Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Sfeervolle kerst in het Zwarte Woud

3-daagse vakantie met verblijf in hotel - Duitsland

Reiscode DUHRSFEE
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 225
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Verblijf in een kasteel in het Zwarte woud
  • Bezoek de gezellige kerstmarkt in Freiburg
  • Inclusief entree Dorotheenhütte en Fürstenberger Hof

Overnacht in een echt kasteel in de heuvels van het Zwarte Woud. De hele omgeving is in magische kerstsferen gehuld. De historische stad Freibug, op nog geen uur rijden, is feestelijk verlicht tijdens de vieringen van het kerstseizoen. In Gengenbach vind je een van de grootste Advents kalenders ter wereld op het stadhuis. In Dorotheenhütte leer je alles over glas en het blazen hiervan en bij een bezoek aan Fürstenberger Hof zie je verschillende kerststalletjes van over de hele wereld. Ga met de gondola omhoog bij Schauinsland, net onder Freiburg, en geniet van een prachtig winters uitzicht.

Reiscode DUHRSFEE
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 225
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Hornberg, Hotel Schloss Hornberg. 635 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Hotel Schloss Hornberg

Maak een stop in Gengenbach, waar je een van de grootste Advent Kalenders ter wereld vindt. Vanaf 30 november wordt er elke avond om 18.00 uur weer een 'venster geopend' op de kalender, welke word afgebeeld op het stadhuis, tot ze op 23 december allemaal geopend zijn. Het stadhuis blijft dan verlicht tot en met 6 januari. Dineer daarna in het gezellige plaatsje, of rijdt door naar het kasteelhotel en geniet van een van de regionale specialiteiten in het restaurant.

Hotel Schloss Hornberg

Dag 2

Dorotheenhütte, Fürstenberger Hof en Freiburg

Na een heerlijk ontbijt rijd je naar Dorotheenhütte. Je leert hier alles over glas en het glasblazen. Je ziet hoe glas verwerkt en gegraveerd wordt. Koop een handgeblazen kerstornament in de 'Christmas Village'. Daarna breng je een bezoek aan de Fürstenberger Hof en bewonder je oude historische kerstdecoraties, kerststalletjes en kerstbomen met decoraties uit verschillende tijdperken.

In de middag bezoek je de kerstmarkt in Freiburg im Breisgau en struin je rond langs de vele kraampjes met handwerken en lekkers. Help mee met het bakken van kerstkoekjes in de bakkerij op de Kartoffelmarkt of doe een kaarsenworkshop in de Franziskanerstrasse.

Inbegrepen excursies

Dorotheenhütte , Fürstenberger Hof

Freiburg im Breisgau kerstmarkt

Dag 3

Terugreis.

Na het ontbijt is het alweer tijd om naar huis te rijden. Heb je nog geen genoeg van de kerstmarkten? Bezoek dan de kerstmarkt van Baden-Baden op de terugweg.

Baden-Baden kerstmarkt

Duitsland

Ons buurland Duitsland, een land van natuur, cultuur en pünktlichkeit. Ben je op vakantie dan heb je echter de tijd aan jezelf. Je geniet van je bier in een echte Beierse bierstube of aanbidt de zon al zittend in die authentieke strandkorf aan het Oostzeestrand. Zwerf door de vele rijke Hanzesteden en verbaas je over de diversiteit van de gekleurde vakwerkhuizen. Berlijn, wereldstad met een roemrucht verleden, een stad die je omarmt met haar diversiteit aan bezienswaardigheden. Wandel over de Lüneburger Heide en door de oerbossen in Thüringen of wordt verliefd op de Romantische Strasse.

Duitsland

Baden-Württemberg

De regio Baden-Württemberg zit vol met contrasten. Het ene moment wandel je in het berggebied van het Zwarte Woud. Het andere moment flaneer je in volle zonneschijn langs de oevers van de Bodensee. Dan weer zoek je het avontuur in het grootste attractiepark van Duitsland, Europa-Park. Om vervolgens heerlijk te ontspannen op het water van de Titisee. Van lekker actief in de natuur, naar genieten van lokale specialiteiten, waarvan de Schwarzwalder Kirsch natuurlijk de allerbekendste is.

Kastelen en burchten

De regio Baden-Württemberg is bezaaid met kastelen en burchten. De burcht Hohenzollern ligt prachtig bovenop een bergtop en is dé attractie in de Schwäbische Alb en de regio Zollernalb. Het slot in Heidelberg is een van de populairste attracties van Duitsland. Het staat voor de romantiek en heeft in de loop der eeuwen vele schilders en poëten geinspireerd. Geniet van de prachtige architectuur en wandel door de beroemde slottuin ‘Hortus Palatinus’.

Voor een imposant toonbeeld van de barokke bouwkunst in geheel Europa bezoek je het Residentsslot Ludwigsburg, wat ook wel bekend staat als het Schwäbische Versailles.

UNESCO-Werelderfgoed

In Baden-Württemberg vind je 6 locaties die op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO:

- Sinds 2017 staan 6 grotten in het Lonedal en de Achdal op de lijst. Hier woonden 35000 tot 40000 jaar geleden mensen en gevonden kunstvoorwerpen uit de IJstijd zijn te bewonderen.
- Het eiland Reichenau in de Bodensee staat op de lijst, omdat het vroegmiddeleeuwse kloosterleven bewaard is gebleven.
- Het klooster Maulbronn in de omgeving van Karlsruhe is het meest intact gebleven middeleeuwse klooster ten noorden van de Alpen en een bezoek meer dan waard.
- In Stuttgart vind je het Le Corbusier Huis, een voorbeeld van de toonaangevende architectuur uit de jaren 20.
- De paalwoningen aan de Bodensee uit de steentijd zijn een toonbeeld van de grensoverschrijdende Wereldcultuur. De woningen zijn in 6 verschillende alpenlanden gevonden. Het paalwoning museum in Unteruhldingen geeft een goed beeld hoe er geleefd werd in de steentijd.
- De Limes, de grens met het Romeinse rijk tot de Werelderfgoedlijst. Er zijn verschillende wandel- of fietsroutes te volgen langs de 164 km lange grens in Baden-Württemberg.

Bodensee

Vakantie aan de Bodensee betekent ontspanning. Genieten aan het water met op de achtergrond het fantastische Alpenlandschap. Bezoek het eilandje Mainau. Ga naar het paalwoningmuseum in Unteruhldingen. En bezoek het zeppelinmuseum. Het meer zelf nodigt uit om in te zwemmen, te surfen of zeilen. En dat allemaal met heerlijke zonneschijn. De meeste zonuren worden hier gemeten!

Interessante steden en stadjes

In de regio Baden-Württemberg vind je vele interessante steden, die het bezoek zeker waard zijn. Een heerlijke afwisseling als je actief bent geweest in de natuur. Strijk neer op een van de gezellige terrasjes en geniet van een fris biertje en een heerlijke maaltijd. Heidelberg is een van de mooiste stadjes met als bezienswaardigheden het slot, de ‘Philosophenweg’ waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de Neckar vallei en de oude brug. Johan Wolfgang von Goethe schreef ruim 200 jaar geleden al dat de ligging en de directe omgeving iets ideaals heeft. Ga naar Karlsruhe voor de botanische tuin en het barokke slot. Het is het middelpunt van de ster, in welke vorm de stad gebouwd is. Wil je nog meer steden bezoeken dan hebben Stuttgart, Mannheim en Ulm ook veel interessants te bieden. Maar sla ook de kleine stadjes niet over, zoals Bretten, Calw, Oberkirch en Schwäbische Hall. Ze zijn niet groot, maar liggen vaak verscholen middenin  prachtige natuur. Met schilderachtige pleinen en kleine straatjes kun je hier heerlijk ronddwalen.

Baden-Württemberg

Reisduur

3 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

€ 249

20

21

€ 225

22

23

24

25

26

€ 249

27

28

€ 225

29

30

Sfeervolle kerst in het Zwarte Woud

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- 2 nachten verblijf volgens programma o.b.v. halfpension
- Activiteiten volgens programma

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Halfpension: inbegrepen is één 3-gangen diner en één 4-gangen diner per persoon.

Inbegrepen excursies

Dorotheenhütte

Leer meer over de oorsprong van glas en de kunst van het glasblazen. Struin door het 'kerstdorp' en bewonder de prachtige handgeblazen kerstornamenten.

Fürstenberger Hof

Kom in kerststemming tijdens de kersttentoonstelling in het Fürstenberger Hof. Bewonder de oude historische kerstboomdecoraties, kerststallen en kersboomkraampjes door de eeuwen heen.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit