Langs de meren van Ontario

19-daagse camperhuur - Canada

Reiscode CAFRONTA
Inclusief camperhuur
vanaf 
€ 749
p.p.

  • In je eigen tempo met de camper door Ontario
  • Prachtige natuur Georgian Bay en Killarney Provincial Park
  • Reis naar Alqonguin Provincial Park en de Niagara Falls

Ontario is een combinatie van prachtige natuur zoals bij Georgian Bay en Algonquin Provincial Park en interessante steden als Toronto en Ottawa. Er zijn duizenden meren en uitgestrekte bossen. De hoogtepunten van de reis bepaal je natuurlijk zelf. We geven je graag tips, maar je volgt je eigen route in je eigen tempo. Wil je de camper parkeren bij de Niagara Falls of wil je langer verblijven in het natuurgeweld van Killarney Provincial Park, dan kan dat! Je avontuur begint hier!

Reiscode CAFRONTA
Inclusief camperhuur
vanaf 
€ 749
p.p.

Dag 1

Toronto, Sandman Signature Toronto Airport. 3 km, 1 overnachting.

Je avontuur begint met een nacht in Toronto. Je verblijft vlak bij het vliegveld Sandman Signature Toronto Airport. Het hotel biedt een gratis shuttle vanaf de luchthaven. Ontspan in je comfortabele hotel of kies voor een korte indruk van de wereldstad Toronto, met als letterlijk hoogtepunt de CN Tower.

Optionele excursies

Ontdek Toronto

Skyline, gezien vanaf de Toronto Islands

Dag 2

Niagara Falls. 130 km, 1 overnachting.

Je wordt opgehaald bij het hotel (inbegrepen) en haalt de camper op. Als je zo dicht in de buurt bent van een van de meest spectaculaire natuurwonderen dan ga je er natuurlijk heen. Het watergeweld van de Niagara Falls moet je zien! Wandel langs de boulevard, bekijk het vanuit een helikopter of boek de meest populaire excursie van Canada en bewonder de beroemde watervallen per boot.

Niagara Falls

Dag 3

Kitchener. 140 km, 1 overnachting.

Reis vandaag naar de heuvelachtige regio rondom Kitchener. Op 10 km van Kitchener ligt St. Jacobs, beroemd vanwege de St. Jacobs Farmers Market die op verschillende dagen per week plaatsvindt. Je vindt hier talloze leuke winkeltjes in mooie gebouwen uit de 19e eeuw. Onderweg heb je een grote kans om Mennonieten tegen te komen, ze zijn traditioneel zwart gekleed en verplaatsen zich in traditionele zwarte koetsen.

St. Jacobs

Campertypes

Type A

‘Small’, 2-persoonscamper. Lengte: 6,17 m. Breedte: 2,29 m. Hoogte: 3,40 m. Indeling: 1 x 2-persoonsbed (max. 2 volw.).

Type B

‘Medium’, 4-persoonscamper. Lengte: 7,21 m. Breedte: 2,50 m. Hoogte: 3,40 m. Indeling: 2 x 2-persoonsbed (max. 4 volw.).

Type C

‘Large’, 5-persoonscamper. Lengte: 7,67 m. Breedte: 2,50 m. Hoogte: 3,40 m. Indeling: 2 x 2-persoonsbed en 1 x 1-persoonsbed van 1.67m (max. 4 volw. + 1 kind).

Type D

‘XLarge’, 6-persoonscamper. Lengte: 9,12 m. Breedte: 2,52 m. Hoogte: 3,66 m. Indeling: 3 x 2-persoonsbed* (max. 4 volw. + 2 kinderen). * Het zitgedeelte kan worden omgebouwd tot een 2-persoonsbed voor 2 kinderen.

Canada

Een vakantie in Canada bestaat uit een veelvoud van prachtige panorama’s. Alles is groot hier: de immense bossen, de hemelhoge bergen en reusachtige gletsjers. Dit geldt ook voor de dieren: denk aan grizzlyberen, walvissen en elanden. ‘The great outdoors’ ontdek je als je gaat hiken in de majestueuze Rocky Mountains, skiën in Whistler, of kajakken op de Nahanni-rivier. Onderweg ontmoet je de vriendelijke Canadezen, soms met Nederlandse roots. Heb je ineens een gesprek met iemand die nog een beetje Hollands uit de vorige eeuw spreekt. Een vakantie in Canada zit vol met verrassingen.

Aantrekkelijke steden

Op je reis door Canada moet je ook zeker de stad ingaan. Vancouver is zo’n plek waar heel veel mensen verliefd op worden en wel zouden willen wonen. De mix van natuur en cultuur maken een verblijf hier heel aangenaam. Calgary is de stad van de cowboys. In juli meng je je tussen de bezoekers aan de wereldberoemde rodeo de Calgary Stampede. Het ‘wild wild west’-gevoel zit ‘m ook in de snelheid waarin deze stad zich ontwikkelt. Aan de oostkant is Toronto is met zijn 2,7 miljoen inwoners de grootste en meest diverse stad van het land. Vanuit Toronto rijd je in 2 uur naar de Niagara Falls. Trek zeker een dag uit voor dit natuurwonder. Je gaat naar Montreal voor de festivals en musea. Zin in een perfecte café au lait met croissant? Als je in Quebec bent waan je je in Frankrijk. Kijk bij ons uitgebreide aanbod zomer- en winterreizen en kies jouw favoriete vakantie naar Canada.

Canada

Oost-Canada

Een vakantie in Oost-Canada brengt je naar de ‘melting pot’ Toronto en de wereldberoemde Niagara Falls, maar ook naar minder bekende uithoeken waar je kennismaakt met verschillende culturen. De Franse invloed is merkbaar in met name Québec. Je drinkt hier de perfecte cafe au lait en eet een croissant bij het ontbijt. Er heerst een ‘joie de vivre’ waar de vele festivals een uiting van zijn. Er valt veel te ontdekken tijdens een vakantie in Oost-Canada!

Toronto, Ontario

Een goed begin van je vakantie in Ontario is de wereldstad Toronto. In Toronto, de meest multiculturele stad ter wereld, worden wel 140 talen gesproken. Er wonen 2,8 miljoen mensen vreedzaam samen. Ga de verschillende wijken in en laat je meevoeren op de smaken, geuren en kleuren van al die culturen. Omringd door de indrukwekkende hoogbouw, voel je je in Toronto erg klein. Wil je ‘on top of the world’ zijn, neem dan de lift van de Canadian National Tower (CN Tower). Je kijkt neer op de skyline van Toronto vanaf het uitzichtpunt op 447 meter. Als je gebruik maakt van het ronddraaiende restaurant (in 70 minuten draait het 360 graden), dan betaal je geen entree. Vanaf Toronto Islands zie je de spectaculaire skyline vanuit een oase van rust. Neem de ferry of een snelle watertaxi en verken de eilanden per fiets of geniet wandelend van de groene omgeving.’s Avonds ga je naar Dundas Square met zijn neonlichten en begrijp je waarom Toronto ook wel het New York van Canada wordt genoemd. Er zijn veel restaurants, cafés en vaak is er livemuziek op het plein. Wil je alles te weten komen over dé nationale sport van Canada, ijshockey, bezoek dan de Hockey Hall of Fame. Test je eigen talent als je een puck afvuurt!

Niagara Falls, Ontario

Deze beroemde watervallen liggen op 1,5 uur rijden van Toronto. Bij de Niagara Waterfalls kletteren er elke seconde 1 miljoen badkuipen water naar beneden, en dat gaat zo dag en nacht door. Om dat van dichtbij te ervaren, maak je een boottochtje naar de Horseshoe Falls. Het lijkt alsof je de waterval invaart, maar daar zorgt alleen de damp voor. Dichterbij kom je niet, én je maakt hier de mooiste foto’s. Vanaf de Skylon Tower zie je de watervallen vanaf een hoogte van 236 meter. Of maak een helikoptervlucht boven de watervallen, het uitzicht is fenomenaal.

Québec

Met een vakantie in Québec trakteer je jezelf op een combinatie van schitterende natuurparken en levendige steden zoals Montreal en Quebec. Hier krijg je de beste café au lait met chocoladecroissant om je dag goed te beginnen. De inwoners van het kosmopolitische Montreal spreken Frans en Engels, en vaak ook nog een derde taal. In de zomer viert Québec feest; er is altijd wel een festival gaande. Québec City, de hoofdstad van de provincie, is de enige ommuurde stad van Noord-Amerika. In het oude centrum wandel je langs kathedralen, kastelen en pleinen. Het Château Frontenac, een hotel in de vorm van een kasteel, is waarschijnlijk het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Tijdens een vakantie in Québec beleef je de ‘joie de vivre’ van de inwoners.
Behalve de dynamische cultuur, telt de provincie Québec een aantal fantastische parken. Montréal en Québec City liggen allebei aan de St. Lawrence-rivier, de levensader van de provincie. Het land is vruchtbaar en bestaat uit rollende heuvels en kleine meren. De rivier mondt uit in de Saint Lawrence-baai. Dit is de beste plek in Canada om walvissen te zien, zoals bultruggen, beluga’s en zelfs de blauwe vinvis. De plek waar de meeste mensen naartoe gaan, na beide bovengenoemde steden, is Tadoussac. Dit is dé plek vanwaar de walvisexcursies vertrekken. Tadoussac ligt precies op de plek waar de Saguenay River in de St. Lawrence-rivier uitmondt. Het warme, zoete water van de Saguenay ontmoet hier het koude, zoute water van de St. Lawrence. Daardoor ontstaat er een soort explosie van krill, het voedsel voor walvissen. Zak je de Saguenay-rivier af naar het grote meer Lac Saint-Jean, dan ben je op sommige plekken omgeven door hoge kliffen. In Saint-Félicien aan het Lac Saint-Jean bezoek je Zoo Sauvage de St-Félicien, een van de grootste dierentuinen in Québec.

Nova Scotia

Op Nova Scotia wordt je ritme bepaald door de altijd aanwezige zee en frisse lucht. Het is de perfecte plek om mooie autoritten te maken en onderweg spannende ontdekkingen te doen. Ga daarnaast ook wandelen, fietsen of zeekajakken. Nova Scotia is ook een uitstekende plek om walvisexcursies te maken of halfedelstenen en fossielen te zoeken op het strand. Waag een dansje op de muziek van de Acadiërs of op Keltische klanken. En verwen jezelf met superverse kreeft en al het andere lekkers dat rechtstreeks uit de zee komt. Waar je ook komt, de inwoners zijn vriendelijk en altijd in voor een praatje. Je begint je vakantie op Nova Scotia in de hoofdstad Halifax waar de sfeer ontspannen is en het leven goed.

Newfoundland & Labrador

Een vakantie naar Newfoundland kan je gerust ‘off the beaten track’ noemen, en dat geldt nog meer voor Labrador. Naar Newfoundland ga je omdat het een walvissen-hotspot is, omdat je majestueuze ijsbergen voorbij wilt zien glijden en de typische vissersdorpjes wilt bezoeken. Je moet wel wat autoritten maken om de verschillende hoogtepunten te zien. Van de hoofdstad St. John in het oosten naar Gros Morne National Park in het noordwesten is ‘maar’ 700 kilometer. Voorzichtig rijden is noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat je geen overstekende rendieren wilt raken. Het is ook belangrijk dat je van tevoren je reisdoel bepaalt en daar je vakantie op afstemt. Kom je hier voor de ijsbergen, boek dan een vakantie in de periode mei tot half juni. Het walvissenseizoen valt in juli en augustus. De papegaaiduikers blijven wat langer, van mei tot augustus. Uitgedacht? Boek dan je onvergetelijke vakantie naar Newfoundland.

Oost-Canada

Ontario

Een goed begin van je vakantie in Ontario is de wereldstad Toronto. In Toronto, de meest multiculturele stad ter wereld, worden wel 140 talen gesproken. Er wonen 2,8 miljoen mensen vreedzaam samen. Ga de verschillende wijken in en laat je meevoeren op de smaken, geuren en kleuren van al die culturen. Omringd door de indrukwekkende hoogbouw, voel je je in Toronto erg klein. Wil je ‘on top of the world’ zijn, neem dan de lift van de Canadian National Tower (CN Tower). Je kijkt neer op de skyline van Toronto vanaf het uitzichtpunt op 447 meter. Als je gebruik maakt van het ronddraaiende restaurant (in 70 minuten draait het 360 graden), dan betaal je geen entree. Vanaf Toronto Islands zie je de spectaculaire skyline vanuit een oase van rust. Neem de ferry of een snelle watertaxi en verken de eilanden per fiets of geniet wandelend van de groene omgeving.’s Avonds ga je naar Dundas Square met zijn neonlichten en begrijp je waarom Toronto ook wel het New York van Canada wordt genoemd. Er zijn veel restaurants, cafés en vaak is er livemuziek op het plein. Wil je alles te weten komen over dé nationale sport van Canada, ijshockey, bezoek dan de Hockey Hall of Fame. Test je eigen talent als je een puck afvuurt!

Niagara Falls

Deze beroemde watervallen liggen op 1,5 uur rijden van Toronto. Bij de Niagara Waterfalls kletteren er elke seconde 1 miljoen badkuipen water naar beneden, en dat gaat zo dag en nacht door. Om dat van dichtbij te ervaren, maak je een boottochtje naar de Horseshoe Falls. Het lijkt alsof je de waterval invaart, maar daar zorgt alleen de damp voor. Dichterbij kom je niet, én je maakt hier de mooiste foto’s. Vanaf de Skylon Tower zie je de watervallen vanaf een hoogte van 236 meter. Of maak een helikoptervlucht boven de watervallen, het uitzicht is fenomenaal.

Ontario

Toronto-Amsterdam, Air Canada

Air Canada vliegt dagelijks van Amsterdam rechtstreeks naar Toronto. Hiervandaan vlieg je eenvoudig en snel naar een van de andere luchthavens in Canada. Meer details

Air Canada, vlucht Amsterdam-Toronto

Bekijk een grotere afbeelding van Toronto-Amsterdam, Air Canada

Amsterdam-Toronto, Air Canada

Air Canada vliegt dagelijks van Amsterdam rechtstreeks naar Toronto. Hiervandaan vlieg je eenvoudig en snel naar een van de andere luchthavens in Canada. Meer details

Air Canada, vlucht Amsterdam-Toronto

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Toronto, Air Canada

Toronto-Amsterdam, Air Transat

Air Transat is de beste Noord-Amerikaanse ‘leisure airline’ en vliegt een aantal keer per week rechtstreeks naar Toronto en met overstap naar Vancouver Calgary en vanuit Brussel naar Montréal. Meer details

Air Transat, vlucht Amsterdam-Toronto

Bekijk een grotere afbeelding van Toronto-Amsterdam, Air Transat

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Langs de meren van Ontario

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- 1 nacht verblijf hotel volgens programma o.b.v. logies
- 17 nachten camperhuur naar aantal personen
- Transfers
- All-inclusive pakket
- 3000 kilometer

Niet inbegrepen

- Vervoer naar en van Canada
- Campingplaatsen
- Parkeer- en tolgelden en lokale veerdiensten

Extra voordeel

- Reisgids
- Wegenkaart

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Deze reis is geschikt voor maximaal 4 volwassen en 2 kinderen

All-inclusive pakket

Het all-inclusive pakket bestaat uit de klaarmaakkosten, persoonlijk uitrustingspakket en CDR (verzekering). Voor meer informatie zie voorwaarden camperhuur Fraserway.

Belangrijke informatie

Voor Canada is een reisvergunning (eTA) verplicht. Kijk voor meer informatie bij de Extra informatiepagina Reisvergunning Canada.

Optionele excursies

1000 Islands cruise

Ontdek het erfgoed van de westelijke 1000 Islands en de waterkant van Kingston, onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 1,5 uur durende cruise geeft een goed beeld van Kingston, de 1e hoofdstad van Canada, en de omliggende eilanden. Bij de 3 uur durende cruise ga je verder het 1000 Islands National Park in. Tijdens deze 3 uur durende cruise kan je kiezen om aan boord te lunchen.

Helikoptervlucht Niagara Falls

Tijdens deze spectaculaire helikoptervlucht vlieg je op 450 m hoogte en heb je een adembenemend zicht op de kloof, Rainbow Bridge, Niagara Falls en omgeving. Ter ere van deze unieke belevenis krijg je als souvenir een certificaat mee.

Niagara Falls cruise

Een absolute must do wanneer je de bijzondere Niagara Falls bezoekt. Maak een boottocht naar de watervallen en zie van dichtbij hoe het water 54 meter naar beneden klettert. Unieke beelden en veel gespetter is gegarandeerd. De gratis poncho komt goed van pas!

Ontdek Toronto

Ontdek Toronto op een ontspannen manier. De Britse dubbeldekkers stoppen op 24 verschillende plekken in de stad en natuurlijk bij alle hoogtepunten, Onderweg hoor je feiten en leuke weetjes over de bezienswaardigheden. Geniet van de inbegrepen boottocht waarbij je fenomenaal uitzicht hebt op de herkenbare skyline. Het ticket is 48 uur geldig.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit