Moraine Lake

De beste reistijd voor een vakantie naar Canada

Geplaatst door Rick Schaak op woensdag 01 december 2021

Canada bezoek je het hele jaar door! De beste reistijd om Canada te bezoeken bestaat eigenlijk niet. Afhankelijk van wat je wil gaan doen en waar je interesses liggen is er elk moment van het jaar wel een bijzondere vakantie te vieren in dit immense land.

Ontdek Canada in het voorjaar. Reistijd: april-mei

Het voorjaar is een van de rustigste tijden om Canada te bezoeken, en daardoor ook voordeliger. Een paar hoogtepunten op een rijtje:

• Het Cherry Blossom Festival in Vancouver. Combineer de bloeiende bomen in de stad met een langer verblijf op  Vancouver Island.
• De stad Toronto. Het mooiste uitzicht op de indrukwekkende skyline heb je vanaf Toronto Island!
• Het grootste tulpenfestival ter wereld wordt jaarlijks georganiseerd in Ottawa. Als Nederlander natuurlijk een échte must om bij te wonen. 
• Het Algonquin Provincial Park. Hier zie je in mei veel elanden langs de weg, die het in de winter gebruikte strooizout als een belangrijke aanvulling op hun dieet gebruiken. De rondreis Alanis is een ideale reis om het Algonquin Provincial Park te combineren met de steden in Oost-Canada

Toronto is een ideale stad om in het voorjaar te bezoeken

Bezoek Canada in de zomer. Reistijd: juni tot midden september

De zomerperiode is een van de beste tijden om naar Canada te reizen. De temperaturen zijn aangenaam, alles staat in bloei. Bovendien zijn alle wegen sneeuwvrij, waardoor je de mooiste routes kan rijden. Ook zijn alle wandelingen in de hoger gelegen gebieden mogelijk. Genieten dus als je hoog op een top van de Rocky Mountains staat. Reis je met de camper, dan ben je ervan verzekerd dat alle campings geopend zijn. 

Tip: reserveer je camperplaatsen van tevoren, zeker als je wil overnachten in de Nationale Parken en populaire gebieden. We helpen je graag op weg.

Klim naar de top

Canada in het najaar. Reistijd: september tot midden oktober

Dit is de beste reisperiode als je grizzly beren wil spotten. In de zomermaanden staan er vooral bessen en andere vegetarische ingrediënten op het menu, terwijl het in de laatste weken voor de winterslaap een waar eetfestijn is in de rivieren, waar vele kilo's vette zalm worden verslonden.  Om er zeker van te zijn dat je grizzly beren ziet, boek je een verblijf in een wildernis lodge. Knight Inlet Lodge is onze favoriet en je verblijft hier een nacht als je de rondreis Joleen boekt. Je reist erheen met een watervliegtuig, voor de ultieme Canada ervaring. Houd je van mooie herstkleuren? In Oost-Canada veranderen de loofbomen tijdens de Indian Summer in een waar kleurenspektakel. 

Kleurrijke esdoorns (maple leaf bomen) in het najaar

Geniet van winters Canada. Reisperiode: eind november – midden april

In de winter is het fantastisch skiën in Whistler, maar ook de skigebieden in Alberta zijn absoluut de moeite waard om de lange latten onder te binden. In de periode vanaf eind november tot midden april zijn de sneeuwcondities uitstekend. Er vallen meters sneeuw. Het mooie is dat je niet eens hoeft te skiën om van een wintervakantie in Canada te genieten. Er is zoveel zien en te doen. Wat dacht van een hondesledetocht of een helikopterclucht over de Rockies? Tel daar de gastvrije bevolking en heerlijke cuisine bij op en je beleeft een geweldige week in dit winter wonderland.

Beleef een geweldig helikopter avontuur in de Rockies

Ontdek deze bestemming

Wintersport

Chateau Jasper

9/11-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Jasper

Comfortabel verblijf in het gemoedelijke centrum van Jasper

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure in de Rockies

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Banff

Inclusief helikoptervlucht boven de Rockies

Inclusief excursie(s)

Wintersport

Fairmont Jasper Park Lodge

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Jasper

Geniet van de beste service in Canada

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure Fun with Louise

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotels

Alberta, Banff

Verblijf in het gemoedelijke Lake Louise en sfeervolle Banff

Inclusief excursie(s)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit