Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen op IJsland?

Laatst bijgewerkt: 30-juli-2021, 11:00u

 

De volgende (in)reisbeperkingen gelden voor IJsland vanaf 1 juli t/m 15 augustus.:

 

Toeristische bezoek toegestaan

Ja, je kan naar IJsland reizen als je:
• Een vaccinatiebewijs hebt (van minimaal 14 dagen na je laatste vaccinatie). Ook het gele vaccinatieboekje wordt geaccepteerd; of
• Een herstelbewijs hebt dat je geïnfecteerd bent geweest met het coronavirus; of
• Een negatieve COVID-19 testuitslag (PCR) hebt die niet ouder is dan 72 uur hebt. Bij aankomst volgen 2 PCR-testen, met tussentijds 5 dagen quarantaine.
• Vanaf 27 juli heeft iedereen een negatieve test nodig, zie de informatie hieronder bij 'Negatieve coronatest nodig?'.

 

Quarantainemaatregelen
Ja. Ben je niet volledig gevaccineerd, dan moet je bij aankomst in IJsland een PCR-test doen en meteen in quarantaine gaan tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Dan doe je weer een test. Als ook deze test negatief is dan ben je klaar met de quarantaine en kan je door IJsland reizen. De tests in IJsland zijn gratis.
Er gelden geen quarantaine maatregelen als je volledig bent gevaccineerd of bewijs hebt dat je geïnfecteerd bent geweest met het coronavirus.

Vaccinatiebewijs geaccepteerd
Ja, via het EU corona certificaat met QR-code. Digitaal of op papier. Ook het gele vaccinatieboekje wordt geaccepteerd. Mocht je laatste vaccinatie korter dan 14 dagen zijn geweest dan is het mogelijk om bij aankomst in IJsland een PCR-test te doen. Je moet daarna direct naar je overnachtingsadres voor quarantaine en de uitslag volgt binnen 24 uur. Als deze negatief is, mag je je reis vervolgen. 

Negatieve coronatest nodig?
ja, als je niet volledig gevaccineerd bent of geen bewijs hebt dat je geïnfecteerd bent geweest met het coronavirus heb je een PCR-test nodig die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Sneltesten of antigeen testen worden niet geaccepteerd.
Vanaf 27 juli heb je als je volledig gevaccineerd bent of een herstelbewijs hebt ook een negatieve test nodig. Dit mag een PCR-test of een antigeentest zijn, welke niet ouder dan 72 uur mag zijn.

Vooraf registreren nodig?
Ja. Binnen 3 dagen voor vertrek via visit.covid.is 
Daarnaast moeten alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

Speciale voorwaarden voor kinderen
Ja. Kinderen geboren in 2005 of later hoeven bij aankomst in IJsland geen negatieve testuitslag en hoeven ook geen PCR-test bij aankomst te doen. Zolang ze reizen met volledig gevaccineerde volwassenen of met volwassenen die eerder besmet zijn geweest met corona, volgen ze de inreisbeperkingen van de volwassenen. Kinderen geboren in 2004 of eerder moeten bij aankomst in IJsland een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur en moeten bij aankomst ook een PCR-test doen. Daarna volgt een quarantaine van 5 dagen en een 2e test. Dit geldt niet als ze volledig gevaccineerd zijn. Het testen in IJsland is gratis. 

Overige informatie

Het is aan te raden om de app Rackning C-19 te downloaden. Deze wordt o.a. gebruikt om over de negatieve testresultaten te communiceren of om infecties te traceren. Het dragen van een mondkapje in transferbussen van excursies is verplicht.

Wat als Nederland of België van kleur verandert?
Mocht vanuit de Europese Unie Nederland of België van kleur veranderen, dan veranderen de regels t.a.v. reizen naar IJsland niet.
Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen.

 

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie over de Corona maatregelen van de IJslandse overheid

• hier de actuele situatie over de inreisbeperkingen vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

hier vind je een handige tool om snel te checken wat de voorwaarden zijn om naar IJsland te reizen.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit