Wintervakantie Alberta

Canada in een notendop

Tijdens een wintervakantie in Alberta ga je skiën in de machtige Rocky Mountains en zou je een stopover kunnen plannen in de aanvlieghavens Edmonton of Calgary. Alberta is natuurlijk vooral bekend vanwege de spectaculaire natuur van de Rocky Mountains. In de winter veranderen de bergen in een sneeuwwitte wereld met fantastische poedersneeuw. Tijdens een wintersportvakantie in Banff of Jasper heb je skigebieden van wereldklasse tot je beschikking te midden van de woeste, ongerepte natuur. Naast het skiën of snowboarden kan je allerlei andere buitenactiviteiten ondernemen. Denk aan sledentochten, ijsklimmen of sneeuwschoenwandelen. Mocht je ook nog wat Canadese cultuur willen opsnuiven, dan zou je kunnen overwegen om een paar dagen Edmonton of Calgary mee te pikken. Voor een complete Canada-ervaring gedurende je wintervakantie in Alberta.

Jasper en Edmonton

Jasper ligt centraal in de Rocky Mountains. Het ski- en snowboardgebied Marmot Basin ligt op 20 minuten rijden van Jasper. In dit meest noordelijk gelegen wintersportgebied van Canada valt elk jaar minstens 4 meter lichte poedersneeuw en vind je perfect geprepareerde pistes met in totaal 84 afdalingen in 700 hectare skigebied. De aanvlieghaven voor Jasper is Edmonton. Op je terugreis zou je je nog even kunnen onderdompelen in het winterse Edmonton. Misschien om een ijshockeywedstrijd te zien, dat moet je eigenlijk wel meegemaakt hebben in Canada. Als je geluk hebt is er net een festival gaande, bijvoorbeeld the Flying Canoe Volant in het French Quarter. Tijdens het Ice on Whyte Festival mag je zelf losgaan op de ijsberg die hier midden in de stad gedumpt is. Of kijk hoe ijssculptuurartiesten de mooiste creaties maken.

Banff en Calgary

Besluit je naar Banff te gaan, dan heb je toegang tot 3 heel verschillende skigebieden: Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise. Je vliegt op Calgary. Dit is de stad van cowboys, olie en nul werkloosheid. De hipste buurt is Inglewood, met antiekwinkels, boetiekjes en bijzondere restaurantjes. Ga schaatsen in de stad, er zijn verschillende ijsbanen. Wil je sneller over het ijs, stap dan in een bobslee met een zeer ervaren bestuurder. Terwijl je het ijsparcours aflegt, haal je snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Of bezoek een ijshockeywedstrijd van de Calgary Flames. Een leuke afsluiter van je wintervakantie in Alberta.

Populaire Wintervakanties Alberta

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure in de Rockies

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Banff

Inclusief helikoptervlucht boven de Rockies

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure Jasper

9-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Jasper

Inclusief wildsafari in de ruige Rockies

Inclusief excursie(s)

Wintersport

Fairmont Jasper Park Lodge

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Jasper

Geniet van de beste service in Canada

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure Fun with Louise

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotels

Alberta, Banff

Verblijf in het gemoedelijke Lake Louise en sfeervolle Banff

Inclusief excursie(s)

Onze vakanties Alberta

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Bestemmingen Alberta

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit