Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen op Faeroer?

Laatst bijgewerkt: 22-juli-2021, 14:15

 

De volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Faeröer:

 

Toeristisch bezoek toegestaan
Ja, je kan naar Faeröer reizen als je:
• volledig gevaccineerd ben (minimaal 14 dagen na je laatste vaccinatie) of
• kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 8 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad of
• een negatieve COVID-19 testuitslag hebt. Dit mag een PCR-test zijn die niet ouder is dan 72 uur of een Antigeentest die niet ouder is dan 48 uur is.
In alle gevallen dien je bij aankomst op Faeröer een test te doen, waarvan het resultaat negatief moet zijn. De test wordt gedaan op de luchthaven Vágar Airport.

Quarantaine maatregelen
Ja. Bij aankomst op Faeröer geldt een verplichte PCR-test. Daarna moet je in zelfquarantaine totdat de uitslag van de PCR-test binnen is. De uitslag krijg je meestal op dezelfde dag.

Vaccinatiebewijs geaccepteerd
Ja, via het (digitale) corona certificaat met QR-code.

Negatieve coronatest nodig?
Ja, alleen als je niet gevaccineerd bent of als je niet kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 8 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad. De benodigde PCR- of Antigeentest mag max 72 resp. 48 uur oud zijn en het bewijs moet in het Engels zijn of in de CoronaCheck app staan.
Tevens dien je bij aankomst op Faeröer een test te doen, waarvan het resultaat negatief moet zijn.

Vooraf registreren nodig?
Nee, alleen alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

Speciale voorwaarden voor kinderen
Ja, kinderen vanaf 13 jaar moeten voor vertrek een negatieve testuitslag hebben. Dit mag een PCR-test zijn die niet ouder is dan 72 uur of een Antigeentest die niet ouder is dan 48 uur is. En bij aankomst volgt ook een test.

Overige informatie
Er geldt een verplichte (tijdelijke) tax voor alle bezoekers aan Faeröer van DKK 312 (ca. € 42) per persoon. Deze moet vooraf betaald worden, anders gelden er extra kosten van DKK 38 ( ca. € 5) per persoon en waarschijnlijk extra wachttijd ter plaatse. Het betalen van deze tax kan eenvoudig via deze link. Dit is alleen mogelijk als je met Atlantic Airways vliegt. Vlieg je met SAS, dan is het alleen mogelijk de kosten ter plaatse te betalen.
Het wordt sterk geadviseerd om je, ook als je volledig bent gevaccineerd, op de 4e dag nogmaals te laten testen (de dag van aankomst telt als dag 0). Het doen van deze test is gratis. Meer informatie over het testen ter plaatse vind je hier

Op doorreis
Wanneer je vliegt via Denemarken en je bent volledig gevaccineerd of je kan bewijzen met een positieve PCR-test dat je in de afgelopen tijd (tussen 8 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad, dan heb je geen negatieve coronatest nodig om Denemarken binnen te komen. Ben je niet gevaccineerd of je kan niet bewijzen dat je recent corona hebt gehad, dan heb je een negatieve PCR-test of Anitgeen sneltest nodig. Deze mag max. 48 uur oud zijn en bewijs in het Engels is nodig.
Voor kinderen geldt: t/m 14 jaar die reizen met een volledig gevaccineerde volwassene zijn vrijgesteld om een test te doen. Kinderen van 15 t/m 17 jaar moeten bij aankomst in Denemarken wel een negatieve test laten zien, maar hoeven niet in quarantaine. Kinderen t/m 17 jaar die Denemarken bezoeken met een volledig gevaccineerde volwassene of met volwassen die eerder besmet zijn geweest met corona zijn vrijgesteld om een test te doen. Kinderen van 15 t/m 17 jaar moeten bij aankomst in Denemarken wel een negatieve test laten zien, als zij Denemarken bezoeken met volwassen die ook een test nodig hebben om Denemarken in te komen. Kinderen t/m 14 jaar zijn hier dus van vrijgesteld.

Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen
 

 

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie over de Corona maatregelen van de Faeroerse overheid. 

• hier de actuele situatie over de inreisbeperkingen vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

 

 

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit