Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

In de voetsporen van Bach

4-daagse vakantie met verblijf in hotel - Duitsland

Reiscode DUHRBACH
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 199
p.p.

  • Verblijf in het charmante Eisenach in het Thüringer Woud
  • Inclusief entree Bachhaus, Wartburg en de Marienglashöhle
  • Heerlijk ontspannen in Tabbs Welness

Ontdek de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach en geniet van de vele extra's die inbegrepen zijn. Het charmante stadje Eisenach was de woonplaats van Bach tot zijn tiende verjaardag. Leer in het Bachhaus meer over deze beroemde musicus en bezoek de Georgenkirche waar Bach als kleine jongen in het koor zong. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het kasteel van Eisenach, de Wartburg, dat hoog boven het stadje uittorent. Ontdek ook de Marienglashöhle, een indrukwekkend grottencomplex. Na het wandelen door de stad en omgeving kom je tot rust in Tabbs Wellness en geniet je van de verschillende sauna's en het zwembad.

Reiscode DUHRBACH
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 199
p.p.

Dag 1

Eisenach, Pentahotel Eisenach. 448 km, 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Pentahotel Eisenach

Na aankomst in je hotel in Eisenach geniet je in de Pentalounge van een heerlijke burger en een drankje, of ga uitgebreid dineren in het restaurant. Geniet nog even van het uitzicht op de Wartburg en het Thüringer Woud en slaap daarna heerlijk op de comfortabele bedden.

Pentahotel Eisenach

Dag 2

Bezoek Bachhaus en Wartburg Eisenach.

Na een heerlijk ontbijt trek je je wandelschoenen aan en is het tijd om het Thüringer Woud te ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving, maar het is zeker een aanrader om door de spectaculaire Drakenkloof (Drachenschlucht) te lopen, die op sommige stukken slechts 60 cm. breed is.

In de middag bezoek je het Bachhaus, een museum over de beroemde musicus Johann Sebastian Bach, die in Eisenach is geboren en de eerste 10 jaar van zijn leven hier heeft gewoond. Bezoek daarna de Wartburg, een kasteel op 441 meter hoogte boven de stad Eisenach welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Wandel met een gids door de verschillende kamers en breng een bezoek aan het museum met een prachtige kunst collectie.

Inbegrepen excursies

Bachhaus Eisenach , Wartburg Eisenach

Wartburg

Dag 3

Bezoek Marienglashöhe en Tabbs Medical Wellness & Kneipp Resort.

In de ochtend ga je op weg naar de Marienglashöhe, een voormalige gipsmijn, waar je alles leert over het ontstaan van het Thüringer Woud en de mijnbouw in het gebied. Het hoogtepunt is de kristalgrot, een van de mooiste en grootste van Europa.

Na de lunch is het tijd om te ontspannen in de Tabbs Medical Wellness & Kneipp Resort. Geniet van de verschillende sauna's.

Marienglashöhle

Duitsland

Ons buurland Duitsland, een land van natuur, cultuur en pünktlichkeit. Ben je op vakantie dan heb je echter de tijd aan jezelf. Je geniet van je bier in een echte Beierse bierstube of aanbidt de zon al zittend in die authentieke strandkorf aan het Oostzeestrand. Zwerf door de vele rijke Hanzesteden en verbaas je over de diversiteit van de gekleurde vakwerkhuizen. Berlijn, wereldstad met een roemrucht verleden, een stad die je omarmt met haar diversiteit aan bezienswaardigheden. Wandel over de Lüneburger Heide en door de oerbossen in Thüringen of wordt verliefd op de Romantische Strasse.

Duitsland

Midden-Duitsland

De natuur is altijd dichtbij tijdens je vakantie in Midden-Duitsland. Een kleurenpracht van gele koolzaadvelden, roze kersenbloesem en groene velden langs beboste berghellingen. Het Land van Frau Holle, tussen Wehretal en Kaufunger Wald, is de moeite waard. Ook een aanrader is Parklandschap Dessau-Wörlitz in de deelstaat Saksen-Anhalt. Het is een verzameling van verschillende parken en monumenten langs de oevers van de Elbe en de Mulde en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hoogtepunt in deze regio is Slot Wörlitz met prachtige landschapstuin met beelden, bruggen en waterlopen.

De Oranjeroute

Indrukwekkende paleizen en pittoreske plaatsen brengen je terug in de geschiedenis van het Huis van Oranje. Bezoek het barokke slot Bad Arolsen ten westen van Kassel, het paleis waar koningin Emma werd geboren. In het zuiden van de Harz ligt het idyllische Stolberg, een kuuroord en ook de plaats waar Juliana van Stolberg, moeder van Willem van Oranje werd geboren. Weimar, een groene stad met vele paleizen en parken zoals het Slot Belvedere en Orangerie, Slot Tiefurt en Slot Ettersburg, elk met een diversiteit in tuinen en parken. 

Grotten in de Harz

De Harz, een natuurgebied met bergen, bossen en vele wandelroutes waarvan de Harzer Grenzweg intrigeert, het was voorheen de grens tussen West-Duitsland en de DDR. In de Harz is ook onder de grond veel te beleven, er zijn vele grotten te ontdekken. De Barbarossa Höhle, een druipsteengrot nabij Rottleben staat bekend om haar ondergrondse meren en heeft een lengte van wel 700m. In de Hermannshöhle bij Rübeland vind je naast de Kristallkammer ook ondergrondse meren met als bekendste de Olmensee. In dit meer leven Duitsland’s enige grottenolmen.

Midden-Duitsland

Reisduur

4 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

€ 309

28

29

30

31

In de voetsporen van Bach

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- 3 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies en ontbijt
- Activiteiten volgens programma

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Inbegrepen excursies

Bachhaus Eisenach

Bezoek het museum over het leven van de beroemde musicus Johann Sebastian Bach, die in de 17de eeuw in Eisenach geboren werd. Het in 1456 gebouwde vakwerkhuis illustreert met zijn origineel ingerichte woonruimten het leven tijdens de tijd dat Bach leefde. Bewonder de permanente en tijdelijke exposities en luister naar de muziek die hij componeerde.

Marienglashöhle Friedrichroda

De Marienglashöhle is in de 18de eeuw onstaan door gipssteenmijnbouw. Sinds 150 jaar is de grot opengesteld voor toeristen. Tijdens de rondleiding ontdek je deze ondergrondse wereld, zoals het grottenmeer en de kristalgrot. Deze bevat een van de grootste en mooiste afzettingen van Marienglas gipskristallen, die tot wel 90 cm lang kunnen zijn. Leer meer over het ontstaan van het Thüringer Woud en het harde werken van de ...

Tabbs Medical Wellness en Kneipp Resort

Kom tot rust bij Tabbs Medical Wellness & Kneipp Resort. Geniet van de verschillende sauna's en stoombaden en neem een duik in het dompelbad. Geniet van de rust in het rusthuis en neem een duik in het grote zwembad. En is het lekker warm weer? Ontspan dan op de ligweide of trek baantjes in het sportbad buiten.

Wartburg Eisenach

Dit kasteel, op een heuvel van 441 meter hoog, is gelegen in de charmante stad Eisenach. In 1067 is er met dit bijzondere bouwwerk begonnen en er zijn veel beroemdheden verbleven. Maarten Luther vertaalde in 1521 het Nieuwe Testament in de Wartburg van Grieks naar Duits. Maar ook Wagner, Goethe en Johann Sebastian Bach hebben hier verbleven. Leer meer over dit kasteel en zijn geschiedenis tijdens een rondleiding en ...

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit