Vuurtoren op Mykines

Hoe kom ik op de Faeröer?

Geplaatst door Loes Knoop op vrijdag 18 juni 2021

De Faeröer is een kleine eilandengroep middenin de Atlantische Oceaan. Je vindt ze ongeveer halverwege Noorwegen en IJsland, ten noorden van Schotland. Lees in dit blog hoe je op deze prachtige verborgen parels komt.

Vliegen naar Faeröer

De aankomst op Faeröer is erg bijzonder. Wanneer je alleen nog zee om je heen ziet, zet het vliegtuig de daling al in. Dan doemen de kleine, groene eilanden op uit het niets. Vlak voor de landing heb je al een prachtig uitzicht op de dramatisch steile kliffen van de eilanden.

Je komt aan op het eiland Vágar. Bij de luchthaven staat de huurauto voor je klaar en kan je ontdekkingstocht door Faeröer beginnen.

De snelste verbinding om te vliegen naar Faeröer is met een overstap in Kopenhagen. Je vliegt met KLM naar Kopenhagen en dan met Atlantic Airways naar Faeröer. Er is helaas geen directe vliegverbinding naar Faeröer.

Er is een goede samenwerking tussen KLM en Atlantic Airways, dus bagage wordt doorgelabeld. Daarnaast is de overstap in Kopenhagen relatief kort. Dit kan op zijn snelst met 45 minuten. Je hoeft in Kopenhagen niet naar een andere terminal. Dus even een korte plaspauze, je benen strekken en een koffie halen is mogelijk.

Je komt aan op het eiland Vágar. Bij de luchthaven staat de huurauto voor je klaar en kan je ontdekkingstocht door Faeröer beginnen.

Drangarnir rotsen vanaf het eiland Vágar

Nog even in het kort alle feiten op een rij

Route: Amsterdam – Kopenhagen – Faeröer 
Maatschappij: KLM en Atlantic Airways
Duur: Amsterdam – Kopenhagen 1 uur, Kopenhagen – Faeröer 2 uur en een kwartier.
Vertrek: dagelijks, het gehele jaar door.

Schaap op de Faeröer eilanden

Met de boot naar Faeröer

Vaar in een rustig tempo naar de Faeröer! Adem de frisse zeelucht in en geniet van de uitzicht over de open zee. 

Vanuit de kop van Denemarken, uit de havenplaats Hirtshals, vertrekt de ferry van Smyril Line. Deze vaart eerst naar Tórshavn, de hoofdstad van Faeröer en vaart daarna door naar Seydisfjordur, een vissersplaats aan de oostkust van IJsland. 

Voor de route vanuit Hirtshals naar Tórshavn zit je een volle dag op zee. Je overnacht aan boord en er zijn verschillende restaurants waar je gebruik van kan maken. Zo kan je heerlijk à la carte dineren, of juist kiezen voor een uitgebreid buffet.

Op weg naar Faeröer vaar je tussen de eilandengroepen Shetland en Orkney door. Dan zet de boot koers richting Faeröer. Het eerste eiland dat je in de verte zou kunnen zien liggen is Suduroy. Dit eiland is het vlakst van allemaal en volgens de Faeröerders zijn de mensen hier minder gehaast. Dan passeer je aan bakboord het eiland Sandoy en voordat je Tórhsavn binnenvaart zie je aan stuurboord het kleine eiland Nólsoy, dat als een berg uit zee opdoemt. Op Nólsoy vind je de grootste kolonie stormvogels ter wereld. Dan vaar je de haven van Tórshavn binnen. Je vaart langs de landtong Tinganes, waar het parlement is gezeteld. Dit is ook het oudste deel van de stad, met kleurige oude huizen en nauwe stegen. Wanneer je de boot afvaart ben je direct middenin het centrum van de stad. Omdat je laat op de dag aankomt zal je eerste overnachting in Tórshavn zijn en ga je vanuit hier de eilandengroep verder verkennen.Photo credit: Kimberley Coole

Dorp op één van de Faeröer eilanden

Nog even in het kort alle feiten op een rij

Route: Hirtshals – Faeröer
Maatschappij: Smyril Line
Duur: 31 uur.
Vertrek: voor het actuele vaarschema, zie Vaarschema Smyril Line 2021

Bekijk hier onze vakanties naar de Faeröer!

Waterval op het eiland Vágar

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.0
Fly Drive

Tummas

10- of 12-daagse rondreis langs hotels

Faeröer

Verdiepingsreis naar Faeröer

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Ásta

8-daagse rondreis langs hotels

Faeröer

Ideale kennismakingsreis naar Faeröer

Met z'n tweeën
Voor het eerst
Korte Vakantie

Rondom Tórshavn

5-daagse vakantie met verblijf in hotel

Noord-Faeröer, Tórshavn

Verblijf in de knusse hoofdstad

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit