Rustig reistempo
Rustig reistempo
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Helmut

8-daagse autorondreis langs hotels - Duitsland

Reiscode DUHRHELM
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 527
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 01-12-2021. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Ontdek het noorden van Duitsland
  • Vakwerkhuizen en Hanzesteden
  • Wandelen op de Lüneburgerheide

Ontdek het onbekende noorden van Duitsland. Het is een reis door de rijke historie van de Hanze, het handelverbond in de Middeleeuwen, terug te vinden in steden als Lübeck en Wismar. Wandel in het Teutoburger Woud en op de Lünebergerheide of geniet op het strand van Sankt Peter-Ording en Timmendorfer Strand. Pracht en praal in het Slot Schwerin maar ook kasteel Ahrensburg bij Hamburg en kasteel Glücksburg bij Flensburg zijn een bezoek waard. Geliefd is ook de Harz met haar bossen, hoogvlaktes en stuwmeren naast knusse steden met de typische vakwerkhuizen in Quedlinburg, Thale en Wolfenbüttel.

Hier overnacht je

Je verblijft in goede middenklasse hotels o.b.v. logies/ontbijt

Reiscode DUHRHELM
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 527
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 01-12-2021. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Hameln, Hotel Stadt Hameln. 370 km vanaf Utrecht, 1 overnachting.

Je verblijft in

Hotel Stadt Hameln

Na het passeren van de grens bezoek je de schilderachtige plaats Tecklenburg op de top van het Teutoburger Woud. Naast smalle straten, schattige vakwerkhuizen en waterburcht Haus Mark kun je ook heerlijk wandelen in de groene omgeving. Een aanrader is de Teutoschleifen. Je rijd verder naar kuuroord Bad Oeyenhausen aan de Weser met in het elegante Kurpark meerdere fonteinen en prachtige 19e eeuwse villa’s rondom. Bezoek hier ook het Sprookjesmuseum. Vanaf het Kaiser-Wilhelm-Denkmal nabij Porta Westfalica heb je een mooi uitzicht over het dal tussen het Wiehen- en Wezergebergte.

Kaiser Wilhelm monument bij Porta Westfalica

Dag 2

Bad Sevensen, Ringhotel Fährhaus. 170 km, 1 overnachting.

Je verblijft in

Ringhotel Fährhaus

Vandaag start je in Celle, een stad met tegenstellingen. Van het barokke Slot Celle naar de wijk Italienischer Garten met haar markante kubuswoningen in Bauhaus-stijl. Je rijdt verder noordwaarts naar de prachtige Lüneburger Heide. Geniet hier tijdens een wandeling van de kleurenpracht in dit bijzondere landschap. Het eindpunt deze dag is de gezellige spastad Bad Bevesen waar het Kurpark met haar bloemenpracht, zonnewijzer en Neptunes fontein een aanrader zijn. Kijk vooral ook naar de oude huizen aan de Bäckergang.

Lüneburger Heide

Dag 3

Flensburg, Ramada Hotel. 240 km, 1 overnachting.

Je rijdt noordwaarts richting Hamburg en dan door de Elbe tunnel naar het schiereiland Eiderstedt. Wandel over de prachtige stranden en door de duinen bij Sankt Peter-Ordning. Je kan hier ook van de enorme variëteit aan dieren genieten in Westcoast Park & Robbarium. Voor een leuke boottocht op de gracht is Friedrichstadt de aangewezen plaats. Verder zal je in de havenplaats Husum genieten van de oude binnenstad met nauwe straatjes en sfeervolle steegjes. In de Altstadt van Flensburg is het goed toeven vanuit de Nordertor tot aan de Südermarkt of langs het Flensburg fjord.

Flensburg

Duitsland

Ons buurland Duitsland, een land van natuur, cultuur en pünktlichkeit. Ben je op vakantie dan heb je echter de tijd aan jezelf. Je geniet van je bier in een echte Beierse bierstube of aanbidt de zon al zittend in die authentieke strandkorf aan het Oostzeestrand. Zwerf door de vele rijke Hanzesteden en verbaas je over de diversiteit van de gekleurde vakwerkhuizen. Berlijn, wereldstad met een roemrucht verleden, een stad die je omarmt met haar diversiteit aan bezienswaardigheden. Wandel over de Lüneburger Heide en door de oerbossen in Thüringen of wordt verliefd op de Romantische Strasse.

Duitsland

Midden-Duitsland

De natuur is altijd dichtbij tijdens je vakantie in Midden-Duitsland. Een kleurenpracht van gele koolzaadvelden, roze kersenbloesem en groene velden langs beboste berghellingen. Het Land van Frau Holle, tussen Wehretal en Kaufunger Wald, is de moeite waard. Ook een aanrader is Parklandschap Dessau-Wörlitz in de deelstaat Saksen-Anhalt. Het is een verzameling van verschillende parken en monumenten langs de oevers van de Elbe en de Mulde en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hoogtepunt in deze regio is Slot Wörlitz met prachtige landschapstuin met beelden, bruggen en waterlopen.

De Oranjeroute

Indrukwekkende paleizen en pittoreske plaatsen brengen je terug in de geschiedenis van het Huis van Oranje. Bezoek het barokke slot Bad Arolsen ten westen van Kassel, het paleis waar koningin Emma werd geboren. In het zuiden van de Harz ligt het idyllische Stolberg, een kuuroord en ook de plaats waar Juliana van Stolberg, moeder van Willem van Oranje werd geboren. Weimar, een groene stad met vele paleizen en parken zoals het Slot Belvedere en Orangerie, Slot Tiefurt en Slot Ettersburg, elk met een diversiteit in tuinen en parken. 

Grotten in de Harz

De Harz, een natuurgebied met bergen, bossen en vele wandelroutes waarvan de Harzer Grenzweg intrigeert, het was voorheen de grens tussen West-Duitsland en de DDR. In de Harz is ook onder de grond veel te beleven, er zijn vele grotten te ontdekken. De Barbarossa Höhle, een druipsteengrot nabij Rottleben staat bekend om haar ondergrondse meren en heeft een lengte van wel 700m. In de Hermannshöhle bij Rübeland vind je naast de Kristallkammer ook ondergrondse meren met als bekendste de Olmensee. In dit meer leven Duitsland’s enige grottenolmen.

Midden-Duitsland

Harz

Harz, het noordelijkste middelgebergte in Duitsland met een overvloed aan loof- en naaldbossen, heidevelden, granieten kliffen en lieflijke beekjes. Een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Het hoogste punt, de Brocken, is op veel plaatsen duidelijk herkenbaar. Het is ook heerlijk genieten aan de stuwmeren zoals Okertalsperre en Rappbodetalsperre. Dieren die je kan tegenkomen in de Harz zijn o.a. de wilde kat, de vuursalamander, maar ook de grote gele kwikstaart en de ruigpootuil.

Volop kastelen

In de Harz vind je ook een overvloed aan kastelen, elk met een bijzondere ligging en historie. Slot Wernigerode is zo’n juweel met een schilderachtige ligging. Het interieur is de moeite waard naast ook een prachtige tuin. Een van de best bewaarde kastelen is Kasteel Falkenstein met schitterend uitzicht over de Selke Vallei. Er zijn vele kamers met inrichting uit diverse periodes, maar er is ook een Ridderzaal en een laatgotische kerk. Bezoek ook kasteel Stolberg in het gelijknamige lieflijke stadje of Kasteelruïne Hohnstein uit de 13e eeuw met een waanzinnig panorama vanaf het kasteelterras.

Rijke geschiedenis

De Middeleeuwen herleven in de vele knusse stadjes die de Harz rijk is. Friedrichsbrunn is populair vanwege de vele wandelpaden in en rond het dorp. De oude mijnstad Elbingerode, ook hier veel wandel- en fietsroutes en de mogelijkheid een ondergrondse rondleiding te doen in de Büchenberg-demonstratiemijn. Op het marktplein van Clausthal-Zellerfeld, niet ver van het beroemde Goslar, staat de bijzondere kerk van de heilige Geest, een houten kerk volledig blauw geschilderd.

Harz

Noord-Duitsland

Vakantie in Noord-Duitsland is verrassend en veelzijdig, soms zelfs een ontdekkingsreis langs het onbekende. Bekend zijn natuurlijk de historische Hazesteden Bremen en Hamburg, elk met hun eigen charme. Maar het noorden van Duitsland heeft nog veel meer te bieden in cultuur en natuur. Ostfriesland heeft meerdere Waddeneilanden voor de kust zoals Borkum, Juist, Baltrum en Langeoog. Ook langs de westkust van Sleeswijk-Holstein liggen veel eilanden waarvan Sylt, Amrum en Föhr wel de bekendste zijn. Er zijn in Sleeswijk-Holstein prachtige kastelen te bezoeken waarvan Glöckburg toch wel het meest romantische is. Knusse havensteden hier zijn Lübeck en Flensburg. In Mecklenburg-Vorpommeren zijn Wismar en Stralsund meer dan een bezoek waard. Geniet in de Mecklenburgischer Schweiz van de glooiende heuvels en koolzaadvelden tussen Teterow en Malchin.

Mecklenburgse merengebied

Liefhebbers van de natuur zullen genieten van de meer dan 1000 meren en vele oude beukenbossen in dit gebied. Een paradijs voor lieghebbers van wandelen, fietsen, zwemmen en watersport. Het grootste meer is de Müritzsee in het Müritz Nationalpark dat grotendeels uit naaldwoud bestaat. Langs het meer vind je idyllische dorpen zoals Robel, Klink en Waren.

Fehmarn

Een onbekend eiland voor velen is Fehmarn aan de Oostzeekust, te bereiken via de Fehmarnsundbrücke. Een eiland met prachtig witte stranden en een van de zonnigste eilanden van Duitsland. Het eiland heeft meerdere vuurtorens waarvan de Flügger vuurtoren te beklimmen is. Knusse steegjes, kinderkopjes,  en vakwerkhuizen vind je in het oude centrum van Burg, er zijn ook meerdere kleine musea en het bijzondere U-boot Museum. Ontdek het natuurgebied Nördliche Seeniederung ten noorden van Bojendorf of ga vogelspotten in het NABU watervogelreservaat Wallnau. Voor een heerlijk visdiner in haven van Burgtiefe kun je flaneren over de wandelpromenade ‘Walk of Fehm’.

Ostfriesland, dichtbij en toch anders

Net over de grens ligt Ostfriesland, een regio waar nog Plat-Duits gesproken wordt en waar je kunt genieten van thee met een ‘Kluntje’ en een ‘Wulkje’, of te wel klontje suiker en wolkje room. Bezoek het Theemuseum in Bünting en kom meer te weten of dit regionale gebruik. De Waddenzee in het noorden met de vele Waddeneilanden, maar ook het achterland is de moeite waard. Ophaalbruggen, kanalen, windmolens en kleurrijke parken en tuinen. In Bad Zwischemahn zee aan rodondendrons en een Engelse landschapstuin  in Schlosspark Lütetsburg.

Noord-Duitsland

Inbegrepen

- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Extra voordeel

- Reisgids
- Wegenkaart

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit