Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Finland?

Laatst bijgewerkt: 12 januari 2022, 10.30u

 

Er gelden de volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Finland:

 

Toeristische bezoek toegestaan

Ja, mits

• Je 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent; of

• Je kan bewijzen dat je corona hebt gehad (maximaal 6 maanden voor bezoek aan Finland); 

en

Je een negatief testresultaat (PCR of Antigeen) via een reiscertificaat kan voorleggen van max. 48 uur oud. 

 

Vaccinatie- en herstelbewijs geaccepteerd

Ja, via het EU (digitale) corona certificaat met QR-code.

 

Negatieve coronatest nodig?

LET OP:  voor alle reizigers is het verplicht om bij aankomst in Finland een negatieve Coronatest te laten zien. De test moet voor aankomst worden afgenomen en mag een Antigeen sneltest of PCR test zijn van maximaal 48 uur oud, met een reiscertificaat (dus geen GGD testuitslag). Tot 31 december 2021 geldt dit voor iedereen die geboren is in 2005 of eerder en vanaf 1 januari 2022 geldt dit voor iedereen die geboren is in 2006 of eerder.

Als je een boeking gemaakt hebt bij Buro Scanbrit dan kan je met korting een test boeken via Coronatest2Travel. (nb. je hebt geen vouchercode nodig om de test te boeken)

 

Vooraf registreren nodig?

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het Nederlandse ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

 

Speciale voorwaarden voor kinderen
Ja, t/m 31 decermber 2021 mogen kinderen geboren in 2006 of later onder begeleiding van ouders vrij reizen (geen vaccinatie of negatieve PCR-test noodzakelijk). Vanaf 1 januari 2022 geldt dit voor kinderen geboren in 2007 of later.

 

Op doorreis naar Finland

Reis je met de auto naar Finland? Dan gaat je reis ook door Duitsland. Voor doorreizen door Duitsland gelden dezelfde regels als die gelden indien je langer dan 24uur in Duitsland verblijft. Lees hier de coronamaatregelen voor Duitsland.

Voor doorreizen door Denemarken, Zweden en Noorwegen gelden dezelfde regels die gelden om die landen in te reizen. Let op: bij verblijf in een land dat als rood aangemerkt wordt gelden andere voorwaarden. Lees de voorwaarden van ieder land. 

 

Terugreizen naar Nederland

Reizigers vanaf 12 jaar hebben een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. En hier lees je welke kleurcode Finland heeft. 

 

Overige informatie

Vanaf 12 januari 2022 sluiten de restaurants om 18.00 uur. Restaurants serveren diner in de meeste gevallen voor 18.00u en/of zullen een take-away aanbieden. Reizigers die ter plaatse zijn en waarvan het dagprogramma verandert, worden via de receptie van de accommodatie, de reisleiding of de excursie-organisatie geinformeerd.

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie over de Corona maatregelen vanuit Visit Finland

• hier de actuele situatie over de inreisbeperkingen vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit