Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Denemarken?

Laatst bijgewerkt: 13 augustus 2021, 14:00u

 

De volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Denemarken:

Toeristisch bezoek toegestaan

Ja, je kan naar Denemarken reizen als je:
• volledig gevaccineerd bent (minimaal 14 dagen na je laatste vaccinatie) of
• kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 8 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad of
• een negatieve COVID-19 testuitslag hebt. Dit mag een PCR-test zijn die niet ouder is dan 72 uur of een Antigeentest die niet ouder is dan 48 uur is.  Tevens dien je binnen 24 uur na aankomst in Denemarken een test te doen, waarvan het resultaat negatief moet zijn.

Quarantaine maatregelen
Nee

Vaccinatiebewijs geaccepteerd
Ja, via het (digitale) corona certificaat met QR-code.

Negatieve coronatest nodig?
Ja, alleen als je niet gevaccineerd bent of als je niet kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 8 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad. De benodigde PCR- of Antigeentest mag max 72 resp. 48 uur oud zijn en het bewijs moet in het Engels zijn of in de CoronaCheck app staan.
Tevens dien je binnen 24 uur na aankomst in Denemarken een test te doen, waarvan het resultaat negatief moet zijn.

Vooraf registreren nodig?
Nee, alleen alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

Speciale voorwaarden voor kinderen
Ja, kinderen t/m 17 jaar die Denemarken bezoeken met een volledig gevaccineerde volwassene of met volwassen die eerder besmet zijn geweest met Corona zijn vrijgesteld om een test te doen. Kinderen van 16 t/m 17 jaar die Denemarken bezoeken met volwassen die een test nodig heeft om Denemarken in te komen moeten ook een negatieve test laten zien. Kinderen t/m 15 jaar zijn hier van uitgesloten.

Overige informatie
Voor bijvoorbeeld restaurants en attractieparken is een negatieve test nodig. Er zijn vele locaties waar men dit gratis kan laten doen, zie deze website

Op doorreis

Reis je met de auto naar Denemarken? Dan gaat je reis ook door Duitsland. Voor doorreizen door Duitsland gelden dezelfde regels als die gelden indien je langer dan 24uur in Duitsland verblijft. Lees hier de coronamaatregelen voor Duitsland.

Voor doorreizen door Denemarken gelden dezelfde regels die gelden om Denemarken in te reizen. Let op: bij verblijf in een land dat als rood aangemerkt wordt gelden andere voorwaarden.

Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen. 

Terugreizen naar Nederland

Sinds 8 augustus hebben reizigers vanaf 12 jaar een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. En hier lees je welke kleurcode Denemarken heeft. 

Testen in Denemarken

Er zijn vele locaties waar men gratis een test kan laten doen, zie deze website.

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie over de Corona maatregelen van de Deense overheid. Voor algemene regels en informatie over de toegang tot musea, restaurants, attracties e.d. vind je hier.

• hier de actuele situatie over de inreisbeperkingen vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

 

 

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit