Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Finland?

Laatst bijgewerkt: 13 augustus 2021, 15.15u

 

Er gelden de volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Finland:

 

Toeristische bezoek toegestaan

Ja, mits je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of kan bewijzen dat je corona hebt gehad (maximaal 6 maanden voor bezoek aan Finland).

Quarantaine maatregelen

Indien je 1 vaccinatie hebt gehad (min. 14 dagen voor aankomst), met een negatief testresultaat naar Finland reist of geen test-of vaccinnatiebewijzen hebt dan gelden er regels m.b.t. testen en quarantaine. Kijk op FINENTRY wat van toepassing is.

Vaccinatie- en herstelbewijs geaccepteerd

Ja, via het EU (digitale) corona certificaat met QR-code. Ook het gele vaccinatieboekje wordt geaccepteerd.

Negatieve coronatest nodig?

Indien je 1 vaccinatie hebt gehad (min. 14 dagen voor aankomst), met een negatief testresultaat naar Finland reist of geen test-of vaccinnatiebewijzen hebt dan gelden er regels m.b.t. testen en quarantaine. Kijk op FINENTRY wat van toepassing is.

Vooraf registreren nodig?
Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het Nederlandse ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

Speciale voorwaarden voor kinderen
Ja, kinderen geboren in 2006 of later mogen onder begeleiding van ouders vrij reizen (geen vaccinatie of negatieve PCR-test noodzakelijk).

Op doorreis naar Finland

Reis je met de auto naar Finland? Dan gaat je reis ook door Duitsland. Voor doorreizen door Duitsland gelden dezelfde regels als die gelden indien je langer dan 24uur in Duitsland verblijft. Lees hier de coronamaatregelen voor Duitsland.

Voor doorreizen door Denemarken, Zweden en Noorwegen gelden dezelfde regels die gelden om die landen in te reizen. Let op: bij verblijf in een land dat als rood aangemerkt wordt gelden andere voorwaarden. Lees de voorwaarden van ieder land. 

Wat als Nederland of België van kleur verandert?
Mocht vanuit de Europese Unie Nederland of België van kleur veranderen, dan veranderen de regels t.a.v. reizen naar Finland niet.
Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen.

Terugreizen naar Nederland

Reizigers vanaf 12 jaar hebben een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. En hier lees je welke kleurcode Finland heeft. 

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie over de Corona maatregelen vanuit Visit Finland

• hier de actuele situatie over de inreisbeperkingen vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit