Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Denemarken?

Laatst bijgewerkt: 24 januari 2022, 16:00u

 

De volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Denemarken:

Toeristisch bezoek toegestaan

Ja, je kan naar Denemarken reizen als je:
• volledig gevaccineerd bent (minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen na je laatste vaccinatie); of
• kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 180 dagen en 14 dagen) corona hebt gehad; en
• een negatieve COVID-19 testuitslag hebt. Dit mag een PCR-test zijn die niet ouder is dan 72 uur of een Antigeentest die niet ouder is dan 48 uur is.  

 

Quarantaine maatregelen
Nee

 

Vaccinatiebewijs geaccepteerd
Ja, via het (digitale) corona certificaat met QR-code.

 

Negatieve coronatest nodig?
Ja, Iedereen die Denemarken bezoekt moet in het bezit moet zijn van een negatieve PCR-test (72 uur voor binnenkomst) of negatieve sneltest (48 uur voor binnenkomst). Deze eis geldt ook voor gevaccineerde personen. Het bewijs moet in het Engels zijn of in de CoronaCheck app staan.

Let op: Onder andere de volgende groepen mensen worden vrijgesteld van de testvereiste wanneer de regels van kracht worden op 27 december:
• Kinderen onder de 15 jaar.
• Personen die eerder besmet zijn geweest met covid-19 en die bewijs kunnen overleggen van een positieve PCR-test op covid-19, die minimaal 14 dagen en  maximaal 180 dagen voor het tijdstip van binnenkomst is uitgevoerd.
• Personen die Denemarken binnen 24 uur weer verlaten.

 

Vooraf registreren nodig?

Nee, alleen alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

 

Speciale voorwaarden voor kinderen
Ja, Kinderen t/m 14 jaar hoeven geen negatieve test te laten zien. 

 

Overige informatie
Je hebt een geldig coronapaspoort of vergelijkbare documentatie voor vaccin, eerdere besmetting of recente negatieve test nodig hebt om restaurants, uitgaansgelegenheden, culturele locaties en meer te betreden. Bekijk het actuele overzicht waar je het coronapaspoort moet tonen en overige informatie op: deze website

 

Op doorreis

Reis je met de auto naar Denemarken? Dan gaat je reis ook door Duitsland. Voor doorreizen door Duitsland gelden dezelfde regels als die gelden indien je langer dan 24uur in Duitsland verblijft. Lees hier de coronamaatregelen voor Duitsland.

Voor doorreizen door Denemarken binnen 24 uur gelden dezelfde regels die gelden om Denemarken in te reizen, echter als je het land verlaat binnen 24 uur hoef je geen negatieve test te kunnen laten zien. Maar volstaat je vaccinatie- of herstelbewijs. Let op: bij verblijf in een land dat als rood aangemerkt wordt gelden andere voorwaarden. En hier lees je welke kleurcode Denemarken heeft. 

Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen.

 

Terugreizen naar Nederland

Reizigers vanaf 12 jaar hebben een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. 

 

Testen in Denemarken

Er zijn vele locaties waar men gratis een test kan laten doen, zie deze website.

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie over de Corona maatregelen van de Deense overheid. Voor algemene regels en informatie over de toegang tot musea, restaurants, attracties e.d. vind je hier.

• hier de actuele situatie over de inreisbeperkingen vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

 

 

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit