Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Canada?

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2022, 22.00u

 

Toeristische bezoek toegestaan

Ja, je kan naar Canada als:

• Je minimaal 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd bent (12 jaar en ouder). In Canada ben je alleen bij 2 dosis volledig gevaccineerd, m.u.v. het Janssen-vaccin (1 dosis volstaat). Je moet dan een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. (vanaf 12 jaar) 

• Je hersteld bent van COVID-19 en geen symptomen meer hebt. Je moet dan ook een positieve test kunnen laten zien die tussen de 14 en 180 dagen oud is.

 

Quarantaine maatregelen

Nee. Als je aan de voorwaarden voldoet.

 

Vaccinatiebewijs geaccepteerd
Je moet je vaccinatiebewijs uploaden in de ArriveCan app. Hiervoor kan je op coronacheck.nl een bewijs in PDF downloaden. In België kan je het papieren certificaat vinden op MijnGezondheid.be, MijnBurgerprofiel, MyHealthviewer of Helena. Je dient dit certificaat ook uit te printen en mee te nemen op reis. Je bewijs in de CoronaCheck-app / CovidSafeBe-app wordt niet geaccepteerd.

 

Negatieve coronatest nodig?

Nee, mits je volledig gevaccineerd bent of een herstelbewijs heb.

 

Vooraf registreren nodig?     

Ja, je moet je gegevens voor vertrek invullen en uploaden in de app van ArriveCAN of via de deze link. Deze gegevens moeten bij aankomst nogmaals getoond worden. Is de informatie niet goed ingevuld dan kan quarantaine volgen.        

 

Speciale voorwaarden voor kinderen

Kinderen t/m 11 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn en hoeven geen negatieve test te overleggen.

 

Andere bijzondere info

Je kan bij aankomst willekeurig gekozen worden voor een coronatest. Als dat het geval is hoef je niet in quarantaine om de uitslag af te wachten, maar kun je direct beginnen met je reis. Het resultaat wordt gedeeld via de ArriveCan-app, maar bij een positieve test volgt quarantaine. Meer info lees je hier

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie vanuit de Canadese overheid rondom Corona in Canada.

• hier de actuele situatie vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit