Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen van Hurtigruten?

Laatst bijgewerkt: 13 januari 2022, 17.00u

 

Om te zorgen dat je expeditie cruise of zeereis langs de noorse fjordenkusten van Hurtigruten veilig verloopt, stelt Hurtigruten een aantal voorwaarden:

 

• Voor alle zeereizen van Hurtigruten die de kustroute volgen langs de Noorse fjordenkust (van Bergen naar Kirkenes en/of v.v.) moet je, voordat je aan boord gaat, een Covid-test afnemen. Dit kan een test zijn die binnen 36 uur is afgenomen bij een geselecteerde testcentrum of in de haven aangeboden door Hurtigruten.  Alleen met een negatieve test mag je aan boord.

• Voor alle expeditiereizen moet je altijd volledig gevaccineerd zijn. Dit geldt ook voor eventueel meereizende kinderen. Naast de vaccinatie volg je ook de op dat moment geldende lokale voorwaarden van vaccinatie en testen. Zie de links hieronder.

• Voor de expeditiereizen Zomerexpeditie naar de fjorden en de Noordkaap en Noorse Winterexpeditie is een FFP2 or KN95/N95 mondmasker nodig, welke aan boord (gratis) verkrijgbaar zijn. Ook ben je verplicht een PCR-test af te nemen (georganiseerd door Hurtigruten) voordat je aan boord gaat. De kosten hiervoor, € 145 p.p., moet je zelf betalen en worden toegevoegd aan je rekening aan boord.

Lees ook over de actuele situatie voor Noorwegen:

• hier en hier de actuele situatie rondom Corona in Noorwegen vanuit de Noorse overheid

• hier lees je welke land of regio als groen, oranje of rood wordt gezien door de Noorse overheid (momenteel alleen in Noors beschikbaar)

• hier de actuele situatie vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit