Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Ierland?

Laatst bijgewerkt: 6 augustus 2021, 16.00u

Er gelden de volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Ierland:

Toeristische bezoek toegestaan
Ja, mits je in het bezit bent van het digital EU COVID certificaat waarin 1 van volgende 3 situaties bewezen wordt:  
• Je bent gevaccineerd tegen COVID-19;
• Je bent hersteld van COVID-19; of
• Je kan een negatief PCR testresultaat voorleggen

Vaccinatiebewijs geaccepteerd
Ja, alleen via het EU (digitale) corona certificaat met QR-code.

Quarantaine maatregelen
Nee, vanaf 19 juli 2021 is geen quarantaine meer nodig indien je in het bezit bent van een DCC. 

Negatieve coronatest nodig?
Ja, vanaf 19 juli voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar die niet zijn gevaccineerd, die moeten een negatieve PCR-test tonen van max 72 uur oud.

Passenger Locator Form
Alle passagiers die in Ierland aankomen, moeten voor vertrek een COVID-19 Passenger Locator Form (PLF) invullen. Deze vind je hier.

Vooraf registreren nodig?
Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het Nederlandse ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

Speciale voorwaarden voor kinderen
Kinderen t/m 11 jaar zijn uitgezonderd. Kinderen tussen 12 en 18 jaar die niet zijn gevaccineerd, moeten een negatieve PCR-test tonen van max 72 uur oud.

Op doorreis naar Ierland

Omdat Groot-Brittannië een quarantaine verplicht stelt, is het vooralsnog niet mogelijk om via Groot-Brittannië naar Ierland te reizen.

Overige informatie

Het is sinds 26 juli weer mogelijk om uit eten of naar een bar te gaan. Dit geldt alleen voor mensen die volledig zijn gevaccineerd, of bewijs hebben dat ze hersteld zijn van Covid-19 in de afgelopen 6 maanden.

Je dient een geldig legitimatiebewijs te laten zien, evenals een EU (digitale) corona certificaat met QR-code. Dit is niet van toepassing op kinderen onder de 18 jaar. Wel kan er naar legitimatie worden gevraagd, om vast te stellen dat het kind inderdaad onder de 18 is.

Terugreizen naar Nederland

Reizigers vanaf 12 jaar hebben een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. En hier lees je welke kleurcode Ierland heeft. 

Testen in Ierland

Het is mogelijk om tegen betaling een test in Ierland te doen. Meer informatie vindt u op deze website en op de website van de luchthaven van Dublin.

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie vanuit de Ierse overheid rondom Corona in Ierland.

• hier de actuele situatie vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit