Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Vrolijk kerstfeest in Goslar

3-daagse vakantie met verblijf in hotel - Duitsland

Reiscode DUHRVROL
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 219
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Sfeervolle kerstmarkt in het gezellige Goslar
  • Inclusief een stadswandeling en bezoek aan een glasblazerij
  • Ontspannen in de spa met binnenzwembad

Ontdek de gezellige kerstmarkt van Goslar en struin langs de houten huisjes met mooie kerstspullen. Met duizenden lichtjes brengt het kerstbos tussen de middeleeuwse vakwerkgevels op de Schuhhof je in de kerststemming. Kom alles te weten over Goslar en de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stadswandeling en leer alles over glas en hoe dit bewerkt wordt in een glasblazerij. Na een dag rondstruinen kom je tot rust in het hotel en geniet je van de spa faciliteiten.

Reiscode DUHRVROL
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 219
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Goslar, Hotel der Achtermann. 451 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Hotel der Achtermann

Na aankomst in je hotel in Goslar geniet je in het restaurant van een van de heerlijke regionale gerechten. 's Avonds struin je over de prachtig verlichte kerstmarkt en door het 'kerstbos' en word je warm met een beker glühwein.

Restaurant Altdeutsche Stuben

Dag 2

Stadswandeling en bezoek aan een glasblazerij

Na een heerlijk ontbijt trek je je wandelschoenen aan en is het tijd de stad te ontdekken. Met een gids (Duitstalig) ga je op pad en leer je meer over de stad en de bezienswaardigheden. Met meer dan 1500 vakwerkhuizen uit verschillende tijdperken, vind je de binnenstad van Goslar op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

In de middag breng je een bezoek aan een glasblazerij. Hier leer je alles over het maken en verwerken van glas en zie je hoe de glasblazers hun traditionele ambacht beoefenen.

Goslar

Dag 3

Terugreis.

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken. Maak op de terugweg ook zeker nog een tussenstop bij de nabijgelegen Rammelsbergmijn. Hier vind je zowel onder als boven de grond een kerstmarkt. Ook een tussenstop in Quedlinburg, met een gezellige kerstmarkt, is een aanrader.

Rammelsbergmijn

Duitsland

Ons buurland Duitsland, een land van natuur, cultuur en pünktlichkeit. Ben je op vakantie dan heb je echter de tijd aan jezelf. Je geniet van je bier in een echte Beierse bierstube of aanbidt de zon al zittend in die authentieke strandkorf aan het Oostzeestrand. Zwerf door de vele rijke Hanzesteden en verbaas je over de diversiteit van de gekleurde vakwerkhuizen. Berlijn, wereldstad met een roemrucht verleden, een stad die je omarmt met haar diversiteit aan bezienswaardigheden. Wandel over de Lüneburger Heide en door de oerbossen in Thüringen of wordt verliefd op de Romantische Strasse.

Duitsland

Midden-Duitsland

De natuur is altijd dichtbij tijdens je vakantie in Midden-Duitsland. Een kleurenpracht van gele koolzaadvelden, roze kersenbloesem en groene velden langs beboste berghellingen. Het Land van Frau Holle, tussen Wehretal en Kaufunger Wald, is de moeite waard. Ook een aanrader is Parklandschap Dessau-Wörlitz in de deelstaat Saksen-Anhalt. Het is een verzameling van verschillende parken en monumenten langs de oevers van de Elbe en de Mulde en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hoogtepunt in deze regio is Slot Wörlitz met prachtige landschapstuin met beelden, bruggen en waterlopen.

De Oranjeroute

Indrukwekkende paleizen en pittoreske plaatsen brengen je terug in de geschiedenis van het Huis van Oranje. Bezoek het barokke slot Bad Arolsen ten westen van Kassel, het paleis waar koningin Emma werd geboren. In het zuiden van de Harz ligt het idyllische Stolberg, een kuuroord en ook de plaats waar Juliana van Stolberg, moeder van Willem van Oranje werd geboren. Weimar, een groene stad met vele paleizen en parken zoals het Slot Belvedere en Orangerie, Slot Tiefurt en Slot Ettersburg, elk met een diversiteit in tuinen en parken. 

Grotten in de Harz

De Harz, een natuurgebied met bergen, bossen en vele wandelroutes waarvan de Harzer Grenzweg intrigeert, het was voorheen de grens tussen West-Duitsland en de DDR. In de Harz is ook onder de grond veel te beleven, er zijn vele grotten te ontdekken. De Barbarossa Höhle, een druipsteengrot nabij Rottleben staat bekend om haar ondergrondse meren en heeft een lengte van wel 700m. In de Hermannshöhle bij Rübeland vind je naast de Kristallkammer ook ondergrondse meren met als bekendste de Olmensee. In dit meer leven Duitsland’s enige grottenolmen.

Midden-Duitsland

Harz

Harz, het noordelijkste middelgebergte in Duitsland met een overvloed aan loof- en naaldbossen, heidevelden, granieten kliffen en lieflijke beekjes. Een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Het hoogste punt, de Brocken, is op veel plaatsen duidelijk herkenbaar. Het is ook heerlijk genieten aan de stuwmeren zoals Okertalsperre en Rappbodetalsperre. Dieren die je kan tegenkomen in de Harz zijn o.a. de wilde kat, de vuursalamander, maar ook de grote gele kwikstaart en de ruigpootuil.

Volop kastelen

In de Harz vind je ook een overvloed aan kastelen, elk met een bijzondere ligging en historie. Slot Wernigerode is zo’n juweel met een schilderachtige ligging. Het interieur is de moeite waard naast ook een prachtige tuin. Een van de best bewaarde kastelen is Kasteel Falkenstein met schitterend uitzicht over de Selke Vallei. Er zijn vele kamers met inrichting uit diverse periodes, maar er is ook een Ridderzaal en een laatgotische kerk. Bezoek ook kasteel Stolberg in het gelijknamige lieflijke stadje of Kasteelruïne Hohnstein uit de 13e eeuw met een waanzinnig panorama vanaf het kasteelterras.

Rijke geschiedenis

De Middeleeuwen herleven in de vele knusse stadjes die de Harz rijk is. Friedrichsbrunn is populair vanwege de vele wandelpaden in en rond het dorp. De oude mijnstad Elbingerode, ook hier veel wandel- en fietsroutes en de mogelijkheid een ondergrondse rondleiding te doen in de Büchenberg-demonstratiemijn. Op het marktplein van Clausthal-Zellerfeld, niet ver van het beroemde Goslar, staat de bijzondere kerk van de heilige Geest, een houten kerk volledig blauw geschilderd.

Harz

Reisduur

3 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

€ 219

3

€ 219

4

€ 219

5

€ 219

6

€ 219

7

€ 219

8

€ 219

9

€ 219

10

€ 219

11

€ 219

12

€ 219

13

€ 219

14

€ 219

15

€ 219

16

€ 219

17

€ 219

18

€ 219

19

€ 219

20

€ 219

21

€ 219

22

€ 219

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Vrolijk kerstfeest in Goslar

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- 2 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies en ontbijt
- Één 3-gangendiner per persoon
- Activiteiten volgens programma

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- De kerstmarkt in Goslar is van 24/11/2021 t/m 30/12/2021.

Inbegrepen excursies

Bezoek aan een glasblazerij

Leer meer over de oorsprong en de verwerking van glas. Voel de hitte van de smeltovens op je gezicht, wanneer je van dichtbij bewonderd hoe het glas wordt geblazen door de glasblazers.

Stadswandeling Goslar

Samen met een gids ontdek je de binnenstad van Goslar. Leer meer over de middeleeuwse gevels van de vakwerkhuizen, de Kaiserpfalz en de markt met het historische raadhuis. De binnenstad van Goslar is één van de belangrijkste bewaard gebleven historische steden in Duitsland.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit