Antwoord op je vraag

Ik ben ziek of heb Corona, wat moet ik doen?

Als je klachten hebt, laat je dan testen. Als je Covid-19 hebt op het moment dat je op reis zou gaan, dan moet je helaas annuleren. Hiervoor gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Tenzij je hebt geboekt met de Zorgeloos Boeken Garantie. 

Heb je namelijk een reis geboekt tussen 13 augustus 2020 en 14 juni 2021 met vertrek vóór 31 maart 2022, dan zijn de Zogeloos boeken garanties van toepassing. Dan kan je tot 30 dagen voor vertrek of 60 dagen (voor Canada en Finland) voor vertrek kosteloos omboeken of annuleren, tenzij er afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Deze voorwaarden staan vermeld in de ‘inbegrepen’ tab bij de reis op onze website. De flexibele voorwaarden zijn ook niet van toepassing op Groepsreizen op maat.

Corona tijdens je vakantie

Als er tijdens je vakantie Corona bij je wordt geconstateerd, dan is het mogelijk dat je in quarantaine moet voor 14 dagen. Omdat jij zelf verantwoordelijk bent voor je persoonlijke (gezondheids-) situatie, zal je de eventuele extra kosten zelf moeten betalen. Of je daarvoor een beroep kunt doen op je reis- en annuleringsverzekering ligt aan de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij.


Meer informatie vanuit de ANVR over Corona lees je hier.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit