwisselende camperreis brengt je langs hoge watervallen, naar de twee vakantie-eilanden; Hiiumaa en Saaremaa, en laat je de nodige cultuur snuiven. Zo verblijf je in de middeleeuwse steden Pärnu en Tallinn en bezoek je de Kruisheuvel op Hiiumaa. Onderweg kom je langs verschillende middeleeuwse kastelen. Voor de kinderen zijn er diverse waterparken, het Ilon’s themapark en de mooie uitgestrekte zandstranden. Kortom, een campervakantie waar iedereen blij van wordt!

Inclusief vlucht
Inclusief camperhuur
vanaf 
€ 675
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam-Tallinn met airBaltic. Omgeving Saue. Ca. 21 km, 1 overnachting.

Na aankomst op de luchthaven rij je naar de Keila waterval, de derde grootste waterval in Estland, met zijn zes meter hoog en tientallen meters breed. Je kan de camper in de buurt parkeren en genieten van het uitzicht vanaf één van de bruggen die over de rivier hangen. Ga heerlijk wandelen langs de rivier of stop voor een picknick. Bezoek hier ook Keila-Joa Manor, Schloss Fall, een neogotisch herenhuis met fabelachtige geschiedenis en rijke cultuur.

Dag 2:

Omgeving Elbiku. Ca. 80 km, 1 overnachting.

De Rummu steengroeve is een oude mijnbouwplaats, die door gevangenen werd bestuurd, tot Estland onafhankelijk werd van de Sovjetunie. Nu is deze plek populair bij duikers en strandliefhebbers omdat de steengroeve half onderwater staat en omringt is door mooie stranden. Een ander mooi strand vind je bij Roosta Holiday Village in Haversi. Breng ook een bezoek aan Ilon’s World of Wonders, dat is gebaseerd op de kinderboeken van Astrid Lindgren en illustrator Ilon Wikland. Dit is de plek waar verhalen tot leven komen. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.

Dag 3 t/m 4:

Omgeving Hiiumaa. Ca. 101 km, 2 overnachtingen.

Vervolg de weg naar Rohukula waar je oversteekt met de boot naar Heltermaa gelegen op Hiiumaa Island. Dit is het één na grootste eiland in Estland en bekend om zijn lichte huizen en ongerepte natuur. Hiiumaa Island is gelegen in de Baltische Zee, en de grootste stad is Kardla. Dit eiland leent zich om met een camper ontdekt te worden. De vuurtorens Kopu, Ristna en Tahkuna zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. Of bezoek de Kruisheuvel Ristimägi, ter nagedachtenis van de Zweedse invloeden op dit eiland.

Campertypes

Type A

‘Small’, 2-persoonscamper. Lengte: 5,90-7,60 m, breedte: 2,30 m, hoogte: 2,50-3,00 m. Indeling: 1 x 2-persoonsbed (max. 2 volw.).

Type B

‘Medium’, 4-persoonscamper. Lengte: 5,90-7,60 m, breedte: 2,30 m, hoogte: 2,50-3,00 m. Indeling: 2 x 2-persoonsbed (max. 2 volw. en 2 kinderen of 3 volw.).

Type C

‘Large’, 6-persoonscamper. Lengte: 6,30-7,60 m, breedte: 2,30-2,40 m, hoogte: 3,00-3,20 m. Indeling: 2 x 2-persoonsbed en 2 x 1-persoonsbed of 3 x 2-persoonsbed (max. 4 volw. + 2 kinderen of 5 volw.).

Type D

‘Family’, 6-persoonscamper. Lengte: 6,30-7,60 m, breedte: 2,30-2,40 m, hoogte: 3,00-3,20 m. Indeling: 2 x 2-persoonsbed en 2 x 1-persoonsbed (max. 4 volw. + 2 kinderen of 5 volw.).

Alle campers zijn handgeschakeld en beschikken over navigatie, airco, een kookgedeelte (3-pits) met koelkast en uitgebreide inventaris, douche en toilet.

Estland

Estland is een vakantieland pur sang. De meeste noordelijke Baltische staat loopt voorop in de digitale vooruitgang en behoudt tegelijkertijd zijn bijzondere identiteit. Dit zie en voel je als je door Estland reist. In de oude binnenstad van Tallinn loop je door een perfect geconserveerde middeleeuwse Hanzestad. Zet je een stap buiten de stadsmuren van de oude stad, dan bruist het van de nieuwe energie zichtbaar in cafés, galeries, boetieks en restaurants. Net buiten Tallinn ervaar je de rust en de natuur in al zijn verscheidenheid. Vijftig procent van het land bestaat uit bos, moeras, meren en rivieren. Letland heeft bovendien een enorm lange kustlijn en 1500 (grotendeels onbewoonde) eilanden. In de korte zomer verandert de natuur in een wild paradijs. Trek er op uit om te wandelen, fietsen, kanoën of zwemmen. Wie weet kom je tijdens je vakantie in Estland een beer, lynx of wolf tegen.

Hypermodern en folkloristisch

In 1991 bevrijdden de Esten zich van hun Russische overheersers, recht in de armen van de West-Europa en de moderne tijd. Estland is hypermodern: waar je ook bent, je hebt altijd 4G-bereik. Tegelijkertijd zijn de Esten diepgeworteld in hun cultuur. Folklore was tijdens het regime van de Russen de manier om de eigen identiteit te behouden. De zang- en dansfestivals grepen de Esten aan om op een vreedzame manier te protesteren. Nog steeds heeft elk gehucht een folkloristische vereniging. In de zomer krijg je de kans om te zien hoe de Esten het leven vieren. Er zijn overal festivals waar de Esten in hun traditionele kostuums zingen en dansen.

Uitgestrekte natuur

Omdat Estland maar 1,3 miljoen inwoners heeft, is de rust van de uitgestrekte natuur altijd dichtbij. Uitgebreide wandelnetwerken leiden je door de nationale parken, over verlaten stranden en door moerassen. In de zomer pluk je overal bessen en wilde aardbeien in het bos. Het land is makkelijk te bereizen: de afstanden zijn relatief klein en het wegennetwerk is goed onderhouden. De prijzen die je betaalt voor maaltijden, drankjes en souvenirs liggen in de regel onder het Nederlandse en Belgische prijsniveau. Heel fijn voor je portemonnee dus. Daar komt bij dat de Esten tot de beste Engelssprekende Europeanen behoren. Dat willen ze graag oefenen, met jou! Aan je vakantie in Estland zou je dus zomaar Baltische kennissen kunnen overhouden.

Estland

Noord-Estland

Op je vakantie in Noord-Estland combineer je de middeleeuwse hoofdstad Tallinn met de prachtige en afwisselende natuur van het Nationaal Park Laheema. Op 50 kilometer ten oosten van Tallinn vind je bossen, moerassen, kliffen en enorme keien in het zeewater. Laheema, ‘het land van de inhammen’, is het grootste en oudste nationale park van Estland. Het meest opvallende aan het park is de kustlijn met zijn vier schiereilanden en inhammen. Alle vier hebben ze mosterdkleurige stranden, rietvelden en bossen. Meer in het binnenland vind je een kalksteenplateau met jeneverbesheide, veenmoeras, elzen- en iepenbos. Verspreid in het zeewater liggen enorm keien die hier zo’n 12.000 jaar geleden terecht zijn gekomen toen de gletsjers in Scandinavië zich terug begonnen te trekken. Een vakantie in Noord-Estland is een mooie mix van cultuur en natuur.

Vleesetende plant

Vanuit Tallinn ben je binnen een uur in Laheema. Bij de afslag Loksa vind je een van de mooiste moerassen van het land, het Virumoeras. Een plankenpad voert je langs moerasbomen, modderpoelen, vogels en insecten. Natuurlijk probeer je zonnedauw te ontdekken. Dit is een vleesetend plantje, te herkennen aan rode blaadjes. Je mag hier ook de in overvloed groeiende bessen plukken. Een andere mooie wandeling in Laheema voert naar de kust vanaf het schilderachtige dorpje Käsmu. De baai van Käsmu ligt vol grote zwerfkeien. Bij laagwater is het mogelijk om naar het onbewoonde eilandje Kuradisaare te lopen. Naast deze natuurpracht, kun je naar het strand bij Võsu, bezoek je het mooie vissersdorpje Altja, of informeer je jezelf over de Estse natuur in het Bosmuseum van Sagadi. Noord-Estland nodigt je uit om vakantie te komen vieren.

Noord-Estland

West-Estland

Je vakantie in West-Estland is verrassend door de ongerepte natuur. Langs de kust vind je uitgestrekte stranden, kleine dorpjes en kuuroorden waar je een gezond modderbad neemt. De eilanden nodigen je uit om urenlang te fietsen of te lopen. Alleen jij, de stilte en de frisse lucht. Op Hiiumaa, het tweede grootste eiland van Estland ten noorden van grote broer Saaremaa, vind je mooie vuurtorentjes, stille inhammen en verlaten stranden. Als je wat meer tijd hebt, verdiep je dan in de lokale folklore van de contractstenen en Hiiumaa’s eigen kruizenheuvel. Alleen genieten van de schone lucht, eventueel op de rug van een paard, kan natuurlijk ook. Het eiland Saaremaa, het grootste en meest bezochte eiland, is ook een echt fiets- en wandeleiland. Je ziet onderweg kerken, vuurtorens en houten molens.

Sovjet-sentiment

Op het vasteland in West-Estland is ook genoeg te zien en te beleven. Op ongeveer een half uur rijden ten westen van Tallinn ligt de mooiste waterval van Estland bij Keila-Joa. Ten zuiden van Keila-Joa in het binnenland ligt de Rummu kalksteengroeve. Ten tijde van de Russen moesten gevangenen hier dwangarbeid verrichten. Na hun vertrek is de groeve op natuurlijke wijze ondergelopen. Als je een duikbril opzet, zwem je in het heldere water tussen de oude gebouwen en machines. Nog meer Sovjet-sentiment vind je in Paldiski aan de kust. Dit was ooit een marinebasis van de Russen en tot 1994 een geheim militair gebied. Het is nu grotendeels een spookstad, spannend genoeg om een kijkje te nemen en plaats te nemen in een oud militair Sovjetvliegtuig. Van hieruit is het ongeveer een uur rijden naar de vergane glorie van de badplaats Haapsalu. Voor de ultieme zomerbadplaats ga je naar Pärnu. Zo veelzijdig is een vakantie in West-Estland.

West-Estland

airBaltic Amsterdam-Tallinn

Comfortabel vliegen naar de Baltische hoofdsteden direct vanaf Amsterdam. airBaltic, is de nationale Letse luchtvaartmaatschappij, die vluchten aanbied naar de hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn. Het handige vluchtschema is ideaal voor vakantiegangers. airBaltic was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die het gloednieuwe Bombardier CS300-vliegtuig introduceerde, Vanaf nu bestaat de vloot uit in totaal 30 vliegtuigen.   Meer details

airBaltic, vlucht Amsterdam-Tallinn

Bekijk een grotere afbeelding van airBaltic Amsterdam-Tallinn

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 736

2

€ 736

3

€ 736

4

€ 723

5

€ 717

6

€ 710

7

€ 699

8

€ 697

9

€ 691

10

€ 684

11

€ 675

12

€ 675

13

€ 675

14

€ 675

15

€ 675

16

€ 675

17

€ 675

18

€ 675

19

€ 675

20

€ 675

21

€ 675

22

€ 675

23

€ 675

24

€ 675

25

€ 675

26

€ 675

27

€ 675

28

€ 675

29

€ 675

30

€ 675

Bijzonderheden

prijzen bij 6 personen op aanvraag.

Tallinn en de Estse eilanden

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (V-klasse) · luchthavenbelasting ca. € 100 p.p. · ruimbagage 20 kg · transfer · 8 nachten camperhuur naar aantal personen · Ready to go Package.

Niet inbegrepen

campingplaatsen.

Extra voordeel

reisgids · wegenkaart.

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.
- Ready to go Package is inclusief bedlinnen set p.p., eindschoonmaak, chemisch toilet, schoonmaakset, campingset en een bbq set.

Optionele excursies

Kajakken op Pärnu Bay

Tijdens deze kajaktocht zal je veel interessante bezienswaardigheden van Pärnu zien, zoals de Yacht Club, Pärnu beach, Vallikäär en de golfbrekers. De gids vertelt je interessante feiten en informatie over de bezienswaardigheden onderweg. De bestemming is de uitkijktoren op het Vana-Pärnu strand, waar je de benen zal strekken. Na een verfrissende maaltijd en een kleine pauze ga je weer terug met Pärnu aan de ...

Zeilen in Pärnu Bay

Zeil rond de baai van Pärnu, de baai in het noordoosten van de Golf van Riga. Geniet van de frisse zeewind en de mooie vergezichten. In de verte zie je de eilanden Kihnu, Ruhnu, Sorgu en Manilaid liggen. De baai is het belangrijkste kustvisserijgebied van Estland en je zal veel boten zien op het water.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit