Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Noorwegen?

Laatst bijgewerkt: 13 september 2021, 12.00 uur

 

Voorwaarden voor mensen uit 'oranje/rood' land: 

Toeristische bezoek toegestaan
Ja, je kan naar Noorwegen reizen als:

• Je volledig gevaccineerd bent; of

• Je kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 6 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad. 

Je bent volledig gevaccineerd als je:

• in geval van twee benodigde vaccinaties: 1 week na de tweede vaccinatie
• in geval van één benodigde vaccinatie (Janssen): 3 weken na de vaccinatie
• in geval dat je Covid-19 hebt gehad en minimaal 3 weken later gevaccineerd bent: 1 week na de vaccinatie
• in geval dat je de eerste vaccinatie hebt gekregen en minimaal 3 weken later Covid-19 hebt gehad: na de quarantaineverplichting t.a.v. Covid-19.

Vaccinatie- en herstelbewijs geaccepteerd
Ja, alleen via het EU (digitale) corona certificaat met QR-code. 

Vooraf registreren nodig?

Alleen alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het ministerie van VWS. Hier lees je er meer over. 

Quarantaine maatergelen

Voor quarantaine maatregelen, zie speciale voorwaarden voor kinderen hieronder.

Speciale voorwaarden voor kinderen

Ja, kinderen t/m 17 jaar mogen meereizen met de ouders als de ouders volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben. Echter gelden hiervoor de volgende regels:

• Registeren van de kinderen is noodzakelijk via een online registratieformulier (max. 72 uur voor aankomst).

• Kinderen van 12 jaar en ouder die niet volledig gevaccineerd zijn moeten een negatieve PCR-test overleggen bij aankomst (max. 24 uur oud).  

• Alle kinderen t/m 17 jaar die niet volledig gevaccineerd zijn worden bij de grens nogmaals getest. Na een negatieve uitslag geldt er vervolgens een quarantaine van 10 dagen welke verkort kan worden na een negatieve PCR-test op dag 4.

Dit betekent dat kinderen jonger dan 12 jaar altijd in quarantaine moeten.

Op doorreis

Dan gaat je reis ook door Duitsland. Voor doorreizen door Duitsland gelden dezelfde regels als die gelden indien je langer dan 24uur in Duitsland verblijft. Lees hier de coronamaatregelen voor Duitsland.

Voor doorreizen door Denemarken gelden dezelfde regels die gelden om Denemarken in te reizen. Let op: bij verblijf in een land dat als rood aangemerkt wordt gelden andere voorwaarden.Je leest het hier.

Reis je door Zweden, dan gelden ook dezelfde regels die gelden om Zweden in te reizen, hier lees je meer over de coronamaatregelen voor Zweden

Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen.

Terugreizen naar Nederland

Reizigers vanaf 12 jaar hebben een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. En hier lees je welke kleurcode Noorwegen heeft. 

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier en hier de actuele situatie rondom Corona in Noorwegen vanuit de Noorse overheid

• hier lees je welke land of regio als groen, oranje of rood wordt gezien door de Noorse overheid (momenteel alleen in Noors beschikbaar)

• hier de actuele situatie vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit