Historisch Canterbury

3- of 4-daagse autovakantie met verblijf in hotel - Engeland

Reiscode GZHRCANT
Inclusief Overtocht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 215
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Ontdek een van de mooiste steden van Engeland
  • Inclusief entree Canterbury Cathedral
  • Verblijf in een knus hotel op loopafstand van het centrum

Deze korte reis brengt je naar één van de mooiste steden van Engeland, Canterbury. De imposante Canterbury Cathedral is het boegbeeld van de stad. Ga overdag bootje varen en winkelen en 's avonds zijn er tal van gezellige pubs en goede restaurants om uit te kiezen.

Bekijk hier de richtlijnen die vanuit Groot-Brittanië opgesteld zijn n.a.v. het Coronavirus. Zo kan jij onbezorgd genieten van jouw vakantie.

Reiscode GZHRCANT
Inclusief Overtocht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 215
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht Duinkerke-Dover met DFDS. Canterbury, BW Abbots Barton Hotel. 30 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

BW Abbots Barton Hotel

Canterbury is een enorm leuk plaatsje voor een korte trip. Ga lekker varen in een punterboot en slenter door de autovrije smalle straten. Er zijn genoeg pubs en restaurants en het ligt centraal in graafschap Kent. Naast één van de leukere stadjes van Engeland kan je daardoor ook van de kastelen en mooie natuur in de omgeving genieten.

Optionele excursies

Leeds Castle

Dag 1

Dag 2

Canterbury Cathedral (inbegrepen).

Dé bezienswaardigheid van Canterbury! De kathedraal stamt uit 597, is 72 meter hoog en staat sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een van de mooiste kathedralen van Engeland.

Inbegrepen excursies

Canterbury Cathedral

Canterbury Cathedral

Dag 3

Overtocht Dover-Duinkerke met DFDS.

Vandaag vaar je terug vanuit Dover. Boek de overtocht wat later op de dag zodat je het imposante Dover Castle kan bezichtigen of er tijd is voor een wandeling op de fraaie witte kliffen van Dover.

Dag 3

Engeland

Engeland is een land van contrasten. Ruige kliffenkusten, spiegelende meren en eenzame heidevelden worden afgewisseld met antiekstadjes met middeleeuwse vakwerkhuizen, pittoreske dorpjes en prachtige steden als York, Bath en Cambridge. Je kan wandelen in het Lake District of lekker luieren op een terras in Brighton. Om jouw vakantie goed te kunnen voorbereiden vind je hier nuttige informatie.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen kunnen behoorlijk verschillen tussen Zuid-Engeland en Noord-Engeland, vooral in de hogergelegen gebieden kunnen de verschillen in zomer- en wintertemperatuur groter zijn.

Geldzaken

Het Britse pond sterling is ca. € 1,15 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Brexit

Het proces naar uittreding van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de EU (Brexit) heeft vooralsnog geen gevolgen voor vakantiegangers. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende en er is (nog) geen visum nodig. Reizen blijft voorlopig ook hetzelfde omdat Groot-Brittannië geen Schengenland is en er daarom nu ook al grenscontroles zijn.

Verkeer

In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zult veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten

Naast de algemene kaarten kunnen wij je de volgende kaarten aanraden. Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Engeland

Zuidoost-Engeland

Zuidoost-Engeland wordt wel ‘de Tuin van Engeland’ genoemd. In de heuvels ten zuiden van Londen bouwde de Britse adel eeuwenlang zijn kastelen en landhuizen. Waan je terug in de tijd van Hendrik VIIIste en zijn ongelukkige vrouwen of beleef de slag bij Hastings van Willem de Veroveraar mee. Veel van de tuinen van Kent en Sussex, zoals Sissinghurst, Great Dixter en de Wisley Gardens, zijn wereldberoemd.

Kliffenkusten en antiek

De witte krijtrotsen van Dover, de Seven Sisters aan de kust van Sussex en de imponerende kliffenkust van het eiland Wight staan op menig ansichtkaart. Maar er zijn ook lange zandstranden aan de zuidkust te vinden. Met mondaine badplaatsen zoals Brighton en Eastbourne en kleine dorpen zoals Winchelsea en Littlestone-on-Sea. De plaats Rye, oorspronkelijk een vissersdorp, is inmiddels zodanig door zand omgeven dat het nu een paar kilometer landinwaarts ligt en uitgegroeid is tot een bekend antiekcentrum.

Romeinen en pelgrims

Op diverse plaatsen in het zuidoosten van Engeland zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden, zoals het Romeinse paleis met prachtige mozaïekvloeren bij Chichester. In Winchester Cathedral koestert men de Ronde Tafel van Koning Arthur en het graf van Jane Austen. Middeleeuwse stadjes zijn er te veel om op te noemen, bijvoorbeeld Canterbury met zijn oude stadsmuren en wereldberoemde kathedraal.

Wandelen en fietsen

Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden in Zuidoost-Engeland. Gemarkeerde wandelroutes leiden door de heuvels van de Downs en de Wealds en langs de hele kust. Op de website www.nationalcyclenetwork.org.uk of bij de lokale VVV’s kom je op het spoor van het uitgebreide netwerk van fietspaden. Surrey en Hampshire bieden prachtige fietsroutes die door de zacht glooiende heuvels gaan langs landelijke wegen en pittoreske dorpen.

Kinderactiviteiten

Naast de themaparken, kinderboerderijen, stoomtreinen en kastelen is het leuk om met de kinderen zo’n typisch Brits ridderfestijn te bezoeken. De Slag bij Hastings uit 1066 bijvoorbeeld wordt in de zomer met veel spektakel nagebootst. 1000 Voetsoldaten en meer dan 100 ridders te paard gewapend met lans en schild komen voorbij denderen. De 3 populairste Britse pretparken zijn Chessington, Thorpe Park en LEGOLAND Windsor®.

Zuidoost-Engeland

Duinkerke - Dover DFDS (enkele reis)

Je vaart in ca. 2 uur vanuit het Franse Duinkerke naar het Engelse Dover. Er wordt dagelijks gevaren, ca. 1 x per 2 uur. Aan boord is een restaurant en een winkel. Meer details

DFDS, overtocht Duinkerke-Dover

Bekijk een grotere afbeelding van Duinkerke - Dover DFDS (enkele reis)

Dover - Duinkerke DFDS (enkele reis)

Je vaart in ca. 2 uur vanuit het Franse Duinkerke naar het Engelse Dover. Er wordt dagelijks gevaren, ca. 1 x per 2 uur. Aan boord is een restaurant en een winkel. Meer details

DFDS, overtocht Duinkerke-Dover

Bekijk een grotere afbeelding van Dover - Duinkerke DFDS (enkele reis)

Reisduur
Aantal personen

2 personen

Type accommodatie

2-persoonskamer,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Eigen auto en ferry

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 215

2

€ 215

3

€ 215

4

€ 215

5

€ 215

6

€ 215

7

€ 215

8

€ 215

9

€ 215

10

€ 215

11

€ 215

12

€ 215

13

€ 215

14

€ 215

15

€ 215

16

€ 215

17

€ 215

18

€ 215

19

€ 215

20

€ 215

21

€ 215

22

€ 215

23

€ 215

24

€ 215

25

€ 215

26

€ 215

27

€ 215

28

€ 215

29

€ 215

30

31

Historisch Canterbury

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
- 2 of 3 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Entree Canterbury Cathedral

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Overtocht

- Afmetingen auto DFDS: max. 1,85 m hoog en 5 m lang (inbegrepen)

Inbegrepen excursies

Canterbury Cathedral

De kathedraal van Canterbury uit het jaar 597 is één van de mooiste kathedralen van Engeland. Sint Augustinus bracht het christelijke geloof naar Engeland en stichtte deze inmiddels wereldberoemde kerk. De kathedraal, met z'n 72 meter hoge toren, staat sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoedlijst is dé bezienswaardigheid van Canterbury!

Optionele excursies

Leeds Castle

Je vergeet nooit meer het moment dat je voor het eerst het adembenemende Leeds Castle ziet, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit de slotgracht. Leeds Castle noemen ze niets voor niets "het aantrekkelijkste kasteel ter wereld". Ontdek het kasteel van Lady Baillie met zijn rijke historie en zijn vele geheime kamers. Dwaal door het doolhof en terug naar de bewoonde wereld door de grot met zijn ...

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.7
Aantal beoordelingen 3

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit