Hell Bay Hotel

Zuidwest-Engeland Bryher

Reiscode GBHHELL
Hotel met 25 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 790
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 15-10-2019. Stel mij als eerste op dehoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Best gekwalificeerde hotel van de Isles of Scilly
  • Luxe verblijf in een rustige baai met prachtig uitzicht
  • Het kleinste bewoonde eiland van de Isles of Scilly

Het eiland Bryher is met zo'n 80 inwoners het kleinste bewoonde eiland van de Isles of Scilly. Door zijn westelijke ligging beuken aan de ene kant de Atlantische golven op het eilandje, aan de andere kant vind je prachtig witte stranden en heldere blauwe zee. Samen met de luxe en de 'beachy feeling' van het hotel vormt dit een ideale plek om er even helemaal tussenuit te zijn.

Reiscode GBHHELL
Hotel met 25 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 790
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 15-10-2019. Stel mij als eerste op dehoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Faciliteiten

Bar

Buitenzwembad

Lounge / lobby

Receptie

Restaurant

Tennisbaan

Terras

Tuin

Wifi

Faciliteiten tegen betaling

Wellness

Kamers

25; ruim en comfortabel ingericht met zitgedeelte, tv, dvd-speler, koelkastje en koffie- en theezetfaciliteiten. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn. De meeste kamers hebben een terras of balkon.

Engeland

Engeland is een land van contrasten. Ruige kliffenkusten, spiegelende meren en eenzame heidevelden worden afgewisseld met antiekstadjes met middeleeuwse vakwerkhuizen, pittoreske dorpjes en prachtige steden als York, Bath en Cambridge. Je kan wandelen in het Lake District of lekker luieren op een terras in Brighton. Om jouw vakantie goed te kunnen voorbereiden vind je hier nuttige informatie.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen kunnen behoorlijk verschillen tussen Zuid-Engeland en Noord-Engeland, vooral in de hogergelegen gebieden kunnen de verschillen in zomer- en wintertemperatuur groter zijn.

Geldzaken

Het Britse pond sterling is ca. € 1,15 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Brexit

Het proces naar uittreding van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de EU (Brexit) heeft vooralsnog geen gevolgen voor vakantiegangers. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende en er is (nog) geen visum nodig. Reizen blijft voorlopig ook hetzelfde omdat Groot-Brittannië geen Schengenland is en er daarom nu ook al grenscontroles zijn.

Verkeer

In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zult veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten

Naast de algemene kaarten kunnen wij je de volgende kaarten aanraden. Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Engeland

Zuidwest-Engeland

Het zuidwesten van Engeland wordt gekenmerkt door prachtige en afwisselende natuur en een ongekende rijkdom aan cultuur en historie. Aan de noordkust van Cornwall en Devon staat een sterke Atlantische branding waar het zeewater tegen de rotsen opspat, maar langs de zuidkust heerst vanwege de warme golfstroom een mild klimaat waarin subtropische planten goed gedijen. Vandaar de naam Engelse Rivièra.

Steile kliffen en uitgestrekt heideveld

De steile kliffen van Dorset, Devon en Cornwall, die worden onderbroken door talloze baaien met schilderachtige vissershaventjes, vormen een beschermd natuurgebied van honderden kilometers lang. Ook de Isles of Scilly behoren hiertoe. Vanaf de kliffen heb je adembenemende vergezichten op de heuvels, de inhammen en de zee. In de beroemde tuinen van Cornwall groeien palmbomen, boomvarens en andere exotische gewassen. Ontdek de uitgestrekte heidevelden van Dartmoor, de mooie bossen en beken van het Exmoor National Park en de oude loofbossen van het New Forest, ooit het jachtgebied van de Engelse kroon.

Scheppen of schelpen zoeken

In het zuidwesten van Engeland zijn zo eindeloos veel stranden, dat het er nooit druk is. Bij eb lopen kinderen met emmertjes en schepnetten de heldere poeltjes af op zoek naar zeesterren en garnalen. Of je ziet hele families zandkastelen bouwen, die als de vloed opkomt verzwolgen worden door de zee. Soms verdwijnt het hele strand onder water: let altijd op de bordjes bij de strandopgang waar de getijden op staan!

Stonehenge & King Arthur

Op de Salisbury Plains staat de tijd stil bij Stonehenge, de mysterieuze steencirkel van duizenden jaren oud. Eromheen liggen nog veel meer prehistorische vondsten, variërend van steencirkels tot enorme afbeeldingen van witte paarden en naakte reuzen die in de heuvels zijn gekerfd. Terug naar de Romeinse tijd kan het beste in Bath, waar de thermische badhuizen van de Romeinen zijn opgegraven en gerestaureerd. In Tintagel staat het kasteel van de legendarische Koning Arthur hoog op een rots aan zee.

Outdoor activities

Wandelen is natuurlijk de meest bedreven activiteit in het zuidwesten en golf staat op 2. Aan de noordkust van Cornwall en Devon kan je surfen. De surfstranden bij Newquay, waar de golven van de Atlantische Oceaan op de stranden stuk slaan, zijn het populairst.

Zuidwest-Engeland

Isles of Scilly

De Isles of Scilly vormen een archipel van kleine granieteilandjes in de Atlantische Oceaan op een steenworp afstand van de kust van Cornwall. Vanaf het moment dat u in Penzance opstijgt met de helikopter bent u in een andere wereld: onder u ziet u de grillige kust van Cornwall verdwijnen en plaats maken voor een onstuimige zee waaruit vele rotspunten en klippen omhoog steken. Dan doemt een groepje grotere eilanden op met azuurblauwe baaien en spierwitte stranden: de Scillies.

Slechts vijf van de eilanden zijn bewoond, St. Agnes, St. Martins, Bryher, Tresco en het grootste eiland St. Marys met een doorsnede van 5 km. De meer dan honderd onbewoonde eilandjes eromheen variëren van kale rotspunten die net boven het water uitsteken tot groene juweeltjes omgeven door een intens blauwe zee.

Natuurschoon en rust

Op de Scilly eilanden kunt u zelfs in het hoogseizoen een strandje helemaal voor uzelf hebben en hoort u niets anders dan het geluid van de vogels en de zee. In het heldere water kunt u perfect snorkelen en duiken. Omdat het er nooit vriest, zijn de eilanden rijk aan bijzondere planten en broeden er veel zeldzame vogels, waaronder papegaaiduikers en steenkraaien. De Scilly Shrew is een uniek knaagdier dat alleen op deze eilanden voorkomt. Velden met paars bloeiende heide en rotswanden waartussen pollen zeeasters en Engels gras bloeien, gaan over in stranden met fijn wit zand. Op St. Agnes leeft een deel van de 70 inwoners van het kweken van vroegbloeiende narcissen. Tresco is bekend vanwege de schitterende Abbey Gardens waarin 20.000 exotische planten groeien. De tuin is in 1834 aangelegd rondom de ruïnes van een twaalfde-eeuwse priorij.

De bewoners

De inwoners van de Scillies zijn vooral botenbouwers, boeren en vissers. Zoals alle Britse eilanden was ook deze archipel al in de prehistorie bewoond. Het is te zien aan de hunebedden en menhirs uit het Bronzen Tijdperk zoals op het eilandje Gugh, dat bij eb met St. Agnes is verbonden door een zandbank. Maar ook de Romeinen en de Vikingen hebben hun sporen achtergelaten. Op Samson staan de verlaten cottages en vervallen stapelmuurtjes van de boeren die er tot 1850 woonden. Het eilandje staat nu in zijn geheel op de monumentenlijst. Gedenkstenen op de kerkhoven vertellen hun eigen verhaal over de tijd dat de zee nog de baas was op de Isles of Scilly.

Vervoersmogelijkheden

Er gaan veerboten naar de Scillies, maar de snelste en spannendste manier om er te komen is per helikopter vanuit het plaatsje Penzance aan de kust van Cornwall. In de zomer gaan er elk uur een of twee vluchten, in de winter drie maal per dag. De prijs is inclusief een veilige parkeerplaats voor uw auto. De arrangementen die u bij Buro Scanbrit kunt reserveren gaan uit van een retourvlucht per helikopter of een retourovertocht per ferry van Penzance naar St. Marys en aansluitend de transfer naar uw hotel of Bed en Breakfast. In St. Marys is het mogelijk een fiets te huren. Het vervoer naar de Isles of Scilly is bij de prijs inbegrepen.

Isles of Scilly

Newcastle - IJmuiden met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw vakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van Newcastle - IJmuiden met DFDS

IJmuiden - Newcastle met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw vakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van IJmuiden - Newcastle met DFDS

Harwich - Hoek van Holland, Stena Line

Zonder omweg naar Engeland met Stena Line! De ideale manier om naar Engeland te reizen is via de route Hoek van Holland – Harwich. Stena Line vaart deze route 2 keer per dag met 2 schepen; de Stena Hollandica en de Stena Britannica. Aan boord van beide schepen zijn veel faciliteiten die de overtocht nog aangenamer maken, zoals comfortabele hutten, een bioscoop, Stena Shopping, verschillende restaurants en bars. Wifi op dek 9 is gratis. Meer details

Stena Line, overtocht Hoek van Holland-Harwich

Bekijk een grotere afbeelding van Harwich - Hoek van Holland, Stena Line

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit