Duurzaam op reis

Op onze groene bestemmingen staat de natuur centraal. Hier willen wij nu en in de toekomst van blijven genieten. Wij hebben net als jij een passie voor reizen en als je op reis gaat, laat je een voetafdruk achter. Wij proberen om die voetafdruk steeds kleiner te maken en om als bedrijf stap voor stap duurzamer te worden. Lees ook in ons blog tips hoe je zelf duurzamer op reis gaat.

Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Stap voor stap duurzamer

Binnen ons bedrijf hebben we een ‘Buro Scanbrit goes Green’ team opgericht om stap voor stap duurzamer te worden. Zo scheiden we natuurlijk ons afval en drukken we alleen nog op papier met een verantwoorde herkomst (FSC). De komende tijd staan er nog meer groene projecten op de planning. Heb je een vraag over onze duurzame aanpak of projecten? Stel ze gerust! Stuur een mail naar: info@buroscanbrit.nl en dan helpen we je graag verder.

Compenseren van CO2

Wij compenseren de CO2-uitstoot van al onze pakketreizen. Dus boek je bij ons het vervoer, het verblijf en de excursies van de reis? Dan wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd. Dat doen we door te investeren in 3 verschillende duurzame energieprojecten van de South Pole Group.

South Pole

We werken samen met de organisatie South Pole, een projectontwikkelaar van CO2-projecten. Samen hebben we 3 projecten geselecteerd waarmee we de compensatie van de CO2 realiseren:
- Meer zonne-energie in Thailand;
- Schone kookovens in Ghana;
- Windenergie in Taiwan.

Deze projecten hebben allemaal een 100% Gold Standard certificaat, wat betekent dat ze allemaal voldoen aan de hoogste eisen aan het bewijzen van de positieve impact op de vermindering van CO2. Deze eisen zijn mede ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds, de Verenigde Naties en Fairtrade. Naast het compenseren van de CO2 hebben deze projecten ook een positieve impact op het leven van de lokale bevolking.

Travelife certificaat

We hebben het duurzaamheidscertificaat van Travelife behaald en zijn daarmee officieel Travelife Certified. Dit is de hoogste status binnen het certificaat en we zijn trots als bedrijf dat we dit behaald hebben. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Stap voor stap blijven we duurzamer ondernemen en ga je duurzamer met ons op reis.

Verantwoorde excursies

We vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom volgen wij deze richtlijnen, zodat wij de meest verantwoorde keuze aan jou kunnen aanbieden.

Op reis met een elektrische auto!

We vinden het ook belangrijk om ons aanbod te vergroenen. Zo bieden we mooie treinreizen aan en hebben we rondreizen geselecteerd die goed te rijden zijn met de elektrische auto. Bij deze rondreizen laad je bij de accommodatie zelf of vind je een laadpaal op max. 15 min. rijden. Voor onderweg geven we tips voor leuke laadstops! Zo geniet je nog meer van de stilte van de natuur. Lees ook ons blog waarin een ervaren elektrische autorijder je vertelt over zijn vakanties naar onze mooie groene bestemmingen met zijn elektrische auto.

Daarnaast hebben we nog veel meer ideeën om ons aanbod te vergroenen, dus houd onze social media kanalen en nieuwbrief in de gaten!

Plastic Pledge
We hebben in 2020 de Plastic Pledge ondertekend, samen met ca.200 andere reisbedrijven om de plastic vervuiling op vakantiebestemmingen tegen te gaan. Onder begeleiding van MVO Nederland werken we aan een concreet plan om plasticgebruik op bestemmingen wereldwijd te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Ook op kantoor scheiden we natuurlijk ons plastic afval! Help mee en lees wat jij kan doen op vakantie om zo weinig mogelijk plastic te gebruiken.Boek je vakantie bij Buro Scanbrit